Vestskogen

Unikt hjem & unik beliggenhet! Vestvendt og seneste kveldssol. Båtplass og bading i tøffelavstand! #Feriefølelse

Amundrødveien 69B , 3142 Vestskogen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 279 m²
Bruksareal 326 m²
Tomt 792 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1965
Gårdsnummer 128
Bruksnummer 190
Energimerking G
FINN.no 293771183
Sist endret 16.03.2023 10:24
Prisantydning 14 990 000,-
Totalpris 15 380 769,-

Beregnet totalkostnad

14 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 374 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 14 990 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 390 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 15 380 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig over tre plan inneholder:
1. etasje med hall med trapp, gang/sluse, trapperom, stue/kjøkken, stue, soverom, 2 omkledningsrom, bad/wc og toalettrom.
2. etasje med stue, 2 soverom, bad/wc og bod/kott.
Kjeller med trapperom/gang, soverom/kjellerstue, vaskerom, kjølerom/bod og teknisk rom.

2 garasjer i tilknytning til boligen.

Standard

Velkommen til en flott og svært unikt innredet eiendom, med en helt fantastisk utsikt!! - Flytt rett inn! Boligen har vært gjenstand for omfattende oppgradering og modernisering siste året og fremstår i dag som et særdeles moderne og stilfullt hjem både for barnefamilien og voksne som ønsker et lettstelt hjem! Hele veien gjennomtenkte løsninger og spennende detaljer, alt fra unike dører, materialvalg, downlights, gulv og delikat mørk og lys fargepalett i en flott harmoni!

Det sies at man har kun ett forsøk på et godt førsteinntrykk... Gangen tar deg flott imot med 27 cm bredt herdet tregulv og diskre lagringsløsning.

Kjøkkenet og stuen er slått sammen i en åpen løsning. Dette allrommet har en flott atmosfære med sine naturlige soner for spisebord, sofa og lounge-avdeling. Sentrert i rommet har man en panoramisk peis med giljotin hevedør. Dette gjør at du kan velge om du vil fyre med døren lukket, eller nyte flammene i åpen peis - fra tre sider!  Fra stuen er det utgang til stort terrasseområde som strekker seg nesten hele husets lengde mot vest og innbyr til å være en flott sosial arena for å nyte solen og livet! Skulle været ikke vise seg fra sin beste side kan man redde selskapet og nyte omgivelsene fra glasstuen vis-à-vis fra allrommet. Boligens 2. etasje med en ekstra sone/peisestue, også orientert mot vest, må virkelig fremheves! Perfekt sted å nyte kvelden med gjester etter en bedre middag og nyte kveldssolen, været og utsikten mot Vestfjorden hvor du kan se båtene gli forbi!

Interiørmessig en perfekt kombinasjon av det tidløse og moderne. Nydelig, lun og god atmosfære - dette vil appellere til de aller fleste. Bildene er nydelige, men virkeligheten enda bedre! Ta kontakt ved ønske om privatvisning!

Gode lagringsmuligheter flere steder i boligen samt praktisk dobbelgarasje med elbil-lader av dobbel type og nye porter med portåpner fra 2022. Her kan både unge og voksne hygge seg samtidig med sine flere soner og god plass til feriegjester!

Oppgraderinger i 2022:
- Satt inn nye energisparende alu/tre-vinduer med solpakke (sikkerhetsglass og soldempende) i 1. etasje
- Etterisolert og gipset vegger i 1. etasje
- Etablert vannbåren gulvvarme i 1. etasje
- Lagt herdet tre med 27 cm brede bord i 1. etasje
- Vesentlig oppgradering av det elektriske anlegget i huset
- Totalrenovert bad i 1. etasje
- Satt inn nytt kjøkken med nye hvitevarer
- Åpnet tak i hall for å forbinde 1. og 2. etasje, og satt inn ny trapp
- Fjernet gammel pipe i stue, og satt inn ny stålpipe med takvifte
- Montert peis med hevbar front
- Montert to nye garasjeporter med trådløs portåpner
- Satt inn ny ytterdør
- Nye innerdører i 1. og 2. etasje
- Installert ny varmepumpe i vinterhage
- Satt inn stor alu/tre-skyvedør med spolpakke fra stue mot terrasse (bredde 3.20 m)
- Montert stor elektrisk terrassemarkise, samt screen på stuevindu
- Skiftet duk på markiser i 2. etasje
- Oppgradert terrasse og terrasserekkverk
- Renset og lakkert parkett i 2. etasje
- Hele 2. etasje er nymalt

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet i Vestskogen, med umiddelbar nærhet til sjø, båtplass, badeplass, skole/barnehage og flotte turområder, golfbane og mye mer.

Til dagligvarebutikk, bensinstasjon, apotek og legesenter er det omkring 500 meter. I tillegg er det kulturhus med variert og spennende program bare få minutter unna i bil.  Det samme gjelder treningssenter med badeland, vinmonopol og kommuneadministrasjonen med alle typer servicekontor.

I nærheten finner du kyststien som går fra Hella til Kjøpmannskjær og flotte Nøtterøy Golfbane med 18 hull og et klubbhus med en sommeråpen restaurant. Her kan alle kan kose seg med en matbit. På vinteren er det fine skimuligheter i lysløype fra golfbanen. Barnevennlig badestrand, sandstrand og småbåthavn innen kort gåavstand. Herfra er det en liten båttur til Tønsberg brygge og den unike skjærgården som omgir Nøtterøy og Tjøme.

Barneskolen ligger i kort vei fra boligen, med barnehager rett ved siden. Forøvrig kort vei til flere skoler på samtlige skoletrinn. I tillegg til Steinerskolen, ny idrettshall og en nyere yrkesskole.

God bussforbindelse med flere avganger hver vei i timen. Det er kort vei til både Teie torv og Tønsberg sentrum med pulserende uteliv hele sommeren.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/Internett fra Telenor.
Årlig medlemskap i Bryggelaget Tørkopp utgjør kr. 4 500,- (tall fra 2022).
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Forsikring Polisenummer: 8174134

Boligens areal

Primærrom: 279 kvm, Bruksareal: 326 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 25 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom/gang, soverom/kjellerstue og vaskerom.
Sekundærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kjølerom/bod og teknisk rom.

NB! Takhøyde i kjeller er ca. 1,93 - ca. 2,07 m.

1. etasje:
Bruksareal: 205 m².
Primærrom: 169 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp, gang/sluse, trapperom, stue/kjøkken, stue, soverom, 2 omkledningsrom, bad/wc og toalettrom.
Sekundærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 garasjer.

2. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, 2 soverom og bad/wc.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/kott.

Bod/kott i 2. etasje er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

NB! Arealet i denne boligen er vanskelig eller umulig å måle opp helt nøyaktig på grunn av utforming/innredning av rom/bygningskonstruksjoner. Arealet er fastsatt omtrentlig og skjønnsmessig.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 15.02.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 792 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i dobbeltgarasje.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 1965. Boligen ble til-/påbygd i 1986/-87, tilbygd stue i 2008 samt dels modernisert i 2022. Boligen er oppført i halvannen etasje samt kjeller (under del av boligen) og loft. To garasjer i tilknytning til boligen hvorav den ene garasjen har interndør mellom garasjen og boligen. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommet ble renovert/ombygd i 2022 og at arbeidene ble utført av fagfolk. Utført fuktsøk på tilsvarende måte samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende soverom og inn bak dusj/våtsone til bad i 2. etasje. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 1987 ifølge opplysninger i tidligere boligsalgsrapport. Mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte konstruksjoner som tettesjikt (membran) bak/under fliser er oppbrukt. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse. Utført fuktsøk på tilsvarende måte (unntatt hulltaking) i tilknytning til vaskerom i kjeller. Rommet er fra 1965/byggeår. Rommet fungerer som vaskerom selv om rommet ikke er bygd med vanntette konstruksjoner og derfor ikke kan sammenlignes med dagens standard og krav til utførelse.

Selger opplyser om følgende:
- Det har vært fukt i tilknytning til garasje - utbedret.
- Det har vært benyttet fagfolk i forbindelse med modernisering utført i 2022 (oppgradert/fornyet deler av elektrisk anlegg, en ny pipe/ildsted, vannbåren gulvvarme, en ny varmepumpe, endret deler av planløsningen i 1. etasje, skiftet flere vinduer og dører, skiftet deler av utvendig kledning, pusset opp flere rom/overflater mm.).

Følgende opplysninger er hentet fra tidligere boligsalgsrapport/tidligere eiere:
- Det var tilbakeslag i kjeller under tidligere eiers eiertid. Utbedret i samarbeid med forsikringsselskap.
- Det har vært innsig av vann fra taknedløp til kjellerstue ved installasjon av nye vinduer. Årsak utbedre/tørket naturlige veier.
- Boligen var gjenstand for diverse oppgraderinger ved forskjellige anledninger som f.eks. dels oppgradert/fornyet elektrisk anlegg, omlagt taktekking i 2008, skiftet diverse vinduer/dør i 2015/-16, skiftet kjøkken i 2016, fornyet toalettrom i 1. etasje i 2013, fornyet verandaer i 2013/-14 m.m.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre (fra 1965/-86/-87). Saltak. Bordtak som undertak. Taket er tekket med glassert teglstein. Takrenner/beslag i stål (for det meste fra 2008/noe beslag fra 1987) Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med stående og liggende kledning. Selger opplyser at deler av utvendig kledning ble skiftet i 2022. Vinduer og dører for det meste i tre. Dører i plast i en stue. Verandaer i tre. Utvendig trapp i mur/betong.

Innvendig
Gulvoverflater for det meste med parkett, fliser og malt betong. Veggoverflater for det meste som malte vegger, panelplater, malt mur, baderomsplater og fliser. Malte tak. Dels panelt tak. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Isolert stålpipe og peis med innsats. Innvendig trapp i tre/glass (trapp til 2. etasje). Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc 2. etasje (fra 1987):
Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusjkabinett. Ventilering via avtrekksvifte i tak samt luftespalte i dør. Hulltaking utført. Ingen unormale forhold påvist.

Vaskerom kjeller:
Støpt betonggulv. Malte murvegger. Panelt tak. Inneholdende skyllekar og opplegg til vaskemaskin. Støpejernsluk. Ventilering via ventiler i vegg (naturlig ventilasjon).

Bad/wc 1. etasje (2022):
Fliser på gulv og vegg. Malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med hel servantplate, dusj/vegger. Slukrist. Ventilering via avtrekksvifte i vegg samt luftespalte i dør.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med benkeplate av stein. Nedfelt benkebeslag/kum. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med plasmafilter.

Spesialrom
Plassbygd kjølerom i tre. Toalettrom inneholdende innredning med servant samt toalett. Fliser på gulv. Baderomsplater på veggene. Kjøleaggregat.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber (fra 1965/-87). Innvendige avløpsrør dels av soil/støpejern (fra 1965) og dels av plast (fra 1987). Ventilering via ventiler i vegg i de fleste rom. Luftespalte i enkelte vinduer. Avtrekk fra bad og toalettrom. Varmekabler i begge bad, et rom i kjeller samt en stue. Oppvarming med vannbåren gulvvarme (luft til vann). Varmepumpe (luft til luft). Varmtvannsbereder på 190 l. Hovedsikring 63 A. Stiger 50 A. Teknisk 32/25 A. Øvrige kurser 16/15/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og fordelt i to skap.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn (antatt dels fjell/stein/oppfylte masser). Drenering fra 1965 og dels fra 1987) Grunnmur i betongblokker eller betong. Lett skrånende terreng. Utvendige vann-/avløpsledninger antatt i plast. Offentlig vann-/avløp via private eventuelt felles stikkledninger. Nedgravd oljetank. Ukjent utførelse. Oljetank er sanert (ref. fremlagt dokumentasjon).

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 25 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 30 mm i hele rommet i stue i 2. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 15 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i stue i 1. etasje. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet er ikke bygd med vanntette konstruksjoner og kan derfor ikke sammenlignes med dagens standard og krav til utførelse. En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Bad/wc i 2. etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte konstruksjoner som tettesjikt (membran) bak/under fliser er oppbrukt. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Det er enkelte knekte taksten.
- Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Gjelder enkelte kledningsbord.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Et opptrinn er høyt.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
- Avtrekk i stue/kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (murvegger).
- Tilliggende konstruksjoner på bad/wc i 1. etasje: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (dusj/våtsone mot yttervegg/uoppvarmet garasje).

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Forrige eier opplyste om liten lekkasje fra vask på bad i 1. etasje.
- Vesentlig oppgradering av huset inkl. bad i 1. etasje - utført av totalentreprenør Rune W. Johansen med underleverandører.
- Tidligere eier opplyste om feil på vann/avløp. Nåværende selger opplever ingen problemer nå.
- Tidligere eier opplyste om problemer med drenering, fuktinnsig o.l. i underetasje/kjeller, men at dette var utbedret. Nåværende eier har ikke opplevd fukt.
- Justert takrenner og flyttet nedløp, samt flyttet/satt inn nye vinduer - utført av Rune W. Johansen med underleverandører.
- Oppgradert deler av terrasse ved egeninnsats.
- Vesentlig oppgradering av el-anlegg, samt omgjort til vannbåren gulvvarme - utført av Rune W. Johansen med underleverandører.
- Usikkert om oljetank på eiendommen er sanert, men tidligere eier opplyste at den var sanert.
- Innredning/bruksendring av kjeller utført av tidligere eier - ikke omsøkt og godkjent hos kommunen.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 09.03.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse ifølge. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Selger opplyser at mindre fasadeendringer er meldt til kommunen i 2023.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Boligens faktiske bruk og planløsning avviker fra innsendte byggetegninger. Et rom i kjeller er bruksendret (endret status fra S-rom til P-rom) uten at dette er byggemeldt/omsøkt. Tilbygd stue mot nordvest samt tilbygd deler av hall er ikke inntegnet på innhentede plantegninger.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Vestskogen skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Varmekabler i begge bad, et rom i kjeller samt én stue.
- Oppvarming med vannbåren gulvvarme (luft til vann).
- Varmepumpe (luft til luft).
- Peisovn.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 29 400 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 753 pr. år Dekker vann, avløp, renovasjon og feiegebyr. Det gjøres oppmerksom på at beløpet gjelder for 2022 og at dette kan øke i 2023.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 724 191 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 207 087 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til "frittliggende småhusbebyggelse" og "felles avkjørsel" i henhold til reguleringsplanen for "Et område ved Amundrødveien og Tørkopp (26.6.2002)", vedtatt 26.06.2002. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i henhold til kommuneplanen(vedtatt 31.01.2018). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at kommuneplanens arealdel revideres og ligger nå ute til offentlig ettersyn. Arealformålet på den aktuelle eiendommen foreslås ikke endret. Deler av eiendommen ligger innenfor planavgrensningen til detaljregulering nr. 300-E1 Amundrødveien 67B. Formålet med planendringen er å tilrettelegge for riving av eksisterende bolig og garasje på eiendommen gbnr. 128/187, og utbygging av to nye boenheter. Tiltaket innebærer en endring av gjeldende reguleringsplan med tanke på plassering av bebyggelsen på eiendommen og høydebestemmelsene.

Se Færder kommunes hjemmesider for ytterligere informasjon: https://faerder.kommune.no/tjenester/plan-kart-bygg-og-eiendom/arealplanlegging/arealplaner-til-uttalelse/amundrodveien-67b-endring-av-reguleringsplan-nr-300-et-omrade-ved-amundrodveien-og-torkopp-300-e1-planvedtak.79942.aspx

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale - tinglyst 20.09.1950, dagboknr.903805 - gjelder: Forkjøpsrett for gnr.128 bnr.46 ( Svartorveien 2) til et jordstykke. Servitutten er overført fra hovedbølet gnr.128 bnr.17 og gjelder antatt et jordstykke nord for Svartorveien 2 og ikke eiendommen som nå selges.

Jordskiftesak - tinglyst 14.11.2003, dagboknr.16265 - gjelder: Blant annet ordning av bruksforhold på strandområde på Tørkoppstranda - herunder vedtekter for bryggelag, klargjøring av rettighetshavere mv.  Med eiendommen følger båtplass nr. 14 i Bryggelaget på Tørkopp SA. Denne båtplassen kan omsettes mot eiendommer med sovende rettigheter (6 stykker), som ved omsetting betyr at eiendommen dermed har sovende rettighet til båtplass som kan kjøpes av en av de andre båtplasseiere ved seinere tidspunkt. Framleie er også lov.

Rettigheter på eiendommen GBNR. 128/17 i Færder kommune:
Bestemmelse om båt/bryggeplass - tinglyst 21.12.1965, dagboknr. 4921 - gjelder: GBNR. 128/190 har båtfeste- og baderett sammen med andre rettighetshavere ved et avsatt fellesareal på eiendommen "Tørkop", GBNR. 128/17 i Færder kommune.

Bestemmelse om adkomstrett - tinglyst 01.07.1985, dagboknr. 10316 - gjelder: GBNR. 128/190 har bruksrett til adkomstvei sammen med andre oppsittere over GBNR. 128/17 i Færder kommune.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp.

Selger opplyser at det kan være septiktank på eiendommen, men at denne ikke er i bruk.

Jfr. situasjonskart så ligger deler av opparbeidet innkjøring tilsynelatende utenfor eiendommens grenser. Forrige eier inngikk i 2007 avtale med naboeiendom 69A om vederlagsfri avståelse av areal 6 kvm til fordel for 69B - for å lette adkomst og manøvrering til garasje. Avtalen er ikke tinglyst og det ser heller ikke ut til å være foretatt grensejustering. Arealet ser uansett ut til å være tatt i bruk som del av innkjøring til eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 02.03.2021. Det ble under dette tilsynet ikke avdekket avvik eller anmerkninger som har betydning for sikkerheten eller atkomsten for anlegget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken og elbil-lader.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Amundrødveien 69B, 3142, Vestskogen, Gnr. 128 bnr. 190 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0257

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.