Kjøpmannskjær

Vrengensundet! - Unik & stor eiendom med to brygger. Ca 31 meter strandlinje! Fantastisk sjøutsikt, solrikt & vestvendt!

Sevikveien 36 , 3143 Kjøpmannskjær

VISNINGER

18. juni søndag kl. 15:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

81%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 352 m²
Bruksareal 421 m²
Tomt 2 117 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1972
Gårdsnummer 83
Bruksnummer 84
Energimerking E
FINN.no 299817310
Sist endret 09.06.2023 13:42
Prisantydning 23 900 000,-
Totalpris 24 513 519,-

Beregnet totalkostnad

23 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 597 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 23 900 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 613 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 24 513 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Stor enebolig over to plan med følgende innhold:

1. etasje med hall, trapperom, stue/gang, stue/kjøkken, 3 soverom, bad/wc, vaskerom, wc og kjølerom.
Kjeller med vindfang og egen inngang utenfra ved vest, trapperom/gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, 2 hobbyrom og 2 boder.

- Garasje
- To brygger
- Sjølinje

Standard

Velkommen til Sevikveien 36, med store brygger og vidstrakt utsikt til Vrengensundet hvor de mest attraktive hyttene og eiendommene på Nøtterøy og Tjøme befinner seg. Her finner du sommeridyllen du lengter etter, romantikk, reker på bryggekanten, båtliv, og fantastiske bade og turmuligheter i skjønn forening. Boligen er orientert mot vest og har særdeles gode solforhold! Tomten er på hele 2,1 mål og er pent opparbeidet og innehar flere grønne lunger, anneks, to brygger med gode dybdeforhold og stor egen strandparsell på nesten 600 kvm samt lang strandlinje! Her får man feriefølelsen, hver dag!

Innvendig er eiendommen gjennomgående lys og pen med en særegen atmosfære samt alle hovedfunksjoner på samme plan. Stuen er stor og romslig og har rikelig med vindusflater som bringer sjøen inn i stuen! Spisestuen som er plassert helt vest i huset, har en særdeles flott sjøutsikt hvor du kan se båtene tøffe forbi på late sommerdager. Kjøkkenet er i åpen løsning med stuen og er fra den italienske kvalitetsleverandøren PEDINI, særdeles lekkert i hvit fargepalett! Hele boligen har fra 2012 og fremover gjennomgått oppussing og modernisering og fremstår i solid stand med en tidløs og flott standard. Det er i nyere tid også etablert kjøkken ved stuen i underetasjen, perfekt sone for ungdommen eller gjestene! Eiendommen med sitt omfang og opparbeidelse inviterer til sosiale lag og flotte familiesamlinger, både sommer som vinter!

Denne eiendommen bør sees, velkommen til visning til i flotte og sjønære omgivelser helt sør på Nøtterøy i Færder kommune.
Kun 1 time og 30 minutters kjøring fra Oslo by!

Kort fortalt:

- Sjelden mulighet!
- Brygger, bading og båtliv
- Vestvendt og solrik beliggenhet
- Vakker og vid sjøutsikt til en av Norges mest populære båtsund
- 2,117 kvm med selveiertomt med solfylt hage-/naturtomt, brygger og strandlinje
- Herlig nærhet til bade-/strandplasser og tur-/rekreasjonsområder
- Sosialt boområde
- Lun og usjenert bakhage med flott utsikt
- Den idylliske skjærgården ved Nøtterøy og Tjøme ligger rett utenfor stuedøren
- Sykkel-/gangvei helt inn til Tønsberg by og til Tjøme sentrum og Verdens Ende i sør

Et nabolag og sund med historisk sus, den kjente skipsrederen Svend Foyn har tidlige eid grunnen hvor flotte Sevikveien 36 står i dag!

Badeplassen "Roper`n" ligger like sør for eiendommen og er et kjent badested for unge og gamle. Stedet som heter Roperen også kalt "Presthella" ble kjøpt av Svend Foyn i 1884. På eiendommen Sjøholt i Sevikveien hadde Foyn bolig, sjøhus og stallplasser for hester. I 1939 kjøpe Nøtterøy kommune dette området av Olaf Bjerke til friareal og badeplass. Veien fra Tønsberg og over Nøtterøy til Sevika var en av de eldste veiene på Nøtterøy og Sevik med "Roper`n" var fergestedet for overfart til Tjøme. 18 Februar 1864 dro Svend Foyns første dampdrevne hvalbåt, Spes & Fide fra Sevik til Vadsø. I februar og mars årene etter ble fangstfartøyene utrustet og dro til Nordishavet. Sevik ble brukt fordi det var kortere vei til åpent vann. Utallige er de sledelass med utstyr som har gått ut fra Tønsberg mot Sevikkilen. I vintre med mye is måtte de hogge råk. Da kunne 100 mann være i sving for å få skutene ut i åpent vann.

Beliggenhet

Nydelig sjøeiendom med to brygger, lang strandlinje og vestvendt beliggende i svært solrike omgivelser. Sevikveien er en spesielt fredfull, barnevennlig og idyllisk gate. Egen strandlinje med bryggeanlegg rett på nedsiden av boligen, herfra kan du raskt ta turen ut i den unike skjærgården i Færder Nasjonalpark. Dagligvareforretning rett i nærheten ellers kort vei til Borgheim sentrum med matvareforretning, baker, kiosk, skoler samt golfbane. Teie torv er også et hyggelig handelssentrum på Nøtterøy i tillegg til Tønsberg by.

Et nabolag og sund med historisk sus, den kjente skipsrederen Svend Foyn har tidlige eid grunnen hvor flotte Sevikveien 36 står i dag!
Badeplassen "Roper`n" ligger like sør for eiendommen og er et kjent badested for unge og gamle. Stedet som heter Roperen også kalt "Presthella" ble kjøpt av Svend Foyn i 1884. På eiendommen Sjøholt i Sevikveien hadde Foyn bolig, sjøhus og stallplasser for hester. I 1939 kjøpte Nøtterøy kommune dette området av Olaf Bjerke til friareal og badeplass. Veien fra Tønsberg og over Nøtterøy til Sevika var en av de eldste veiene på Nøtterøy og Sevik med "Roper`n" var fergestedet for overfart til Tjøme. 18 Februar 1864 dro Svend Foyns første dampdrevne hvalbåt, Spes & Fide fra Sevik til Vadsø.  I februar og mars årene etter ble fangstfartøyene utrustet og dro til Nordishavet. Sevik ble brukt fordi det var kortere vei til åpent vann. Utallige er de sledelass med utstyr som har gått ut fra Tønsberg mot Sevikkilen. I vintre med mye is måtte de hogge råk. Da kunne 100 mann være i sving for å få skutene ut i åpent vann.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV-/Internett via Telenor, ca. kr. 1 300,- pr. mnd.
Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 200,- (ikke pliktig medlemskap).
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 10534695

Boligens areal

Primærrom: 352 kvm
Bruksareal: 421 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 201 m².
Primærrom: 155 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trapperom/gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc/vaskerom og 2 hobbyrom.
Sekundærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.

NB! Et rom er benevnt/benyttes som hobbyrom selv om det på tegning er benevnt som bod/disp. P-areal/rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold og uten hensyn til om rommenes bruk samsvarer med innsendte tegninger/byggesøknad. Takhøyde i kjeller er ca. 2,08 m +.

1. etasje:
Bruksareal: 220 m².
Primærrom: 197 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, trapperom, stue/gang, stue/kjøkken, 3 soverom, bad/wc, vaskerom og wc.
Sekundærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kjølerom og garasje.

Utvendig bod på ca. 3 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 30.03.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se kartskisse i FINN.no-annonse for veibeskrivelse. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 117 kvm, Eierform: Eiet tomt
Eiendommen har to teiger som kommunen opplyser til å være hhv. ca. 1 531 m² og 586,4 m², samlet areal ca. 2 117 m²!
To brygger med gode bademuligheter og gode dybdeforhold for større båter.

Eiendommen GBNR. 83/98 (strandtomten) ligger innenfor byggegrensen langs sjø. I området mellom sjø og byggegrensen (byggeforbudssonen) er arbeid og tiltak etter § 1-6, unntatt fasadeendring og innløsning av festetomter, ikke tillatt. Dette omfatter også tiltak som nevnt i §§ 20-1 til 20-4 (Lov om planlegging og byggesaksbehandling).

Garasje / Parkering

Integrert garasje, forøvrig parkering i egen gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre og mur over grunnmur i 1971/-72 og tilbygd i 1979. Diverse oppgraderinger i 2012/-13 inkl. fasadeendring. Boligen er oppført i en etasje samt kjeller/underetasje. Garasje i tilknytning til boligen (ombygd fra tidligere carport). Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad i 1. etasje samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende toalettrom og inn bak dusj/våtsonen. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommet ble kosmetisk pusset opp (overflatebehandlet) i 2012 samt at det også ble skiftet diverse sanitærutstyr. Rommet er for øvrig fra byggeår 1971/-72. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad/wc i kjeller (unntatt hulltaking). Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Selger opplyser at rommet ble etablert i 2015/-16 og at de fleste arbeidene ble utført av fagfolk. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i vaskerom i 1. etasje (unntatt hulltaking). Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er kun delvis bygd med vanntette konstruksjoner (gulv). Det må etableres vanntett sjikt bak vaskemaskin/skyllekar. Selger opplyser at gulvbelegg ble skiftet i 2014. NB! Sidebygning/frittliggende bod har diverse råteskader samt skjevheter og skjeve pilarer. Bygningen er for øvrig ikke vurdert.

Selger opplyser om følgende:
- Det er lekkasje ved takutstikk/gesims (tak på utsiden av yttervegg).
- Det var mus i takkonstruksjon før konstruksjonen ble renovert i 2013.
- Det har vært fukt i gulv ved skyvedør til veranda. Utbedret i 2014.
- Det har vært lekkasje fra kjøleaggregat. Utbedret.

Det opplyses videre at boligen har vært gjenstand for en del  oppgraderinger som f. eks. ny drenering langs veggene mot øst, nord og syd, skiftet flere vinduer, pusset opp diverse innvendige overflater, innredet kjeller, fornyet/oppgradert størstedelen av elektrisk anlegg, installert varmepumper, ny kjøkkeninnredninger, skiftet utvendig vannledninger mellom bolig og kommunalt ledningsnett, skiftet avløpsledninger mellom bolig og septiktank, skiftet isolasjon i tak i 1. etasje, nye himlinger m.m.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Antatt bordtak som undertak. Taket er tekket med asfaltbelegg og påført epoxybelegg eller tilsvarende på størstedelen av taket. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig forblendet med murstein. Vinduer og dører i tre. Verandadør i stål-/alum. utførelse. Veranda i tre, glass og kompositt. Utvendig trapp i mur/betong. Utvendig fasadeendring kjeller i 2013.

Innvendig
Gulvoverflater med parkett, belegg, fliser og betong. For det meste malte/panelte og tapetserte vegger samt murvegger. Panelte og platede/malte tak. Tegl-/mursteinspipe. Peisovn (fra 2017). Innvendig trapp i tre, stål og glass. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc 1. etasje:
Fliser på gulv og vegg. Belegg på del av gulvet. Malt tak. Inneholdende toalett, innredning med to servanter, badekar. Ventilering via ventiler (naturlig avtrekk) i vegg. Selger opplyser at det kun har blitt utført kosmetisk oppussing og fornying av sanitærutstyr.

Vaskerom 1. etasje:
Våtromsbelegg fra 2014. Platet/tapet på veggene. Platet/malt tak. Inneholdende to skyllekar og opplegg til vaskemaskin. Ventilering via ventil i vegg - ingen tilluft.

Bad/wc/vaskerom i kjeller:
Fliser på gulv. Baderomsplater og sokkelfliser på veggene. Panelt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusj/glassbyggerstein samt opplegg til vaskemaskin. Ventilering via vifte i vegg - ingen tilluft.

Kjøkken
Kjøkken 1. etasje:
Kjøkkeninnredning i hvit utførelse (fra Pedini). Corian benkeplate/kum. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Kjøkken kjeller (fra 2016):
Kjøkkeninnredning med laminat benkeplate med nedfelt benkebeslag/kum. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilatorer med kullfilter.

Spesialrom
Plassbygd kjølerom i tre. Kjøleaggregat (fra 2018/-19).

Toalettrom 1. etasje:
Gulvbelegg. Malt tapet. Malt tak. Inneholdende toalett, servant og innredning. Ventilering via ventil (naturlig avtrekk) i tak samt ventil i vegg.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger i kobber. Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering via ventiler i vegg. Oppvarming dels med vannbåren varme/radiatorer (varmepumpe luft til vann). Varmekabler i størstedelen av kjeller. Gulvvarme/varmematte i del av hall samt i vaskerom i 1. etasje. Vannbåren varme i bad i 1. etasje. Varmtvannsbereder på ca. 200 l. Hovedsikring 50/32 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/15/13/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og fordelt i to skap.

Tomteforhold
Ukjent byggegrunn. Selger opplyser at det ble drenert langs grunnmur mot øst, nord og vest i 2013. Grunnmur antatt i betongstein eventuelt lettbetongblokker. Terrengmur av betong/betongstein. Dels skrånende tomt. Utvendige vannledninger fra 2013. Utvendige avløpsledninger mellom bolig og septiktank fra 2013. Plast utførelse. Offentlig vann via private stikkledninger. Avløp til septiktank. Septiktank av ukjent utførelse. Nedgravd oljetank (ikke i bruk). Ukjent utførelse.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 20 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 35 mm i hele rommet i soverom nord i kjeller. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Bad/wc (1. etasje): Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Vaskerom (1. etasje): Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn dels i alder og manglende tetthet i våtsonen (bak vaskemaskin/skyllekar) på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Rommet er ikke bygd med vanntette konstruksjoner og kan derfor ikke sammenlignes med dagens standard og krav til utførelse. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Taktekking: Taktekkingen er dels festet til underlag med skruer ved overgang til takrenner. Takfortbeslag ved overgang tak til takrenner er ikke tilfredsstillende utført. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid for takrenner er oppbrukt.
- Veggkonstruksjon: Stedvise sprekker i forblending/murstein.
- Takkonstruksjon/loft: Spor etter fukt i tak over utvendig bod. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator - ingen fukt registrert.
- Vinduer: Punktert glass i soverom.
- Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm ved ytterdør i kjeller.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Ujevnheter i terrassebord/skjøter.
- Innvendige overflater: Bom/løse gulvfliser i kjeller.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 5 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 17 mm i hele rommet i stue/kjøkken i 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 5 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 10 mm i hele rommet i soverom i 1. etasje. Målt høydeforskjell/planavvik på ca. 5 mm innenfor en lengde på 2 m og ca. 15 mm i hele rommet i stue/kjøkken i kjeller.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Registrert fukt og saltutslag på begrenset område i grunnmur.
- Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Sanitærutstyr og innredning på bad/wc/vaskerom (kjeller): Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Ventilasjon på bad/wc/vaskerom (kjeller): Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- Overflater og konstruksjon på wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett soverom i kjeller.
- Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
- Elektrisk anlegg: Hovedsikring 50/32 A. Teknisk 20 A. Øvrige kurser 16/15/13/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og fordelt i to skap.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.
- Forstøtningsmurer: Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Diverse skjevheter i terrengmur.
- Oljetank: Ikke i bruk.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner i vaskerom i 1. etasje: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner på bad/wc/vaskerom i kjeller: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner (yttervegg/murvegg).

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Vi har ikke renovert hovedbadet oppe siden vi kjøpte huset, men alt av badekar, toalett og vasker har vi satt inn nytt. Bad nede er av nyere dato 2013 der er alt nytt.
- Andebu Rør har gjort det meste av rør, montering av kar, toalett og servanter og batterier/springer. Terjesen AS reparerte/utførte reparasjon avløp badekar i hovedetasje. Noe er utført ved egeninnsats.
- Badet nede ble bygget i 2015-16. Der er alt gjort rett etter krav 2015-16 av Andebu Rør.
- Arbeider på bad i underetasje er ikke byggemeldt.
- Juni 2013 ble alle rør, drenering og tilkobling til kom lagt/gjort nytt. Utført av Autostrasse DA Sandefjord.
- Har skiftet ut gammel peis og montert nytt ildsted/satt inn ny peisinnsats. Utført av Varmeøkonomi AS i 25 mai 2019.
- Sprekker i mur og kjellergulv. Ikke endring etter at vi overtok huset i 2012. Kjenner til at kjellergulvet var litt skjevt.
- Da vi overtok boligen i 2012 hadde det vært mus i taket. Så vi har skiftet ut alle innvendige tak og skiftet ut all isolasjon. Overtok huset etter dødsbo. Huset hadde stått tomt i ca. 2 år. Alle tak innvendig er nye.
- Har observert skjeggkre på hovedbad i 1. etasje. Da la vi ut gift har vi ikke observert skjeggete etter det. Det er flere år siden.
- Blikkenslagermester har skiftet alle pipehatter. Terrassen er ny i 2013 ved egeninnsats.
- Montering av sikringsskap utført av Tjøme el-installasjon, samt nye kurser. Resten av det elektriske er utført av Andebu elektro i begge etasjer. Energiverket AS fjernet oljefyr og monterte nytt luft/vann varmepumpe og konvektor i 2013. Den gir varme til varmepumpe og radiatorer og gulvvarme bad. Pelles Verksted monterte og skiftet til ny ute varmepumpe i juni 2022 samt ny kompressor 2022.
- Oljetank er tømt.
- Vi har fått godkjent fasadeendring av kommunen, og den er utført ved å fjerne masse foran huset, bygge terrasse og satt inn vinduer og dør i underetasjen. Vi har også fått godkjent bruksendring av kommunen. De fleste rommene i underetasjen har blitt primærrom, inkludert bad og kjøkkenkrok.
- Det foreligger ikke tegninger/papirer på bryggene. De er etablert av tidligere eiere. Ukjent alder.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 04.04.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for enebolig, datert 09.11.1972, ferdigattest for bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel, datert 01.12.2022 og ferdigattest for fasadeendring og terrengendringer, datert 20.12.2022. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Tidligere carport er ombygd til garasje.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Brattås skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Ventilering via ventiler i vegg.
Oppvarming dels med vannbåren varme/radiatorer (varmepumpe luft til vann). Varmekabler i størstedelen av kjeller. Gulvvarme/varmematte i del av hall samt i vaskerom i 1. etasje. Vannbåren varme i bad i 1. etasje. Peisovn.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Det er nedgravd oljetank på eiendommen. Selger opplyser at tanken er tømt. Ny eier er ansvarlig for dennes tilstand iht. forurensingsloven.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 30 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 8 770,- pr. år. De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. Det gjøres oppmerksom på at beløpet gjelder for 2022 og at dette vil øke i 2023.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 326 658 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 775 967 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse og byggegrense. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse, men med hensynssone ras- og skredfare over.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er konsesjonsfri, men GBNR. 83/98 er ubebygd - derfor må det signeres på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 16.03.1971, dagboknr. 1215, gjelder: Tillatelse for GBNR. 83/84 til å oppføre enebolig i en avstand av to meter fra felles eiendomsgrense med GBNR. 83/4.

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 16.03.1971, dagboknr. 1216, gjelder: Tillatelse for GBNR. 83/84 å oppføre enebolig i en avstand av 2 meter fra felles eiendomsgrense med GBNR. 83/16.

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 04.05.1971, dagboknr. 2055, gjelder: GBNR. 83/84 gir tillatelse til GBNR. 83/16 til å oppføre garasje inntil Sevikveien i en avstand av 1 meter fra felles eiendomsgrense.

Bestemmelse om båt/bryggeplass og veg, tinglyst 19.08.1982, dagboknr. 10112, gjelder: GBNR. 83/84 har rett til 2 båtplasser på GBNR. 83/4, etter nærmere anvisning, samt rett til bading for eieren med nærmeste familie og omgangsvenner ved strand tilhørende GBNR. 83/4. Denne rett blir å overføre fra GBNR. 83/4 til 83/98. Veirett, vedlikehold etc. i henhold til punkt IV i kjøpekontrakt av 10.07.69 blir å overføre fra GBNR. 83/4 til GBNR. 83/96.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann, men har privat avløp. Selger opplyser at det er septiktank på eiendommen. Det er slamavskiller på eiendommen, med kommunal slamtømming (slamavskiller og utløp til sjø).

Færder kommune opplyser at det vil komme pålegg om tilknytning til kommunalt avløp. Kostnader i forbindelse med dette må påregnes for ny eier.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 07.05.2020. Siste feiebesøk ble utført 20.01.2016.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Sevikveien 36, 3143, Kjøpmannskjær, Gnr. 83 bnr. 84 og 98 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0258

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.