Ørsnes

SJARME & IDYLL - Nydelig funkisbolig med sjel - Tidstypiske detaljer - Pent oppusset - Attraktiv beliggenhet på Ørsnes

Grensegaten 20 , 3127 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

68%

har bolig mellom 60-120 kvm

48%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 155 m²
Bruksareal 201 m²
Tomt 858 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 3
Soverom 4
Byggeår 1932
Gårdsnummer 1004
Bruksnummer 51
Energimerking G
FINN.no 277235405
Sist endret 21.11.2022 10:48
Prisantydning 6 350 000,-
Totalpris 6 517 769,-

Beregnet totalkostnad

6 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 158 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 350 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 167 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 517 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Original funkisbolig fra 1932 med solid standard og endel oppgraderinger i nyere tid. Boligen går over tre plan og inneholder på hovedplanet:
Entré, hall m/ trapp opp, stort nytt kjøkken med åpen løsning til  spisestuen, stue med nyere vedovn.
2. etasje inneholder loftstue med store vindusflater, 4 soverom og bad.
Kjelleren er delvis innredet og inneholder hall m/ trapp, stort vaskerom, samt flere boder for lagring.
Stort lagringsloft med trapp fra loftstuen.
Garasje og carport fra 2010 med innredet bod i garasjen.

Standard

Velkommen til denne sjarmerende funkisboligen i Grensegata 20. Boligen er tidstypisk for funkistiden og fremstår meget velholdt, samt oppgradert. Boligen har jevnlig blitt oppgradert de siste tiårene, og det er gjort mye av stor betydning. Utvendig ble det drenert rundt tre av sidene (2010) samt etterisolert grunnmuren. Noen år tidligere (2005) ble kledningen skiftet samt isolert vegger med 10 cm, samt malt utvendig i 2021. I 2010 ble det lagt nye avløpsrør fra eiendommen og ut i gata. Samme år ble garasjen og carporten bygget, samt terrassen ved inngangen utvidet. Nymontert 32 amp elbil-lader.

Innvendig rommer boligen en god del. Her får du bl.a. 4 soverom, 3 stuer, samt bad og eget vaskerom. Badet er av eldre årgang, men fremstår helt og i orden, men modernisering må påregnes. Kjøkkenet er nytt i 2021 og har en utsøkt stil som passer perfekt i boligen. Veggen mellom kjøkken og spisestuen ble åpnet, noe som gir en god romfølelse. Stuene på hovedplanet har blir pusset opp med nydelig tapet på veggene. Tapeten er nøysom utvalgt for å passe til denne type bolig. Gulv og noen vegger er malt opp. Gulvet i hallen og kjøkkenet er lagt med en nydelig flis som passer utsøkt sammen med resten av boligen. Her er det tenkt på detaljer - resultatet er nydelig.

Stort vaskerom i kjelleren med flislagt gulv og eget toalett. Dette rommet er svært praktisk og gjør virkelig nytten sin. Kjelleren forøvrig virker tørr og fin. Her får du godt med lagringsplass slik den står i dag, men har potensial til å utvikles etter behov. Soverommene er lokalisert i 2. etg sammen med bad og loftstuen. Loftstuen har store vinduer og gir godt med lysinnslipp. Vinduene er bygget ut i en slags karnapp og gir et tøft preg på boligen. Du får i tillegg et stort loft med plass til mye lagring. Det går en bratt trapp opp fra et lite rom i loftstuen.

Her får du en særegen og attraktiv bolig med en populær beliggenhet. Vel møtt!!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og etablert boligområde på Ørsnes, ca. 1,5 km fra Tønsberg sentrum. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehage, barneskole og ungdomsskole (Steinerskolen ligger også i nærområdet). Idylliske Teieskogen med flotte turområder ligger i kort gangavstand og byr på god rekreasjon året rundt. Ved ungdomsskolen Teigar ligger Nøtterøyhallen og et flott utendørs idrettsanlegg med en rekke fotballbaner og 400 m friidrettsbane. Fra idrettsparken er det en lysløyperunde på ca. 2,5 km i Teieskogen, som prepareres så fort forholdene tillater det. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet og kort vei til Tønsberg by med Brygga, samt koselige Teie torv. På Rosanes, like ved Teie sentrum og i kort gangavstand fra boligen, ligger Rosahaugparken, en idyllisk perle med store plenområder, to dammer, fotballbane og bakker som benyttes til aking om vinteren. På nedsiden av Rosahaugparken ligger også Rosanesstranda med fin badestrand og gresslette, samt småbåthavn. Tønsberg og Nøtterøy er kjent for sin vakre skjærgård og nydelige kyststi som går flere steder langs fjorden. Her bor du tilbaketrukket i et barnevennlig område, samtidig som det er kort vei til sentrum og alle fasiliteter.

Forsikring

Eika Forsikring Polisenummer: 6739780

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 155 kvm, Bruksareal: 201 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 14 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall med trapp og vaskerom.
Sekundærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kjellerrom og 2 boder.

Takhøyden i kjeller variere fra rundt 201 til 205 cm. Alle arealer er målt opp etter NS 3940 og vurdert etter takstbransjens veileder for arealmålinger. Arealmålingene tar ikke hensyn til byggeforskriftene og kan avvike fra disse.

1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, hall med trapp, trapperom, stue, spisestue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, 4 soverom og bad.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Trapperom.

Garasje:
Bruksareal: 27 m².

Takstmann opplyser at garasjen er bygget men en liten avstand inn til boligen og er da ikke direkte sammenkoblet. Normalt skal det da ikke være krav til gasstett garasje. Men dette er i gråsonen og bør undersøkes nærmere.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 28.09.2022 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 858 kvm, Eierform: Fellestomt

Flat, flott og praktisk tomt og hage. Tomten er felles med nr. 22 og er naturlig avdelt med hekk. Fordelingen av arealer er ca. 530 kvm for denne og ca. 325 kvm hos naboen. Tomten er pent opparbeidet med store plenarealer. Her er det god plass til lek og moro for store og små. Det er flere plasser til trampoline og ballspill. Hagen er opparbeidet med flere små bed med blomster og prydbusker. Det er etablert to stk. terrasser på boligen. Her vil du kunne nyte solen gjennom hele dagen med sen kveldssol på terrassen ved inngangspartiet. Denne terrassen har et nyere og superfint glassrekkverk. Rundt tomta er det plantet hekk i alle himmelretninger. Denne skjermer godt fra både veien og naboer. Gårdsplassen er asfaltert med kantstein mot hagen. Gangsti til inngangspartiet er steinlagt, samt steinlagt uteplass og sti ut mot Gamborgsgate. Hellelagt sti på sørsiden av boligen. Praktisk og lettstelt tomt med mange bruksmuligheter.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen garasje, samt i carporten. Det er plass til flere biler i den asfalterte gårdsplassen. Det er montert ny 32 amp elbil-lader.

Byggemåte

Opprinnelig enebolig fra 1932 hvor glassverandaen er ombygget til bolig men eldre ukjent årgang. Det er gjort vesentlige oppgraderinger på slutten av 80-tallet, 90-tallet og på 2000-tallet. Nyere oppgraderinger gjelder kledning, peisovn, drenering, veranda ved inngangspartiet og isolering av grunnmur. Nåværende eier har fjernet vegg, montert nytt kjøkken, montert varmepumpe, utført mindre arbeider på badet, oppgradert en del på el-anlegget, malt utvendig og oppgradert noe innvendige overflater. Carport og garasje er bygget i 2010. Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav. Det bør spesielt bemerkes skjevheter og en del oppgraderingsbehov. Det er ikke gitt opplysninger om det har verdt skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med valmtak form. Adkomst til gulvet loft via trapperom. Lukket del over utbygg er ikke vurdert. Det er i 1991 lagt ny papp, sløyfer og lekter. Selve teglsteinen er eldre og lagt på taket i 1991. Kobbertekking på utbygget del deler fra rundt 1997. Av sikkerhetsmessige grunner et selve takstein vurdert fra bakkenivå. Byggeåret tilsier at yttervegger normalt vil bestå av uisolerte trekonstruksjoner. Det er ved omkledning fjernet gammel rupanel og lagt på plater. Det ble samtidig lagt inn 10 cm isolasjon ifølge tidligere selger. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra 2005. Kledningen er malt siste året.

Innvendig
Innvendige overflater er en del oppgradert etter hvert. Mye er gjort på 80/90-tallet og noe på 2000-tallet. Nåværende eier har utført noe overflatebehandlinger og lagt fliser i gang og kjøkken. På gulver: Tregulver, parkett, malt laminat, noe laminat, tepper og noe fliser. På vegger: Malt tapet, tapet og panel. I tak: Malte plater, tarkettplater, takessplater og noe malt panel. Mindre gjenstående arbeid skal utføres etter denne befaringen.

Våtrom
Bad: Bad er fra sist halvdel av 80-tallet. Nåværende eier har malt fliser på vegger og skiftet innredning. Rommet inneholder innredning, servant, wc, dusjnisje og badekar.

Vaskerom: Enkelt vaskerom hvor det er lagt fliser på gulv i 2013. Vegger er malt rundt samme tid. Rommet inneholder bereder, eldre utslagsvasker og nyere wc.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med grønne slette fronter. Det er integrerte koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Det er ikke montert komfyrvakt. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsted, varmepumpe og gulvvarme på bad og kjøkken. Oppvarming ellers er panelovner. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er i 2021 oppgradert med nye automatsikringer og noe er nytt ved skifte av kjøkken. Anlegget ellers er eldre og fra 2010 i garasjen. Sikringsskapet er plassert på loftet. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 13 kurser og overspenningsvern.

Tomteforhold
Antatt fundamentert med støpt såle men til ukjente grunnforhold. Grunnmurer er oppført i støpte sparesteinsmurer. Det er støpte kjeller gulver. Det er i 2010 isolert grunnmurer på utsiden med 5 cm styroformplater og platekledd. Dette gjelder tre vegger og ikke sydveggen og vestsiden rundt utbygget del.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert skjevheter i alle etasjene og noe mer belastet er utbygget stuedel. Forholdene henge sammen med alder og setninger i grunnen.
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes i hovedsak som følge av alder og ingen membran på gulv eller i sluket. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt forventet levetid på membran og tett sjikt. Kostnadsestimat: Kr. 100 000 - 300 000,-.
- Branntekniske forhold: Det er skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Nedløp og beslag: Det mangler tett blekk under dørterskelen på ytterdører. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser som følge av alder. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Vinduer: Det er registrert tre punkterte vinduer. Noe skjevheter og slitasje er registrert. Flere vinduer er skrudd fast og er ikke funksjonelle. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er ikke montert ved trappen som er et avvik. Det er bom på skifer ellers grei tilstand.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. I tillegg er det defekt sotluke. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Rom under terreng: Det ble med fuktindikator registrert fukt men ikke unormalt lagt alder til grunn. Kjeller av denne årgang vil være belastet med kapillært oppsug fra grunnen. Selv om det er drenert vil kjelleren ha en del fukttransport i murer. Krypdel kan være en risikokonstruksjon og bør kontrolleres før kjøp.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Avviket basert på byggeåret gjelder manglende håndløper. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Elektrisk anlegg: El-anlegget er i 2021 oppgradert med nye automatsikringer og noe er nytt ved skifte av kjøkken. Anlegget ellers er eldre og fra 2010 i garasjen. Sikringsskapet er plassert på loftet. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 13 kurser og overspenningsvern. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Terrengforhold: Det er noe motfall i deler av terrenget som fører til ekstra på trykk av vann mot grunnmurer. Det er krav til fall fra grunnmurer. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Taktekking: Det er i hovedsak ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er ingen tegn til at lite lufting har ført til noen skader. Kledningen ellers har grei tilstand lagt alder til grunn.
- Takkonstruksjon/loft: Det er ingen tegn til pågående lekkasjer eller råte. Et enkelt og naturlig luftet loft hvor det er ikke registrert noen vesentlige skader utover naturlige svekkelser som følge av alder.
- Dører: Det er noe slitt verandadør dør med svellskader. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er registrert en del bom og sprekker.
- Innvendige dører: Det er i hovedsak ikke registrert noen vesentlige skader utover normale slitasje. Tg settes som følge av alder og svekkelser.
- Andre innvendige forhold: Det er registrert noe slitasje, aldersrelaterte forhold, noe ufagmessige arbeider og bom på en del fliser.
- Vannledninger: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring.
- Grunnmur og fundamenter: Det er registrert noe skjevheter og ujevne murer. Sprekk i grunnmuren er registrert på utbygget del.
- Septiktank: Ingen dokumentasjon på septiktank/utførelse.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Fukt i tilliggende konstruksjoner på vaskerom: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner på bad: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Nytt sikringsskap, el-billader og noen nye kontakter og utskiftninger av gamle utført av PEC Elektro Tønsberg.
- Malt hus, carport og garasje utvendig utført av Pensjonistgutta AS.
- Montering vask og oppvaskmaskin med aqualås i nytt kjøkken utført av Terjesen AS.

Takstmann opplyser om følgende:
- Det er fjernet vegg, skiftet kjøkken, utført noe arbeider på bad, el-anlegget, varmepumpe og innvendige overflater. Selger har dokumentasjon på arbeider vedrørende varmepumpe, el-anlegget og noe på vvs-anlegget.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 13.10.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for våningshus datert 10.12.1932 og ferdigattest for rivning av eksisterende garasje for bygg av ny garasje med carport, datert 21.01.2021. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tønsberg kommune opplyser om følgende:
- Ombygging av enebolig i 1943
- Fasadeendring i 1996

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med  dagens bruk. Vurderinger er basert på tegninger utarbeidet i forbindelse med seksjonering. Tegninger har ingen vesentlige avvik men det er endringer når kjøkkenet ble skiftet. Eldre tegninger stemmer ikke med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Træleborg skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted, varmepumpe og gulvvarme på bad. Oppvarming ellers er panelovner.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 334 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 145 500 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 123 801 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Tønsberg kommune opplyser at det foreligger rammetillatelse for påbygg og bruksendring fra garasje til enebolig på nabotomten, Grensegaten 22.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Følgende heftelser er tinglyst på eiendommen og vil medfølge salget:

Seksjonering, tinglyst 27.08.2020, dagboknr. 2930949.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Eiendommen har septiktank. Denne ligger med eget jernlokk i carporten.

Selger opplyser at kommunen har pålagt eiendommen å koble seg til offentlig avløpssystem. Kostnaden er p.t. ikke kjent.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det ble ført tilsyn med fyringsanlegget 24.02.2020.

Følgende avvik ble konstatert under tilsynet:
- Sotluken i kjeller er defekt. (Hengsle defekt, utett).
Kjøper overtar ansvaret for forholdene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: AEG oppvaskmaskin, Gorenje glasskeramisk platetopp, Gorenje pryolytisk stekeovn, kjøl/frys fra Ikea og nymontert 32 amp elbil-lader.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Grensegaten 20, 3127, Tønsberg, Gnr. 1004 bnr. 51 snr. 1 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0278

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.