Tønsberg

Toppleilighet på Ørsnes Park! Fantastisk utsikt! Stor balkong, heis mm. MÅ SEES!

Kanalveien 4A , 3127 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

68%

har bolig mellom 60-120 kvm

48%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 51 m²
Bruksareal 55 m²
Tomt 4 826 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 5
Byggeår 2017
Gårdsnummer 1004
Bruksnummer 93
Energimerking A
FINN.no 278875652
Sist endret 21.11.2022 16:02
Prisantydning 3 990 000,-
Totalpris 4 098 769,-
Fellesutgifter 3 242,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 098 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Selveierleilighet i boligbygg med flere boenheter beliggende i 5. etasje/toppetasjen inneholder:
Entré, bad/wc med baderomsinnredning og opplegg for vaskemaskin, kjøkken, stue med utgang til balkong, soverom og bod.

Det er dørcallingsystem og heis fra garasjeanlegg til etasjeplan.
Leiligheten disponerer en bod og en biloppstillingsplass (plass nr 86) i felles lukket garasjeanlegg.

- To gjesteleiligheter i sameiet.

- Utendørs svømmebasseng på fellesområdet.

- Felles kajakrom i kjeller.

- Allrom som kan bookes ved behov.

Standard

Velkommen til Kanalveien 4 - en snerten og smakfull toppleilighet på Ørsnes Park, rett i sjøkanten og nær Tønsberg sentrum.

Leiligheten ligger helt vestvendt, høyt og fritt og med fantastisk fin utsikt mot byen vår, sjøen og omkringliggende omgivelser. Stuen har store og fine glassfoldedører - disse skyves enkelt til side og åpnes helt opp - virkelig en fin detalj og mulighet. De store glassflatene bidrar til at det her strømmer inn rikelig med dagslys og man enkelt kan nyte den fine utsikten.

Tidsriktig og moderne kjøkkeninnredning med alt av integrerte hvitevarer som komfyr og micro i høyden, oppvaskmaskin samt kjøl-/frys. Det er fin og hyggelig plass til spisebord på kjøkkenet.
Stuen ligger i åpen løsning til kjøkkenet - rommene tilsammen danner et herlig og hyggelig allrom, med utgang til stor og god balkong mot vest.

Romslig soverom med stor og god skyvedørsgarderobe. Badet er flislagt med tidsriktige og tidløse fliser på gulv og vegger og med tilhørende moderne baderomsinnredning. Det er også opplegg for vaskemaskin på badet.

Lekker, enstavs eikeparkett på gulvene og veggflater i slett utførelse. Interiørmessig gjennomgående lyst, tidsriktig og delikat - dette vil appellere til de aller fleste.

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Ørsnes Park har en sentral beliggenhet ved sjøen. Kort vei til både Teie Torv og Tønsberg sentrum - det er faktisk omtrent den samme korte avstanden til begge steder. Det er flotte turområder, helse- og kyststi, badestrender og båthavner i nærmiljøet. En kort spasertur hjemmefra kan ta deg til Tønsberg by sitt allsidige tilbud eller til det koselige handelssenteret på Teie med apotek, Vinmonopol, bakeri, restauranter og butikker. Eller hva med en skogstur i Teieskogen i lysløyperunden på ca. 2,5 km., som prepareres så fort værforholdene tillater det. På Rosanes, like ved Teie sentrum og i kort gangavstand fra boligen, ligger Rosahaugparken, en idyllisk perle med store plenområder, to dammer, fotballbane og bakker som benyttes til aking om vinteren. På nedsiden av Rosahaugparken ligger også Rosanesstranda med fin badestrand og gresslette, samt Teie småbåthavn. Nøtterøy og Tønsberg er kjent for sin vakre skjærgård. Med fellesrom for kajakker ved Ørsnes Park er kanskje terskelen lav for en padletur i Tønsbergfjorden - kanskje du også får besøk via sjøveien?
Det er gangavstand til Tønsberg sentrum med blant annet Tønsberg Torv, Farmandstredet, restaurantene på Brygga og Tønsberg jernbanestasjon som bidrar til at du kan ta i bruk byen på en helt ny måte ved å bruke bilen mindre enn tidligere - denne kan stå trygt og godt i sameiets lukkende parkeringsanlegg.

Velkommen!

Felleskostnader

3 242 pr. mnd. Felleskostander dekker tv/Internett, parkeringsplass, felles bygningsforsikring, vannbåren varme og varmtvann (a-konto), strøm/renhold/vedlikehold fellesareal og basseng, snøbrøyting, drift/vedlikehold heis, vaktmestertjeneste, forretningsførsel m.m.

Herav:
Garasjeleie kr. 846,-
Oppvarming kr. 413,-
Felleskostnader kr. 1 534,-
Altibox kr. 449,-

A-konto vannbåren varme avregnes årlig via ISTA pr. 31.12.

Styreleder opplyser sameiet har energibrønner som bidrar til å holde strømkostnader nede for blant annet vannbåren varme og oppvarming av felles svømmebasseng.
Videre opplyses at det er vedtatt å male all trekledning i 2023, kostnad ca. kr. 1 000 000,-, og finansieres ved at det tas av likvide midler (ikke lån).
Det er ikke vedtatt ytterligere større arbeider, men det jobbes med vurdering av (ikke vedtatt/ikke vurdert hvordan evt. finansiert):
- Installere solcellepaneler (vil kreve belåning).
- Mulig bytte av håndløpere fra tre til aluminium.
- Installere trygg adkomst/sikring tak.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Sameiet ved styret har kommet til enighet med næring (garasjeanlegg) om hvordan felleskostnadene skal fordeles og foreslår vedtektene endret slik at dette blir klart. Som følge av dette er vedtektenes 5.1 endret slik at vedtektenes bestemmelser er i tråd med kostnadsfordelingen mellom bolig og næring.

Forsikring fordeles i henhold til eierbrøk (gitt at næringsseksjonen ikke har egen forsikringsavtale).

De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Panteretten omfatter også krav som skulle ha vært betalt etter at det er kommet inn en begjæring til namsmyndighetene om tvangsdekning.

Den enkelte seksjonseier hefter for felles ansvar og forpliktelser etter sin sameierbrøk.

For nærmere beskrivelse av endring i vedtektene 5.1 se vedlagte vedtekter i salgsoppgaven.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internett via Altibox kr. 449,- pr. mnd. dekkes av felleskostnadene.
Dekoder medfølger i handelen.
Bygningsforsikring dekkes av felleskostnadene.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel formue

10 010

Sameie

Sameie: Sameiet Ørsnes Park, Orgnr: 919263393

Sameiet er et kombinert sameie som består av 95 seksjoner, derav 94 boligseksjoner med boder, fellesarealer inkludert trapper, heiser samt 1 næringsseksjon (garasjeanlegg).
Forretningsfører i sameiet er OBOS eiendomsforvaltning AS.
Styreleder i sameiet er Ove Roar Buan.
Styret bruker VIBBO som informasjonskanal. Hjemmesiden har adresse: https://vibbo.no/orsnes-park.
Styret kan kontaktes på e-post: orsnespark@styrerommet.no.

Det er egne regler for bruk av felles svømmebasseng, bruk av gjesterom samt allrom/selskapslokaler.
I tillegg har sameiet et kajakkrom. Det er ikke egne regler for bruk av kajakkrommet. Rommet disponeres av de med kajakk vederlagsfritt og nøkkel til rommet bestilles hos styret.
Retningslinjer for leie og bruk av allrom, bassengreglement og retningslinjer for leie og bruk av gjesterom er vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har, inkludert konstituerende møte 07.06.2021, gjennomført 22 styremøter:
-Styret har gjennomført mange møter med utbygger Ørsnes Park AS i forbindelse med kostnadsfordeling av utgiftene i sameiet, samt møter/befaring av reklamasjoner på sameiets bygninger. Når det gjelder kostnadsfordeling av utgifter som styret har ment at Ørsnes Park AS skal være med på å betale, er det nå kommet til en enighet mellom Ørsnes Park AS og styret. Det vil medføre endringer i vedtektene for sameiet.
Styret møtte i forliksrådet 26. oktober 2021 med motpart Ørsnes Park AS, i forbindelse med reklamasjoner på bygninger i sameiet. Konklusjonen fra møtet ble at saken er innstilt.
- Sameiet ved styret har kommet til enighet med næring (garasjeanlegg) om hvordan felleskostnadene skal fordeles og foreslår vedtektene endret slik at dette blir klart. Som følge av dette er vedtektenes 5.1 endret slik at vedtektenes bestemmelser er i tråd med kostnadsfordelingen mellom bolig og næring.
- Styret har sammen med OBOS jobbet for at garasjeleie igjen skal komme på samme faktura som felleskostnadene. Forhandlingene med Ørsnes Park AS har ført til at garasjeleie vil kunne legges innunder felleskostnadene. Det vil gjelde fra april med ny faktura fra OBOS.
- Arbeidet med reklamasjoner ovenfor Ørsnes Park AS, følges opp av styret.
- Når det gjelder reklamasjoner som gjelder den enkelte leilighet/seksjon, må hver og en eier følge dette opp med Ørsnes Park AS.
- Allrommet har fått nye bord og stoler, samt ny belysning i taket. Det er også kjøpt inn støvsuger, som skal tilhøre allrommet.
- I budsjettet for 2022 er det satt av midler i budsjettet til innkjøp av planter, blomster og krukker for trivsel i sameiets fellesarealer.
- Styret har gjennomført årlig tilsyn av fellesarealer i blokk A, B og C.
- Styret innkalte til allmøte for sameiet.
- Styret inngikk kontrakt med Vaktmesterservice AS for drift av bassenget og snømåking av felles uteområde i 2021. Avtalen vil fortsette videre. Området mellom Kanalveien 2 og 4 blir brøytet av Strandman AS.
- Oppstart med rengjøringsbyrå Oseberg Miljø AS er nytt fra 1. juni 2022.
- Styret har valgt å gå til innkjøp av en hjertestarter. Hjertestarteren er plassert i trappeløpet 1. etasje i bygg B/C.
- Styret har begynt gjennomgang av serviceavtaler som gjelder driften av sameiet.
- Svømmebassenget følges opp med blant annet dosering klor med mer.
- 3 søppelcontainere er stengt.

For nærmere beskrivelse se vedlagte vedtekter, årsrapport og årsregnskap i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

I henhold til lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.
Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet Ørsnes Park har pt. ingen lån.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 1427710

Regnskap

Inntekter
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 2 909 948,-.

Kostnader
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 2 422 270,-.

Resultat
Årets resultat på kr. 489 791,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2021
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr. 988 243,-. Neste års budsjett er nærmere omtalt under avsnittet "Kommentarer til budsjett for 2022".
For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Budsjettet er basert på 8% økning av felleskostnadene fra 01.01.2022.

Årsrapport 2021 er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Utdrag fra vedtekter og husordensregler i Sameiet Ørsnes Park:
- Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene.
- Styret kan innkalle til dugnad for vedlikehold og lignende etter behov for at det skal være trivelig og pent på uteareal og fellesareal.
- Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
- Leieboere som ikke er registrert på VIBBO, har ikke tilgang til bassengområdet, gjesteplasser i garasjen eller leie av gjesterom og allrom.

Vedtekter og husordensregler for Sameiet Ørsnes Park er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt med husdyrhold.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 55 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 55 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/vaskerom/wc, kjøkken, stue med utgang til balkong og soverom 
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Takstmannens kommentar til areal i henhold til tilstandsrapporten:
Oppgitte arealer er målt opp under befaringen. De ulike rom er definert etter den faktiske bruk på befaringsdagen, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Leiligheten har rømningsvei via felles trapperom. Felles trapperom er en egen branncelle og tilstanden til denne rømningsveien i fellesarealer er ikke vurdert her.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 03.10.2022 datert 05.10.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 826 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.
Felles eiet tomt som er nydelig opparbeidet med blant annet steinlagte gangarealer, gressplen, og ulik beplantning. Selve hjertet av fellesarealene ligger mellom bygningene og gir en "syden"-aktig stemning med felles oppvarmet badebasseng og flere solplasser. Her vil du garantert kose deg! I tillegg er det brygge mot sjøen hvor man kan sitte og nyte sol og båtliv.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass (plass nr. 86) i felles lukket garasjeanlegg. Selger opplyser det er klargjort og trukket strømledning med egen kontakt til plassen.
2 gjesteparkeringer i garasjeanlegget for dagparkering hvor parkeringstillatelse gis av styret med et parkeringskort som legges synlig i bilens frontrute. Det er ingen gjesteplasser på fellesarealene.
Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Sykler skal plasseres innenfor feltene som er merket med Sykkelparkering.

Det er heis fra alle leilighetsplanene og ned til felles garasjeanlegg med biloppstillingsplass og bod. Hver av sameiets leilighetsseksjoner har rett til leie av 1 stk. garasjeplass i garasjeanlegget på eiendommen som kan kun justeres årlig i henhold til økning i konsumprisindeks. Leiepris pr. tiden kr. 846,- pr. mnd. som er inkludert i andel fellesutgifter.

Byggemåte

Selveierleilighet i 5 etasjes boligblokk hvor denne leiligheten ligger i øverste etasje. Bygningen er oppført av fabrikkproduserte romelementer, levert og montert av firma Kodumaja i 2017. Til leiligheten hører en bod og en p-plass i felles parkeringskjeller.

Leiligheten er i original stand med overflater og innredninger fra byggeår. Betydelig skjevhet/nivåhøyde på gulv i stue/kjøkken og soverom. For øvrige vanlig bruksslitasje på overflater og innredninger.

Det er utført søk med fuktindikator i badet. Ingen unormale fuktverdier ble påvist. Dette er en forenklet tilstandsrapport som bare tar for seg de innvendige flatene tilknyttet denne leiligheten. For utvendig vedlikehold samt vedlikehold av fellesarealer vises til sameiets vedtekter og budsjetter.

Utvendig
Bygning er utvendig kledd med betongbaserte plater. Alt utvendig vedlikehold er sameiets ansvar.

Innvendig
Leiligheten har gulvoverflater av parkett. Fliser i bad. Vegger og himlinger med malte gipsplater.

Våtrom
Bad/vaskerom/wc vurdert etter teknisk forskrift 2010. Ingen dokumentasjon. Vegger og gulv med flislagte overflater. Himling av malte gipsplater. Vanlig god standard.

Kjøkken
Standard innredning med malte fronter. Stein benkeplate. Kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, stekeovn, microovn og induksjonstopp. Ventilator/avtrekk via avtrekksanlegget i boenheten.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Varmtvann fra felles varmesentral i bygget. Vannbåren gulvvarme i entre, stue, kjøkken og soverom. Hovedsikringer på 2 x 63 amp. 11 kurser for lys og oppvarming. Automatsikringer med jordfeilbryter. Bygningen har seriekoblet brannvarslingsanlegg.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2 i henhold til tilstandsrapport:
- Innvendige overflater: I entréen er et av vegghjørnene amatørmessig reparert.
- Tekniske installasjoner: Måleren er feilplassert slik at det ikke er mulig å lese av målerstanden.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 3 i henhold til tilstandsrapport:
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm. gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Ved hjelp av krysslaser er det målt høydeforskjeller opp til 40 mm. i kjøkken/stue. 25 mm. i soverom. Høyest ved nordveggen.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt (TG IU) i henhold til tilstandsrapport:
- Våtrom bad/vaskerom/wc, fukt i tilliggende konstruksjoner: Hulltaking er ikke foretatt da baderommet er bygget som prefabrikkert baderomskassett. Hulltaking i veggene i eller rundt badet vil forhindre muligheten for eventuell reklamasjoner mot utbygger.
- Tekniske installasjoner branntekniske forhold: Bygningen har seriekoblet brannvarslingsanlegg. Branntavle ved hovedinngangen i 1. etasje. Rømningsveiene i byggets fellesarealer er ikke vurdert. Disse er sameiets ansvar.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb avholdt 03.10.2022 datert 05.10.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest leilighetsbygg datert 04.12.2018, ferdigattest garasjeanlegg datert 01.12.2017 og ferdigattest 3 avfallscontainere datert 13.06.2022. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Ferdigattester er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Træleborg skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Vannbåren varme og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke. Det er balansert ventilasjon for bedret inneklima.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter A

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 1 841 kwh. Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 1 841,- pr. år. Energiforbruket er innhentet fra Lede og vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 333,04 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis. I tillegg betales det kr. 11,26,- m³ for vann og kr. 18,73,- m³ for avløp. Beregnet årsforbruk vann er 74,9 m³. Målt forbruk fordeles og faktureres hver seksjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 736 179 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 650 244 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i er regulert til bolig/kontor, gangvei, felles parkeringsplass og felles gårdsplass med plannavn Kanalveien 2A og 4, vedtatt 10.09.2008 (planID 65220).
Området som eiendommen ligger i er også avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål (bolig/forretning/kontor/industri/bevertning/parkering) og veg med plannavn Kommunedelplan - sentrum, byplan 2018 - 2030, vedtatt 22.05.2019 (planID 90019).
Styret opplyser de ikke er kjent med nabovarsel eller reguleringsplaner.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler. Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Erklæring/avtale, tinglyst 04.12.1975, dagboknr. 6594 - gjelder: Rett for TAU til å anlegge avløpsledninger på gbnr. 1004/93.
- Erklæring/avtale, tinglyst 25.10.1977, dagboknr. 6157 - gjelder: Rett for TAU til å anlegge avløpsledninger på gbnr. 1004/93.
- Bestemmelse om vann/kloakkledninger, tinglyst 15.02.2016, dagboknr. 130956 - gjelder: Eiendommen gbnr. 1004/49 har rett til å anlegge felles stikkledninger for vann og avløp fra eiendommen gbnr. 1004/93. Ledningseierne er i fellesskap ansvarlige for ledningenes drift og vedlikehold.
- Erklæring/avtale, tinglyst 15.02.2016, dagboknr. 130956 - gjelder: Eiendommen gbnr. 1004/49 har rett til å etablere felles avkjørsel samt gangareal over gbnr. 1004/93.
- Seksjonering, tinglyst 23.05.2017, dagboknr. 541782 - gelder: Opprettet seksjoner, snr. 81, formål bolig, tilleggsdel bolig, sameiebrøk 55/10089.

Det er tinglyst følgende rettighet på eiendommen gbnr. 1004/93 snr. 1 som følger eiendommen:
- Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 23.05.2017, dagboknr. 541782 - gjelder: Snr. 1 (parkeringsseksjonen) gir snr. 2-95 (boligseksjonene) adkomstrett over sitt areal for å komme til fellesareal og boder.
- Bestemmelse om parkering, tinglyst 28.06.2017, dagboknr. 695511 - gjelder: Snr. 2-95 har rett til å leie en stk. garasjeplass i garasjeanlegget med betegnelse snr. 1. Seksjonseierne er pliktig til å følge de ordensregler som gjelder til enhver tid. Bestemmelse om leiepris.

Servitutter/heftelser/rettigheter er rekvirert og foreligger hos megler.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Oppvaskmaskin, kjøl/frys, stekeovn, induksjonstopp og microovn.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Vi gjør oppmerksom på at leiligheten har vært utleid i hele selgers eiertid, og eier selv har aldri bebodd leiligheten.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Kanalveien 4A, 3127, Tønsberg, Gnr. 1004 bnr. 93 snr. 81 orgnr. 919263393 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0281

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.