Tønsberg

Husvik - Nyere, lekker bolig med høy standard - Sjøutsikt - Vannbåren gulvvarme - Meget solrikt - MÅ SEES!

Terneveien 2B , 3124 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Elisabeth S. Bakke
Elisabeth S. Bakke Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

44%

av eiendommene har pris over 5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

13%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 244 m²
Bruksareal 256 m²
Tomt 905 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2013
Gårdsnummer 157
Bruksnummer 236
Energimerking C
FINN.no 277155550
Sist endret 09.11.2022 09:42
Prisantydning 12 890 000,-
Totalpris 13 228 269,-

Beregnet totalkostnad

12 890 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 322 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 890 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 338 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 13 228 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig over to plan inneholder:
1. etasje: Vindfang/hall med trapp, wc, bad, og 3 soverom, stue og teknisk rom.
2. etasje: Kjøkken, stue, soverom, omkledningsrom og bad.

Dobbel garasje.

Standard

Rålekker bolig oppført i 2013. Her har byggherren tenkt på alt. I tillegg til gjennomført høy standard og lekre detaljer så har boligen en perfekt planløsning - her finner man flere soner både ute og inne - perfekt for en travel barnefamilie!

Man kommer inn i en stor og åpen hall med mye garderobeplass. Her finner man videre et gjestetoalett, stort treningsrom/kontor (alternativt et fjerde soverom), 2 meget romslige soverom hvorav begge har utgang til hagen. Et lekkert bad, stort og praktisk vaskerom/teknisk rom med utgang til hagen samt en herlig stue med utgang til en solrik og usjenert terrasse. Denne etasjen oppleves som en perfekt etasje for barna/ungdommen. Her er det rom for både lek, sosialt samvær samt tv-titting. I denne etasjen er det lagt opp til at man enkelt kan dele av slik at man kan få en egen hybeldel med egen inngang inneholdende: kjøkken, bad, 2 soverom og stue. (se vedlagte 3D plantegning der forslag til kjøkken er tegnet inn)

En stilfull trapp tar deg opp til en herlig og meget lys og luftig andre etasje. Her er det store vinduer som gir vidt utsyn over flotte Husøysund (sjøen) samt omkringliggende jorder. Området rundt gir et idyllisk og landing inntrykk. Boligen bader i sol fra tidlig morgen til sen kveld. Stuen og kjøkkenet er et stort åpent allrom, som på det meste har en takhøyde nær 3 meter, noe som gir rommet et mektig atmosfære. Store skyvedører binder rommet og uteområdet i sammen. Her finner du en herlig og meget solrik uteplass med både peis og sjøutsikt. I tillegg er det takoverbygg, noe som gir uteplassen et lunt preg og her kan lange kvelder nytes. Kjøkkenet er meget lekkert med utrolig mye skap- og benkplass. Her kan selv den kresne finne seg godt til rette. Med innebygde hvitevarer som dampovn, stekeovn, Micro/stek, varmeskuff, oppvaskmaskin samt en ekstra bred induksjonstopp, alle i merket Siemens. I tillegg er det  innebygd kjøleskap, et  fryseskap samt en effektiv og smidig bordventilator. I denne etasjen er det også en egen avdeling med hovedsoverom, walk-in garderobe samt et stort og meget lekkert bad.

Ute finner man et lunt og lekkert inngangsparti. Gårdsplassen er asfaltert og garasjen er frittliggende med en stor, elektrisk port. Her er det også en romslig bod i bakkant av garasjen, perfekt for hageredskap og sykler. Hagen er en liten perle i seg selv. Parkmessig opparbeidet med flere fine soner og uteplasser. Denne eiendommen har virkelig alt!  Flytt rett inn!

I tillegg verd å nevne:
* utsikt til Husøysundet, innseilingen til Tønsberg
* stille og landlig med jorder som nærmeste naboer
* sol fra morgen til kveld
* store terrasser mot syd og øst
* dobbel garasje med el-billader
* store og luftige rom med mye lysinnslipp
* mulighet for å dele av til hybel i 1. etasje, se alt. planskisse. Opplegg til vaskemaskin på bad og til vann i stuen
* vannbåren varme i alle rom unntatt bad 1. etasje med varmekabler
* sentralstøvsuger
* litt ekstra takhøyde (ca. 10 cm.) i 1 etasje og nærmere 3 meter på det høyeste i 2. etasje (292 cm.)
* franske balkongdører i 3 soverom og på vaskerom/teknisk rom
* heltre eikedører
* enstavs eikeparkett
* kjøkken benkeplate i nydelig sten
* aluminiums beslåtte vinduer og terrassedører på utsiden

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og barnevennlig boligområde på Husvik/Tangen i Tønsberg kommune ca. 6 km. fra Tønsberg sentrum og ca. 1 time og 15 minutter fra Oslo. Det er også kort vei til Husvik barneskole og offentlig kommunikasjon.

Husvik er mest kjent for sin nærhet til skjærgården, et ekte eldorado for kajakkpadlere blant annet. Her finner du flere perler av noen badeplasser og badestrender. Kyststien er populær og rett i nærheten ligger idylliske Jarlsø som har dagligvare, velværesenter og sandstrand. Rødstein ligger også i gangavstand, en lokal perle med deilige bademuligheter og herlig utsikt til skjærgården. Flotte turområder/skog er også i umiddelbar nærhet og gir mang muligheter for fine gå-/løpeturer.  Ellers byr Flint på et flott idrettsanlegg med flere fotballbaner, tennisbaner samt sandvolleyball. I området ligger også Slagenhallen med et godt innendørstilbud. Det er også kort vei til lekeplass, klatrevegg, skiløyper og treningssenter.

Området har god offentlig kommunikasjon via buss, med hyppige avganger innover mot Tønsberg sentrum. Fergen Ole III tar deg over til Husøy med og uten sykkel. Det er ikke uten grunn at det heter "Sykkelbyen Tønsberg". Her får du bruk for både terreng- og landeveissykkelen din direkte utenfor døra!

Tønsberg er en populær by som har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. På vinteren, når forholdene tilsier det, er det kun 20 minutter med bil til Re og Storås, hvor mange kilometer med flotte oppkjørte langrennsløyper tilbys publikum.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/Internettilknytning med Altibox via Viken fiber og utgjør kr. 1 307,- pr. mnd. Dekoder medfølger i handelen.
Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg. Det er montert Verisure alarmsystem. Valgfritt om man ønsker å tegne abonnement.
For strømkostnader, se energiforbruk.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Polisenummer: 2011116

Boligens areal

Enebolig
Primærrom: 244 kvm, Bruksareal: 256 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 135 m².
Primærrom: 123 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang/hall med trapp, wc, bad, 3 soverom og stue.
Sekundærrom: 12 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom.

2. etasje:
Bruksareal: 121 m².
Primærrom: 121 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, soverom, omkledningsrom og bad.

Garasje
Sekundærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm

Bruksareal: 46 m².
Sekundærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.

Følgende er kommentert av takstmann om lovlighet i henhold til tilstandsrapporten:
Det foreligger godkjente og bygge meldte tegninger for enebolig, som stemmer med dagens bruk.
Det foreligger godkjente og bygge meldte tegninger for garasje, som stemmer med dagens bruk.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 06.10.2022 datert 16.10.2022. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 905 kvm, Eierform: Eiet tomt

Parkmessig opparbeidet hagetomt med flere grusede ganger og soner med flotte bed og busker. Her har du usjenert terrasse omkranset av lune vegger med flotte klatreplanter.

Videre opplyser selger det vil bli søkt om bruksrett på en liten del av hagen mot Husvikveien for å få til en rett tomtegrense mellom Tjernveien 2A og Tjernveien 2B. Dette for å få en penere visuell tomtegrensen mellom eiendommene. Det utløser ingen kostnad forbundet med dette for kjøper.

Garasje / Parkering

Frittliggende garasje. El-billader for bil, 16 AMP., er installert i garasjen og medfølger i handelen.
Ellers biloppstillingsplasser i asfaltert gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig i to etasjer oppført i 2013-2014, dobbeltgarasje tilhørende boligen.
Som det fremgår av tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene.

Utvendig
Taktekkingen er av Sarnafil termoplast (pvc duk). Taket er besiktiget fra bakkenivå. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater. Yttervegger med bindingsverks konstruksjon og liggende bordkledning fra byggeår. Plassbygd takkonstruksjon av tre med undertak av rupanel/plater. Lukket konstruksjon uten inspeksjons mulighet. Bygningen har malte trevinduer med 3-lags glass, vinduer beslått på utvendig side, malt hovedytterdør og malte balkongdører i tre. Dører beslått på utvendig side. Utgang fra stue til balkong over soverom lagt med asfaltpapp og impregnerte materialer. Arealet av balkongen er 38 m². Lukket rekkverk av glass og stål. Utvendige trapp fra balkong til bakkeplan av stål.
Frittliggende dobbel garasje. Bygningen er fundamentert med ringmur av elementer og betonggulv på løsmasser. Yttervegger i bindingsverk, kledd utvendig med liggende kledning. Isolert i vegger samt både i vegger og tak i bod. Pulttak tekket med asfaltpapp. Takrenner og nedløpsrør av stålplater. Bygningen har leddheisporter i stål utførelse.

Innvendig
Innvendig er det parkett på gulv, veggene kledd med plater med malte overflater. Innvendige tak har malte gipsplater. Støpt betonggulv i 1. etasje, etasjeskiller av trebjelkelag med undergulv av trefiberplater. Mindre skjevheter/retningsavvik på 5-10 mm. i etasjeskiller. Stålpipe for ildsted i stue. Det er montert pipe i lettbetongelementer med to røykløp på østsiden av boligen, ett utvendig ildsted tilkoblet pipe. Sotluke på utvendig side. Pipen er helbeslått med plastbelagte stålplater over tak. Boligen har lakkert tretrapp. Innvendig har boligen heltre eikedører.

Våtrom
Baderom i 1. etasje fra byggeår og teknisk forskrift fra 2010 lagt til grunn ved vurdering, dokumentasjon i boligperm. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjnisje, klosett og to servanter i innredning. Opplegg for vaskemaskin.
Baderom i 2. etasje fra byggeår og teknisk forskrift fra 2010 lagt til grunn ved vurdering, dokumentasjon i boligperm. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjnisje, badekar, klosett og to servanter i innredning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med fronter i lakkert høyglans utførelse og beiset utførelse. Rustfri kum. Benkeplater av kompositt. Integrerte hvitevarer med kjøleskap/frys, oppvaskmaskin, dampovn, mikrobølgeovn, stekeovn og induksjonstopp. Det er kjøkkenventilator med kullfilter.

Spesialrom
Toalettrom med fliser på gulv.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør), rørskap i teknisk rom. Det er besiktiget i rørskap. Det er avløpsrør av plast. Boligen har balansert ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og plassert i teknisk rom. Vannbåren gulvvarme i begge etasjene med unntak av i baderom 1. etasje. Sikringsskap i teknisk rom. 63 Amp. hovedsikringer, 18 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer med jordfeilbryter. Brann/røykvarslere i hver etasje og brannslokkingsapparat.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av løsmasser. Drenering med drensrør av plast eller drenerende masser. Bygningen har grunnmur i isolerte elementer. Eiendommen er beliggende i lett skrånende terreng med litt høyere terreng mot øst, asfaltert innkjørsel. Avløpsrør av plast, vannledning av plast (PEL). Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløpsnett. Ledningsnett fra byggeår.

Følgende er vurdert med tilstandsgrad 2 i henhold til tilstandsrapport:
- Innvendig pipe og ildsted: Det er registret sprekker i utvendig puss på pipe samt overgang mellom brannmur og pipe. Ildsted på balkong er ikke beregnet for utvendig bruk som har resultert i mindre rust på ramme.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Knust glass i rekkverk.
- Kjøkken, avtrekk: Kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).

Følgende konstruksjoner er ikke vurdert (TG IU) i henhold til tilstandsrapport:
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Plassbygd takkonstruksjon av tre med undertak av rupanel/plater. Lukket konstruksjon uten inspeksjons mulighet.
- Våtrom, fukt i tilliggende konstruksjoner, bad 1. etasje: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner. Baderom har våtsone mot yttervegg og teknisk rom med innredning og røropplegg på motsatt side.
- Våtrom, fukt i tilliggende konstruksjoner, bad 2. etasje: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner, baderom har våtsone mot garderobeskap.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 06.10.2022 datert 16.10.2022.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for oppføring av enebolig og garasje datert 30.05.2014. Se vedlagt i salgsoppgaven. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er bygge meldt/godkjent.
Selger har anmodet kommunen om utstedelse av ferdigattest.

Det foreligger godkjente og bygge meldte tegninger for enebolig, som stemmer stort sett med dagens bruk. Det er noe endringer på plassering av vinduer, skråvegg på et hjørne mot øst samt gjestetoalett og bod  i 1.etg.
Det foreligger godkjente og bygge meldte tegninger for garasje.  Noe mindre endringer på vinduer/boddør garsje.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Selger har lagt opp til at det enkelt kan lages en hybel/utleiedel i 1 etg. Se vedlagte 3D plantegning som viser løsningen. Rør til kjøkken er lagt klart i veggen.

Oppvarming

Varmekabler, vedfyring og vannbåren varme. Det er balansert ventilasjon i boligen for et bedret inneklima. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 18 500 Kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 241 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 109 237 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 593 254 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til gang-/sykkelveg og annen veggrunn teknisk anlegg, med plannavn "Gang- og sykkelveg langs Husvikveien", vedtatt 12.09.2012. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse nåværende, veg nåværende og gang/sykkelvei fremtidig.
Selger opplyser de er forelagt regulering på eiendommen/nabolaget om gang- og sykkelsti langs Husvikveien.
Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Bestemmelse om vann/kloakkledninger, tinglyst 11.10.2013, dagboken. 870749, rettighetshaver: Knr: 3803 Gnr: 157 Bnr: 111 - gjelder: Eiendom gbnr. 157/111 (Terneveien 2A) gis rett til etablering/tilknytning og vedlikehold av vann- og avløpsanlegg over eiendommen gbnr. 157/236 (Terneveien 2B). Eiendommene har i fellesskap vann- og avløpsledninger til husene og forplikter seg i fellesskap til å vedlikeholde de etter gjeldende regler.  Erklæringen kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 28.02.2017:
- Nordre skorstein 2. etasje stue: Det mangler ubrennbar plate på gulvet foran peis innsatsen Rais. (Eier har i ettertid lagt en plate der)
- Søndre skorstein 2. etasje ute: Det mangler ubrennbar plate på gulvet foran peis innsatsen Nordpeis N-36.
Det må påses at sperreplatene i peisomramningene over peisinnsatsene er tette.
VIB opplyser at det ble utført tilsyn ved fyringsanlegget 27.02.2017, og siste feiebesøk er utført 04.12.2020.
Selger opplyser i egenerklæringsskjemaet det ble av feier for ca. 4 år tilbake kommentert noe manglende tetting mellom ovninnsats og pipe nisje, og dette er utbedret i etterkant. Videre opplyser selger om sprekker i innvendig steinplatetopp i peisinnsats stue 2. etasje.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Rapporten etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 28.02.2017 er innhentet av megler, og kopi kan fås ved henvendelse til meglers kontor.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: El-billader, kjøl-/fryseskap på teknisk rom i 1. etasje samt kjøleskap, fryseskap, damp stekeovn, stekeovn og micro-/stekeovn, varmeskuff, oppvaskmaskin på kjøkken i 2. etasje.

Det skal av selger oppføres en ny bolig på nabotomten i øst, Terneveien 2A. Eksisterende bolig skal rives. Kjøper plikter å godkjenne tegninger for oppføring av 1 stk. enebolig. Tegninger på denne boligen kan forevises av megler. Selger tar forbehold om mindre avvik for å kunne imøtekomme eventuelle innsigelser fra kommunen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 05 54 88 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Terneveien 2B, 3124, Tønsberg, Gnr. 157 bnr. 236 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0283

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.