Torød

Solid og stilren drømmebolig med sjøutsikt! God standard, bergvarme og stor usjenert hage! Perfekt for storfamilien!

Havnåsveien 29 , 3135 Torød

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Preben Rakfjord
Preben Rakfjord Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

49%

av eiendommene har pris over 5 mill

75%

har bolig på over 120 kvm

79%

av boligene er eldre enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 194 m²
Bruksareal 210 m²
Tomt 1 032 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2005
Gårdsnummer 70
Bruksnummer 75
Energimerking D
FINN.no 305758100
Sist endret 07.09.2023 10:53
Prisantydning 9 500 000,-
Totalpris 9 753 919,-

Beregnet totalkostnad

9 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 253 919,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 753 919,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Enebolig over to plan samt hems som inneholder:
Underetasje med stue, 4 soverom, 2 bad, vaskerom, garderobe og bod/garderobe.
1. etasje med vindfang, stue/kjøkken, TV-stue, kontor/soverom, toalettrom, bod og teknisk rom.
Hems med kott.

Standard

Særdeles solid og gjennomført enebolig med gjennomtenkte og lekre innredningsdetaljer! Boligen ligger i sjønære og landlige omgivelser på populære Nøtterøy ved Vrengensundet. Her kan man nyte livet i flotte omgivelser. - Nøtterøy er en fantastisk plass både sommer som vinter og det er flere gode tur og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. Fiske, kite, vindsurfe, bade, padle kajakk, late dager på vannet med båt. - Kanskje kommer det besøk sjøveien?
Innvendig fremstår boligen som lys og luftig med sine store vindusflater og delikat innredet!

Stue og spisestuen er stor og romslig med god plass til både stuemøbelment og spisestue, i overgangen mellom spisestue og kjøkken er det utgang mot vest til hagen  som har innslag av berg oppe av dage og terrasse av tre. Kjøkkenet er delvis i egen sone og innehar godt med skap og benkeplass. Kjøkkenfrontene er i lys utførelse som står i flott kontrast til benkeplaten av tre. Utstrakt bruk av downlights i himling. Hvitevarer som stekeovn, steketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger. Merk deg den hendige barløsningen,  kjekk til frokoster på travle hverdager eller ved kokkelering. For oppvarming er det energieffektiv bergvarme med vannbåren varme i gulv og ildsted.

Tomten som omkranser boligen er solrik, samt pent opparbeidet med flere grønne lunger, svaberg, berg, nivåer og flott sjøutsikt! - Her kan du nyte sommeren og livet til det fulle. Asfaltert innkjørsel og stensatte utearealer ønsker deg velkommen!

Du er hjertelig velkommen til visning, her får man en herlig sommer og feriefølelse!

Verdt å vite:
- Sjønært og luftig utsikt!
- 4 Soverom + kontor!
- Bergvarme i hovedetasje og underetasje
- Inngjerdet hage, perfekt for barn og hund!
- EL-billader
- Oppvarmet garasje
- Lettstelt hage
- Stenlagt gårdsplass

Beliggenhet

Eiendommen har en praktfull beliggenhet i et meget attraktivt og rolig boligområde med flott utsikt mot Vrengensundet og Tjøme. Området er et sommereldorado med få minutters gange til båthavn, vakker skjærgård og flotte badestrender. Boligen er beliggende trafikkstille og barnevennlig med kort avstand til flotte skogs- og turområder med lysløyper om vinteren.Området er meget barnevennlig og fredfullt og det er kort vei også til dagligvareforretning på Meny Skallestad. Ellers 5 km til Borgheim handelssentrum og 10 km til Tønsberg sentrum med alt avfasiliteter.Gode bussforbindelser til både Teie og Tønsberg.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/Internett fra Telenor - utgjør ca. kr. 900,- pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF Forsikring Polisenummer: 8695860

Boligens areal

Primærrom: 194 kvm, Bruksareal: 210 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 119 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, 4 soverom, 2 bad og vaskerom.
Sekundærrom: 8 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garderobe og bod/garderobe.

1. etasje:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue/kjøkken, TV-stue, kontor/soverom og toalettrom.
Sekundærrom: 8 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og teknisk rom.

Hems er ikke måleverdig iht. takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15. Største høyde er ca. 1,86 m.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 06.03.2023 utført av takstmann Tore Rønning. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 032 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i garasje, samt i gårdsplass.

Byggemåte

Enebolig oppført i tre over grunnmur i 2005. Boligen er oppført i to plan samt hems. Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad/wc underetasje (øst) samt utført hulltaking i vegg fra tilliggende soverom og inn bak dusj/våtsone. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2005/byggeår. Utført fuktsøk på tilsvarende måte i bad/wc underetasje (vest) unntatt hulltaking i vegg. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2005/byggeår. Det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett så lenge rommet har sin nåværende utførelse (dusjkabinett er koplet til avløp - ikke sluk). Utført fuktsøk på tilsvarende måte i tilknytning til vaskerom unntatt hulltaking i vegg. Ingen unormale forhold vedrørende fukt påvist. Rommet er fra 2005/byggeår. Råte i/ved enkelte vinduer. Utbedring må påregnes. NB! Garasje/carport er ikke vurdert.

Utvendig
Takkonstruksjon i tre. Saltak. Forenklet undertak (sutakplater eller tilsvarende). Taket er tekket med betongtakstein. Takrenner/beslag i stål. Yttervegger i bindingsverk av tre. Utvendig kledd med liggende kledning. Vinduer og dører i tre. Veranda i tre. Utvendig trapp i mur/betong.

Innvendig
Gulvoverflater dels med parkett, laminat og fliser. Vegger dels med tapet, malt panel, platet/malt og fliser. Panelte tak for det meste i malt utførelse. Trebjelkelag som etasjeskiller. Støpt betonggulv mot grunnen. Elementpipe. Peisovn. Sotluke. Innvendige trapper i tre. Innvendige dører i tre.

Våtrom
Bad/wc (underetasje vest): Fliser på gulv og vegg. Panelt/malt tak. Inneholdende vegghengt toalett, innredning med servant, badekar, dusjkabinett. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør.

Vaskerom underetasje: Fliser på gulv. Sokkelflis og malt strie på veggene. Panelt tak. Inneholdende skyllekar og opplegg til vaskemaskin. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør.

Bad/wc (underetasje øst): Fliser på gulv og vegg. Panelt/malt tak. Inneholdende toalett, innredning med servant, dusj/vegger. Ventilering via avtrekksventil i tak samt luftespalte i dør.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning i malt utførelse. Heltre benkeplate med nedfelt benkebeslag og to kummer. Integrerte hvitevarer. Kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom
Toalettrom: Fliser på gulv. Panelte vegger og tak. Inneholdende toalett og servant. Ventilering via ventil i vegg samt luftespalte i dør.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledning i plast (rør i rør). Innvendige avløpsrør av plast. Ventilering med balansert ventilasjon. Varmtvannsbereder på 200 l. Oppvarming med vannbåren gulvvarme (bergvarme). Hovedsikring 63 A. Teknisk 25 A. Øvrige kurser 16/13/10 A. Anlegget er utstyrt med automatsikringer. Røykvarsler. Håndslukkeapparat.

Tomteforhold
Byggegrunn antatt av fjell/sprengstein eventuelt oppfylte masser. Drenering antatt med dreneringsrør i grunnen. Grunnmur i betong eller lettbetong/blokker. Skrånende tomt. Utvendige vann-/avløpsledninger i plast. Offentlig vann-/avløp via private/felles stikkledninger. Det antas at ledningsnettet er fra 2005 men det kan ikke utelukkes at deler av anlegget kan være fra annet årstall.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Utvendige vinduer: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Råte i/ved enkelte vinduer. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ikke krav til radonsperre på oppføringstidspunktet.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Overflater gulv på bad/wc (u. etasje øst): Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc (u. etasje øst): Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Overflater gulv på bad/wc (u. etasje vest): Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad/wc (u.etasje vest): Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Sanitærutstyr og innredning på bad/wc (u.etasje vest): Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
- Overflater gulv på vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under).
- Sluk, membran og tettesjikt på vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.
- Varmesentral: Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje.
- Tilliggende konstruksjoner på bad/wc (underetasje mot vest) og vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Vedlikehold hvert annet år av bergvarmeanlegget og sist utført nå i mai i år. Utført av Olaf B. Terjesen AS.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 28.05.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for enebolig og garasje, datert 01.07.2005. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Følgende tiltak var ikke ferdigstilt ved utstedelse av brukstillatelse:
- Stort bad nede
- Kledning inne/lister
- Kontor/stue i øst

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse - Kun mindre avvik (inntegnet badstu eksisterer ikke).

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Torød skolekrets. For mer informasjon om barnehager, skoler og ledige plasser- kontakt Færder kommune på tlf. 33 39 00 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

- Ventilering med balansert ventilasjon.
- Vannbåren gulvvarme (bergvarme).
- Peisovn.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 12 500 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 174,- pr. år.
De kommunale avgiftene betales månedlig. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene gjelder for 2022, og at disse vil øke i 2023.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 631 275 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 872 590 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boliger, med plannavn "Buerstad-Movik", vedtatt 10.06.1975. I henhold til kommuneplan, vedtatt 31.01.2018, er området eiendommen ligger i avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger, vennligst ta kontakt med megler.

Færder kommune opplyser at Kommuneplanens arealdel revideres. Eiendommen foreslås fremdeles avsatt til nåværende boligbebyggelse, men det foreslås å legge inn en hensynssone for ras- og skredfare over deler av eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 19.02.2003, dagboknr. 2102, gjelder: Deler av tomten til GBNR. 70/75 kan ikke bebygges. Området det gjelder er skravert på vedlagte kart. Det skraverte feltet starter ca. 18 m inn i fra nåværende tomtegrense sett fra Havnåsveien. Det skal ikke beplantes trær, busker el.l som vil ødelagge utsiktsforhold for eier av Havnåsveien 27. Ønskes det å plante større trær/busker skal dette skriftlig godkjennes av eier i Havnåsveien 27. Det kan også tillates begrenset bebyggelse innenfor det tidligere omtalte skraverte feltet, men da kun etter skriftlig samtykke av eier av Havnåsveien 27. Det tillates at det bygges en garasje som flyttes inn 2 meter, helt i overkant av tomten, på det skraverte feltet som det ikke er lov til å bebygge iht. kontrakt. Det forutsettes at garasjen er godkjent av eier av Havnåsveien 27.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Færder kommune opplyser at eiendommen har felles ledninger sammen med andre eiendommer.

I henhold til dokument fra kommunen har GBNR. 70/15 vann- og kloakkledninger som går over eiendommen GBNR. 70/75. Ved vedlikehold må eier av GBNR. 70/15 stille eiendommen GBNR. 70/75 i samme stand som den var før utbedring/vedlikehold. Vannledning/kloakk er atskilt frem til veien - plassert ca. midt på eiendommen mot øst på GBNR. 70/75. Det er felles stoppekran. Ev. utgifter fra dette punktet deles likt mellom eiendommene.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at det var varslet tilsyn med fyringsanlegget 24.02.2016, men ikke var til stede da tilsynet skulle gjennomføres.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer, samt kjøleskap i spisskammerset og elbil-lader.
Vinskap i spisskammerset medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Når du kjøper ny bolig, er det mye du må tenke på. Sammen med Tryg har vi skreddersydd en boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, dobbel renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
 
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 46 85 90 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Havnåsveien 29, 3135, Torød, Gnr. 70 bnr. 75 i Færder kommune

Oppdragsnummer

28-22-0312

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.