Husøysund

Nyoppført og innflytningsklar endleilighet på Husøy Havn. Gjennomgående med 2 uteplasser! Smakfull og delikat leilighet!

Strandveien 25B , 3132 Husøysund

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

62%

av eiendommene har pris over 5 mill

50%

har bolig på over 120 kvm

21%

av boligene er nyere enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 125 m²
Bruksareal 127 m²
Tomt 987 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2022
Gårdsnummer 159
Bruksnummer 535
Energimerking A
FINN.no 286427762
Sist endret 05.06.2023 09:13
Prisantydning 8 500 000,-
Totalpris 8 721 519,-
Fellesutgifter 4 116,-

Beregnet totalkostnad

8 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 212 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 221 519,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 721 519,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Foruten felles inngangsparti trappegang og heis inneholder selveierleiligheten i 2. etasje:
Entré, 2 bad hvorav et med omkledningsrom, 2 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning med utgang til vestvendt balkong.  
Et av soverommene og stuen har utgang til østvendt balkong.

Til leiligheten følger bruksrett til en parkeringsplass og en bod i parkerings-/garasjeanlegg.

Sameiet har etablert innvendig og utvendig sykkelparkering.
Det er kajakkbod i garasjen under hus 7. Kajakkboden forvaltes av parkeringssameiet.

Standard

Husøy Havn Bygg 8 består av 25 lyse og moderne selveierleiligheter. Her finner du den perfekte rammen for det gode liv. Husøy Havn har romslige grøntområder og ca. 500 meter strandlinje, og bebyggelsen er rammet inn av to småbåthavner. Bygg 8 ligger lunt og tilbaketrukket vest i prosjektet, bare noen få skritt fra bryggekanten og ca. 150 meter fra sandstrand. I Husøy Havn bor du moderne, lettvint og godt, slik at du får mer tid til fritid.

Velkommen til Strandveien 25 B - helt ny, ubrukt leilighet som sto ferdig tidlig i desember 2022. Virkelig en smakfull og delikat leilighet som fremstår som svært lys og tiltalende. Leiligheten har vinduer på tre sider, noe som bidrar til at mye herlig lys strømmer inn og man får fint utsyn til omkringliggende omgivelser. Leiligheten holder gjennomgående god standard. Lyse, slette og stramme veggflater. Solid eikegulv type enstavs parkett.

Velutstyrt og moderne kjøkkeninnredning, type HTH. Integrerte hvitevarer som steketopp, komfyr, oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap. Laminert benkeplate. Det romslige kjøkkenet må virkelig fremheves. Stor og praktisk kjøkkenøy - en ideell plass for baking og kokkelering. Stuen ligger i tilknytning til kjøkkenet - rommene danner tilsammen et herlig allrom.

Bad I. Hovedbadet er flislagt på gulv og vegger med tidløse og smakfulle fliser. Elektrisk varme i gulv. Rommet er innredet med dusjhjørne med glassdører og fliser i dusjsonen, moderne baderomsinnredning med praktiske skuffer og lekkert speil med innfelt belysning som er fint supplement til downlights i himling.

Bad II. Bad nr. 2 ligger i tilknytning til det andre soverommet ved gangen, og er flislagt på gulv og vegger i stil og i tråd med hovedbadet. Opplegg for vaskemaskin.

Det er to soverom hvorav et soverom benyttes som kontor/gjesterom i dag, hovedsoverommet har suiteløsning med eget lekkert baderom samt rikelig med garderobeplass i walk-in løsning med belysning i himling! Forøvrig pent bad ved det andre soverommene med adkomst fra gangen.

Leilighetene varmes opp med konvektorovn med vifte. Varmt forbruksvann leveres fra sentralisert anlegg. Elektriske varmekabler på baderom. Leilighetene leveres med balansert ventilasjon med eget aggregat og varmegjenvinning.

Svært velholdt og stilren gjennomgående leilighet som innehar gode solforhold og herlig sjøutsikt. Stor og vestvendt overbygget balkong. Her nyter du solen og livet, fra tidlig vår til sen høst! I tillegg en romslig overbygget balkong mot øst med godt utsyn over båtene som kommer glidende fra Ytre Oslofjord i øst med adkomst fra stuedel - perfekt sted å ta morgenkaffen!

Velkommen til en lekker og energieffektiv leilighet - denne vil appellere til de aller fleste. Stor stue/kjøkkendel med gode møbleringsmuligheter og godt med gjennomlys. Bo lettstelt og enkelt rett ved sjøen!

Korte fakta:
- 1 parkeringsplass i parkeringskjeller.
- El-billader på parkeringsplass.
- Stor bod i bakkant av parkeringsplassen.
- Tøffelavstand til sandstrand og badebrygge.
- Særdeles flotte turstier i nærområdet!
- Pent opparbeidede fellesområder med volleyballbane og klatrestativ for barn.
- Gjennomgående leilighet med store vindusflater og to uteområder mot øst og vest.
- Herlig sjøutsikt!
- Stor stue og kjøkken i åpen løsning.
- To komplette bad.
- To soverom, ett med suiteløsning.
- Balansert ventilasjon og varmegjenvinning som bidrar til at leiligheten er svært energieffektiv.

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk til på Husøy Havn, med få skritt fra bryggekanten, kun 10 minutters biltur fra Tønsberg sentrum. Nærmiljøet er attraktivt og trivelig, og byr på solrike omgivelser med duft av sjø, strand og grøntområder. I nærheten ligger Husøy Golfpark og ved Husøy Havn starter en godt oppmerket kyststi for hele familien. En liten gåtur fra Husøy Havn ligger Borge Hotell. Her har tilreisende funnet sitt ferieparadis i over 120 år, og for fastboende har hotellet blitt et naturlig møtepunkt. Her inviteres du til åpen kafé på 17. mai, stemningsfulle utekonserter i den flotte hagen om sommeren og familiejulebord med nissebesøk i adventstiden.

Den populære ferjen Ole III har også fått et hjem i Husøy Havn. Her det det etablert brygge og ferjebu, og ferjeturen fra Husøy til Husvik er ikke bare gratis - den tar kun 2 minutter, og er en opplevelse i seg selv. I Husøy Havn bor du med et padleparadis rett utenfor ytterdøren. For den badeglade er det flere fantastiske strender rundt på Husøy, både med og uten stupebrett. For den golfinteresserte er Husøy Golfpark i gåavstand og har en spennende 9-hulls kortbane med par 3 og par 4 hull i rolige omgivelser. En liten kjøretur unna ligger Nøtterøy golfbane som er kjent som et av Norges beste golfanlegg. Anlegget består av en 18-hullsbane, en 6-hulls treningsbane og et flott treningsanlegg. I tillegg til dette har de også et klubbhus med garderobeanlegg og proshop.
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Spar Føynland som ligger ca. 1,1 km fra leiligheten.
Ønsker du ytterligere servicetilbud har både Teie torv og Tønsberg sentrum gode shoppingmuligheter. Sistnevnte har også en rekke kaféer, restauranter og puber. Legg gjerne turen til Kilen Handelspark eller Farmandstredet som tilbyr godt over 100 butikker.
Fra eiendommen er det ca. 1,3 km til Føynland barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det 4,6 km og skolebussordning til Borgheim ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, og det er barnehage både på Husøy og Føynland.
Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss. Nærmeste holdeplass er Husøyveien/Strandveien som ligger ca. 450 meter unna boligen. Fra Tønsberg jernbanestasjon tar toget deg til Oslo S på 1 time og 13 minutter, noe som er utmerket for pendlere. Med bil fra Husøy tar det ca. 8 minutter til Teie, 10 minutter til Tønsberg, 20 minutter til Tjøme, 30 minutter til Sandefjord Lufthavn og halvannen time til Oslo.

Felleskostnader

4 116 pr. mnd. Felleskostnadene dekker felles bygningsforsikring, kabel-TV/nett, renhold/strøm/oppvarming fellesareal, drift/vedlikhold fellesareal, brøyting/plenklipping fellesareal, honorar forretningsfører med mer.

Felleskostnader øker med kr. 130,- 01.01.2023 for ventilasjonskostnader og oppgitt beløp kr. 4 116,- hensyntar denne økningen.
Parkeringsplass koster kr. 225,- pr. mnd. og kommer i tillegg til felleskostnadene.
El-bil lader koster kr. 350,- pr. mnd. og kommer i tillegg til felleskostnadene.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Felleskostnader og evnt. fellesgjeld kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling. Man må kunne påregne årlig regulering/økning av felleskostnader i sammenheng med prisutvikling, vedlikehold, arbeid og tjenester som er besluttet gjennomført for sameiet.

Løpende kostnader

Oppstilling over de løpende kostnadene ved bruk av boligen foreligger ikke da eiendommen aldri har vært bebodd.
Kabel-TV/nett og felles bygningsforsikring er inkludert i felleskostnader pr. mnd.
For parkeringsplass koster det kr. 225,- pr. mnd. og kommer i tillegg til felleskostnader pr. mnd.
For el-billader koster det kr. 350,- pr. måned fra 01.02.2022 og kommer i tillegg til felleskostnader pr. mnd.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg til felleskostnader pr. mnd.
Løpende kostnader vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Sameie

Sameie: Sameiet Husøy Havn C, Orgnr: 928307891, bestående av 43 boligseksjoner.
Styreleder i sameiet er Trudy Jane Nelson.
Forretningsfører i sameiet er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Sameiets eiendom består av eiendommen gårdsnummer 159, bruksnummer 535 i Tønsberg kommune med påstående bygningsmasse ("Eiendommen").
Den enkelte bruksenhet består av en hoveddel, samt eventuelt en eller flere tilleggsdeler. Alle deler av eiendommen som ikke inngår i bruksenhetene, er fellesarealer.
Boligene som inngår i Eiendommen er fordelt på to bygninger, henholdsvis snr. 1-18 (hus 7) og snr. 19-44 (hus 8).

Sameiet er nytt og er stiftet i november 2021.
Styret/OBOS Eiendomsforvaltning AS vil kommunisere med eierne elektronisk (pt. via Vibbo, e-post, SMS).

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

I følge vedtekter i Sameiet Husøy Havn C punkt 6.2 skal styret påse at alle felleskostnader blir dekket av sameiet etter hvert som de forfaller, slik at man unngår at kreditorer gjør krav gjeldende mot de enkelte seksjonseiere for seksjonseiernes felles forpliktelser.
I følge vedtekter i Sameiet Husøy Havn C punkt 6.11 hefter den enkelte seksjonseieren for felles ansvar og forpliktelser etter sin sameiebrøk.

Fellesgjeld / lånevilkår

Forretningsfører opplyser det er ingen lån registrert på sameiet/selskap og leilighet.

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: 3765820

Regnskap

Sameiet Husøy Havn C:
Sameiet er nytt og er stiftet i november 2021.
Det foreligger pt. ikke husordensregler eller budsjett/regnskap da første årsmøte i sameiet ikke er avholdt, men årsmøte vil bli gjennomført til våren 2023 ifølge forretningsfører.
Forretningsfører opplyser det pt. er ingen fellesgjeld i sameiet.

Sameiet Husøy Parkering I:
Sameiets inntekter:
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 360 419,-. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak avtale med Husøy Havn AS om betaling for ledige plasser.

Sameiets kostnader:
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 370 869,-. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak ny avtale om betaling for energikostnader (varme/ventilasjon/lys) og installasjon av WiFi.

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 10 435,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2021:
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr. 23 112,-.
Neste års budsjett er nærmere omtalt under avsnittet "Kommentarer til budsjett for 2022".
For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Kommentarer til budsjett for 2022:
I desember så styret at sameiets utgifter ville øke utover det som lå i budsjettet og vedtok en økning av fellesutgiftene med kr. 25,- pr. plass pr. måned fra 1. februar. Dette øker de antatte inntektene fra budsjettert kr. 418 000,- til kr. 471 000,-.
I desember ble posten drift og vedlikehold justert opp på grunn av høyere prisøkning på tjenester enn forventet, ny avtale for rengjøring samt oppjusterte tall for drift av WiFi og den nye garasjeporten. Det oppjusterte beløpet er nå beregnet til kr. 209 500,- hvorav rengjøring utgjør kr. 137 500,- og reservedeler til garasjeport og WiFi anlegget utgjør vel kr. 25 000,-.
Energikostnadene er på kr. 85 000,- (som er satt til kr. 40,- pr. plass pr. måned).
Forsikringspremien for 2022 har økt med kr. 7 500,-. Premieendringen er en følge av indeksjustering på bygninger på 4 % fra 1. januar, samt utvidelsen av garasjearealet.

Budsjettet er basert på 12,5 %, økning av felleskostnadene fra 1. februar 2022.

Protokoll fra ordinært årsmøte 20.05.2022, årsrapport for 2021 og regnskap for Sameiet Husøy Parkering I er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Utdrag fra vedtekter i Sameiet Husøy Havn C, orgnr. 928307891:
- Med de unntak som er fastsatt i eierseksjonsloven og vedtektene, har den enkelte seksjonseier full og rettslig råderett over sin seksjon, herunder salg, bortleie og pantsettelse. Seksjonseier skal underrette sameiet styre skriftlig om alle overdragelser og leieforhold av bruksenheter.
- Kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.
- Sameiet har et forholdsmessig ansvar for drift og vedlikehold av arealer som disponeres i fellesskap med andre eiendommer, sameier, borettslag eller beboere innenfor samme reguleringsområde. Dersom det etableres en velforening for beboerne i nærområdet, plikter seksjonseierne å være medlemmer av denne. Ved medlemskapet ivaretar seksjonseierne nevnte vedlikeholdsansvar, dersom dette ansvaret forvaltes av velforeningen.
- Dersom det etableres et sameie ("Realsameie"), hvis formål er å eie og forvalte arealer som Sameiet disponerer i fellesskap med andre sameier, borettslag og beboere innenfor samme reguleringsområde som Eiendommen inngår i, skal Sameiet eie en forholdsmessig andel av Realsameiet, alternativt skal sameiere eie andeler i realsameiet. Realsameiets styre vil i så fall ha ansvaret for drift og vedlikehold av Realsameiets eiendom.
- Årsmøte kan vedta og endre husordensregler med alminnelig flertall av de avgitte stemmer. Seksjonseierne plikter å følge de til enhver tid gjeldende husordensregler. Selv om det vedtas forbud mot dyrehold, kan bruker av seksjonen holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av Eiendommen.
- Sameiets bebyggelse er oppført oppå en anleggseiendom med eget matrikkelnummer ("Anleggseiendommen"), inneholdende parkeringsanlegg, boder og tekniske rom/føringer. Anleggseiendommen er et eierseksjonssameie ("Parkeringssameiet"). Sameiet forutsettes å være eier av seksjoner i Parkeringssameiet.
- Hver seksjonseier skal ha bruksrett til samme antall parkeringsplasser som seksjonseieren har ervervet bruksrett til.
- Sameiets styre bestemmer hvordan tilgjengelig sykkelparkering og kajakklagring for beboerne i Sameiet skal forvaltes.
- Seksjonseiernes bruksrett til parkeringsplasser eller boder i Parkeringssameiet kan bare overdras sammen med den seksjonen i Parkeringssameiet bruksretten er tilknyttet, og kun til andre seksjonseiere i Sameiet eller til andre seksjonseiere i Parkeringssameiet. Utleie av parkeringsplass eller bod kan kun skje til andre seksjonseiere i Sameiet. Med styrets samtykke kan parkeringsplass og bod også leies ut til andre seksjonseiere i Parkeringssameiet.
- Det påligger den enkelte seksjonseier å besørge og bekoste vedlikehold av bruksenheten, i samsvar med eierseksjonsloven §32, så langt ikke annet følger av vedtektene. Seksjonseiers vedlikeholdsansvar omfatter også tilvist bod i Anleggseiendommen.
- Sameiets ansvar for drift og vedlikehold av fellesanlegg omhandler også tekniske installasjoner beliggende og gårdsnummer 159 bruksnummer 534 og på Eiendommen, som betjener parkeringsanlegget beliggende i anleggseiendommen gårdsnummer 159 bruksnummer 534 i tillegg til Eiendommen. Det samme gjelder forbruk av energi til lys og varme med mer som har felles energimåler.
- Styret skal påse at alle felleskostnader blir dekket av sameiet etter hvert som de forfaller, slik at man unngår at kreditorer gjør krav gjeldende mot de enkelte seksjonseiere for seksjonseiernes felles forpliktelser.
- Den enkelte seksjonseieren hefter for felles ansvar og forpliktelser etter sin sameiebrøk.
- Boligene som inngår i Eiendommen er fordelt på to bygninger, henholdsvis snr. 1-18 (hus 7) og snr. 19-44 (hus 8).

Utdrag fra vedtekter i Sameiet Husøy Parkering I, orgnr. 922225613:
- Eiendommen ble etablert og bygget ut med det formål å fremskaffe parkeringsplasser og boder til bebyggelse på eiendommer innenfor  utbyggingsområdene i reguleringsplanen for Husøy Havn.
- Utleie av parkeringsplass eller bod kan kun skje til andre seksjonseiere og deres beboere med samtykke fra styret. Seksjonseier skal underrette Sameiets styre skriftlig om alle leieforhold og overdragelser av bruksenheter.
- Sameiet besørger og bekoster drift og vedlikehold av felles infrastruktur for elbillading, og kostnadene ved dette fordeles som felleskostnader. Ansvaret for etablering, drift og vedlikehold av alt utstyr for den enkelte ladestasjon (lader, kabel mellom lader og fordelerskap, sikring/jordfeilvern) ligger hos den enkelte seksjonseier, som eventuelt viderefører kostnadene til den enkelte brukeren i samsvar med seksjonseierens egne interne vedtekter.

Det er vedtatt vedtekter for Sameiet Husøy Havn C og Sameiet Husøy Parkering I. Kjøper plikter å sette seg inn i og følge disse vedtektene.
Vedtektene er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold omtales i punkt 3.6 i vedtekter i Sameiet Husøy Havn C:
Selv om det vedtas forbud mot dyrehold, kan bruker av seksjonen holde dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av Eiendommen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er ikke innhentet offentlig godkjent tilstandsrapport, da leiligheten er overtatt uten feil og mangler av selger 05.12.2022.
Garantien fra utbygger gjelder i fem år fra 05.12.2022 og transporteres til ny kjøper.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 125 kvm, Bruksareal: 127 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 125 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 
Entré, bad/vaskerom, to soverom derav ett med direkte adkomst til baderom via klesrom og kjøkken/stue i åpen løsning.
Sekundærrom: 2 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Teknisk rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA).
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra plantegning med arealbetegnelse utført av takstmann Gunnar Sverrisson, og er vedlagt i salgsoppgaven. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Fra Tønsberg kjører man over Kanalbroen i retning Årøysund og følger venstre felt gjennom lyskrysset i Teie veidele inn på Smidsrødveien. Ta av til venstre i Ekeneskrysset i retning Husøy. Deretter forsetter man på Husøyveien frem til skiltet Ole III på venstre side av veien. Strandveien 25B ligger som bygg nummer to på høyre side, i andre rekke fra vannet.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 987 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.
Fellesarealene er opparbeidet med soner for avslapning og lek samt stier og veier gjennom gress og beplantning.
Området Husøy Havn har pene grøntområder og lang brygge med to småbåthavner mot Husøysundet.
Leiligheten er beliggende tilbaketrukket i bygningen i andre husrekke fra sjøen med gangavstand til sandstrand, badebrygge, sandvolleyballbane, lekeplasser med mer.

Garasje / Parkering

Bruksrett til én parkeringsplass i parkeringsanlegg - parkeringsplass nr. 177.
Det er lader til el-bil tilknyttet parkeringsplassen og medfølger i handelen.
Tilhørende bod i bakkant av parkeringsplassen. Selger opplyser denne boden er noe større en mange andre boder.

El-billader koster kr. 350,- pr. måned fra 01.02.2022.

Parkering i garasjeanlegget er organisert som anleggseiendom. Anleggseiendommen er et eierseksjonssameie med navn Sameiet Husøy Parkering I, gårdsnummer 159 bruksnummer 499. Sameiet Husøy Havn C står som eier av sameiets andel av anleggseiendom - det er bruksrett til garasjeplass og bod for den enkelte sameier. Garasjeplass og bod følger seksjonen ved salg.

Byggemåte

I henhold til byggebeskrivelse gitt av utbygger i forbindelse med salg av prosjektet, og er bygget etter siste versjon av teknisk forskrift (TEK) av
2017:
Bygningen er fundamenteres til fjell med bærekonstruksjon i betongvegger og betongdekker samt stålsøyler og ståldragere.
Yttervegger kles med trekledning i henhold til fasadetegninger. Beiset dobbelfalset trekledning med spor.
Vinduer og dører utføres generelt i ferdig lakkert tre, utvendig kledd med pulverlakkert aluminium.
Takkonstruksjon bygges av betong eller av bærende stålplater, samt isoleres og dimensjoneres i henhold til energiberegninger. Det legges membran med forskriftsmessig fall til sluk/takrenner.
Balkonger utføres som betongkonstruksjon med fall ut mot dekkeforkant, med ubehandlet betongoverflate. Rekkverk utføres i en kombinasjon av tette felter og glass med rustfri syrefast håndløper.
Hovedinngang med ytterdør i aluminium med glass. Tak over inngangsparti i glass.
Postkasser monteres innvendig i forbindelse med inngangspartiet.
Leiligheten og fellesarealer leveres sprinklet hvor sprinkelrør er skjult, men kan være synlige i trappeoppganger, boder og fellesboder og andre biarealer.
Det tas forbehold om endringer/feil i beskrivelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse for nybygg boligblokk hus 8 datert 24.11.2022.

Tillatelsen gis på følgende betingelser:
1. Tillatelsen omfatter boligblokk med bygningsnummer 300805983 Strandveien 25 B.
2. Med hjemmel i pbl § 19-3, gis midlertidig dispensasjon for ferdigstillelse av detaljprosjektert uteområde, begrunnet med behov for å bruke det aktuelle arealet til anleggsvei for å ferdigstille hele byggetrinn 3, i tråd med rammetillatelse datert 30.04.2020, UPB 556/20. Dispensasjonen gjelder frem til søknad om ferdigattest for hele igangsatte byggetrinn 3, og under forutsetning av at det er etablert nødvendig avstand og sikring mot anleggsveien, samt tilkomst for rednings- og slukkemannskap. Det vurderes at en midlertidig dispensasjon fra krav om ferdigstillelse av utearealene ikke tilsidesetter de hensyn som kravene om tilfredsstillende utearealer skal ivareta ved ferdigstilt tiltak vesentlig. Videre vurderes det som en klar fordel fremfor ulempe at dispensasjonen gjør det mulig å fullføre et større byggeprosjekt, uten å påføre nærområdet en merbelastning i gjenstående anleggsperiode. På denne bakgrunn er det vurdert at dispensasjon bade kan og skal gis.
3. Det er en forutsetning at bankgaranti for ferdigstillelse av utomhusarealer opprettholdes, slik det fremgår av midlertidig brukstillatelse datert 16.12.2021, DPB 1786/21.
4. Følgende oppgitte gjenstående arbeider må ferdigstilles innen de nevnte frister:
-Ventilasjon og klimainstallasjoner: Endelig innregulering av luftmengder. Installasjon av brannalarmanlegg: Oppkobling mot Brannvesen. Frist: Forutsettes ferdigstilt pr dags dato.
- Resterende arbeider hele byggetrinn 3. Frist: 01.05.2024.

At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Det er utbyggers ansvar å få på plass ferdigattest.
Midlertidig brukstillatelse er vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I henhold til vedtekter i Sameiet Husøy Havn C punkt 2.6 er kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Oppvarming

Oppvarming med konvektorovn med vifte. Varmt forbruksvann leveres fra sentralisert anlegg, slik at det ikke er egen varmtvannsbereder i leiligheten. Baderom har elektriske varmekabler i gulv.
Leiligheten har balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Dette betyr at "brukt" luft som trekkes ut fra leiligheten, passerer den friske luften på vei inn i leiligheten i en varmeveksler og gir fra seg varmen til den friske luften som dermed forvarmes før den sendes inn i leiligheten gjennom ventiler i sove- og oppholdsrom. Dette er en energieffektiv løsning.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter A

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Oversikt over estimert energiforbruk foreligger ikke da eiendommen aldri har vært bebodd. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 7 137,46 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis. Vann- og avløpsgebyrer betales etter målt forbruk og kommer i tillegg til oppgitt beløp.

Oppgitt kommunale avgifter er for 2022 og vi gjør oppmerksom på at disse kan øke i 2023.

Vannmåleren deles med flere seksjoner, målt forbruk fordeles på hver seksjon. Vannmåleren er nyinstallert og det finnes derfor ikke grunnlag fra tidligere år på faktisk forbruk. Grunnlag for forskudd/forbruk med 60 m³ er kun et eksempel.

Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Formuesverdi

Det foreligger ikke formuesverdi hos Skatteetaten.
Formuesverdi er ikke fastsatt da eiendommen pt . ikke har vært bebodd.
Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie).
Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.
Formuesverdi fastsettes normalt av Skatteetaten i etterkant av at man har overtatt leiligheten.
Ta kontakt med ditt lokale skattekontor i forbindelse med innlevering av skattemeldingen/selvangivelsen.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som er regulert til park, ras- og skredfare samt angitt bebyggelse og anleggsformål kombinert med andre angitte hovedformål som bolig/ forretning/ treningssenter/ gårdsplass/ parkering/ tjenesteyting/kontor/ bevertning med plannavn Husøy Havn vedtatt 22.05.2013 (planID 20090014).
Relaterte planer med plannavn Industriområde ved Husøysund vedtatt 22.08.2019 (planID 05130).
I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til strandlinje sjø, kombinert bebyggelse og anleggsformål.
For ytterligere opplysninger om regulering vennligst ta kontakt med megler. Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Det opplyses forøvrig om at Husøy Havn er et område under utvikling og er under utbygging for nye byggetrinn.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Jordskifte, tinglyst 16.07.1997, dagboknr. 9499 - gjelder: Grensegangssak som gjelder denne grunneiendommen med flere.
- Erklæring/avtale, tinglyst 15.03.2018, dagboknr. 546272, rettighetshaver Lede AS orgnr. 979422679 - gjelder: Rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av høyspennings kabelanlegg.
- Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 21.12.2021, dagboksnr.1602052, rettighetshaver: Gnr. 159 bnr. 499 snr.162 - 205 (anleggseiendom eiet av Sameiet) - gjelder: Erklæring om rett til adkomst, gangadkomst og gang- og sykkeladkomst for gårdsbruksnummer 159 bruksnummer 534 seksjonsnummer 44 og seksjonsnummer 1-44.
- Seksjonering, tinglyst 03.11.2021, dagboknr.1379926 - gjelder: Opprettet seksjoner hvor denne leiligheten har snr. 27 med formål bolig, sameiebrøk 127/3192. Utdrag av servitutten er vedlagt i salgsoppgaven.

Servituttene er rekvirert og foreligger på meglers kontor.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin og komfyr.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Garanti

Garantien fra utbygger gjelder i fem år fra selgers overtagelse den 05.12.2022 og transporteres til kjøper.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Strandveien 25B, 3132, Husøysund, Gnr. 159 bnr. 535 snr. 27 orgnr. 928307891 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-22-0331

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.