Eik

Attraktivt beliggende rekkehus med stor vestvendt uteplass - Tiltalende & moderne - 3 soverom - Garasje - Elbil-lader

Sildreveien 5C , 3123 Tønsberg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig mellom 60-120 kvm

33%

er barnefamilier

31%

er gift

Type / Eierform Rekkehus / Selveier
Primærrom 104 m²
Bruksareal 104 m²
Tomt 163 m² / Festet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1976
Gårdsnummer 81
Bruksnummer 1
Energimerking F
FINN.no 292799352
Sist endret 20.03.2023 13:34
Prisantydning 4 150 000,-
Totalpris 4 267 769,-
Fellesutgifter 1 750,-

Beregnet totalkostnad

4 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 117 769,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 267 769,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Innholdsrikt rekkehus som går over to plan. Rekkehuset her en fordelaktig beliggenhet med stor vestvendt terrasse som har meget gode solforhold.
1. etasje: Entré, gang, stue med utgang til terrassen og kjøkken.
2. etasje: Gang, garderoberom, 3 soverom hvorav ett med utgang til vestvendt balkong, bad og separat wc.
3 utvendige boder og garasje. Elbil-lader.

Standard

Velkommen til Eik og dette flotte rekkehuset i Sildreveien 5C. Boligen er tiltalende og moderne pusset opp med nydelige fargekombinasjoner i de fleste rom. Moderne look er gjennomgående i hele boligen.
Utvendig har denne boligen et pent opparbeidede fellesområder og terrassen er stor og svært solrik! - Perfekt til å nyte livet og herlige dager i solen.

Innvendig fremstår boligen som moderne og tiltalende med en praktisk planløsning.
Stuen er romslig og innehar god plass til stuemøblement, samt spisebord med god plass til hele familien. Fra stuen er det direkte adkomst til uteområdet og den store terrassen.
Merk den flotte peisen som er perfekt å fyre i for kos og hygge eller på de kaldeste dagene.

Kjøkkenet har et stilrent og luftig preg, og innehar godt med skap som gir godt med lagringsplass. Store og hele benkeflater sørger for lettvint rengjøring samt godt med plass for kokkelering og baking. Forøvrig medfølger hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr, og  kjøleskap med frys. - Merk det store vinduet som slipper inn morgensolen!

Bad/vaskerommet ligger i 2. etasje er pusset opp i 2007, samt fornyet servant og dusjhjørne i -14 og -21. Badet innehar dusjhjørne, opplegg for vaskemaskin, godt med skap, samt ekstra servant ved vaskemaskinen. Toalettet er lokalisert i eget rom vis a vis badet.
Forøvrig 3 soverom av god størrelse, hvorav ett av soverommene har utgang til luftig balkong.

Denne boligen appellerer til de fleste - Velkommen til visning!

Beliggenhet

Attraktiv og etterspurt beliggenhet på Eik med gåavstand til områdets fasiliteter. Supersentralt og fordelaktig beliggende på populære og attraktive Eik. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, herunder bl.a. Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Flott skog på Eik med lysløype - ideelt for deg som setter pris på løping, sykling og gåturer i skogen. Umiddelbar nærhet til barnehager, barneskole, - perfekt for en barnefamilie - med kort og fin skolevei til barneskolen. Ved Eik skole finner du et eldorado av aktivitetstilbud. Her er en av landets beste fotballbaner, sykkel- og skatepark, klatrepark mm. Perfekt for en aktiv familie.

Det er sykkelavstand til Tønsberg sentrum med alt av shoppingmuligheter, jernbanestasjon, bussterminal og Tønsberg brygge med ulike restauranter og yrende uteliv. Greveskogen Videregående og Wang toppidrettssenter, ishall, egen elektrisk wakeboard og vannskipark på tredje dammen og treningssenter ved Gressbanen.

Gode bussforbindelser til Tønsberg sentrum, og togstasjon med flere avganger som frakter deg enkelt til Oslo eller andre Vestfoldbyer. Enkel tilkomst for å komme til E-18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Felleskostnader

1 750 pr. kvartal. Dekker snøbrøyting og vedlikehold av fellesareal.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV og internett fra Telenor og Altibox (fiber er lagt opp) - kr. 749,- pr. mnd.
Alarm og ev. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Velforening

Eiendommen er medlem i et fellessameie (Eik Vestre Felt L) som er organisert som en velforening for drift og vedlikehold av fellesareal. Dette innebærer brøyting av veinett, asfaltering, belysning, grøntareal etc. Styreleder i velforeningen opplyser at hver boenhet har sin egen garasje, men foreningen vedlikeholder og forsikrer garasjene felles. Garasjene er forsikret i Fremtind. Det er p.t. ikke adgang til  å lade elbil i garasjene - dette må ev. gjøres utenfor egen bolig der det er mulig.

Felleskostnader til foreningen/sameiet bestemmes i årsmøtet hvert år - for tiden er dette kr. 1 750,- per kvartal som faktureres 4 ganger i året.   Foreningen er ikke regnskapspliktig men er registrert i Brønnøysundregistrene.

Følgende bestemmelser gjelder for foreningen og dens medlemmer:
- Rettigheter vedrørende de enkelte parseller eller overdragelse av disse gjelder også automatisk sameieandelene. Disse kan ikke overdras, bortleies, e.l. uten sammen med den enkelte parsell. Det samme gjelder garasjeplassen.
- Den enkelte framfester forplikter å holde bygningen og den ubebygde del av tomten i ordentlig stand. Ytre vedlikehold må samordnes for hver enkelt bygning, og det må ikke nyttes maling eller materialer som bryter med husenes egentlige preg. Farger og materialer må godkjennes av sameiestyret. Tvist om vedlikehold avgjøres av sameiestyret.
- Vedlikeholdsplikten gjelder også for gjerder, hekker e.l. på grensen mot nabo og mot fellesareal.
- Eier av bolig som ikke har direkte adgang til sin tomt fra vei eller fellesareal, skal ha rett til adkomst på hagesiden over andre boligeieres tomter fram til sin tomt for sedvanlig transport vedrørende hagearbeider og reparasjoner på sin del av huset.
- Hvor kommunale vann- og avløpsledninger går over de enkelte parseller eller fellesareal, har kommunen rett til vederlagsfritt å reparere, vedlikeholde og eventuelt omlegge disse. I de tilfelle private vann- og avløpsledninger krysser naboparseller, gis eieren av disse rett til reparasjon og vedlikehold. Likeledes har kommunen rett til vederlagsfritt å legge nye kommunale vann- og avløpsledninger over de enkelte parseller og fellesareal. Den enkelte eier av parsellene må ikke ved gravearbeider skade ledninger, stolper og kabler. Stikkledninger som kommunen har lagt inn på tomten er private og vedlikeholdsplikten påhviler kjøperen. Vedlikeholdsretten gjelder f.o.m. tilkoblingspunkt på kommunens hovedledninger.
- El-verket og Televerket har rett til - uten godtgjørelse og i samråd med fremfesteren - å plassere stolper for elektrisitet og telefon og strekke ledninger over tomten. El-verket og Televerket har rett til å føre nødvendige kabelgrøfter over tomten for de formål dom er nevnt ovenfor. Likeledes kan det strekkes ledninger og føres kabelgrøfter over tomten som har tilknytning til fellesanlegg for TV-antenne.
- Privat antenne for radio og TV tillates ikke satt opp utendørs. Kjøper plikter å tilknytte og å delta økonomisk i fellesanlegg for TV-antenne, herunder til å betale den årsavgift som fastsettes av kommunen.
- Kommunen har rett til ved enhver eventuell veiutvidelse å overta nødvendig ubebygget grunn, uten at det betales ulempes erstatning av noen art.

Foreningens vedtekter og bestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

Forsikring

Fremtind Forsikring Polisenummer: 25309640

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 104 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, hall, 3 soverom, bad og toalettrom.

Garasje:
Bruksareal: 14 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 20.02.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 163 kvm, Eierform: Festet tomt

Tønsberg kommune fester tomteområde av Opplysningsvesenets Fond, og frembortfester enkelttomter til boligfester.
Festetid: 100 år fra 01.01.1973. Festekontrakten vil forlenges automatisk, på samme vilkår som før, men med rett for bortfester til å kreve engangsløft av festeavgiften (iht. tomtefestelovens §33).
Årlig festeavgift: Kr. 11 170,-. Betaling av årlig festeavgift er delt i 2 terminer. Festeavgiften faktureres av kommunen og forfaller til betaling 20. juli og 20. oktober.
Regulering av festeavgift: Hvert 20. år. Festeavgiften reguleres etter festekontrakten og tomtefestelovens bestemmelser. Neste regulering er i 2034.
Tønsberg kommune har ikke forkjøpsrett etter festekontrakten.

Kommunen opplyser at fester kan kjøpe sin egen festetomt direkte fra grunneier, Opplysningsvesenets fond (OVF), til en fastsatt pris.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du trygt i egen garasje, eller i egen gårdsplass (med elbillader) Det er plass til flere biler på gjesteparkeringen

Byggemåte

Selveiet rekkehus som er bygget i 1976. Tidligere bod er omgjort til en del av entreen. Det er gjort en del oppgraderinger på 2000 tallet. Det kan nevnes bad, kjøkken, en del innvendige overflater, vinduer, ytterdører, platting, peisovn og en del på el-anlegget. Nåværende eier har montert varmepumpe, frostfritt utekran og blandebatteri på badet. Garasje i felles garasjebygg er utvendig oppgradert i 2021. Som det fremkommer i rapporten er det registrert flere symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav og noe egeninnsats. En del oppgraderinger og utbedringer må påregnes. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen/leiligheten er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig
Sperretak med saltak form. Adkomst til gulvet loft via nedfellbar stige fra gang. Rupanel som undertak er tekket med takshingel fra 1998. Ut i fra byggeåret er yttervegger i reisverk som er isolert med 10 cm isolasjon. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra byggeåret. Mindre del av kledningen er skiftet når vinduer i ble skiftet.

Innvendig
Innvendige overflater er en del oppgradert på 2000 tallet og noe er utført i 2021. På gulver: Laminat og noe parkett. På vegger: Malt tapet/overflater og noe mdf panelplater. I tak: Malte plater. Deler av innvendige overflater er kommentert under andre innvendige forhold.

Våtrom
Badet er pusset opp rundt 2007. Rommet inneholder opplegg for vaskemaskin, benk, innredning, to servanter og dusjhjørne. Innredning og servanter er fra 2014 og dusjhjørnet fra 2021.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning er fra 2006 hvor fronte er malt i 2020. Innredning med sorte profilerte fronter. Det er montert fliser over kjøkkenbenk på en side. Det er integrert stekeovn og platetopp fra 2016 og oppvaskmaskin er fra 2020. Integrert mikro er fra 2006. Deler av innredningen er kommentert under andre innvendige forhold. Det er montert ventilator over kokesonen.

Spesialrom
Toalettrommet er pusset opp i 2018. Rommet inneholder wc og servant. Laminat på gulv og malte overflater. Det er lufteluke i taket.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsted, varmepumpe og gulvvarme i entreen. Oppvarming ellers er panelovner men ingen var montert på denne befaringen. Varmekabler er fra rundt 2006, peisovn er fra rundt samme tid og varmepumpen er fra 2021. Tidligere eier bemerker at deler av entreen ikke har funksjonell varme. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegg er oppgradert med nye automatsikringer i desember 2020. Det ble samtidig montert el-bil lader og utført noe arbeider på kjøkkenet. Anlegget ellers er eldre og noe er fra tidlig 2000 tallet. Sikringsskap er plassert i entreen. Hovedsikring fra byggeåret på 63 amp. automatsikringer med 9 kurser og overbelastningsvern.

Tomteforhold
Byggegrunn er usikker/ikke dokumentert. Fundamentert med ringmurer som er pukket og støpt med plate på mark. Det er begrenset kontrollmulighet.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 3:
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Noe fuktmerker i undertaket indikerer svekkelser og det kan forekomme mindre drypp ved mye regn og vind. Kostnadsestimat: Kr. 50 000 - 100 000,-.
- Vegger og himling på bad: Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Den er noe svelling nederst på platen og mye av forventet levetid er oppbrukt. Det er utett ved rørgjennomføringer i veggen. Kostnadsestimat: Kr. 10 000 - 50 000,-.
- Tilliggende konstruksjoner på bad: Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Det er registrert skader på konstruksjonene.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner har fått tilstandsgrad 2:
- Andre utvendige forhold: Det er noe fuktig i undertaket og arbeider er noe ufagmessig utført. Det er stedvis råteskader. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Avviket basert på byggeåret gjelder manglende håndløper. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Ventilasjon på bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Overflater og konstruksjon på toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Elektrisk anlegg: El-anlegg er oppgradert med nye automatsikringer i desember 2020. Det ble samtidig montert el-bil lader og utført noe arbeider på kjøkkenet. Anlegget ellers er eldre og noe er fra tidlig 2000 tallet. Sikringsskap er plassert i entreen. Hovedsikring fra byggeåret på 63 amp. automatsikringer med 9 kurser og overbelastningsvern. Det er ikke montert ny innholdsfortegnelse. Selv om det ikke er registrert noen vesentlige avvik vil det på generelt grunnlag anbefales en kontroll for å få avklart anleggets tilstand. Tg 2 er satt da det ikke foreligger tilsyn siste 5 år. Kostnadsestimat gjelder kontroll av anlegget og ikke eventuelle utbedringer/oppgraderinger. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Nedløp og beslag: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er oppbrukt. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. I tillegg er det noen sprukne og enkelte bløte bord.
- Takkonstruksjon/loft: Det er i deler av undertaket registrert fuktmerker. Ellers greit luftet loft med naturlige svekkelser som følge av alder.
- Vinduer: Det er ikke registrert noen vesentlige skader utover normale svekkelser. Tg settes i hovedsak som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Det er registrert skjevheter og ufagmessig utførelse. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tredekke er noe slitt og bjelker er noe svekket.
- Andre utvendige forhold: Bygget har noe skjevheter som må sess i sammenheng med at bygger er satt på grunn uten fundamenter. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Skjevheter gjelder begge plan men er ikke å betrakte som et vesentlig konstruksjonsmessige negativt avvik lagt alder til grunn.
- Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
- Innvendige dører: Det er registrert noe skjevheter og slitasje men ingen vesentlige skader.
- Andre innvendige forhold: Detter registrert noe slitasje mindre svellskader og enkelte ufagmessige arbeider.
- Gulv på bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Sluk i nedsenket sone med stort sett flatt gulv. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Tg settes som følge av alder og oppbrukt over halvparten av forventet levetid.
- Sluk, membran og tettesjikt på bad: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Sanitærutstyr og innredning på bad: Det er registrert noe misfarginger ellers ingen vesentlige skader.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er ikke påvist tilfredsstillende lufting av avløpsanlegget. Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Det finnes ingen dokumentasjon på lufting og stakemulighet.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Grunnmur og fundamenter: Vurderingen er i hovedsak basert på alder og naturlige svekkelser etter 47 år.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Terrengforhold: Det er ikke vurdert opparbeidelser på tomten. Dette omfatter også gjerder, støttemurer, steinsatte arealer, asfaltering, beplantning og andre enkle bygg som ikke er vurdert i denne rapporten.

Selger opplyser om bl.a. følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- Det ble med fuktindikator registrert noe fukt nederst på plater i dusjen ifølge takstrapport ved kjøp av bolig.
- Byttet dusjbatteri (inkl. rør i vegg) og byttet baderomsinteriør i 2021 (opplysninger fra tidligere eier).
- PEC Rørlegger AS - Bytte av servantbatteri/kran på badet i 2023.
- PEC Rørlegger AS - Installert frostfri utekran foran huset i 2022.
- Ved mye regn og vind kan det oppstå fuktighet enkelte steder i taket på loftet. Sjekk av taket av fagfolk konkluderer med at levetiden på taket snart er "brukt opp" og at det etterhvert bør byttes. Tilbud er hentet inn og dialog med naboer (med samme tak) er god. Det er også mulig å kun skifte taket på boligen, uten å koordinere med naboer.
- Bytte av samtlige ytterdører, vindu på kjøkken, bad og to soverom i 2019 (Opplysninger fra tidligere eier).
- Re Varmeteknikk AS - Installasjon av varmepumpe (Mitsubishi Kaiteki 6600) i 2021.
- PEC Elektro Tønsberg - Installert El-bil lader i 2020 (Opplysninger fra tidligere eier).

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 22.02.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for rekkehus, datert 11.11.1976. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Boligen er noe ombygget i begge plan og bod er omgjort til P-rom.

Det er utført en del arbeider av tidligere eier og dokumentasjon foreligger på el-bil lader og skifte av vinduer og dører. Nåværende eier har montert varmepumpen, blandebatteri på badet og ny utekran. Dokumentasjon finnes.

Barnehage / skole i området

Eiendommen ligger i et område som sogner til Eik skolekrets. Eik har svært god dekning på både skoler og barnehager. Dette gjelder alle trinn. Kontakt megler for nærmere informasjon om skoler og barnehager i området. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted, varmepumpe og gulvvarme i entreen. Tidligere eier bemerker at deler av
entreen ikke har funksjonell varme. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 10 050 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 189 pr. år Dekker vann, avløp, feiegebyr og renovasjon. Festeavgift kommer i tillegg til nevnte beløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 803 062 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 891 022 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område. I henhold til kommuneplan, vedtatt 22.05.2019, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Selger opplyser at han har mottatt nabovarsel fra Sildreveien 3E. De har søkt om å gå godkjent allerede bygd hagestue og innebygd 4 kvm areal mellom utebod og husvegg på fremsiden av huset.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Festekontrakt, tinglyst 06.12.1973, dagboknr. 506881.
Nye vilkår, tinglyst 11.07.1974, dagboknr. 504455. Dokumentet er ikke funnet hos Kartverket.
Nye vilkår, tinglyst 14.04.1988, dagboknr. 5049, gjelder: Økning i festeavgift.
Bestemmelse om vann- og kloakkledning, tinglyst 02.06.1977, dagboknr. 503650, gjelder: Eierne av tomtene på GBNR. 81/1 er pliktige til å sørge for at boligen utvendig holdes godt ved like. Eierne har gjensidig rett til å føre vann- og kloakkledninger over de øvrige deler, samt til å foreta nødvendig reparasjon og ettersyn av ledningene. Eierne er i fellesskap forpliktet til å vedlikeholde felles ledninger og ev. septiktank. På samme måte skal eierne ha gjensidig rett til nødvendig adkomst til sine tomter.
Festekontrakt, tinglyst 02.06.1977, dagboknr. 503654.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Integrerte hvitevarer som stekeovn, mikrobølgeovn og oppvaskmaskin.
- Kjøleskap kan også medfølge.
- Elbil lader.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Sildreveien 5C, 3123, Tønsberg, Gnr. 81 bnr. 1 Fnr. 103 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0032

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.