ØVRE RÅEL

Moderne og pen halvpart av tomannsbolig m/ 3 sov, stor terrasse med solrike uteplasser, barnevennlig innerst i blindvei

Føniks vei 10B , 3113 Tønsberg

VISNINGER

26. mars søndag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Rikke Steneby
Rikke Steneby Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

52%

av eiendommene har pris over 5 mill

39%

har bolig på over 120 kvm

35%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 104 m²
Bruksareal 108 m²
Tomt 2 245 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2010
Gårdsnummer 152
Bruksnummer 14
Energimerking C
FINN.no 295215403
Sist endret 21.03.2023 09:05
Prisantydning 5 290 000,-
Totalpris 5 431 269,-

Beregnet totalkostnad

5 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 290 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 141 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 431 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen går over 2 plan og inneholder:
1. etasje: Entré, toalett/vaskerom og åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til deilig vestvendt markterrasse.
2. etasje: Gang, 3 soverom, bad og kontor/bod.

I tillegg disponerer boligen en garasjeplass i felles garasjerekke.

Standard

Velkommen til Føniks vei 10B og dette flotte rekkehuset beliggende attraktivt til innerst i blindvei! Boligen holder en gjennomgående bra standard og har tidsriktige farge- og materialvalg.

Man kommer inn i en romslig entré med god plass til å henge fra seg ytterklær og sko i skyvedørsgarderobe. Videre er det toalett/vaskerom i tilknytning til gangen - utrolig praktisk med tanke på barnefamilien! Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning, i et svært tiltalende rom med vinduer fra to sider som gir et herlig lysinnslipp. I rommet er det plass til sofaløsning med tilhørende møblement og spiseplass. Fra stuen er det utgang til flott, solrik markterrasse som strekker seg rundt husveggen. Deler av tomten er omringet av gjerde og hekk og ligger skjermet til for innsyn! Her har man usjenerte uteplasser med sol hele dagen! I hagen står en nydelig hagestue som blir en deilig stue nr. 2. Her kan all slags vær nytes, samt at sommer- og utesesongen forlenges. Hagen er flott beplantet med flere busker og trær. I tillegg er det anlagt en liten kjøkkenhage ved hagestuen, for den som er glad i å dyrke selv.

Lyst og pent kjøkken fra Sigdal. Kjøkkenet har godt med oppbevaring i overskap og benkeskap og har integrerte hvitevarer som stekeovn, mikroovn, oppvaskmaskin og ny platetopp. Boligen har 3 gode soverom, alle beliggende i 2. etasje. Hovedsoverommet har godt med skapplass i nyere Elfa garderobe. Det er utgang til deilig solrik balkong fra hovedsoverommet. I 2. etasje er det et stort bad med fliser og varmekabler på gulvet. Badet er innredet med servant med underliggende skap, dusjkabinett, badekar og vegghengt toalett. Et stort og deilig bad! Godt med lagringsplass i bod(som i dag benyttes som kontor) samt på loft(loftet er gulvet på et lite område).

Det medfølger en garasjeplass i felles garasjerekke. Ellers har sameiet godt med parkering på felles tomt.

Virkelig en praktisk og flott familiebolig i rolig boområde! Barnevennlig beliggenhet innerst i blindvei. Koselig turområde i skogen rett bak boligen! Også meget kort vei til flere barnehager, Presterød barne- og ungdomsskole. En bolig som må oppleves! Velkommen til en hyggelig visning.

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i attraktivt og populært boligområde på Øvre Råel, kun ca. 3 km fra Tønsberg sentrum. Kort vei til en rekke idrettsfasiliteter og små rekreasjonsanlegg. Rett i nærheten har du adkomst til flotte tur- og friluftsområder. Det er langstrakt lysløype i skogen ved Søndre Slagen kirke som er mye brukt såvel sommer som på ski vinterstid. En tur i flotte Råelåsen er også å anbefale. Det er også barnehager i nærområdet, samt Kiwi dagligvareforretning og den flotte Meny-butikken på Tolvsrød.

Tolvsrødsenteret med gode shoppingmuligheter og ulike servicetilbud samt Olsrød park med diverse forretninger, legesenter, Level treningssenter med spa- og velværeavdeling samt svømme-/badeanlegg ligger i kort avstand fra eiendommen.

I tillegg er det kort vei til Flint idrettsanlegg med flere fotballbaner, sandvolleyballbane, friidrettsbane og tennisbane samt til Slagenhallen for innendørs idrett. Tidligere Flinthallen er gjort om til Padel-tennis.

Til Vestfold sin største arbeidsplass, Sentralsykehuset i Vestfold, er det sykkelavstand da sykehuset ligger på "rett side" av byen i forhold til Råel. Fra eiendommen er det også kort vei til sjøen på Husvik samt Nes med en rekke badestrender og badeplasser samt småbåthavner. Det er heller ikke langt til Klopp på Husvik hvor det er en nydelig sandstrand og en småbåthavn. Til Tønsberg sentrum med alt av sentrumsfunksjoner, jernbanestasjon, svømmehall, kjøpesenter etc. er ca. 10 minutter unna på sykkel. Det er busskommunikasjon med busstopp i umiddelbar nærhet.

Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Årlig internettilknytning fra Altibox/Viken fiber utgjør kr 1 159,-
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

Det er pt. ikke fellesgjeld på denne seksjonen.

Sameie

Boligen er del av eiersekssjonssameie bestående av 5 seksjoner. Dette er ett lite og uformelt sameie uten etablert styre og regnskap/forretningsførsel. Utgifter/kostnader til vedlikehold, reparasjoner, forsikring mv. fordeles etter sameiebrøken eller etter annen avtale når disse oppstår. Sameiet som sådan reguleres etter eierseksjonsloven.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 90243744

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Nei, det var 2 rotter ute i fellesarealet, og dette ble håndtert ved hjelp av Skadedyrkontroll. Ikke noe rotter i dag.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Et gjerdet ble installert i 2021, og gulvet i utestua/anneks ble byttet i 2023.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 108 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, vaskerom/wc og stue/kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og 3 soverom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod/kontor.

Hagestue:
Bruksareal: 13 m².
Sekundærrom: 13 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innredet rom.

Garasje:
Bruksareal: 19 m².
Sekundærrom: 19 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje og bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 12.03.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, rapportdato: 16.03.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 245 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet skjermet tomt beplantet med prydbusker og trær.

Garasje / Parkering

Det medølfer en garasjeplass i felles garasjerekke. Det er også utendørs felles parkeringsplass for sameiet.

Byggemåte

Delt bolig som er bygget i 2010 men etter forskrifter før TEK10. I hovedsak er det meste fra byggeåret foruten noe overflatebehandlinger, skiftet en dør og skiftet platetopp. Garasjeplass i felles bygg er oppført i 2010. Utestue er bygget i 2015 som egeninnsats av tidligere eier. Bygget har nytt gulv   2023 og arbeider er egeninnsats.

Som det fremkommer i rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand. Men stort sett som følge av alder, bruk og forventet levetid. Noen av avvikene må sees i sammenheng med den nye standardens strenge krav samt noe egeninnsats. Det er ikke gitt opplysninger om
det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Det må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring. Dagens krav er en del strengere og avvik må da påregnes.

Utvendig:
Sperretak med saltak form. Adkomst til loft via nedfellbar stige fra gangen. Undertak med plater som er tekket med betongstein. Yttervegger i
bindingsverk med antatt cm 20 isolasjon. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra byggeåret.

Innvendig:
Foruten noe overflatebehandlinger er innvendige overflater fra byggeåret. På gulv. Parkett og noe fliser. På vegger: malte plater og noe panel. I tak:
malte plater. Deler av innvendige overflater er kommentert under andre innvendige forhold.

Vaskerom/wc:
Rommet er fra byggeåret og levert av utbygger. Rommet inneholder innredning, servant, wc og opplegg for vaskemaskin.

Bad:
Badet er fra byggeåret og levert av utbygger. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc, dusjkabinett og badekar.

Kjøkken:
Sigdal innredning med hvite slette fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Innredningen er fra byggeåret mens platetoppen
er skiftet i 2021. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner:
Boligen har elektrisk oppvarming. Det er gulvvarme på bad/vaskerom, gang og bad. To panelovner var montert på denne befaringen. Varmekilders funksjon er ikke testet. El-anlegget er fra byggeåret og det er lagt opp strøm til utestue i 2015. Sikringsskap er plassert i vindfanget. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 11 kurser.

Tomteforhold:
Grunnmuren består av ringmurer hvor det er pukket, isolert og støpt med plate på mark.

Følgende har fått tilstandsgrad 2 og kan kreve tiltak:
- Det er ikke montert snøfangere. Ellers er det ikke registrert noen vesentlige skader utover normal slitasje. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt heller ikke andre tiltak
mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "usikker" aktsomhetsgrad. Kostnadsestimat: Under 10 000,-
- Ventilasjon: Ved å øke hastigheten på anlegget fremkommer det en del støy. Kostnadsestimat: Under 10 000,-

Følgende har fått tilstandsgrad 2, og krever ikke umiddelbare tiltak:
- Rekkverket på balkongen er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Det er registrert noe skjevheter og ufagmessig utførelse. Det er ellers ingen tegn til lekkasjer eller andre vesentlige skader.
- Utvendige fasader er noe misfarget og trenger vedlikehold. Blekk ved vinduer er fuget og ikke ført opp i vinduets underkant. Det er viktig at fuger kontrolleres jevnlig for tilfredsstillende tetthet.
- Etasjeskillere/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert noe svanker og skjevheter i begge etasjer. Noe mer belastet er gangen i 2. etasjen.
- Innvendige trapper: Det er registrert en del merker og sår.
- Det er registrert bom på enkelte fliser, noe sprekker, sår, ujevne overflater og enkelte ufagmessige arbeider.
Våtrom/bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er svakt fall på gulvet og en del mindre en krav. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Stue/kjøkken: Flere fronter har noe sår og svellskader. Det er ellers ikke registrert noen vesentlige skader.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik datert: 16.03.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for 2-mannsbolig datert 09.12.2010. Dokumentet følger vedlagt. Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.

Det opplyses om at hagestuen ikke er byggeanmeldt til kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko vedrørende hagestuen.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sognert til Presterød skolekrets.
For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

I henhold til eierseksjonsloven §24 er det ikke tillatt med kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene til sameiet og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på sameiets årsmøtet. Dette gjelder ikke for fritidsboliger.

Oppvarming

Boligen har elektrisk oppvarming. Det er gulvvarme på bad/vaskerom, gang og bad. To panelovner var montert på denne befaringen. Varmekilders funksjon er ikke testet.

El-anlegget er fra byggeåret og det er lagt opp strøm til utestue i 2015. Sikringsskap er plassert i vindfanget. Hovedsikring på 50 amp. automatsikringer med 11 kurser.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 11 000 kwh.
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 11 000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 278,31 pr. år De kommunale avgiftene betales kvartalsvis.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 220 161 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 392 580 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse. Eiendommen grenser til offentlig eller privat tjenesteyting, se vedlagt utsnitt kommuneplankart. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale - tinglyst 12.07.1938, dagboknr. 1903 - gjelder: Vedlikeholdsplikt til vei.
Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 11.02.2009, dagboknr. 99815, gjelder: Bestemmelser om garasje.
Bestemmelse om ifølge skjøte, tinglyst 04.03.2009, dagboknr. 155570, gjelder: Bestemmelser om reseksjonering.
Reseksjonering, tinglyst 16.12.2010, dagboknr. 993511.

Servituttene er vedlagt i salgsoppgaven.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Fra offentlig vei og via privat adkomstvei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ikke registrert pipe/ildsted hos Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Kjøleskap, trehylle i stue, hyller i TV-stue, trehylle i barnerom, barnesikring i trapper, videoprosjektor på soverom, vinhylle over kjøkkenet, vannslange utenfor huset, taklampe over spisebord i stue, taklampe i TV-stue, taklampe i gangen i 2. etasje.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 40 64 71 53 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Føniks vei 10B, 3113, Tønsberg, Gnr. 152 bnr. 14 snr. 4 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0052

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.