Tønsberg

Husvik - sjelden mulighet! Sjølinje, brygge og sjøbod. Fantastisk beliggende i vannkanten! IKKE BOPLIKT

Hermelinveien 27 , 3124 Tønsberg

VISNINGER

11. juni søndag kl. 16:00-16:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over 5 mill

42%

har bolig på over 120 kvm

42%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 226 m²
Bruksareal 271 m²
Tomt 1 163 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1995
Gårdsnummer 158
Bruksnummer 98
Energimerking D
FINN.no 302930863
Sist endret 07.06.2023 12:59
Prisantydning 22 000 000,-
Totalpris 22 566 019,-

Beregnet totalkostnad

22 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 550 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 22 000 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 566 019,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 22 566 019,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Frittliggende enebolig som inneholder:
1. etasje: Entré/hall med skyvedørsgarderobe, stort garderoberom, dusjbad/wc med boblekar og dobbel servantinnredning, romslig soverom, separat toalett med servant, romslig kjøkken med spiseplass, gang mellom kjøkken og vaskerom med blant annet plass til fryseskap, grovkjøkken/vaskerom med innredning, strykebrett, håndklevarmer, skylle kum og utgang ut, soverom, stue med peis og utgang ut til terrasse
2. etasje: Trappegang, stor stue med utgang til balkong,  2 romslige soverom og et mindre, romslig dusjbad/wc med servant, 2 boder.
Garasje med verkstedbod integrert i boligen.

Sjøbod og brygge.

Standard

Velkommen til Hermelinveien 27 - En sjelden mulighet med sjølinje, brygge og en nydelig sjøbod!

Nydelig eiendom i vannkanten, høyt og fritt beliggende enebolig - med panoramautsikt over Oslofjorden og den vakre skjærgården. Boligen ligger i den populære gaten Hermelinveien - en meget rolig, sjarmerende gate og område. Boligen fremstår som velholdt og ordentlig og har vært gjenstand for godt stell gjennom tid. Arkitektonisk en klassisk og vakker villa. Romslig, innholdsrik og svært funksjonell bolig, hvorav man også har alle hovedfunksjoner på hovedplanet. Flere gode rom og romløsninger. Romslig kjøkken med hyggelig spiseplass. Klassisk kjøkkeninnredning, type Mobalpa med alt av integrerte hvitevarer som komfyr, steketopp, oppvaskmaskin og kjølehjørne (hvitevarer av typen Miele fra 2010 samt aggregat til kjølehjørne fra 2014). Praktisk grovkjøkken/vaskerom i forbindelse med kjøkkenet. Ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning (byttet ut i 2015). Interiørmessig smakfullt, lyst og meget ordentlig. Rikelig med vinduer som bidrar til at man enkelt kan nyte den fantastiske utsikten og at her strømmer inn rikelig med herlig lys.

Lun og god atmosfære - dette vil appellere til de fleste.

Velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Drømmer du om å bo ved sjø og strand?
Velkommen til Hermelinveien 27 med egen kystlinje, brygge og fantastisk utsikt mot sjøen og skjærgården på Husvik. Eiendommen vender mot øst slik at man får panorama over Oslofjorden og mot Østfold. Denne fantastiske beliggenheten innbyr til morgenbad fra egen brygge, kajakkpadling eller bruk av fiskestang fra bryggekanten på kveldstid. Høsten byr på fantastiske soloppganger og fantastisk lys som oppstår når himmel, sol og måne reflekteres i vann. Med sjøen som nærmeste nabo har man korteste vei til utflukter med båt i skjærgården! Forøvrig ligger boligen helt unikt til nest innerst i blindvei, uten gjennomgangstrafikk. En "perle av en beliggenhet". Med skjærgården og Færder nasjonalpark som nærmeste nabo og full oversikt over all båttrafikk ut og inn av Oslofjorden, vil dette være drømmeboligen for alle med interesse for det maritime liv.
Eiendommen ligger i et veletablert, barnevennlig og svært attraktivt boligområde på Husvik. Eiendommen ligger nær til et friområde på nordsiden. Gangavstand til Husvik barneskole, offentlig kommunikasjon, småbåthavn og nydelig sandstrand på Klopp samt flotte tur- og rekreasjonsområder. Kyststien passerer bak huset og fører deg til blant annet Jarlsø som har dagligvare som også er åpen søndager, velværesenter samt kafé. Det er også kort vei til skogsområder for tur- og sykkelstier. Velforeningshuset på Husvik & Nes er meget populært da det arrangeres konserter med mer og det er åpent for medlemmer å leie lokalet til fester og private arrangementer.
I nærområdet ellers finnes blant annet Tolvsrødsenteret, Flint med et flott idrettsanlegg og flere fotballbaner, tennisbaner samt sandvolleyball, samt Slagenhallen med et godt innendørstilbud, klatrevegg, golfbaner, skiløyper og treningssenter. Tolvsrødsenteret med dagligvareforretning, apotek, lege, bokhandel, klesforretninger og hyggelig kafé som serverer nydelig kaffelatte. Med ca. 5 km fra Tønsberg sentrum og 10 minutters kjøretur så har du alt av sentrumsfunksjoner som svømmehall, bibliotek, togstasjon, museum, shoppingmuligheter med mer. Tønsberg har sitt absolutte høydepunkt sommerstid, med stor turisme og et yrende folkeliv. Langs bryggene i Tønsberg kan du nyte av båtlivets gleder og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. På vinteren, når forholdene tilsier det, er det kun 20 minutter med bil til Re og Storås, hvor mange kilometer med oppkjørte langrennsløyper tilbys publikum.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
Internettilknytning ved Viken Fiber AS med bredbånd uten TV utgjør kr. 749,- pr. mnd. Dekoder medfølger ikke i handelen.
Eiendommen har adkomst via privat vei. Kostnad tilknyttet vedlikehold/snøbrøyting utgjør ca. 1 000,- pr. år.
Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Sparebank1 Polisenummer: 22233054

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Utvendig taktekking: Saltak tekket med betongtakstein fra byggeår, undertak av sutakplater. Taket er besiktet fra bakkenivå. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Litt slitt og mosegrodd taktekking, mest mot nordøst.
- Utvendig vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Enkelte vinduer er litt bløte i veden nederst i karm og ramme.
- Utvendig dører: Bygningen har teak hovedytterdør og malte balkongdører i tre, dører fra byggeår med unntak av terrassedør i 2. etasje som var ny i 2011. Leddheisport i garasje. Generell alders slitasje.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Utgang fra stue til øst og sydvendt terrasse av betong lagt med fliser. Det ble stedvis observert manglende eller noe utilfredsstillende kontakt ("bom") på noen av flisene på terrasse.
- Kjøkken avtrekk: Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut. Generell alders slitasje på avtrekksvifte.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig nedløp og beslag: Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater fra byggeår. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Utvendig sjøbod: Frittliggende sjøbod fundamentert med grunnmur på fjell. Yttervegger i bindingsverk, kledd utvendig med stående kledning. Saltak tekket med pappshingel (ny i 2021). Bygningen har terrassedør i malt utførelse og vinduer med isolerglass (vinduer fra 2011). Påbegynnende råte og skade i terrassedør, slitt dør og karm mot vest. Mindre råte i undertak mot vest som er opplyst å være fra tidligere samt påbegynnende råte nederst i kledning mot nord.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Eiendommen ligger i et område med usikker aktsomhetsgrad. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Innvendig pipe og ildsted: Pipe i lettbetongelementer med ett røykløp. Sotluke i stue. Pipen er forblendet med teglstein og med fotbeslag av plastbelagte stålplater over tak. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Innvendige dører: Innvendig har boligen malte eller lakkerte fyllingsdører. Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører.
Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Andre innvendige forhold: Innvendig overflater generelt. Innvendig har boligen for det meste overflater fra byggeår med unntak av generell vedlikehold  det vil si tapetsering/maling etter behov. Sprekk og mindre bom i fliser i vaskerom. Saltutslag nederst på vegger i garasje.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlige avvik:
- Våtrom on-suite-bad: Generell. Baderom er fra byggeår og bygget i henhold tilbyggeforskrift fra før 1997, det vil si før krav til membran på vegg og fallforhold. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjhjørne, badekar, klosett og to servanter i innredning. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. På grunn av strengere forskriftskrav må en påregne generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet tilstandsgrad 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder/tettesjikt på rommet.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.
- Våtrom vaskerom: Generell. Vaskerom er bygget i henhold til byggeforskrift fra før 1997, det vil si før krav til membran på vegg og fallforhold. Fliser på gulv og  tapetserte/malte vegger. Vaskerom inneholder skyllekum av stål og opplegg for vaskemaskin. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. På grunn av strengere forskriftskrav må en påregne generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet tilstandsgrad for rommet er satt med bakgrunn i alder/tettesjikt på rommet.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000.
- Våtrom bad: Generell. Baderom i 2. etasje er bygget i henhold til byggeforskrift fra før 1997, det vil si før krav til membran på vegg og fallforhold. Vinyl belegg på gulv og tapetserte vegger. Baderom inneholder dusjkabinett, klosett og servant i innredning. Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. På grunn av strengere forskriftskrav må en påregne generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet tilstandsgrad 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder/tettesjikt på rommet.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000.

I tilstandsrapport er følgende konstruksjon ikke undersøkt (TG IU):
- Utvendig takkonstruksjon/loft: A-takstoler i tre med forenklet undertak, lufting i gesims. Lukket konstruksjon uten inspeksjons mulighet. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje.
- Våtrom on-suite-bad: Tilliggende konstruksjoner våtrom. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig på grunn av tilliggende konstruksjoner, baderom har våtsone mot yttervegg/garasje og garderobe. Det ble foretatt enkle søk etter fukt i vegger med fuktindikator. Måler viste ikke indikasjoner på unormale fuktverdier på befaringsdagen.

Boligens areal

Enebolig
Primærrom: 226 kvm, Bruksareal: 271 kvm.

1. etasje:
Bruksareal: 176 m².
Primærrom: 141 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall med trapp, soverom, on-suite-bad, toalettrom, vaskerom, kjøkken og stue.
Sekundærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.

2. etasje:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, bad, 3 soverom og loftstue.
Sekundærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: 2 boder.

Takstmannens kommentar til lovlighet for enebolig i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Avvik i tegninger gjelder romfordeling og har ikke noe innvirkning på rømningsveier.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Ifølge eier er det utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Montering av el-billader og varmepumpe i 2020, dokumentasjon fremlagt.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Sjøbod
Primærrom: 0 kvm, Bruksareal: 0 kvm.

Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m².
Sekundærrom: 0 m².

Takstmannens kommentar til lovlighet for sjøbod i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger ikke tegninger.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Ifølge eier er det utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Byttet taktekking, kvittering fremlagt.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 24.04.2023 datert 10.05.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 163 kvm, Eierform: Eiet tomt
Nydelig eiendom i vannkanten. Tomten består av vesentlig naturtomt og svaberg. Pent opparbeidet og anlagt med plen, vintergrønn beplantning og et stort og nydelig rosebed på vestsiden av huset samt skiferbelagte gangstier. Stor og herlig, flisbelagt terrasse/uteplass. Uteplassen er forlenget på fremsiden av huset og er flislagt. På terrassen er det etablert en plassbygget grillplass/peis. Trappen ned til grillplassen, bryggen og sjøboden er naturlig tilpasset i terrenget. Grillplassen nede ved sjøen må fremheves - en fantastisk plass i vannkanten og en lun og fin plass - med fin peis bygget inn i fjellet. Her kan man sitte i helt usjenerte omgivelser og uten innsyn fra ytre omgivelser. Nydelig sjøbod  hvor man kan dekke langbord til hyggelige lag for familie og venner. En perfekt plass på regnfulle sommerdager!
Dette er virkelig idyll og en drøm for de fleste!

Garasje / Parkering

Garasje med verkstedbod integrert i boligen.
Det er montert ladestasjon el-billader.

Byggemåte

Enebolig i 1 og ½ etasje oppført i 1995, boligen er bygget om i 2011 med innredning av loft mot syd, påbygd kvist mot øst og balkong mot syd. Ut over det har boligen for det meste overflater fra byggeår med unntak av generelt vedlikehold av innvendige overflater etter behov. Alle våtrommene er fra byggeår og må påregnes oppgradert på kort sikt. Eiendommen fremstår forøvrig som godt vedlikeholdt og gir et positivt inntrykk. Som det fremgår av tilstandsrapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand/dagens krav, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene samt strengere forskriftskrav.

Utvendig
Saltak tekket med betongtakstein fra byggeår, undertak av sutakplater. Taket er besiktet fra bakkenivå. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagte/lakkerte stålplater fra byggeår. Yttervegger med bindingsverks konstruksjon og liggende bordkledning fra byggeår. Kledning fra byggeår med unntak av enkelte bord som er byttet etter behov. A-takstoler i tre med forenklet undertak, lufting i gesims. Lukket konstruksjon uten inspeksjons mulighet. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass, teak hovedytterdør og malte balkongdører i tre, dører fra byggeår med unntak av terrassedør i 2. etasje som var ny i 2011. Leddheisport i garasje. Utgang fra stue til øst og sydvendt terrasse av betong lagt med fliser. Utgang fra loftstue til sydvendt luftebalkong av tre, rekkverk av tre. Areal av balkong er 5 m². Frittliggende sjøbod fundamentert med grunnmur på fjell. Yttervegger i bindingsverk, kledd utvendig med stående kledning. Saltak tekket med pappshingel (ny i 2021). Bygningen har terrassedør i malt utførelse og vinduer med isolerglass (vinduer fra 2011).

Innvendig
Skifer i vindfang og hall, fliser på kjøkken, hovedsakelig parkett på øvrige gulv. Vegger kledd med plater med tapetserte og malte overflater. Malte plater i himlinger. Panel i tak i 2. etasje. Innvendige overflater oppusset etter behov. Støpt betonggulv i 1. etasje, etasjeskiller av trebjelkelag med undergulv av trefiberplater. Mindre skjevheter/retningsavvik på +/-10 mm i etasjeskiller som ikke er unaturlig alder på konstruksjon tatt i betraktning. Pipe i lettbetongelementer med ett røykløp. Sotluke i stue. Pipen er forblendet med teglstein og med fotbeslag av plastbelagte stålplater over tak. Boligen har lakkert tretrapp. Innvendig har boligen malte eller lakkerte fyllingsdører.

Våtrom
Vaskerom er bygget i henhold til byggeforskrift fra før 1997, det vil si før krav til membran på vegg og fallforhold. Fliser på gulv og tapetserte/malte vegger. Vaskerom inneholder skyllekum av stål og opplegg for vaskemaskin.
Baderom i 1. etasje er fra byggeår og bygget i henhold til byggeforskrift fra før 1997, det vil si før krav til membran på vegg og fallforhold. Fliser på gulv og vegger, baderom inneholder dusjhjørne, badekar, klosett og to servanter i innredning.
Baderom i 2. etasje er bygget i henhold til byggeforskrift fra før 1997, det vil si før krav til membran på vegg og fallforhold. Vinyl belegg på gulv og tapetserte vegger. Baderom inneholder dusjkabinett, klosett og servant i innredning.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra byggeår med profilerte fronter i heltre eik. Laminerte benkeplate med rustfrie kummer. Integrerte hvitevarer som inkluderer kjølehjørne, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn, stekeovn og induksjonstopp. Hvitevarer fra 2010 med unntak av kjølehjørne som er fra byggeår med aggregat fra 2014. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Spesialrom
Toalettrom med fliser på gulv.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannledninger er av kobber. Det er avløpsrør av plast. Boligen har balansert ventilasjon, kanaler fra byggeår men montert ny avtrekksvifte/varmeveksler i ca. 2016. Varmepumpe fra 2021 med luft til luft i stue. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og plassert i gang foran vaskerom. Sikringsskap i vaskerom. 63 Amp. hovedsikringer, 22 kurser for lys og oppvarming. Anlegget er utstyrt med automatsikringer og jordfeilbryter samt overspenningsvern. Brann/røykvarslere i hver etasje tilkoblet vaktselskap, brannslokkingsapparat.

Tomteforhold
Det er byggegrunn av fjell. Det er neppe lagt noen drenering rundt bygningen da alt er på fjell og gulv/etasjeskiller over bakkenivå. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker med såleblokk under grunnmur. Lett skrånende tomt med jordmasser og fjell, belegningsstein lagt i innkjørsel samt på parkeringsplass bak garasje. Avløpsrør av plast, vannledning av plast (PEL). Eiendommen er tilkoblet offentlig vann og avløpsnett. Ledningsnett fra byggeår.

Sjøbod oppført 1960 ifølge eier.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
- Selgers kommentar til punkt 1: I 2012 oppstod vannskader etter montering av reduksjonsventil i vanninntaket. Byggmesterfirma De Lange/Sørensen utbedret vannskadene. Firmaet Bademiljø monterte nye slanger og satte inn ekspansjonskar i tilknytning til reduksjonsventilen. Tec7 fugemasse rundt toalettnedløpet for å tette lekkasjepunktet er utført ved egeninnsats. Se utfyllende kommentar i selgers vedlegg til egenerklæringsskjema som er vedlagt i salgsoppgaven.
- Tettesjikt/membran/sluk ble ikke oppgradert/fornyet.
- Faglært Thorstensen har utført el på loftstue 2011, faglært Andebu Elektriske har installert ny varmtvannsbereder 2019 og faglært PEC installert ladestasjon og fornyet sikringsskap 2022 og installerte varmepumpe 2022.
- Det foreligger samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget.
- Det er utført kontroll av el-anlegg i 2015.
- Det er ladeanlegg/ladeboks for el-bil som er montert i 2020 av PEC Revetal.  
- Det er innredet loftstue, kott og balkong av Mesterhus.
- Innredningen er godkjent hos bygningsmyndighetene.
- Det er manglende brukstillatelse eller ferdigattest.

Selger opplyser om følgende utbedringer/påkostninger de senere år:
- 2019: Ny varmtvannsbereder.
- 2020: Ladestasjon el-bil, fornyelse av automatsikringer, økt strøminntak til 3x63Amp. og skiftet markiseduker.
- 2021: Nytt tak sjøbod.
- 2022: Installer varmepumpe.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Gunnar Sverrisson avholdt 24.04.2023 datert 10.05.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i arkiv ifølge kommunen.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for eneboligen, men de stemmer ikke med dagens bruk. Avvik i tegninger gjelder romfordeling og har ikke noe innvirkning på rømningsveier.
Det foreligger godkjente bygningstegninger for bolig 1993.
Det foreligger godkjente bygningstegninger for påbygg og balkong 2011.
Det foreligger godkjente bygningstegninger for brygge 1983.
Det foreligger ikke ferdigattest for påbygg og balkong 2011.
Det foreligger ikke tegninger for sjøbod.
Tegninger er vedlagt i salgsoppgaven.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.
Kommunen etter-utsteder ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 1.1.1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Husvik skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Vedfyring, varmepumpe luft til luft og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke. Det er balansert ventilasjon i boligen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D.
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 20 000 kWh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 16 558,25 pr. år Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 841 078 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 627 880 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til boliger med plannavn Del av Husvik ved Hermelinveien vedtatt 29.03.1995 (planID 3808 53010).
I henhold til kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er området eiendommen ligger i avsatt til byggegrense og boligbebyggelse-nåværende.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Reguleringskart med bestemmelser er vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ikke registrert servitutter eller heftelser på eiendommen.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst fra privat vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Opplysninger i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune.
Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Miele induksjonstopp, Miele stekeovn, Miele oppvaskmaskin og Miele micro-ovn, fryseskap, Bosch vaskemaskin og AEG tørketrommel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen, dersom ikke annet er opplyst i prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Hermelinveien 27, 3124, Tønsberg, Gnr. 158 bnr. 98 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0060

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.