Kleivan

Nyere lekker bolig med skjermet og solrik beliggenhet - Svært barnevennlig område - Tett på naturen

Kløverstien 9 , 3086 Holmestrand

VISNINGER

12. juni mandag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Bjørnar Leirdal
Bjørnar Leirdal Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

99%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

41%

har bolig på over 120 kvm

95%

av boligene er nyere enn 20 år

45%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 129 m²
Bruksareal 134 m²
Tomt 1 125 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 2021
Gårdsnummer 71
Bruksnummer 102
Energimerking B
FINN.no 303102834
Sist endret 06.06.2023 08:29
Prisantydning 5 290 000,-
Totalpris 5 431 269,-

Beregnet totalkostnad

5 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 132 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 290 000,-)) 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 141 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 431 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Nyere oppført bolig med en lekker standard. Boligen går over 2 plan og har en praktisk planløsning.
1. etasje inneholder entré/hall, garderoberom (ev. soverom 4) vaskerom, gang, lekkert bad og 3 soverom.
2. etasje inneholder et nydelig kjøkken, stue, mellomgang og flislagt bad.
Carport og utvendig sportsbod.

Standard

Velkommen til Kløverstien 9, en lekker halvpart av tomannsbolig i to etasjer oppført i 2021. Boligen er å betrakte som tilnærmet ny.

Velkommen inn i en lys og romslig entré/gang med plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Praktisk med bod rett på siden for enda mer oppbevaringsplass. Dette rommet fungerer i dag som garderobe, samt kontor. Dette rommet kan enkelt gjøres om til et soverom nr. 4 ved behov. På innsiden her går du inn til vaskerommet. Gangen loser deg videre inn i huset, til et lekkert bad og 3 soverom. Fra gangen er det trappen til 2. etasje.

Kjøkkeninnredning med grå slette fronter, laminert lys benkeplate og kjøkkenventilator med avtrekk ut. Integrerte hvitevarer med oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonstopp, kjøl og fryseskap. Vannstopper i kjøkkenbenk og komfyrvakt over platetopp. Det er delvis åpen løsning mellom kjøkken og stue, noe som gjør matlagningen mer sosial. Det er vindusflater over kjøkkenbenken som gir det oversikt over hagen der ungene leker. Stuen er lys og romslig hvor det er mulighet til å innrede i flere soner. Her er det store vindusflater som slipper inn flott dagslys, samt at det er utgang til en stor solrik balkong med trapp til hagen. På balkongen kan sommeren nytes, alene eller sammen med venner og familie.

Begge badene er lekre med fliser på gulv og vegger. Begge badet er innredet med dusjhjørne og vegghengt toalett. Badet nede har dobbel servant med innredning og badet oppe har en servant med innredning. Utenfor badet i 2. etasje er det et praktisk lite rom som fint fungerer til oppbevaring av klar, lintøy mm i et garderobeskap.

Boligen har totalt tre soverom som er beliggende på samme plan. Hovedsoverommet har godt med plass til både dobbeltseng og garderobeskap. Alle soverommene er malt opp i flotte moderne farger.
Det er lagt inn større ekstra kostnader i plisségardiner og garderobeløsninger i boligen. Oppbevaringsmuligheter i innvendig bod og i sportsbod rett utenfor inngangsdør.

Denne boligen må du se. Vel møtt!!

Påkostninger gjort av selger:
- Fjellvegg er sikret, stein er pigget vekk og hage er forstørret
- Garderoberom (levert av Garderobegutten)
- Stort oppbevaringsskap i boden mellom stua og badet i 2. etasje (levert av Garderobegutten)
- Lysskjerming (plissé- og lamellgardiner) i hele huset fra Scandic
- Belysning i hele huset fra Lampegiganten i Oslo
- Spotlight under tak i terrassen
- Maling av enkelte vegger og hovedsoverommet for å skape variasjon i boligen
- Ekstra integrert kombiskap på kjøkken
- Easee EL-billader
- Stauder plantet i hagen på begge sider av boligen
- Montert Yale Doorman V2N elektronisk dørlås på hoveddør for en nøkkelfri hverdag
- Altibox fiber blir lagt inn ila sommeren 2023. Kostnaden dekkes av selger.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i landlige omgivelser innerst på Kleivan i Holmestrand. Eiendommen ligger som "kongen på haugen" rett ved flotte turområder og grenser til skogen med uendelige turmuligheter. Svært barnevennlige, trygge og rolige omgivelser med fine oppvekstsvilkår for barn og et godt bomiljø. Kort vei til lekeplass med fotballbane, barnehage og Kleiverud barneskole. Ungdomsskole og videregående skole i nærliggende områder.

Det er 5 minutter å gå til nærmeste bussholdeplass og ca. 10 minutter å kjøre til fjellheisen (Roveheisen) som tar deg til Holmestrand stasjon med hyppige togavganger mot Oslo S, Eidsvoll og Skien. Toget bruker ca. 55 minutter til Oslo S, ca. 20 minutter til Drammen og Tønsberg. Med bil tar det ca. 35 min. til Tønsberg, ca. 30 min. til Drammen og ca. 60 min. til Oslo.

Nærhet til dagligvareforretninger, og ca. 15 minutter til idylliske Holmestrand sentrum med gode handlemuligheter, flere hyggelige serveringssteder og kafeer. Byen grenser mot fjorden og det er yrende liv om sommeren og fullt av båter i havna.

Omgivelsene byr på flotte tur- og rekreasjonsområder, idylliske badeplasser og mulighet for båtliv. Gode muligheter for båtplass i hjertet av Holmestrand sentrum. Det er to fine badestrender i byen, begge er svært populære om sommeren med store gressplener, molo med badebrygge, volleyballbane, lekeapparater og kiosk. Et populært møtested for mange familier i nærområdet. Tar du turen langs bryggene vil du også finne flere gode fiskeplasser. Umiddelbar nærhet til flott turterreng. For golfentusiaster er ikke turen lang til Solum Golfbane med fullverdig 18-hulls bane, driving-range, treningsgreen og kafeteria. Om vinteren kan man nyte skiturer innover i marka, eller besøke Høgås Alpinsenter. Botne Skiklubb har et variert tilbud til barn i alle aldre.

Er du nysgjerrig på Holmestrand -  sjekk ut denne linken: www.holmestrand.kommune.no.

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:

TV/Internett fra Telenor, utgjør ca. kr. 948,- pr. mnd. Selger opplyser at det er bestilt fibernett fra Altibox som skal graves frem til boligen og monteres i løpet av sommeren. Månedspris vil være kr. 999,-.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7971106

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23.

Boligens areal

Primærrom: 129 kvm, Bruksareal: 134 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, 3 soverom, TV-stue, bad og vaskerom/teknisk rom.
Sekundærrom: 5 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

1. etasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 05.05.2023 utført av takstmann Jan-Erik Rossavik. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.
Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 125 kvm, Eierform: Fellestomt med naboen.
Tomten er lekkert opparbeidet og meget barnevennlig. Tomten ble delvis planert ut i forbindelse med sikring av berget bak. Da ble plenarealet betydelig utvidet så her er det god boltreplass for store og små. Grensen mellom naboeiendommene er plantet med hekk som er gjort av nåværende eier. Det finnes et fellesområde utenfor boligen som unger kan møtes og leke.

I henhold til seksjonering er tomten fellesareal.
Denne matrikkelenhet har 1/12 andel i GBNR. 71/114 i Holmestrand kommune.

Garasje / Parkering

Bilen parkerer du i egen carport, samt på asfaltert gårdsplass. Det er plass til flere biler på eiendommen.

Byggemåte

Halvpart av tomannsbolig som er bygget i 2020/2021 og har ferdigattest datert 21.05.2021. Boligen har carport med bod og ovenforliggende balkong i tilknytting til boligen. Selger har FDV-dokumentasjon på minnepenn. Det er utført et års befaring og mindre kosmetiske forhold er bemerket som blir utbedret. Vurderingen er også basert på at det er gitt ferdigattest. Som det fremkommer i rapporten er det ikke registrert noen nevneverdige feil eller skader. Boligen vurderes å gi et normalt godt inntrykk. Det er ikke gitt opplysninger om det har vært skader, problemer med skadedyr, lekkasjer eller andre forhold som kan ha vesentlig betydning for bygningsmassen tilstand. Basert på ferdigattest må antas at boligen er bygget i henhold til de krav som gjaldt på søketidspunktet for oppføring.

Utvendig
Takkonstruksjonen har antatt W-takstoler i tre. Grunnet tekniskes forskrifter er dette er lukket takverk og vurderingen er basert på alder. Forenklet undertak er tekket med betongstein. Yttervegger i bindingsverk med isolasjon basert på kravet ved oppføring. Yttervegger er utvendig panelt med kledning fra byggeåret.

Innvendig
Innvendige overflater er fra byggeåret. På gulv: Parkett og noe fliser. På vegger: Malte plater. I tak: Malte plater.

Våtrom
Bad i 1. etasjen: Badet er fra byggeåret og arbeider er levert av firma. Da det er gitt ferdigattest må det antas at all relevant dokumentasjon er ivaretatt ved søknad om ferdigattest. Rommet inneholder innredning med dobbel servant, vegghengt wc og dusjhjørne.

Vaskerom/teknisk rom: Vaskerommet er fra byggeåret og arbeider er levert av firma. Da det er gitt ferdigattest må det antas at all relevant dokumentasjon er ivaretatt ved søknad om ferdigattest. Rommet inneholder opplegg for vaskemaskin og tekniske installasjoner.

Bad i underetasjen: Badet er fra byggeåret og arbeider er levert av firma. Da det er gitt ferdigattest må det antas at all relevant dokumentasjon er ivaretatt ved søknad om ferdigattest. Rommet inneholder innredning, servant, vegghengt wc og dusjhjørne.

Kjøkken
Marbodal innredning med glatte fronter. Det er integrert koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikro og dobbelt kjøleskap med fryser. Det er montert komfyrvakt. Det er montert ventilator over kokesonen.

Tekniske installasjoner
Boligen varmes opp via ildsted og gulvvarme på begge bad og fliser entre. El-anlegget er fra byggeåret og el-bil lader er montert i 2022. Sikringsskapet er plassert på vaskerommet. Hovedsikringen på 40 amp. automatsikringer med 12 kurser.

Tomteforhold
Byggegrunn er usikker/ikke dokumentert. Grunnmurer er trolig oppført i isoterm mur. Her er det ingen dokumentasjon på type mur.

Vi gjør oppmerksom på at følgende bygningskonstruksjoner ikke er undersøkt:
- Tilliggende konstruksjoner på vaskerom/teknisk rom: Det er pga. bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Terrengforhold: Det er ikke vurdert opparbeidelser på tomten. Det er kun vesentlige avvik som kan ha vesentlig betydning for konstruksjonene som blir bemerket.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Jan-Erik Rossavik, datert: 11.05.2023.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tomannsbolig, datert 21.05.2021. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Takstmann opplyser at i hovedsak stemmer tegningene med dagens bruk. Ett rom står som TV-stue på tegninger. Her er det satt opp skyvedører og
rommet brukes nå som garderobe/omkledningsrom.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Kleiverud skolekrets. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Holmestrand kommune.

Adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Boligen varmes opp via ildsted og gulvvarme på begge bad og fliset entré.
I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 16 000 kwh. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 22 301,- pr. år. Dekker vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.

Renovasjon inkluderer leie av beholder til plastavfall. Vannmåler ble ikke lest av for 2022 - forbruk ble derfor stipulert. Stipulert målerstand er 161 m3.

Eiendomsskatt

Det er i Holmestrand kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Bunnfradraget er redusert fra kr. 950 000,- til kr. 500 000,-, og noen verdigrunnlag endres. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi foreligger ikke p.t.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til frittliggende småhusbebyggelse, med plannavn "Søndre Kleivan", vedtatt 13.05.2002. Relaterte planer er "Detaljregulering ny vei Sjøskogen - Kleivan", vedtatt 23.10.2019 og "Kleiverud skoleområde", vedtatt 06.06.1975. I henhold til kommuneplan, vedtatt 17.06.2015, ligger eiendommen i et område avsatt til boligbebyggelse.

I henhold til kommuneplanens arealdel er det tegnet inn fremtidig jernbane i tunnel øst for eiendommen.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Selger opplyser at området er under utbygging.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Seksjonering, tinglyst 14.09.2021, dagboknr. 1133133.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp. Eiendommen har vannmåler.
Holmestrand kommune opplyser at Kløverstien er kommunale. Øvrig adkomst til eiendommen er privat.

Offentligrettslig pålegg

VIB opplyser at ildsted ikke er meldt inn. Det er meldepliktig til brannvesenet når det monteres ildsted for fyring med gass, olje og ved. Kjøper overtar forholdet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer og elbil-lader.
Følgende følger ikke med i handelen: Pendlene i stue, spisestue og kjøkkenvindu.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 46 44 56 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Kløverstien 9, 3086, Holmestrand, Gnr. 71 bnr. 102 snr. 1 i Holmestrand kommune

Oppdragsnummer

28-23-0070

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.