Tønsberg

Ene-/tomannsbolig på attraktive Solvang! Utleiemuligheter. Mye plass og gode muligheter.

Bødtkers gate 1 , 3117 Tønsberg

VISNINGER

10. desember søndag kl. 15:00-15:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jeanette Sørvik
Jeanette Sørvik Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

63%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

37%

har bolig på over 120 kvm

44%

er barnefamilier

31%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 249 m²
Bruksareal 265 m²
Tomt 768 m² / Festet tomt
Soverom 5
Byggeår 1936
Gårdsnummer 1010
Bruksnummer 47
Energimerking F
FINN.no 326085735
Sist endret 05.12.2023 10:24
Prisantydning 8 250 000,-
Totalpris 8 472 669,-

Beregnet totalkostnad

8 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 206 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 250 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 222 669,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 472 669,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligen inneholder følgende:
1. etasje: Entré med trapp opp til 2. etasje, gang med skyvedørsgarderobe, kjøkken, spisestue med peisovn og nedgang til kjelleren, stue med utgang til terrasse, 2 soverom, dusjbad/wc med opplegg for vaskemaskin og bod.
Kjeller: Stue, kjøkken, 2 soverom, separat wc med servant, stor bod med hyller, gang med utgang ut.
2. etasje: Oppgang/gang, entré, stue, spisestue, kjøkken, soverom med skyvedørsgarderobe og dusjbad/wc med servant i innredning.
Loft med adkomst via fast trapp.

Garasje.

Standard

Velkommen til Bødtkers gate 1 på attraktive Solvang!

Romslig og innholdsrik bolig som er registrert i kommunen som tomannsbolig. Boligen har vært benyttet som enebolig frem til senere tid. Nå er den omgjort til tomannsbolig (dette kan enkelt tilbakestilles ved å fjerne en vegg i gangen nede i 1. etasje) og nåværende eiere bor på 1. etasje og kjelleren samt at de leier ut 2. etasje.
Boligen byr på mange fine rom og romløsninger - perfekt eiendom for de som trenger mye plass.
Det ble foretatt vesentlige påkostninger og moderniseringer rundt 2005.  Det er åpnet opp ned til kjelleren, slik at kjelleretasjen i dag er innlemmet med 1. etasje - en perfekt etasje for den som har ungdom. Kjelleretasjen er bruksendret og godkjent i 2022, vinduer er byttet fra 2005-2020, kledning og vinduer mot nord og øst vegg byttet i 2019. Det ble drenert rundt boligen på tre sider (2006).  I 2021 ble deler av el-anlegget oppgradert med blant annet nye automatsikringer i det ene sikringsskapet.  I 2021 ble det montert en lader for el-bil, og i 2023 ble det montert en ny varmepumpe. Utvendig vannledning ble skiftet i 2011 og i 2022 ble utvendig avløpsrør skiftet/rehabilitert samt at eiendommen ble tilknyttet offentlig nett.

Interiørmessig gjennomgående lyst og delikat - velkommen til en hyggelig visning!

Beliggenhet

Supersentralt og fordelaktig beliggende på ærverdige Solvang. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo med gangavstand til det aller meste. Fine tur- og rekreasjonsområder i nærheten, herunder blant annet Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Flott skog på Eik med lysløype - ideelt for deg som prissetter løping, sykling og gåturer i skogen. Også nærhet til barnehager, Greveskogen videregående skole og Wang toppidrettssenter, ishall, ute- og innendørs tennisbaner, friidrettsarena og treningssenter ved Gressbanen.

Kort vei til Tønsberg sentrum som byr på hyggelig Torv, bibliotek, svømmehall, kjøpesenter/forretninger med mer. Flott småbåthavn og hyggelig bryggeområdet med flere, hyggelige restauranter - yrende liv sommerstid. For de kulturinteresserte ligger både Haugar kunstmuseum og Slottsfjellet i nærheten. Få minutter til Tønsberg Rutebilstasjon med bussavganger til hele Vestfold. Det samme gjelder jernbanestasjonen med tilgang til tog på Vestfoldbanen. Med E-18 er veien til Oslo, Drammen og øvrige Vestfoldbyer heller ikke lang.

Ypperlig beliggenhet for de aller fleste - særdeles populært villaområde på Solvang. Kombinasjonen stille og rolig - dog allikevel supersentralt.

Velkommen!

Løpende kostnader

Spesifikasjon over løpende kostnader:
TV/internettilknytning via Telenor utgjør kr. 1 236,- pr. mnd.
Alarm og evt. bygnings-/innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 261636747

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2, avvik som kan kreve tiltak:
- Utvendig taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekking er misfarget og slitt, samt at det er noe mose på tak. Mot nord er det observert noe fukt- og råteskader på vindskier og israfter.
- Utvendig nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Takrenner og beslag fra 1982 bærer preg av elde og slitasje, samt at det er observert avskalling av plastbelegg og noe rustdannelse.
- Utvendig veggkonstruksjon: På deler av trekledning er det observert ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Dette kan føre til redusert levetid. Trekledning av eldre dato/byggeår bærer preg av elde og slitasje, samt at det er observert noe fukt- og råteskadet treverk.
- Utvendig takkonstruksjon/loft: Konstruksjonene har skjevheter. Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etasje. På loft er det montert downlights i himling mot kaldt loft, dette er generelt en risikokonstruksjon med tanke på kondens o.l. Det ble på befaringsdagen ikke observert tegn til kondens. Det er også registrert noe skjevheter på takkonstruksjoner, men dette kan vurderes til å være normalt tatt byggeår i betraktning. Tilstandsgrad 2 også satt som følge av alder og manglende dokumentasjon.
- Utvendig vinduer: Bygningen har stedvis malte trevinduer med 2-lags glass, fra 1970 til 1990 tallet. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Vinduer fra 1970 tallet til 1990 tallet bærer preg av elde og slitasje, samt at det er observert noe fukt- og kondensmerker i karmer, og avskalling av maling. Som følge av alder kan det ikke utelukkes punkterte vindusglass.
- Utvendig dører: Ytterdører i tre av eldre dato. Balkongdør bærer preg av elde og slitasje, samt at det er observert tegn til noe fuktskader nederst på dørblad.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse i tre over søyler i tre. Selger opplyser at terrasse ble bygget om og utvidet i 2018. Selger opplyser videre at terrassegulvet ble oljet på nytt i 2023, samt at rekkverket ble malt. Rekkverket er for lavt iht. dagnes krav, samt at det mangler  rekkverk på trapp ned til hage. Det er også registrert noe skjevheter på terrassegulv og på rekkverk.
- Utvendig balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2: Balkong i 2. etasje, med opprinnelse fra 1980 tallet. I 2010 ble det lagt ny taktekking/membran på gulv. I 2023 ble rekkverket pusset opp. Det opplyses at det er bebygd arealer under balkong, og snø bør fjernes ved behov. Dette for å redusere faren for fuktskader. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er litt for lavt iht. dagens krav, samt  at det er gjenstående arbeid med maling av rekkverk. Balkonggulvet er misfarget og slitt.
- Utvendige trapper: Utvendige trapp og kjellertrapp i betong, med fliser på trinn. Trapper er av eldre dato/byggeår. Selger opplyser at fliser på trinn ble lagt i ca. 2007. Det mangler håndløper på vegger, samt at det stedvis er registrert noe løse fuger. I trapperom til kjeller var det på befaringsdagen noe gjenstående arbeid med overflater, lister o.l.
- Innvendig overflater: Innvendig er det gulv av parkett, laminat, furu og fliser. Veggene har tapet, trepanel og malte plater. Innvendige tak har malte plater, trepanel og himlingsplater. Eier opplyser at det meste av overflater er pusset opp, malt og oppgradert i perioden 2005 til 2023. Deler av overflater er av eldre dato. Det er på befaringsdagen i hovedsak kun observert normal elde og slitasje, men det er stedvis noe merker, hakk og hull på vegger etter bruk og tidligere innredning. På gulv er det også observert riper og merker, samt at det er noe glipper i eldre tregulv og laminatgulv.
- Innvendig etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Innvendig rom under terreng: Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. I kjellerbod er det indikert noe fukt i nedre del av murvegg og gulv. Dette antas å skyldes kapillært oppsug fra grunnen. Dette er normalt i eldre boliger som følge av manglende kapillærbrytende sjikt.
- Innvendig krypkjeller: Det er manglende fuktsperre på bakken. I krypkjeller er det observert at det ikke er lagt fuktsperre eller isolasjon på bakken, samt at det er noe eldre trerester o.l. som ligger igjen i krypkjelleren. Manglede fuktsperre og isolasjon øker faren for fuktskader, og eldre trerester øker faren for angrep av skadedyr.
- Innvendige trapper - 2: Tretrapp til 2. etasje og loft av eldre dato/byggeår. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Våtrom bad/vaskerom 2. etasje overflater gulv: Krav til fall er ikke oppfylt og gulvet er tilnærmet flatt (har ikke motfall). Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Våtrom bad/vaskerom 2. etasje sluk, membran og tettesjikt: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Under servant er det observert at det ikke er benyttet membran/mansjett rundt rørgjennomføringer i vegg, dette fører til at vegg ikke er tett.
- Kjøkken overflater og innredning stue/kjøkken: Kjøkkeninnredning i 2. etasje med profilerte fronter, fra 2005 ifølge eier. Det er ventilator over komfyr og opplegg for oppvaskmaskin. Det er gulv i tre. Det er tegn til noe fuktmerker og fuktsvelling i skap under vaskekum, samt at gulvet er noe ripete og slitt. Ellers er det i hovedsak kun observert normal elde og slitasje.
- Kjøkken overflater og innredning kjellerstue med hybelkjøkken: Det er fuktsvelling i benkeplate rundt vaskekum, dette antas å skylles vannsøl i forbindelse med oppvask. Fuktsvelling har oppstått da overgang mellom benkeplate og vaskekum ikke er tett nok.
- Spesialrom toalettrom overflater og konstruksjon: Arbeid utført på toalettrom bærer preg av grov og ufagmessig utførelse, samt at det stedvis er noe gjenstående arbeid med overflater på vegger. Gulvet er skjevt og grovt støpt. Det er ikke tilluft i dør, dette fører til redusert effekt på ventilasjon.
- Tekniske installasjoner vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er påvist ufagmessig utførelse av vannledninger. Vannrør fremstår stedvis som grovt og ufagmessig montert. Plastrør er ikke tilknyttet et samleskap, og vannrør er ikke tettet med muffer e.l. i skjøter og sammenføyninger. Dette er avvik i henhold til dagens monteringsveiledning.
- Tekniske installasjoner avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Tekniske installasjoner varmtvannstank: Det er 2 stk. varmtvannsberedere i boligen. Den ene er plassert på toalettrom i kjeller og den andre er plassert ved kjøkken i 2. etasje. Varmtvannstanken i kjeller er av eldre dato. Varmtvannstanken i 2. etasje er fra 2005. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank i henhold til gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Varmtvannstanken i 2. etasje er plassert i rom uten sluk, og ekspansjonsventil er ikke tilsluttet avløp. Ved eventuelt lekkasje fra ekspansjonsventil vil dette føre til skader på tilstøtende rom.
- Tekniske installasjoner elektrisk anlegg: Det er to sikringsskap med automatsikringer, plassert i gang i 1. etasje og i trapperom i 1. etasje. Eier opplyser at det i 2021 ble montert nye automatsikringer i det ene sikringsskapet, montert nye termostater, lagt nye varmekabler i gang, samt at det ble skiftet noen ledninger, støpsel o.l. I 2021 ble det også montert lader for EL-bil. Arbeid utført i 2021 er gjort av fagmann, og dokumentasjon og samsvarserklæring er fremvist. Ellers er deler av E-anlegget fra byggeår og av eldre dato, samt at deler av EL-anlegget er fra 1982 i tilbygget. Selger opplyser videre at det ble foretatt noe utskiftinger i forbindelse med arbeid utført på bad i 2007, samt at det ble foretatt noe utskiftinger i 2020. Automatsikringer tilhørende 2. etasje er fra 2005. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. EL-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet.
- Tomteforhold drenering - 2: Rundt tilbygget er det drenering fra 1982. Drenering fra 1982 består antatt av kun naturlig drenerende masser. Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
- Tomteforhold grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er stedvis observert noen eldre sprekker og riss i grunnmur. Dette sees i sammenheng med eldre setninger i grunn og fundamenter. Noe sprekker og riss kan vurderes til å være normalt tatt byggeår i betraktning.
- Tomteforhold terrengforhold: Tilnærmet flat tomt. Ved siden av bod med utvendig tilgang er det påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. Dette sees i sammenheng med at det nylig er foretatt gravearbeid på tomten i forbindelse med utskifting av avløpsrør. Etter gravearbeider er det vanlig at terrenget synker noe sammen de første årene.
- Garasje fra 1946, oppført i betong og pusset betongblokker over støpt plate på mark. Det er taktekking med takpapp. Eier opplyser at det ble lagt ny takpapp i 2019, dette som følge av en tidligere vannlekkasje. I 2023 ble sørveggen pusset på nytt, samt at alle yttervegger ble malt. Garasje bærer preg av elde og slitasje, og det er observert sprekker og skader på betonggulv. Det er også noe eldre sprekker og riss på vegger. Sprekker og skader sees i sammenheng med eldre setninger i grunn og fundamenter. Vedlikehold og stedvise utbedringer må påregnes. Tilstandsgraden på garasjen vurderes til å være Tilstandsgrad 2. Påkostinger mellom kr. 50 000,- til kr. 100 000,- bør påregnes.

I tilstandsrapporten er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3, store eller alvorlige avvik:
- Innvendige trapper: Kjellertrapp i tre, av nyere dato. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.
- Våtrom bad/vaskerom 1. etasje generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Badet bærer preg av elde og slitasje, og det er lite fall til sluk. Det er løse og sprukne fliser på gulv, samt at det er utett overgang mellom gulv og vegger. I overgang gulv og vegger er det montert gulvlister i tre, dette vurderes til å være en svak løsning med hensyn til fuktskader. Det er ikke tilluft i dør, dette føre til redusert effekt på ventilasjon. Selger opplyser at det tidligere har vært en fuktskade i vegg bak kabinett. Fliser på bad er lagt oppå gammelt belegg, og antatt normalt levetid på membran/belegg er oppbrukt.
Kostnadsestimat: Over kr. 300 000,-.
- Våtrom bad/vaskerom 1. etasje tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Ved rørgjennomføring i gulv, er det også hull i vegg ved gulvlist på yttervegg, dette fører til at gulv og vegger ikke er tette.
Kostnadsestimat: Kr. 10 000,- - kr. 50 000,-.
- Kjøkken avtrekk kjellerstue med hybelkjøkken:
Det er registrert avvik med avtrekk. Ventilasjonsrør fra kjøkkenventilator er avsluttet inne i vegg på toalettrom i kjeller. Dette vurderes til å være en svak og ufagmessig løsning.
Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

I tilstandsrapporten er følgende konstruksjoner ikke undersøkt (TG IU):
- Tomteforhold septiktank: Det er nedgravd septiktank på eiendommen, men denne er ikke lenger i bruk ifølge selger.

For mer informasjon om tilstandsgrader og teknisk standard så henvises til tilstandsrapport utført av takstmann Arvid Lysgård avholdt 18.10.2023 datert 24.10.2023 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Tomannsbolig
Primærrom: 249 kvm, Bruksareal: 265 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, toalettrom, 2 soverom og kjellerstue med hybelkjøkken.
Sekundærrom: 7 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

1. etasje:
Bruksareal: 115 m².
Primærrom: 106 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trapperom, gang, bad/vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue.
Sekundærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott og bod med utvendig tilgang.

2. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken og soverom.
Sekundærrom: 0 m².

Loft:
Bruksareal: 15 m².
Primærrom: 15 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Innredet loft (ikke omsøkt innredet og godkjent)
Sekundærrom: 0 m².

Takstmannens kommentar til lovlighet for tomannsboligen i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Loftsetasje er opprinnelig godkjent som bod/lagringsrom/tilleggsdel, bruken i dag samsvarer ikke med dette da loft er benyttet som hoveddel/beboelse. Denne endringen er søknadspliktig. Bod i 1. etasje med utvendig tilgang er ikke tegnet inn på søkte og godkjente tegninger.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år. Utvendige avløpsrør ble skiftet i perioden oktober 2021 til februar 2020.
- Krav for rom til varig opphold: Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Oppholdsrom i kjeller tilfredsstiller ikke anbefalinger i forskrift, dette med hensyn til lysforhold/dagslysflate på vindu, og i forhold til størrelse på rommet. Dagens forskriftskrav til rømningsveier er ikke oppfylt fra oppholdsrom på loft.

Garasje
Primærrom: 0 kvm, Bruksareal: 18 kvm.

Sekundærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Garasje.

Takstmannens kommentar til lovlighet for garasjen i henhold til tilstandsrapporten:
- Byggetegninger: Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
- Brannceller: Det er ikke påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift.
- Nyere håndverkstjenester: Det er ifølge eier ikke utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år.
- Krav for rom til varig opphold: Det er ikke påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Arvid Lysgård avholdt 18.10.2023 datert 24.10.2023. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 768 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2035, Festeavgift: 4330
Lettstelt og fin hage som er anlagt med plen. Eiendommen er inngjerdet med gjerde. Stort epletre som bærer rikelig med epler. Stor terrasse utfra stuen mot vest - her kan man nyte lange og herlige sommerdager, uten innsyn fra ytre omgivelser. Innkjørselen og gårdsplassen er belagt med fin belegningsstein.

Bortfester/grunneier: Tønsberg kommune.
Festeavgift kr. 4 330,- pr år.
Festetid 100 år fra 1. mai 1935 i henhold til gjeldende festeavtale og utløper 30.04.2035.
Festeavgiften reguleres hvert 10. år i henhold til tomtefestelovens normalbestemmelser.
Neste regulering av festeavgiften er i 2025.
Festetomten kan innløses av den/de som har hjemmel til festerett. Innløsningssummen pr. oktober 2023 er fastsatt kr. 440 800,-. I tillegg til innløsningssummen tilkommer omkostninger for dokumentavgift kr. 11 020,- (2,5% av kjøpesum) og tinglysningsgebyr kr. 585,-. Tilbud om innløsning etter kommunens vedtatte innløsningsregler gjelder ikke dersom huset inngår i næringsvirksomhet.
Dersom ønskelig å innløse festetomten - ta kontakt med Tønsberg kommune ved Christin Barstad.
Bortfester skal samtykke til overdragelse på skjøtet.
Bortfester har forkjøpsrett og dette avklares etter salg.

Garasje / Parkering

Garasje og ellers biloppstillingsplass i innkjørsel.
Det er ladeanlegg/ladeboks for el-bil.

Byggemåte

Tilstandsrapporten omhandler en tomannsbolig med opprinnelse fra 1936, oppført i tre over grunnmur i sparesteinsbetong. Deler av stue og bad i 1. etasje er tilbygg fra 1982. Tilbygg fra 1982 er oppført i tre over grunnmur i pusset leca e.l. Garasje fra 1946 er oppført i betong og pusset betongblokker over støpt plate på mark.
Eiendommen fremstår som vedlikeholdt tatt byggeår i betraktning, og det er i hovedsak kun observert svekkelser som skyldes normal elde og slitasje. Stedvise utskiftinger og oppgraderinger må likevel påregnes. I 2019 ble det skiftet trekledning mot nord og øst, samt at det ble montert en del nye vinduer. Det er også skiftet en del vinduer og ytterdører i perioden 2005 til 2008, men det er også noen slitte vinduer av eldre dato. I 2006 ble tre sider av boligen drenert på nytt, drenering rundt tilbygg er fra 1982. I 2022 ble eiendommen tilknyttet offentlig nett, og utvendig avløpsrør ble skiftet/rehabilitert. Innvendig er det meste av overflater pusset opp og oppgradert i perioden 2005 til 2023. Kjøkkeninnredninger er fra tidlig 2000 tallet. Bad i 2. etasje er sist renovert i 2007. I 2021 ble deler av EL-anlegget oppgradert med blant annet nye automatsikringer i det ene sikringsskapet. Automatsikringer til 2. etasje er fra 2005. I 2021 ble det også montert en lader for EL-bil, og i 2023 ble det montert en ny varmepumpe. Utvendig vannledning ble skiftet i 2011 og i 2022 ble utvendig avløpsrør skiftet/rehabilitert.
Badet i 1. etasje må påregnes renovert, dette som følge av utett overgang mellom gulv og vegger, samt at det er sprekker og løse fliser på gulv. Det mangler rekkverk på trapp til kjeller, og rekkverk må påregnes montert. I kjeller er det indikert noe fukt i nedre deler av murvegger og gulv, dette sees i sammenheng med kapillært oppsug fra grunne. Detter er normalt i eldre bygg som følge av manglende kapillærbrytende sjikt. Taktekking er fra ca. 1982, og taktekking er noe misfarget og slitt, samt at det er tegn til noe fuktskader på vindskie mot nordvest. Mot vest er det også tegn til noe fuktskader på trekledning. På generelt grunnlag opplyses det om at dette er en eldre bolig, med påfølgende risiko for skjulte skader o.l. Forøvrig henvises det til de respektive bygningsdelene med tilstandsgradering. Tilstandsgraden gis med henblikk på bygningsdelens forventede levetid, samt visuelt inntrykk. Det foretas enkle målinger med fuktindikator og stikktagninger i treverk. Eier har ifølge opplysninger gitt til takstmann ikke kjennskap til sopp- og råteangrep, vannskade eller angrep av skadedyr, utover det som er nevnt i tilstandsrapporten. Selger opplyser at det for noen år siden kom inn en rotte i kjeller. Årsaken identifisert og utbedret, og det har ikke vært problem med skadedyr siden.
Tilstandsrapporten er utarbeidet til avhending av eiendom og skal benyttes til dette.

Selger opplyser om blant annet følgende i sitt egenerklæringsskjema:
- I trelist bak dusjkabinett ble det tidligere oppdaget fuktskade. Ikke ytterligere fukt etter at nytt dusjkabinett ble montert i februar 2023. Opplyst fra tidligere eier av 1. etasje: fliser på bad er lagt oppå gammelt belegg, ikke godkjent våtrom-standard. Opplyst av tidligere eier av 2. etasje: registrert fukt i dusjsone i 2007. Ble da installert dusjkabinett etter anbefaling av takstmann.
- Det er utført arbeid på bad/våtrom av både faglært og ufaglært/egeninnsats. Ingen dokumentasjon foreligger. Etter opplysning fra tidligere eier av 2. etasje: bad pusset opp i 2007 hvor rør og elektrisk arbeid på bad er utført av fagfolk, men resten er egeninnsats. Kverntoalett i kjeller er byttet ved egeninnsats (ikke tilhørende rør). Toalett på bad 2. etasje er byttet ut av fagfolk.
- Ukjent om arbeider er byggemeldt.
- Har vært brudd på avløpsrør (kloakk) juni 2022.
- Faglært ved VVS Rørlegger`n Tønsberg AS har utført arbeid og byttet til plastrør/strømpekjørt utvendig avløpsrør, samt klargjort til separering.
- Vannskade på gulv i kjeller etter lekkasje fra trykkvannledning varmtvannstank i kjeller august 2007. Rehabilitert og fuktsanert fra ISS. Drenering langs nord, vest og øst i 2007.
- Tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen januar 2018: påvist dårlige fuger i skorstein. Piperehabilitering og ny peis mars 2019.
- Oppdaget sprekk i murvegg inngangsparti kjeller i forbindelse med rørbrudd. Dette er tettet og rehabilitert. Noen synlige overfladiske sprekker i murpuss på grunnmur.
- Har hatt ett tilfelle av rotter. Årsak identifisert og utbedret, så problemet eksisterer ikke lenger.
- Lekkasje i tak garasje. Takpapp byttet april 2019.
- Det har vært utført arbeider av faglært og ufaglærte/egeninnsats på terrasse/garasje/tak/fasade. Takpapp garasje byttet ved egeninnsats april 2019. Terrasse utvidet ved egeninnsats i 2018. Kledning og vinduer mot nord og øst byttet av byggmester Ståle Brattestå i april 2019.
- Faglært ved Alt+ Installasjon AS og VVS Rørlegger'n Tønsberg AS har rehabilitering av sikringsskap 1. etasje januar 2021. Installert varmepumpe februar 2023.
- Det foreligger samsvarserklæring fra Alt+ Installasjon AS.
- Ladeanlegg/ladeboks for el-bil. Samsvarserklæring fra Alt+ Installasjon AS.
- Eiendommen selges med utleiedel, leilighet, hybel eller lignende.
- Eiendommen er registrert tomannsbolig.
- Kjeller bruksendret og godkjent mars 2022. Innredet loft av tidligere eier i 2005.
- Kjeller bruksendret og godkjent mars 2022. Loft innredet i 2005, men ikke bruksendret eller godkjent.
- Opplyst av tidligere eier av 2. etasje: Ikke levert ferdigattest på etterisolering av loft.
- Radonmåling gjennomført av Radonor september 2016. Ikke målt årsmiddelverdier høyere enn anbefalt tiltaksgrensen.
- Det foreligger boligsalgsrapporter og tilstandsvurderinger fra tidligere eiere (2005, 2011 og 2014).
- Tinglyst forkjøpsrett på seksjon 1 tilhørende Ole Magnus Paulsen. Megler gjør oppmerksom på at denne forkjøpsrett vil bli slettet før overtagelse.
Tilleggskommentar: Selger kjøpte 1. etasje i 2005, kjeller i 2007 og 2. etasje i 2014.

Selger opplyser om følgende påkostninger/utbedringer de senere år:
- 2011: Utvendig vannledning byttet november.
- 2013: Kledning i 2. etasje mot sør byttet, samt hele huset malt.
- 2018: Terrasse utvidet og byttet gulv + gjerde juni. Nytt kverntoalett i kjeller november.
- 2019: Pipe rehabilitert + ny peis 1. etasje mars. Ny papp garasjetak byttet april. Kledning og vinduer mot nord og øst byttet og malt i april/juni.
- 2021: Rehabilitert sikringsskap 1. etasje januar.
- 2020: Rehabilitert yttergang med varmekabler september. 
- 2022: Bruksendret kjeller mars. Utvendig avløpsrør byttet juni. Nytt gjerde mot nord sommer.
- 2023: Vegg og dører i forbindelse med atskilt gang til utleieleilighet i 2. etasje satt opp februar. Varmepumpe installert februar. Garasjevegg mot sør pusset og hele garasjen malt juli. Nytt dusjkabinett bad 1. etasje februar. Terrasse malt og oljet mai.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Arvid Lysgård avholdt 18.10.2023 datert 24.10.2023 som er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen eller for garasje. Kommunen opplyser eiendommen er byggemeldt 1935 og garasje 1946.
Det foreligger ferdigattest for tilbygg og terrasse datert 19.08.1983.
Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av skorstein datert 10.03.2020.
Det foreligger ferdigattest for bruksendring av kjeller datert 17.03.2022.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent. De nevnte ferdigattester er vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for boligen, men det er avvik fra disse.
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger for garasjen, som stemmer med dagens bruk.

Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller er bruksendret og innredet. Tegninger foreligger og ferdigattest er utstedt. Takstmann opplyser oppholdsrom i kjeller tilfredsstiller ikke anbefalinger i forskrift, dette med hensyn til lysforhold/dagslysflate på vindu, og i forhold til størrelse på rom. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke rom til varig opphold.

Det gjøres oppmerksom på at innredet rom på loft ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Loftsetasje er opprinnelig godkjent som bod/lagringsrom/tilleggsdel, bruken i dag samsvarer ikke med dette, da loft er benyttet som hoveddel/beboelse. Takstmannen opplyser dagens forskriftskrav til rømningsveier er ikke oppfylt fra oppholdsrom på loft. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke rommet til loftstue/soverom.

Tegninger 1935, tegning 1. etasje 1982, tegning kjeller, tegning overbygg over kjellerinngang 2008, tegning takvindu 2008 og tegning garasje 1946 foreligger ved meglers kontor.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Området eiendommen ligger i sogner til Byskogen skole. For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 33 40 60 00.

Adgang til utleie

Eiendommen som selges er en hel horisontaldelt tomannsbolig med en enhet i 1. etasje og en enhet i 2. etasje. I tillegg er kjeller bruksendret og innredet.
Det foreligger leiekontrakt på leiligheten i 2. etasje.
Det vil normalt være anledning til å leie ut hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Oppvarming

Varmekabler, vedfyring, varmepumpe og ellers elektrisk oppvarming. I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

1. etasje og kjeller:
Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F.

2. etasje:
Oppvarmingskarakter Orange - Energikarakter G.

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 30 000 kWh. pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 34 935,62 pr. år De kommunale avgiftene dekker vann, avløp, tilsyn og feiegebyr, renovasjon og festeavgift. Festeavgiften utgjør kr. 4 330,- av oppgitt beløp. Kommunale avgifter betales kvartalsvis.

Beløpet kommunale avgifter grunnet av at eiendommen er registrert som hel tommannsbolig hos kommunen.
Kommunale avgifter vil kunne variere/øke. Det tas forbehold om endring av avgifter og gebyr.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 443 028 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 194 900 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplan vedtatt 22.05.2019 er avsatt til boligbebyggelse-nåværende. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
- Festekontrakt vilkår, tinglyst 27.08.1935, dagboknr. 9000256 - gjelder: Pant for forfalt festeavgift. Forkjøpsrett for grunneier.
- Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 30.09.1955, dagboknr. 2667, rettighetshaver gnr. 1010 bnr. 30 (Saxilds gate 2) - gjelder: Rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 meter. Tillatelse til å sette opp garasje.

Seksjonering tinglyst 25.08.2004.
Opphevelse av seksjonering tinglyst 16.09.2016.

Det er tinglyst følgende rettighet på eiendommen gnr. 1010 bnr. 19 (Grevinneveien 3):
- Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 27.06.1946, dagboknr. 1954 - gjelder: Gnr. 1010 bnr. 47 og gnr. 1010 bnr. 47 snr. 1-3 har rett til å bygge inntil felles grense i en avstand på 0 meter. Kan oppføre garasje i grenselinjen.

Servitutter/heftelser er rekvirert og foreligger ved meglers kontor.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.
Selger opplyser septiktank ikke er i bruk (kortsluttet og fylt med pukk) i forbindelse med bytting av avløpsrør juni 2022. Megler er ukjent med alder og tilstand på septiktank.
Kjøper overtar dette som det er.

Offentligrettslig pålegg

Det er registrert følgende avvik på pipe/fyringsanlegg i rapport etter visuelt tilsyn fra Vestfold Interkommunale Brannvesen datert 08.01.2018:
- Kjeller: Sotluken er defekt. (utett).
- Loft: Skorstein har dårlige fuger.
Selger har meldt ifra til brannvesenet 10.01.2018 at feierluke vil bli byttet ved rehabilitering av skorstein, samt om mulig rehabilitering av skorstein undersøkes med tanke på dårlige fuger.
VIB har registrert selgers tilbakemelding som tilfredsstillende den 10.01.2018.
Videre opplyser VIB siste feiebesøk og kontroll er utført 08.01.2018.
Selger opplyser er egenerklæringsskjema om piperehabilitering og ny peis mars 2019.
Kjøper overtar ansvaret for forholdene. Tilsynet er kun visuelt og kan ikke benyttes som tilstandsrapport forøvrig. Rapporten, selgers melding og tilfredsstillende tilbakemelding foreligger ved meglers kontor.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger i handelen: Komfyr og platetopp på kjøkken i kjeller og 1. etasje samt el-billader.

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen: Liftgardiner, robotgressklipper og dekoder.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger - enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring - for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig - samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 23 95 40 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Bødtkers gate 1, 3117, Tønsberg, Gnr. 1010 bnr. 47 i Tønsberg kommune

Oppdragsnummer

28-23-0251

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Bakke Sørvik & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.