Arendal

Bud mottatt! Maxis - Sentralt beliggende enebolig m/hybelleilighet

Vesterveien 49 , 4839 Arendal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Phong Thanh Tran
Phong Thanh Tran Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

36%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

57%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 117 m²
Bruksareal 118 m²
Bruttoareal 129 m²
Tomt 271 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 2
Byggeår 1900
Gårdsnummer 502
Bruksnummer 166
Energimerking G
FINN.no 223210623
Sist endret 08.09.2021 12:15
Prisantydning 1 690 000
Totalpris 1 746 242
Ligningsverdi 591 735,-

Beregnet totalkostnad

1 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 42 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 690 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 56 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 746 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

BRA/PROM

118 / 117 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Enebolig

Garasje / Parkering

Ingen parkering medfølger. Kommunale parkeringsplasser i området.

Tomt

Areal: 271 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er på 271 kvm. fordelt på 2 parseller. Den ene parsellen er en festetomt med årlig festeavgift på kr. 650,- Pent opparbeidet tomt med skjermet plenareal, betongheller, murer og bed med diverse beplantning.

Velkommen til Maxis

Eiendommen ligger sentralt til, like vest for Arendal sentrum. Fra eiendommen er det kort gange til Maxis kjøpesenter med det meste av butikker en trenger. Skulle behovet være for noe mer, befinner Arendal sentrum kun 1,5 km. ifra eiendommen. Herfra er det kort gange til Bijordet og Åsbieskogen med fine turområder. Kort gange til sjøen.

Innhold

1. etg.: Vindfang, soverom/arbeidsrom, soverom, gang, bad, kjøkken og stue.
2. etg.: Gang, kjøkken, 2 stuer, bad/vaskerom og kott.
Bod i kjeller. Krypkjeller og kryploft.

Standard

Enebolig over 2 plan. Det er gjort store oppussinger de siste årene i 1. etg. Her er de aller fleste flater tatt. Elektrisk anlegg, nytt kjøkkeninnredning, bad mv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 591 735 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 130 244 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest foreligger ikke.
For bygg som er omsøkt før Bygningsloven av 1965, og som mangler midlertidig brukstillatelse/ferdigattest, er det ikke krav om dette. Ferdigattest utstedes heller ikke for tiltak som er omsøkt før  1. januar 1998.

Boligens areal

Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 118 kvm, Bruttoareal: 129 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 76 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, soverom/arbeidsrom, soverom, bad, kjøkken og stue.
2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, 2 stuer og bad/vaskerom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

Varmepumpe i stue. Ellers elektrisk oppvarming.

Løpende kostnader

Årlig festeavgift kr. 650,- Ellers kommunale avgifter, eiendomsskatt, husforsikring, strøm og evt. tv/internett.

Adkomst

Fra Arendal sentrum: Kjør opp Vesterveien mot Hisøy. Ta til venstre inn stikkvei rett før Maxis handlesenter. Følg gang- og sykkelvei og du får boligen i høyden på høyre side vis-a-vis Maxis.

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område med formål: Spesialområder; antikvarisk bevaringsverdig boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boplikt

Det er ikke boplikt i Arendal kommune.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger. Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.