#ULVEN

Lekker og moderne 3-roms endeleilighet | Betydelig oppgradert i 2019 | Sydvendt balkong på 7m2 | Fyring og v.vann ink

Karl Staaffs vei 51 , 0665 Oslo

BE OM SALGSSUM
Linus Juell
Linus Juell Partner / Eiendomsmeglerfullmektig
Mats Ergo
Mats Ergo Partner / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

99%

har bolig mellom 60-120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

30%

er barnefamilier

31%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 64 m²
Bruksareal 64 m²
Bruttoareal 72 m²
Tomt 9 915 m² / Festet fellestomt
Oppholdsrom 1
Soverom 2
Byggeår 1956
Gårdsnummer 132
Bruksnummer 84
Energimerking F
FINN.no 193048262
Sist endret 20.10.2020 11:09
Prisantydning 3 750 000
Totalpris 3 843 744

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) 85 735,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 835 735,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 843 744,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

55-20-0116

Adresse og matrikkel

Karl Staaffs vei 51, 0665, Oslo, Gnr. 132 bnr. 84, andelsnr. 113 i Helsfyr Borettslag med orgnr. 946802107 i Oslo kommune

Eier

Maria Fjellstad Prøven Simon Stolt Wang

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøp.

BRA/PROM

64 / 64 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1956

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3.939 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.939,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 9 915 kvm. Eierform: Festet fellestomt.
Tomten er fellesareal.
Borettslaget fester tomten av Oslo Kommune i 90 år fra 01.01.1956. Festeavgiften reguleres hvert 10. år og ble sist regulert 1.1.2009. Festeavgiften for 2019 var kr. 369.854,-.
Borettslaget har flotte grøntområder med plen, prydbusker og diverse beplantning. I tillegg finner du hyggelige sittegrupper og lekeapparater for de minste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Moderne og lekker 3-roms endeleilighet som har blitt betydelig oppgradert i 2019. Her er det fokus på bokvalitet, delikate fargevalg og gode innredningsløsninger. Det er vinduer fra 3 sider som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en solrik balkong hvor du kan nyte varme dager. Her bor du i et populært og attraktivt område på Ulven, med gangavstand til servicetilbud, kollektivt og flotte turområder.
Stor stue med sydvendt balkong på 7m2
Tidløst kjøkken fra 2019
2 romslige soverom med garderobe
Delikat bad fra 2019 med opplegg for vaskemaskin
Entré med gulvvarme og egen nisje
2 boder
Fyring og v.vann inkl
Ingen forkjøp
Idyllisk bakgård med sittegrupper og lekeapparater

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 2,8 m2 og 3,3 m2. Ellers er det felles oppbevaring av sykler og barnevogner i underetasjen.

Beliggenhet

Fra leiligheten er det kort avstand til det du trenger av matbutikker, treningsmuligheter og andre servicetilbud. Dagligdagse innkjøp gjøres raskest i nærbutikken som ligger fire minutter unna boligen. Fyrstikktorget er kun en spasertur unna boligen med butikker, apotek, legekontor, serveringssteder m.m. For større innkjøp kan nærområdet friste med gode shoppingmuligheter på blant annet Bryn, Alnabru, Økern og Tveita Senter som har et godt utvalg av butikker og servicefasiliteter.
Ulven byr på et godt nettverk av offentlig kommunikasjon. Busstoppet Ulven er 3 min gange fra leiligheten, der buss 411 og 401 tar deg til sentrum på ca. 10 min. Bussen går også i motsatt retning mot Lillestrøm/Kjeller. Herifra går også buss 68 til Helsfyr, samt SAS flybussen som tar ca. 30 min til Gardemoen. Helsfyr buss og t- banestasjon er videre et knutepunkt for mange av Oslos bussol t-baneforbindelser. Her går t-banelinjene 1-4 øst og vestover. Buss 21 fra Valle Hovin til Grünerløkka/St. Hanshaugen/Frogner, buss nr. 23 langs Ring 3 begge retninger.
Eiendommen har gangavstand til Bryn barneskole med SFO. For elever i ungdomstrinnene er det heller ikke langt til vei til F21 eller Frydenberg ungdomsskole. Av videregående skoler så er F21- Fyrstikkalleen(8 - 13 trinn) og Kuben vgs. de nærmeste. Området har også et godt utvalg av barnehager innenfor kort avstand. Idrett og friluftsliv.
For den aktive eller naturinteresserte kan området friste med kort gange til rekreasjonsmulighetene på Valle Hovin. Området har fine treningsmuligheter, samt et flott parkområde omkring Hovindammen inkludert stor skøytebane på vinterstid. Eller ta deg en spasertur i turområdene oppover langs Alnaelva. Videre er det enkel tilgang fra leiligheten til vakre Østmarka, med utallige turmuligheter i herlig natur - sommer som vinter. Marka byr på et stort nettverk av turstier og sykkelveier samt ski- og lysløyper. Det oppfordres til turer til populære turområder som for eksempel Rustadsaga, Skullerudstua og idylliske Nøklevann. Intility Arena er et fotballstadion på Valle Hovin i Oslo. Arenaen er hjemmebane for eliteserielaget Vålerenga Fotball
Spennende område og nærområde i vekst: Det er ikke langt til den kommende "Ensjøbyen" som vil bli et nytt og pulserende knutepunkt, med forretninger, barnehager, idrettsanlegg m.m. Dessuten er det heller ikke langt til Økernområdet som er under spennende utvikling. Her kommer det over 150 butikker av alle slag. Det planlegges også en ny mathall, kino, restauranter, caféer, bibliotek, og et stort innendørs badeland.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. I 2019 ble veggene malt, samt ble det lagt laminatgulv. Det er store vindusflater fra 2013 som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og gode takhøyden på 2,57 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren til side, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på ca. 7 m2. Balkongen vender mot syd, så her er det rikelig med sol. Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning så du kan nyte varme sommerdager. I tillegg finner du utelys og strømuttak på balkongen.

Kjøkken | Tidløst fra 2019

Tidløst kjøkken som ble montert i 2019 som har innredning med lyse og glatte fronter, tre vitrineskap, samt benkeplate i heltre med nedfelt rustfri oppvaskkum som har to-greps kjøkkenbatteri. Kjøkkenet ligger noe for seg selv, selv har den en delvis åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. Kjøkkenet vender ut mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig. Videre finner du integrert komfyr med induksjon platetopp, ventilator (fra 2019) og oppvaskmaskin, samt frittstående kjøl- og fryseskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. I 2019 ble veggene malt i delikate farger og gulvet ble belagt med laminat.

2 soverom | Hovedrom mot stille bakgård

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i lyse farger. I 2019 ble begge rommene malt, samt ble det lagt laminatgulv på soverom to. De store vinduene slipper inn naturlig med lys i rommene. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. I tillegg vender dette rommet ut mot den stille bakgården, så her er det rolig og fredelig. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Begge rommene har garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. I tillegg er det anledning for å lage enda et soverom ved å sette opp vegger mellom stue og kjøkken om ønskelig.

Bad | Alt du trenger på badet

Delikat og flislagt baderom med behagelig gulvvarme fra 2019. Baderommet inneholder dusjhjørne med glassvegg, hånddusj og regnfalldusj, vegghengt toalett, servantskap med skuffer, samt ovenpåliggende servant. Over servanten er det speilskap. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på badet. I himlingen er det downlights.

Entré | Med praktisk nisje

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg har entréen en praktisk nisje for ekstra oppbevaringsmuligheter. I 2019 ble veggene malt i delikate farger og gulvet ble belagt med fliser som har varmefolie. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang. Leiligheten har dørtelefon med åpner. Ellers er entrédøren brann- og lydklassifisert (B30 og dB40) med sikkerhetslås og kikkhull.

Felleskostnader

Kr. 3 579,- pr. mnd. Inkluderer a-konto fyring og varmtvann, grunnpakke kabel-tv/bredbånd, vaktmestertjenester, trappevask, festeavgift, nedbetaling av andel gjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Herav:
Felleskostnader 3.529,-
Dugnad 50,-

Garasje / Parkering

Det er mulighet for leie av parkeringsplass som tildeles etter ansiennitet. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører etter gjeldende priser ved tildeling av plass, samt koster det ca. kr. 300,- pr. mnd. for leie.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Ikke funnet.
Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).
Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er fundamentert med betong til eksisterende byggegrunn. Det er betong grunnmur og støpte kjellergulv. Murkonstruksjon forblendet med stålprofil fasadeplater. Dekker/etasjeskillere i armert betong. 2-lags isolerglass vinduer fra 2013.
 

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/byggemelding" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/byggemelding er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm, Bruttoareal: 72 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Saltakkonstruksjon i tre tekket med plater.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes §4-2 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Varmekabler i bad, montert nye i 2019. Det er montert varmefolie i entre, tilkoblet i 2020.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Sentralvarme tilknyttet bergvarmeanlegg i ca. 2019/2020. Radiatorer fra byggeår.
- Varmt forbruksvann via antatt bergvarmeanlegg.
- Sikringsskapet er plassert i trappeoppgang med automatsikringer. Hovedsikringen er på 25 ampere.
- Alle kontakter i leiligheten har blitt byttet ut i år.
- Brannslukkingsapparat. To røykvarslere.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.
 

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-493. Området forøvrig er regulert til turvei, gangvei, vei, kraftlending, byggeområde for bolig, industri, lager m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Haraldrudveien og Knud Bryns vei - Plan- og bygningsetaten starter nå arbeidet med å regulere nytt veisystem på Haraldrud, Sentralplassen og Eplehagen samt delstrekning av Den grønne ringen langs Haraldrudveien og gang-sykkelvei langs Alnabanen. Arbeidet er en oppfølgingsoppgave til fastsatt Planprogram for Haraldrud og Veiledende plan for det offentlige rom (VPOR) på Haraldrud som er oversendt politisk behandling.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201701691 for mer informasjon.
Persveien 2 - 4 og Ulvenveien 91. Tiltaket omfatter oppføring av nytt kontorbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202010458 for mer informasjon.
Persveien 22 - 24 - Det søkes om midlertidig bruksendring fra lagerhall til aktivitetssenter tilpasset aktiviteter som klatring og trening, samt fasadeendringer med nytt inngangsparti og innsetting av vinduer på eksisterende bygg.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201910626 for mer informasjon.
Ulvenveien 90 B - Det søkes om å rive deler av eksisterende bygg på eiendom på Ulven i bydel Bjerke. Videre søkes det også om å etablere midlertidig spor for Alnabanen mens kulvert i reguleringens felt S9 bygges. Tiltaket går ut på å rive nordvestre hjørne av bygget for å få plass til den midlertidige traseen.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201800035 for mer informasjon.
Ulvenveien 109 - Søknaden omfatter rivning av barnepark.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201414695 for mer informasjon.
Ulvenveien 114 - Søknaden omfatter oppføring av ny driftsbygning på eiendommen etter brann i eksisterende driftsbygning.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201706479 for mer informasjon.
Ulvenområdet - Søknaden behandles samtidig og i sammenheng med søknad for felt B2, saksnr. 201713847. Avkjørsel til B2 blir godkjent i foreliggende sak. Omsøkte dispensasjon (nr. 2) for å bytte arealer mellom park og boliger behandles i byggesaken for boligbebyggelsen i Felt B2, saksnr. 201713847. Det søkes om etablering av park på 3850 m2 og felles med fortau vei på 1124 m2.  Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201804504 for mer informasjon.
Ulven - Det søkes om opparbeidelse av gatetun S6 i reguleringsplanen for Ulven mellom Alnabanen og Ulvensplitten. Gatetunet går mellom den sentrale Ulvenveien og Standardveien og vil være offentlig. Gatetunet opparbeides med gang- og sykkelvei, oppholdssoner med sitte benker, lekeplass, samt trær og vegetasjon med overvannshåndtering.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201716184 for mer informasjon.
Ulven - Dere har søkt om opparbeidelse av gatetun S7 og torget S4 i reguleringsplanen for Ulven mellom Alnabanen og Ulvensplitten. Gatetunet går mellom den sentrale Ulvenveien og Selma Ellefsens vei, og torget ligger i tilknytning til der gatetunet S7 møter Ulvenveien. Gatetunet og torget vil være offentlig. Gatetunet og torget opparbeides med gang- og sykkelvei, oppholdssoner med sitte benker, lekeplass, samt trær og vegetasjon med overvannshåndtering.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201716169 for mer informasjon.
Ulven - Søknaden omhandler opparbeidelse av gang- og sykkelvei vest for felt B3 på Ulven. Eksisterende gang- og sykkelvei skal legges som og opparbeides i henhold til regulerte trasé og dagens standart. Gang- og sykkelveien er del av hovedsykkelrutenettet og et riksvegtiltak. Statens vegvesens krav til utforming skal ivaretas i prosjekteringen. Veien bygges fra undergangen ved Alnabanen og opp til eksisterende fortau og gatetun S7.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201904054 for mer informasjon.
Selma Ellefsens vei 2-6 - Forslagstiller SEV 2 AS, SEV 4 AS og SEV 6 AS ønsker å utvikle Selma Ellefsens vei 2-4, med hovedvekt på boliger, men med innslag av næring. Selma Ellefsens vei 6 foreslås beholdt lik som dagens situasjon med næring/kontor. Forslaget inneholder også vei, grønnstruktur, park og torg.  Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201916403 for mer informasjon.
Selma Ellefsens vei 3 A-M, 5 A-B, 7 - Ulvenveien 71 - 81. Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om to boligbygg forbundet med parkeringskjeller, med næring og barnehage i 1. etasje. Søknaden behandles samtidig som søknad om etablering av vei S1 park G1, da tiltaket på felt B2 sikres atkomst til offentlig veg i denne saken, saksnr. 201804504. Eiendommen er del av en større detaljreguleringsplan for Ulven som ble vedtatt i 2015, og som skulle legge til rette for transformasjon av de gamle industri- og lagertomtene langs Ulvenveien til tett, flerfunksjonell by.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201713847 for mer informasjon.
Selma Ellefsens vei 9 - Tiltaket omfatter oppføring av to boligblokker med felles kjelleretasje.
Planstatus: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. Se saksnr.: 201915138 for mer informasjon.
Selma Ellefsens vei 11 - Byggesøknaden gjelder oppføring av to boligblokker som er sammenbygget med felles kjeller under terreng, omtalt som Bygg A og Bygg B-F.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201710787 for mer informasjon.
Selma Ellefsens vei 15 med flere - Hesselberg Eiendom Oslo, KLP og ROM Eiendom ønsker å utvikle området med i hovedsak kontor/tjenesteyting og boliger. Forslagsstiller ønsker å legge til rette for ny gangforbindelse og et sekundærveinett som skal være mer attraktivt for fotgjengere og syklister.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201618936 for mer informasjon.
Østre Aker vei 25 - Hensikten er å utvikle tomten som en viktig brikke ved et sentralt knutepunkt, på en måte som bidrar til aktivitet og byutvikling. Det legges opp til ca. 22 000 m2 BTA på inntil 10 etasjer for næring og handel.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201810570 for mer informasjon.
Økernveien 97 - Forslagsstiller ønsker å utvikle planområdet med boliger med innslag av næring. Planområdet utgjør felt H2 i forslag til planprogram med VPOR for Hasle og Valle Hovin.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201801786 for mer informasjon.
Økernveien 119 - 121 - Eikenga 31 - 33. Nordea Liv Eiendom AS ønsker å transformere planområdet fra eldre industri-og lagerbygg til et næringskvartal, med høy utnyttelse og med lokk/broer over T-banesporene. Planinitiativets intensjon er at plasser og torg inne på planområdet kan binde næringsarealet sammen med nærliggende boligfunksjoner.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201906192 for mer informasjon.
Økernveien 145 m.fl (Økern sentrum) - Økern Sentrum ANS (Steen&Strøm og Storebrand) ønsker å regulere Økern senter med tilliggende arealer til bysentrum med kvartalsbebyggelse opp til 77m (23 etg.) med publikumsrettet innhold på grunnplanet (handel, tjeneste, kultur) og henholdsvis bolig og kontor i de øvrige etasjene.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201908559 for mer informasjon.
Økernveien 115 - Planinitiativet har tidligere vært behandlet og det har vært avholdt oppstartsmøte, men det er enda ikke varslet oppstart av planarbeidet . På grunn av nye føringer i Planprogram med VPOR for Hasle og Valle Hovin (til politisk behandling siden 29.06.2018) og nytt planinitiativ fra forslagsstiller, er område - og prosessavklar ingen revidert . Økernveien 115 Utvikling ønsker nå å omregulere tomta fra industri (bilforretning) til bolig med noe næring, barnehage og park.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615880 for mer informasjon.
Fredrik Selmers vei 2, 3 og 5 - Helsfyr kontorbygg AS, Skanska AS og Gasmann Eiendom AS har på oppfordring fra Plan- og bygningsetaten inngått samarbeid om å utarbeide felles planforslag for Helsfyr øst for Grenseveien, for å legge til rette for en samlet god løsning for fremtidig bystruktur i området.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201716171 for mer informasjon.
Ved Innspurten 2 - Grenseveien 84 - Vålerenga Kultur- og Idrettspark (VKIP) foreslår å omregulere Innspurten 2 fra Friområde til Bolig, Forretning, Kontor, Bevertning, Offentlig eller privat tjenesteyting. Hensikten er å legge til rette for oppføring av et bolig- og næringsbygg i 6-12 etasjer.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201605965 for mer informasjon.
Grensesvingen 7 - 9 og Grenseveien 97 - Veidekke Eiendom foreslår å omregulere Grenseveien 97 og Grensesvingen 7-9 fra industri og kontorformål i gjeldende regulering til bolig/forretning/kontor/barnehage/offentlig eller privat tjenesteyting, gatetun med mer. Det er foreslått å rive all eksisterende bebyggelse, og at det oppføres bygninger mellom 5 og 13 etasjer, som vil gi ca. 400 boenheter.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201718510 for mer informasjon.
Grenseveien 71 - Forslagsstiller foreslår å etablere boligbebyggelse i 3-7 etasjer i kvartalsbebyggelse. Eksisterende garasjeanlegg fra Jarlsberg mineralvannfabrikk foreslås bevart. Bebyggelse langs Grenseveien foreslås oppført med et tårnmotiv for å skape et orienteringsmerke i gateløpet. Det etableres uteoppholdsareal i midten av kvartalsbebyggelsen, samt forhager mot nabobebyggelse og vei.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201906491 for mer informasjon.
Karoline Kristiansens vei 1 - 9 - City Finansiering AS ønsker å omregulere Karoline Kristiansens vei 1-9 (Fyrstikktorget) til bolig, næring, kontor, handel og hotell. De foreslår ombygging av eksisterende bebyggelse, påbygging av kvartalet til 6-7 etasjer, påbygging av et boligtårn på 24 etasjer og et nytt hotellbygg på 13 etasjer.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201703173 for mer informasjon.
Tvetenveien 7 - Det søkes om oppføring av lagerhall og midlertidig plasthall.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201614697 og 201405894 for mer informasjon.
Strømsveien 183 - Søknaden gjelder etablering av 47 stk. midlertidige lagercontainere i Strømsveien 183.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201718713 for mer informasjon.
Caspar Storms vei 11 A - Søknaden omfatter oppføring av tomannsbolig i Caspar Storms vei 11 A.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201917286 for mer informasjon.
Caspar Storms vei 21 - Søknaden omfatter oppføring av silo for oppbevaring av sement og to kontormoduler til oppbevaring av verktøy.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201700318 for mer informasjon.
Harald Halvorsens vei 7 - 9 - Det søkes om oppføring av tre eneboliger.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201908726, 201908728 og 201908727 for mer informasjon.
Prost Hallings vei 17 - Omsøkte tiltak omfatter oppføring av tilbygg med terrasse, underliggende garasje og ny avkjørsel.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201709438 for mer informasjon.
Regnbueveien 24 - Omsøkte tiltak omfatter etablering av ny enebolig med felles parkeringsanlegg i kjeller.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201612569 for mer informasjon.
Solkroken 5 - Tiltaket er en del av en utbygging med tre tomannsboliger ved totalt tre søknader, rivning av eksisterende bebyggelse - saksnummer 201903968, oppføring av tomannsbolig (denne søknaden) samt oppføring av to tomannsboliger - saksnummer 201817400.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201818265 for mer informasjon.
Ved Teisenveien og Solkroken - Søknaden omfatter etablering av sykkelvei. Tiltaket utføres i forbindelse Statens vegvesens utbedring av eksisterende gang- og sykkelvei fra Teisenveien til Ole Deviks vei.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201616599 for mer informasjon.
Teisenveien 5 - Det søkes om ombygging til barnehage.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202010319 for mer informasjon.
Teisenveien 5 - Det søkes om rivning av eksisterende bygninger regulert til rivning, og oppføring av leilighetsbygg for 87 omsorg+-leiligheter med tilhørende servicefunksjoner og parkeringshus i forlengelse av byggets vestre fløy.
Planstatus: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. Se saksnr.: 202002160 for mer informasjon.
Hasle - Valle Hovin - Planområdet for Hasle og Valle Hovin er en sentral del av byutviklingsområdet Hovinbyen som står foran en større transformasjon fra industri- og lagervirksomhet til et tett byområde med også boliger. Hovinbyen er utpekt som et av de viktigste satsningsområdene for byutvikling i Kommuneplan 2015 blant annet på grunn av områdets strategiske beliggenhet i randsonen av indre by. Formålet med planen er å styre transformasjonsprosessen på Hasle, Økern-sør og Valle Hovin ved å gi føringer for bebyggelsesstruktur, arealformål, tetthet, høyder, gater, parker og byrom som skal komme ved en utvikling av området.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201604970 for mer informasjon.
Haraldrud - Veiledende plan for offentlige rom. Haraldrud står foran en transformasjon fra bilbasert område med arealekstensiv næring og industri, til et nytt byområde med en annen type næringsvirksomhet, en ny bystruktur med bygater, parker, plasser og tydelige gang- og sykkelforbindelser. Utvikling av Haraldrud vil være en langsiktig prosess som kan gå over mange år. Planen er utarbeidet parallelt med Strategisk plan for Hovinbyen.
Planstatus: Mottatt sak.
Høringsutkast for mulighetsstudie på Helsfyr stasjon - Eiendoms- og byfornyelsesetaten har engasjert 4B arkitekter/COWi for å utarbeide en enkel mulighetsstudie på kommunens areal på Helsfyr stasjon. Utgangspunktet for oppdraget er innspill om å plassere et høyhus på dagens bussterminal på Helsfyr. Mulighetsstudien skal drøfte potensialet for et lokk med høyhus over dagens kollektivterminal, og belyse de funksjonene og mulige  program dette kan åpne for.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201600911 for mer informasjon.
Det er foreslått et veiprosjekt vedr. E6 Oslo øst med å kanskje flytte veien og nytt tunnelalternativ. Prosjektet skal gi et effektivt, miljø- og klimavennlig og sikkert transportsystem. Det skal tilfredsstille samfunnets behov for person- og næringstransport, og tilrettelegger for byutvikling og et bedret miljø.
For mer informasjon se: https://www.vegvesen.no/_attachment/2719617/binary/1330541?fast_title=Informasjonsm%C3%B8te+for+ber%C3%B8rte+beboer+Karl+Staaffsvei.pdf
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1965/3945-11/105  Bestemmelse om veg 22.03.1965 
Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om adkomstrett. Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere
1965/3945-14/105  Festekontrakt - vilkår 22.03.1965 
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,578. BEST. OM VARIGHET. PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT. BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN. BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN. BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT. Gjelder feste
2014/260192-1/200  Pantedokument 31.03.2014 
BELØP: NOK 4.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere
2019/1506036-1/200  Pantedokument 16.12.2019 09:43 
BELØP: NOK 20.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder feste. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Helsfyr Borettslag, org.nr. 946.802.107, består av 168 andelsleiligheter .
Boligselskapet har et fellesregnskap med 6009- Ulven brl som omfatter Fyrhus og KS 6. Helsfyr brl sin andel er 27,803 %.
Styreleder er Johnny Bredesen.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er PWC.
Helsfyr borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med ProEiendom AS.
Borettslaget har avtale med Renhold Senter AS om renhold av fellesarealene.
Det er fellesvaskeri i hvert kvartal som skal brukes ihht gjeldende regler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 85.735,- pr. 10.09.20.
Andel fellesformue kr. 18.710,- pr. 31.12.19.
Sameiet har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 3.677.527,- pr. 10.09.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,8 % pr. 10.09.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 92,-.
Restløpetiden er 23 år og 7 mnd.
Lån 2 utgjør totalt kr. 11.262.326,- pr. 10.09.20, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,8 % pr. 10.09.20, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 237,-.
Restløpetiden er 29 år og 4 mnd.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6647897

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på kr. 8.297.714,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 14.775.190,- i underskudd. Underskuddet skyldes i hovedsak bergvarmeprosjektet.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det er bestemt at alle i borettslaget skal ha samme type skilt til postkasse og ringetablå. Skjema for bestilling av skilt, samt et skriv om beboers ansvar for det elektriske anlegget ligger heftet bak husordensreglene. Henvendelser vedrørende oppsetting av skilt etc. må rettes til styret i borettslaget. Dette blir fakturert ny eier.
det skal normalt være ro i leilighetene fra kl. 23.00 til kl. 06.00.
Grilling på balkongen er ikke tillatt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget er nå ferdig med bergvarmeprosjektet og rehabilitering av balkonger vil snart starte. Styret vet p.t. ikke hvor mye balkongprosjektet vil koste pr. enhet.
Hvis badegulv i leiligheten skal utbedres, må det meldes fra skriftlig til styret senest en måned før oppussing. Andelseiere som pusser opp badet kan få dekket jobben rundt utskiftning av sluk og soil-rør med inntil 30.000 ihht. selskapets vedtekter.
Styrets videre arbeider:
- Rehabilitere lekeplassen.
- Vurdere el-lading og el-lader plasser.
- Maling av taket.
- Finne en god løsning på søppelbrønnene i kvartal 7.
- Inspeksjonsrunfde fra Norsk Brannvern vedr. brannsikkerhet.
Utført vedlikehold og rehabilitering:
2019-2020: Bergvarme.
2014: Nye vinduer og veranda dører.
2010-2011: Nye avfallsbrønner.
2009: Rehabilitering av vaskerier, setningsskade og økt antall p-plasser.
2006-2007: Oppgradering av boder i kjeller.
2005-2006: Utbedring av elektrisk fellesanlegg, utskiftning av stigeledninger, alt elektrisk i den enkelte leilighet, samt lekeplasser.
2003: Vedlikehold av utvendig mur.
2002: Høytrykksspyling av hele avløpssystemet.
For mer utfyllende liste, se vedlagt årsrapport i salgsoppgaven.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.
 

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.