#Tøyen

Flott 2-roms i Gråbeinkvartalet | Peis | Balkong mot bakgård | Rustikk og romantisk bygård | Like ved Botanisk Hage

Tøyengata 40C , 0578 Oslo

BE OM SALGSSUM
Robin Rodahl
Robin Rodahl Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

61%

eier sin egen bolig

5%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

72%

har bolig mellom 60-120 kvm

64%

av boligene er eldre enn 20 år

16%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 52 m²
Bruksareal 52 m²
Bruttoareal 56 m²
Tomt 895 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Etasje 1
Byggeår 1898
Gårdsnummer 229
Bruksnummer 200
Energimerking G
FINN.no 220480513
Sist endret 14.06.2021 09:03
Prisantydning 4 000 000
Totalpris 4 023 009

Beregnet totalkostnad

4 000 000,- (Prisantydning) 15 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 015 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 023 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sjarmerende 2-roms i anerkjente Gråbeingårdene med beliggenhet mot Botanisk Hage som gir en komplett kombinasjon av rustikk, romantikk og natur gjennom arkitektur, bakgården og nabolaget. De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående og praktiske løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en sydvendt balkong på 3m2 hvor du kan nyte solrike dager.
Sentral og rolig beliggenhet i fredelig gate på Tøyen med nærhet til alt av kulturelle begivenheter, parker og alt Oslo sentrum har å tilby!
- Romslig stue med vedovn
- Stort soverom med romslig garderobe
- Delikat bad fra 2016 med opplegg for vaskemaskin
- Sikringsskap med automatsikringer fra 2017
- Fantastisk bakgård med sittegrupper, fellesgrill og plantekasser
- Bakgårdshus som kan leies
- Ingen forkjøpsrett
- V.vann inkl
- To boder
Leilighet beliggende i byggets 1.etasje med adkomst via felles trappeoppgang. Leiligheten består av entré, stue, kjøkken, bad og soverom. Det er utgang fra kjøkken til sydvestvendt balkong på ca 2,9 m².
Leiligheten disponerer i tillegg to boder. En bod i kjeller og en bod på loft.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 1.etasje med adkomst via felles trappeoppgang. Leiligheten består av entré, stue, kjøkken, bad og soverom. Det er utgang fra kjøkken til sydvestvendt balkong på ca 2,9 m².
Leiligheten disponerer i tillegg to boder. En bod i kjeller og en bod på loft.

Utstyr

- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.
- Sikringsskap med automatsikringer (2017)
- Vedovn i stue.

Stue

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den praktiske planløsningen og generøse takhøyden på 2,62 meter, sørger for en god atmosfære. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig vedovn, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager. På gulv er det lagt pen en-stavs laminat. I 2017 ble det montert inn nye glasspanelovner med wifi i alle rom.

Kjøkken | Med utgang til balkong

Pent kjøkken som har innredning med profilerte fronter og benkeplate av tre. Mellom benkeplaten og overskapene er det fliser.  Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. På kjøkkenet er det hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er en-stavs laminat. Under overskapene er det stikkontakter.
Videre har kjøkkenet utgang til boligens sydvestvendte balkong på 3 kvm. Her har du plass til en hyggelig sittegruppe og beplantning. På balkongen er det sol fra formiddag til ca. kl 18 på sommerstid. Både kjøkkenet og balkongen vender mot den fredelige bakgården, så her er det stille og rolig. Gulvet er belagt med terrassebord og rekkverket er i metall.

Soverom

Det er god størrelse på soverommet så her har man plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Det er store vinduer med brede karmer som slipper inn naturlig med lys i rommet. Det er satt inn en stor garderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Baderom

Tidløst og flislagt baderom fra 2016. Baderommet inneholder servant med underskap, speilskap med overlys og stikkontakt, vegghengt toalett og dusjhjørne med infellbare glassdører. Det er opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulv, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Det er adkomst via felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Jens Bjelkes gate finner du sentralt til på Tøyen, kun noen få minutters gange fra Kampen med sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø, og kort vei til bl.a. Grønland med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld. Boligen ligger rett inntil Botanisk Hage.
Fra bygården er det gangavstand til sentrum med alt dette innebærer, blant annet Karl Johans gate og Grünerløkka med sitt trendy uteliv og kaféer. I tillegg til å være nær hovedstadens bypuls, er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder i bl.a. Kampenparken, Botanisk Hage, Sommerfrydhagen, Ruinparken og Middelalderparken med vannspeil og selvfølgelig Tøyenparken og Tøyenbadet. På sommeren kan du hente ut en bysykkel fra et stativ ikke langt fra leiligheten og nærmest trille ned til Sørenga for et bad. For de treningsglade ligger både SATS Kampen, Fresh Fitness, Stamina Hot og Partner Gym kort gange unna. Flere matvareforretninger ligger rett i nærheten. En annen bonus er nærhet til t-bane og annen offentlig transport. Du vil bo sentralt, men allikevel i en grønn lunge og ha hele byen tilgjengelig.
Tøyen er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området er svært attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg, en kort spasertur unna, finner du bl.a. spisesteder og forretninger, matvarebutikker, apotek, postkontor og bank. Verdt å merke seg er det populære utestedet Postkontoret med hyggelig bar, mulighet for shuffleboard og deilig mat. I tillegg finner du Nord og Natt som tilbyr nordisk mat i toppklasse på kvelden og en hyggelig kafe på dagen. Har du lyst på sushi eller en burger finner du det også. Human Mote er stedet for deg som liker en klassisk cocktailbaren. Grådi og Golden Chimp er to spisesteder som er blant byens mest populære.
De siste årene har populære Øyafestivalen holdt til i Tøyenparken. På sensommeren samles store deler av hovedstadens innbyggere i nettopp denne bydelen for å nyte god musikk i godt selskap. Det var dessuten en ekstremt stor happening i bydelen da X-games ble arrangert på urbane Tøyen.
Tilbaketrukket fra Grønlands gater ligger Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Herfra kan man også ta seg via gangbroen til Bjørvika. Det er også kort vei til byens nyeste bydel Sørenga med trendy spiseplasser. Videre kan man følge havnepromenaden forbi det som blir nye Munch-museet, til Operaen og videre mot Festningen og Vippa. Sistnevnte er Norges herligste samling av food trucks og et sted du kan nyte utsikten mot Oslofjorden. Denne nye fjordbyen har moderne og spennende arkitektur og gir en fin kontrast til bydelens kultur og historie. I dette området vil det de kommende årene åpnes praktfulle bulevarder med en rekke nye forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Deichmanske hovedbibliotek blir like ved Operaen og er forbeholdt en moderne møteplass for utveksling av kunnskap. I tillegg satses det stort på friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig.

Felleskostnader

3 455 pr. mnd. A-konto varmtvann, trappevask, vaktmestertjeneste, drift av borettslaget, nedbetaling av andel gjeld, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Fordeling av felleskostnader:
- Brannvarsling 80,-
- Felleskostnader 3.117,-
- Dugnad 50,-
- Trappevask 208,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt. alarm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 15.000,- pr. 01.05.21.
Andel fellesformue kr. 44.555,- pr. 31.12.20.
Borettslaget har 2 lån:
Lån 1 utgjør totalt kr. 759.712,- pr. 14.05.21, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,98 % pr. 14.05.21 med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 117,-.
Restløpetiden er 3 år og 9 mnd.
Lån 2 utgjør totalt kr. 1.585.300,- pr. 14.05.21, og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 1,98 % pr. 14.05.21, med flytende rente.
Kapitalkostnad er kr. 162,-.
Restløpetiden er 5 år og 7 mnd.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Ikke funnet.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 895 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fantastisk bakgård med inngang fra 5 ulike porter som har belegningsstein på gangveier, plen og pen beplantning. I tillegg finner du lekeplasser for de minste, hyggelige sittegrupper, fellesgriller, bålpanne og mulighet for plantekasse. Det er vedtatt å sette opp en hyggelig hagestue og et utekjøkken i bakgården. Ellers har laget et bakgårdshus som kan leies etter venteliste.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong og murkonstruksjoner.
Etasjeskiller av tre. Yttervegger forblendet med teglstein. Takkonstruksjon i valmtaksform tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Entrédør i
brannklasse B30 og lydklasse 35dB med dørpumpe. Balkongdør med to-lags glass fra 1992. Vinduer med to-lags glass fra 1986. Tilknyttet felles
varmtvann. Naturlig oppdriftsventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/byggeanmeldelse" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/byggeanmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

- Elektriske glasspanelovner med wifi fra 2017
- Vedfyring.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 7.958 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 7.958,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, friområde, spesialområde bevaring, offentlig bygning med tilhørende anlegg, byggeområde for boliger m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Urtegata 9 - Planforslag til politisk behandling. Urtegata 9 AS foreslår å omregulere Urtegata 9 til forretning, undervisning, kontor, tjenesteyting og bevertning. Det foreslås ny bebyggelse mot Nylandsveien, samt internt gatetun og gatetun i Urtegata. Eksisterende bebyggelse mot Nordbygata og Urtegata videreføres med ny bruk.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201500149 for mer informasjon.
Norbygata 12 og Urtegata 9 - Søknaden omfatter rivning av parkeringshus med tilhørende kjøreramper i Norbygata 12 og Urtegata 9, samt rivning av kontorbygget i Urtegata 9. I tillegg søkes det om fasadeendring, rehabilitering og tilbygg av lavblokka i Urtegata 9.
Planstatus: Tillatelse gitt og mottatt søknad. Se saksnr.: 201901824, 201812657 og 202008886 for mer informasjon.
Norbygata 12 - Søknaden om endring omfatter nytt tilbygg i bakgården for å kunne tilpasses en mer fleksibel bruk. Tilbygget følger fotavtrykket til det eksisterende tilbygget, men utvides i høyden.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201814712 for mer informasjon.
Norbygata 52 - Det søkes om å rive en to etasjers murgård.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201505955 for mer informasjon.
Norbygata 52 - Omsøkt tiltak omfatter anleggelse av 12 stk. biloppstillingsplasser til kommersiell bruk på den ubebygde delen av eiendommen. Tiltaket gjøres i påvente av at eiendommen utvikles med et nybygg, og har derfor en tidsbegrensning på 5 år.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201704277 for mer informasjon.
Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering. Oslo Areal AS foreslår å omregulere Christian Krohgs gate 2 fra forretning, kontor, allmennyttig formål (undervisning og bevertning) til forretning, kontor, bevertning, undervisning, hotell/overnatting og gangvei. Det foreslås å rive all eksisterende bebyggelse, for så å oppføre et nybygg som vil gi en dobling av nåværende bruksareal.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714751 for mer informasjon.
Christian Krohgs gate 35 - Det søkes om oppføring av kontorbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201905530 for mer informasjon.
Grønland 2 A - Akerselvas trebåtforening har gjennomført et pilotprosjekt for å se på muligheter for å anlegge en brygge med båtplasser ved Fiskebryggen på Vaterland nord for Vaterland bru på østsiden.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202002421 for mer informasjon.
Kolstadgata - Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202002421 for mer informasjon.
Grønland 12 - Det søkes om bruksendring fra kontor til barnehage.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201809736 for mer informasjon.
Grønland 16 - Det søkes om bruksendring av undervisningsbygg til hotell. Det skal etableres 34 nye hotellrom, hvorav fire er universelt utformet.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201803492 for mer informasjon.
Grønland 24 - Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718006 for mer informasjon.
Grønland 24 - I forbindelse med omsøkt oppføring av nyt boligbygg er det søkt om rivning av en garasje og et uthus for å gi plass til nybygg.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201717990 for mer informasjon.
Smedgata 25 A og D - Det søkes om ombygging og fasadeendring av eksisterende bygg og oppføring av nybygg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 202004557 for mer informasjon.
Smedgata 41 C -  Søknaden omfatter rivning av eksisterende verkstedsbygning på eiendommen, og oppføring av et boligbygg på tre etasjer - med én boenhet i hver etasje.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201716528 for mer informasjon.
Vahls gate 9 - Oppgradering av Rudolf Nilsens Plass. Rudolf Nilsens plass skal oppgraderes. Dette innebærer endringer av dekker, opparbeidelse av nye gangveier, felling av trær, ny beplantning, samt planting av nye trær.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201903785 for mer informasjon.
Grønlandsleiret 16 A-B - Det er gitt rammetillatelse til oppføring av en forretnings- og boligbygning på 7 etasjer samt kjeller og takterrasse. Tiltaket omfatter 12 nye boenheter.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.
Grønlandsleiret - Platous gate - Åkebergveien. Søknaden omfatter en ombygging av eksisterende kryss, for å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklende. For å legge bedre til rette for venstresvingende syklister, utvides sykkelfeltet i Grønlandsleiret inn mot krysset med Åkebergveien.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.
Jensens have - Det søkes om oppføring av ballbinge/ballflate i et felles gårdsrom.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201603499 for mer informasjon.
Jens Bjelkes gate - Vahls gate - Kjølberggata. Det søkes om etablering av sykkelvei.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202010657 for mer informasjon.
Sørligata 10 D-E. Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bodbygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stk. nye boenheter.
Planstatus: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse. Se saksnr.: 201708007 for mer informasjon.
Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1890/900092-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten 14.06.1890 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE
1989/9826-2/105  Seksjonering.15.02.1989 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 1071/1293
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Næring
sameiebrøk: 46/1293
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Næring
sameiebrøk: 176/1293
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 3 SEKSJONER

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Tøyenhagen B/l, org.nr. 941.797.873, består av 122 andelsleiligheter.
Styreleder er Jøran Grønstad
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslaget har egen hjemmeside: vibbo.no/toyenhagen
Det er Gamle Oslo Servicesentral som leverer vaktmestertjenester til borettslaget.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Nei

Forsikring

Gjensidige Forsikring
Polisenummer: 88004561

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et overskudd på kr. 1 257 391,-. I budsjett for 2020 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 1 117 417,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal være ro i leilighetene i tidsrommet mellom kl. 2300 og 0700.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret informerer om følgende:
"Vi har to store prosjektet som kommer den neste 10-årsperioden. Det ene er utskifting av vinduer og balkongdører. Her er vi allerede i gang med forprosjektet og foreløpige tilbud viser en kostnad på rundt 20 mill. Dette vil føre til en økning i fellesgjeld og fellesutgifter. Det andre store prosjektet er taket vårt. Det er vurdert til å holde ti år til, og ligger dermed litt lenger fram i tid."
Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Byttet varmtvannsberedere Tøyengata 36 og Jens Bjelkes gate 37 har fått nye beredere. Nå gjenstår kun Tøyengata 38.
2020: Vedlikehold tak Blikkenslager gikk over takene våre på befaring og nødvendig vedlikehold ble utført. En rekke beslag ble byttet på takene i Herslebs gate.
2020: Oppgradering av sikringsskap/elanlegg i kjellere.
2020: Tiltak mot radon Installert undertrykksventilering i Jens Bjelkes gate 39, Tøyengata 40 og Tøyengata 36, samt tettet etasjeskiller i de tre byggene.
2020: Byttet callinganlegget.
2019: Ny lekeplass. Startet med å skifte ut varmtvannsberedere.
2018: Nye nøkkelbrikker til port og oppgangsdører.
2016: Tetting av kjellergulv og bedret ventilasjon i kjellere.
2015: Ny sandkasse. Nytt brannvarslingsanlegg i oppganger og leiligheter. Utskifting av fundament til portene.
2014 - 2015: Asfaltering av bakgården.
2013: Tiltak mot radon. Utredning utbedring av bakgård og brannsikring.
2011: Utbedring av ventilasjon i bakgårdshuset.
2010 - 2011: Tetting av rottehull i alle kjellere. Maling av oppgangene og fasade (Fasaden ut mot Jens Bjelkes gate).
2009 Det elektriske i takrennene ble oppgradert for å unngå problemer med istapper som vi har hatt tidligere vintrer.
2009 Som følge av utarbeidelse av Helse, Miljø og Sikkerhetsplan (HMS) for borettslaget i fjor, og møte med Brannog Redningsetaten, ble det vedtatt å installere dørpumper i leilighetene, samt tette lister med brannskum. Alle oppganger og dører er ferdigstilt. I tillegg måtte de utføre brannsikring av himlingene i kjellerne i Tøyengata 36, 38 og 40.
2009 - 2011: Brannsikring Brannsikring av himlingene i kjellerne i Tøyengata 36, 38 og 40.
2005: Vinduer, dører og balkonger er malt. Alle pipene er renovert. Råloftene i Tøyengt. 36, 38 og 40 er solgt til entreprenør, og det er bygget 7 leiligheter.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å skaffe husdyr uten skriftlig tillatelse fra styret. Det skal heller ikke være mer enn to husdyr pr. husstand. Se lagets husordensregler punkt 3 for mer informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Bokhyller i stue
- Skap på soverom
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Tøyengata 40C, 0578, Oslo, Gnr. 229 bnr. 200 snr. 1, andelsnr. 71 i Tøyenhagen borettslaget med orgnr. 941797873 i Oslo kommune

Eier

Kornelie Korsnes

Oppdragsnummer

55-21-0099

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.