# FJELLHUS / TEISEN

Attraktiv familiebolig over tre plan | Betydelig oppgradert | Utleiedel* | Solrik tomt | Barnevennlig beliggenhet

Rimveien 11 , 0664 Oslo

VISNINGER

11. juni søndag kl. 13:00-14:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Henrik Stråkander
Henrik Stråkander Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

77%

eier sin egen bolig

72%

av eiendommene har pris over 5 mill

32%

har bolig på over 120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 189 m²
Bruksareal 207 m²
Tomt 431 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 3
Byggeår 1956
Gårdsnummer 139
Bruksnummer 23
Energimerking E
FINN.no 304599956
Sist endret 05.06.2023 10:56
Prisantydning 11 650 000,-
Totalpris 11 955 269,-

Beregnet totalkostnad

11 650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 291 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 11 650 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 305 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 955 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Attraktiv familiebolig over tre plan! Her bor man barnevennlig og lettvint til, med kort og trygg skolevei. Boligen er påkostet i nyere tid med blant annet ny drening, nytt tak, vindusutskiftning og oppgradert hage med variert beplantning samt beleggingsstein.

Eiendommen ligger i en rolig gate på Fjellhus/Teisen, i et veletablert villaområde. Fra boligen er det kort gangavstand til skole, barnehage og nærbutikk.

- Betydelig oppgradert familiebolig
- Solrik, eiet tomt på 431 kvm
- Nye beplantninger, beleggingstein & grillplass
- Herlig terrasse på 13,5 kvm
- Hoveddel med to stuer, to soverom, kjøkken, bad & wc-rom
- Innredet kjeller med utleiedel
- God planløsning med naturlige soner
- Peisovn fra 2015 som bidrar til varme på kalde vinterdager
- Luft til luft varmepumpe fra 2006
- Biloppstillingsplasser på tomt som kan enkelt romme fire biler
- Kaldtloft samt utebod fra 2010 på 9 kvm
- Barnevennlig og rolig beliggenhet
- Godt bomiljø!

Innhold:
Tomannsbolig over tre etasjer samt kaldtloft.

2. etasje består av: gang, bad, stue og to soverom.
1. etasje består av: vindfang, hall, wc-rom, stue med utgang til terrasse på 13,5 kvm, spisestue og kjøkken.
Underetasjen består av: trapperom, vindfang, bad, soverom, stue med delvis åpen kjøkkenløsning og to boder.

Det er biloppstillingsplasser på tomten. Videre medfølger det en frittstående bod som er delt i to rom på totalt 9 kvm.

Innhold

Tomannsbolig over tre etasjer samt kaldtloft.

2. etasje består av: gang, bad, stue og to soverom.
1. etasje består av: vindfang, hall, wc-rom, stue med utgang til terrasse på 13,5 kvm, spisestue og kjøkken.
Underetasjen består av: trapperom, vindfang, bad, soverom, stue med delvis åpen kjøkkenløsning og to boder.

Det er biloppstillingsplasser på tomten. Videre medfølger det en frittstående bod som er delt i to rom på totalt 9 kvm.

Utstyr

- Opplegg for videoovervåkning sikkerhetssystem.
- Seriekoblede brannvarslere gjennom Verisure.
- Utvendig brannstige.

Hage

Solrik tomt på 431 kvm! Hagen er perfekt for de som elsker å tilbringe tid utendørs. Med plass til flere sittegrupper er dette det ideelle stedet å nyte en varm sommerdag med venner og familie.

Hagen er oppgradert i nyere tid med et nytt stakitt gjerde, ny beleggingsstein, egen grillplass og ulike beplantninger som tuja, roser, jasminblomster, m.m. Du vil finne en rekke bærbusker som gir deg muligheten til å produsere kortreist mat. Med solbærbusk, ripsbusk, stikkelsesbærbusk, epletre, plommetre, pæretre og kirsebærtre som allerede vokser i hagen, kan du enkelt høste ferske bær og frukt når som helst.

På tomten er det en praktisk bod/redskapsbod på 9 kvm som er delt i to rom. Boden er satt opp i ca. 2010 og sørger for gode oppbevaringsmuligheter.

1. etasje

1.etasjen består av vindfang, hall, stue med utgang til terrasse på 13,5 kvm, spisestue, kjøkken og wc-rom.

Stuen er lys og romslig i et tidløst fargevalg. De store vindusflatene gir godt med naturlig lysinnslipp. Dette kombinert med den praktiske planløsningen sørger for en god atmosfære. Det er god plass til en sofagruppe, TV med tilhørende møblement og ulike oppbevaringsløsninger. Videre er det satt inn en peisovn fra 2015 som bidrar til varme på kalde høst- og vinterdager. Stuen tilknyttes egen spisestue med god plass til et stort spisebord. Vindusflatene samt takvinduene sørger for gode lysforhold og gir boligen et ekstra særpreg. Mellom spisestue og kjøkken er det satt inn en luft-til-luft varmepumpe fra 2006. Fra spisestuen er det utgang til en herlig terrasse på 13,5 kvm med god plass til utemøblement, grill og beplantning. Terrassen er utstyrt med en nyere markise.

Kjøkkenet har en delvis åpen løsning mot stue og er i direkte tilknytning til spisestuen. Innredningen er i en tidløs Italiensk bondestil fra 2010, med profilerte fronter og en benkeplate i laminat. Det er lagt fliser mellom benkeplate og overskap som sørger for en enklere rengjøring. Under overskapene er det satt inn belysning og stikkontakter. Hvitevarene som nedfelt keramisk platetopp, innebygget stekeovn og oppvaskmaskin samt frittstående kjøleskap/fryseskap medfølger handelen.

Fra hallen er det adkomst til et separat toalettrom. WC-rommet er oppusset i 2010 med tidløse overflater og slitesterkt belegg på gulv. Rommet består av servant med underskap, speil og stikkontakter på vegg over servant samt et frittstående toalett.

Entreen er lys og innbydende med god plass til å henge fra seg yttertøy. Det er satt inn en skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Boligen har en profilert entrédør med glassfelt og katteluke.

2. etasje

2. etasjen består av gang, stue, to soverom og bad.

Delikat og innbydende stue som er malt i et tidsriktig fargevalg! Du har plass til både sofagruppe, bord og TV med tilhørende møblement. To stuer er perfekt når barna har med venner på besøk. Tregulvet er nyslipt og behandlet i 2023.

To av soverommene finner du i boligens 2. etasje. Rommene er av romslig størrelse med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Det er satt inn store skyvedørsgarderober på begge soverom som medfølger handelen. Ved behov er det muligheter for å etablere et ytterligere soverom ved å sette opp en lettvegg på soverom nr. 2. 

Baderommet i 2. etasje er nyoppusset i 2017. Badet består av servant med underskap, speilskap med integrert belysning og stikkontakt, vegghengt høyskap, toalett og badekar. Det er varmekabler i gulv samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet!

Underetasje

Underetasjen har en egen "utleiedel" som består av vindfang, stue, kjøkken, soverom, innvendig bod og bad. Videre har underetasjen et trapperom og en ytterligere bod som er tilknyttet hoveddelen.

Stuen har plass til en sofagruppe, TV med tilhørende møblement og ulike hylleløsninger. Overflatene er malt i et tidløst fargevalg og på gulv er det lagt terracotta fliser som gir et rustikt uttrykk med behagelige varmekabler.

Kjøkkenet er oppusset i perioden 2010-2015 med en tidløs innredning. Innredningen har slette fronter i hvit utførelse og benkeplate av laminat. Det er lagt fliser på vegg bak oppvaskkum. Kjøkkenet er utstyrt med nedfelt induksjonstopp, integrert stekeovn og oppvaskmaskin samt frittstående kjøleskap i nisje. Videre er det satt inn en Oso varmtvannsbereder på 287 liter fra 2004. Gulvet er belagt med italienske kvalitetsfliser.

Romslig "soverom" med god plass til dobbeltseng, nattbord, ulike oppbevaringsløsninger og garderobeskap. Overflatene er malt i en tidløs hvit-tone. På gulv er det lagt terracotta fliser med varmekabler.

Baderommet er rehabilitert i 2005 og består av servant med underskap, speilskap og lysarmatur med stikkontakt, dusjkabinett og frittstående toalett. Det er lagt fliser på gulv og vegger av italiensk opprinnelse. Videre er det behagelige varmekabler i gulv.

Det gjøres oppmerksom på at innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som oppholdsrom som feks. soverom og stue. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i en rolig gate på Teisen, i et veletablert villaområde. Beliggenheten er ideell med kort gangavstand til skole, barnehage og nærbutikk. Området er svært barnevennlig og har gode solforhold. Det er også gode kommunikasjonsmuligheter med buss, samt en kort gangavstand til T-bane og tog. Nabolaget tilbyr også tur- og friområder, noe som gir muligheter for utendørsaktiviteter.

Fjellhus er kjent for sin karakteristiske beliggenhet i en grønn oase med store grøntområder sentralt i Oslo. Her kan du nyte et naturskjønt miljø. Gangavstand fra eiendommen tar deg til barneskole, barnehager og lokale butikker som Rema og søndagsåpne Joker. I tillegg finnes det flere hyggelige fasiliteter i nærheten. Hvis du trenger mer omfattende shoppingmuligheter, finner du større kjøpesentre som Alnasenter, Brynsenter og Tveita storsenter innen fem minutters kjøretid.

Nærmeste T-banestasjoner er Hellerud, Brynseng og Helsfyr. I tillegg finnes det flere bussholdeplasser i nærheten, blant annet et busstopp i Teisenveien bare noen minutter unna boligen.

Bryn skole er en historisk skole som ble bygget i 1900. Skolen har fasiliteter som kunstgressbane og ballbinge for kroppsøving og aktiviteter. Elevene har også tilgang til store grøntområder og er tilknyttet Oslos eldste skolehage fra 1907. I nærområdet finnes det også attraktive barnehager som Teisen parken barnehage, Bryn estetiske barnehage og mer.

Hvis du er glad i friluftsliv, finner du flotte turstier, grøntområder og bademuligheter i Østmarka.

Området gir et meget trygt og trivelig miljø med en rik historie og vennlige naboer.

Tomt

Areal: 431 kvm. Eierform: Eiet tomt
Areal: 431 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt for boligen opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder og gårdsplass belagt med belegningsstein.

Løpende kostnader

- Strømforbruk.
- Innboforsikring.
- Bygningsforsikring.
- Kommunale avgifter.
- Eiendomsskatt.
- Kabel TV/bredbånd.
- Evnt. alarm.
- Evnt. medlemsskap i velforening (valgfritt, kr. 200 årlig).

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for år 2023 er estimert til å være på kr. 20.597,32,-. De kommunale avgiftene består av kommunalt vann og avløp, branntilsyn-/feiegebyr og festeavgift. Avgiftene går til å sikre rent vann i springen og at avløp/spillvann blir renset.
 
Eiendomsskatt for år 2023 er estimert til kr. 6.474,- pr. år. Det tas forbehold om at det kan være avvik i registre/kart/arkiv i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som kommunen ikke er kjent med.

Kommunale avgifter og eiendomsskatt betales i fire terminer pr. år. Faktura sendes fra Innkrevingsetaten og gjelder alle de kommunale avgiftene. Eventuelle prisendringer for vann- og avløpsgebyrer vil tre i kraft fra 1. januar hvert år.

Til informasjon: Innkrevingsetaten sender fakturaen til den som til enhver tid er eier av eiendommen. Hvis eiendommen får ny eier etter at Innkrevingsetaten har sendt ut faktura, må selger og kjøper selv avtale hvordan fakturaen skal betales.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 199 304 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 917 493 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Våtrom - Bad. 2.etasje:
- Sanitærutstyr / innredning: derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages. Sprekk i servant ble observert på befaringstidspunktet. Kostnader for utbedring/utskifting bør påregnes.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. 

Våtrom - Bad i kjeller:
- Vannrør: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Sanitærutstyr / innredning: Servantskap har fuktskader i underkant.
- Overflater vegger: Elastiske flisfuger har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes. Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger bør rengjøres/fornyes.
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig grunnet
plassering av dusjkabinett, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Videre undersøkelser anbefales. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet vaskemaskin fra tilstøtende rom er usikker. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.
- Annet: Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Det ble observert bruk av plast/dampsperre i veggkonstruksjonen. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Kjøkken - 1.etasje:
- Vannrør: Vannrørene er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
- Overflater gulv: Gulvflate bærer stedvis preg av brukslitasje. Knirk ble registrert på befaringstidspunktet.
- Innredning: Oppsvulmet skjøt på benkeplate.
- Annet: Det er ikke montert lekkasjevarsler med magnetventil i benkeskap eller komfyrvakt på kjøkken.

Kjøkken - Kjeller:
- Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vannrør: Eldre synlige vannrør av kobber, kledd med jutestrie: Vannrørene er vurdert til å være fra byggeår, som er 1956. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Eldre vannrør i kjeller er kledd inn med jutestrie. Jutestrie kan inneholde asbest. Videre undersøkelser anbefales. Asbest innebærer ingen risiko med mindre asbestfibre frigjøres fra asbestmaterialet. Dette kan skje ved at asbesten skades, bearbeides eller utsettes for påkjenninger. Det er først når støv med løse asbestfibre pustes inn, at asbest kan utgjøre en helserisiko.
- Annet: Det er ikke montert lekkasjevarsler med magnetventil i benkeskap eller komfyrvakt på kjøkken.

Toalettrom (Ikke våtrom) - 1.etasje:
- Vannrør: Vannrør av kobber: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom - 1+2 etasje:
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Ventilasjon basert på mekanisk og naturlig avtrekk med tilluft via vindusspalter og
veggventiler. Ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til ventilasjon.
- Overflater gulv: 1. etasje: Parkettgulv bærer stedvis preg av brukslitasje.
- Innerdører: 2. etasje: Dørbladet til innerdør ved bad har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm 1.etasje: dør mellom vindfang/hall har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Kjelleretasje:
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM): Overstrømning og luftmengdeutskifting vurderes med fordel å kunne vært bedre.
Manglende ventilering bør utbedres.
- Overflater vegger: Riss i plateskjøt i stue.
- Overflater gulv: Riss i betonggulv i trapperom. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i stue og soverom, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Ut i fra alder på grunnmur, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning
som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Det ble observert bruk av plast/dampsperre og forhudningspapp i veggkonstruksjonen. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellevegg. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RH 56 %, temperatur 16,3 grader C og duggpunkt 7,6 grader C. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellevegg. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser vektprosent under 16.
- Innerdører: Dørbladet til innerdør ved trapperom/kjøkken har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Loft - uinnredet / råloft - Råloft:
- Overflater vegger/undertak: Fuktskjolder ved takgjennomføring ble observert på befaringstidspunktet. Det ble med
Protimeter fuktsøkingsinstrument ikke observert unormale fuktutslag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Innvendige trapper:
- Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter(trapp mellom 1/2 etasje).

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Gjelder synlige og skjulte vannrør av kobber kledd med jutestrie: Vannrørene er vurdert til å være fra byggeår, som er 1956. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene. Eldre vannrør i kjeller er kledd inn med jutestrie. Jutestrie kan inneholde asbest. Videre undersøkelser anbefales.
Asbest innebærer ingen risiko med mindre asbestfibre frigjøres fra asbestmaterialet. Dette kan skje ved at asbesten skades, bearbeides eller utsettes for påkjenninger. Det er først når støv med løse asbestfibre pustes inn, at asbest kan utgjøre en helserisiko. 
- Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Det er gjort rørfornying med strømpe på avløpsrør i boligen som gir økt levetid. Dette gir allikevel ingen sikker levetid på avløpsrørene: TG2 er valgt på avløpsrør av støpejern i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

P-ROM:
- Rømningsvei: Kjelleren/underetasjen oppfyller ikke kravene til dagens byggeforskrifter som gjelder for rømning.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik(manglende samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget) bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
- Fasader ink. kledning: Panelet kan ikke ses å være montert med lufting. Det vil normalt påvirke levetiden på panelet negativt. Huset er bygget i en periode der det forventes at lufting inngår i god håndverksmessig utførelse. Tilstrekkelig lufting anbefales.

Yttertak - Hovedtak og tilbygg:
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Tak over tilbygg har takstein og undertak fra 1980 tallet i følge selgers opplysninger.
Det er registrert symptomer på elde og slitasje, det ble observert en knust takstein på befaringstidspunktet, derfor anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for
å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.
- Takgjennomføringer: Utettheter/lekkasjer observert ved takgjennomføringer. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser og oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales.
- Gesimsløsninger: Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at etablering av lufting og utbedringstiltak kan iverksettes dersom behov.
- Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Tett kum ved overgang mellom takflater på tilbygg(over spisestue).

Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Utvendige trapper:
- Annet: Løse fliser på trapp fra kjeller. Bør utbedres.

Drenering:
- Fuktmåling i lukkede konstruksjoner: Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Ut i fra alder på
grunnmur, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko selv om synlige skader ikke er observert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Det ble observert bruk av plast/dampsperre og forhudningspapp i veggkonstruksjonen. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellevegg. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser følgende: RH 56 %, temperatur 16,3 grader C og duggpunkt 7,6 grader C. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument
(Protimeter MMS), i utlektet kjellevegg. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser vektprosent under 16.

Stikkledninger og tanker:
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Det er gjort rørfornying med strømpe på avløpsrør i boligen som gir økt levetid. Dette gir allikevel ingen sikker levetid på avløpsrørene. TG2 er valgt på avløpsrør av støpejern i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på vann og avløpsrør. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Frittstående byggverk - Frittstående bod/redskapsbod:
- Frittstående byggverk: Bod: Det er foretatt en forenkel og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig. Det ble i tillegg observert manglende nedløpsrør fra takrenne på baksiden av bygget. Dette kan føre til forkortet levetid på konstruksjonen.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Det var vært oversvømmelse pga uvær, og sopp i kjelleren som ble forbedret med en gang.

- 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Ja, kun faglært. Rev ned hele badet, varmekabler på gulv, flisla vegger og gulv, satte inn nytt møblement.

- 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Et autorisert rørlegger og snekker firma i en som tok seg av alt.

- 2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Har alt både på kvitteringer og i husmappe på nett.

- 2.3 Er arbeidet byggemeldt? Ja. Oslo kommune.

- 3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Tett sluk som vi har fikset på.

- 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Etter oversvømmelse var både if Forsikring og Oslo kommune innom for å sjekke og dekke skader som oppstod år 2007.

- 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Saltstriper og løse trinn utvendig steintrapp hybel.

- 6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Nei. Nei, Oslo kommune sjekker hvert år med kommunal feier.

- 7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Det var sprekker i taket i kjelleren før drenering, som ble fikset på, ellers ikke noe annet.

- 8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Ja. Ja, i kjellerveggen som vi fikset på omgående.

- 9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. sukker maur som var i yttervegg til nabohuset..de byttet hele fasaden og maur ble borte.

- 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Byttet ut takstein, lagde ny pipe og foret inni og i loft.

- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Alt det gamle ble byttet ut.

- 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Oslo kommune sjekket det.

- 21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå til punkt 22. Ja. Dokumentasjon og tegninger har vi, huset var slik som den er da min x mann kjøpte den.

- 21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Har all dokumentasjon hos kommunen.

- 23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja. Oslo kommune, vi har satt inn radonmåler.

- 28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Det var et tilfelle i nabohuset, hvor de byttet ut hele fasaden for å bli kvitt sukker maur.

Tilleggskommentar: Kommer ikke på noe nevneverdig, vil selvfølgelig si fra hvis det skulle være noe av betydning som er viktig både for meg og kjøper.

Boligens areal

Primærrom: 189 kvm, Bruksareal: 207 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trapperom, stue, kjøkken, soverom og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 75 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, stue, spisestue, kjøkken og wc-rom.

2. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, to soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Garasje / Parkering

Eiendommen har en romslig tomt som gir god plass til biloppstillingsplasser foran, og den kan enkelt romme minimum 4 store biler.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bærende konstruksjoner av betong, mur og trekonstruksjoner. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med betongtakstein. Profilert entrédør med glassfelt og katteluke. Vinduer med to-lags glass fra 1989, 2009, 2015 og 2019. Vinduer med tre-lags glass fra 1979 og 2015. Takvinduer med tolags isolerglass fra 2005. Balkongskyvedør med tre-lags glass fra 1982. Slett utgangsdør fra kjeller med sikkerhetslås. Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk med tilluft via vindusspalter og veggventiler.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 13.01.1964. Følger vedlagt.

Det foreligger ferdigattest for tilbygg samt rehabilitering datert 08.08.1984.

Det gjøres oppmerksom på at innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som oppholdsrom som feks. soverom og stue. Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, elektriske varmekabler, vedfyrt ildsted og luft til luft varmepumpe fra 2006.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 20.000 kwh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, S-4220, datert 15.03.2006. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Brynsveien 17, Tvetenveien 12 A med flere - Før offentlig ettersyn - Boliger. Se saksnr: 202105141.

Caspar Storms vei 7 - Oppføring av vinterhage, basseng, teknisk rom, innsetting av skyvedør. Se saksnr: 202200153. Status: Tillatelse gitt.

Fjellhus allé 22 - Tilbygg. Se saksnr: 202201405. Status: Søknad avslått.

Nils Hansens vei 9 - 11 - Detaljregulering - Forretning og kontor. Se saksnr: 201818295.

Prost Hallings vei 17 - Riving av terrasse, oppføring av garasje og vinterhage. Se saksnr: 202304134. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Prost Hallings vei 26 - Tilbygg og bruksendring. Se saksnr: 202306138. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Prost Hallings vei 40 - Tilbygg. Se saksnr: 201718476. Status: Endret tillatelse gitt.

Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen) - Fortsetter i sak 202300230. Se saksnr: 202102096.

Smalvollveien 30 - 46 med flere - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger. Se saksnr: 202119881.

Solkroken 4 - Terrengendring, påbygg, bruksendring og fasadeendring. Se saksnr: 201810407. Status: Tillatelse gitt.

Solkroken 20 - Tilbygg og ombygging av horisontaldelt tomannsbolig til vertikaldelt. Se saksnr: 201308890. Status: Igangsettingstillatelse gitt. 

Teisenveien 40 - Dialogfase før offentlig ettersyn - Utvidelse av Bryn skole. Se saksnr: 202118881.

Tvetenveien 11 - Dialogfase før offentlig ettersyn - Detaljregulering - Boliger. Se saksnr: 202107507.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1936/1658-1/105  Bestemmelse om veg 10.02.1936
Med flere bestemmelser

1954/8989-1/105  Bestemmelse om veg 07.07.1954 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

1954/10744-1/105  Erklæring/avtale 24.08.1954 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

1958/13613-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 15.11.1958 
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning

1931/900536-1/105  Registrering av grunn 10.07.1931 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:139 Bnr:8

1959/4984-1/105  Registrering av grunn 02.05.1959 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:139 Bnr:231

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret i IF skadeforsikring. Kjøper må tegne bygnings- og innboforsikring.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Rimveien 11, 0664, Oslo, Gnr. 139 bnr. 23 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-23-0085

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.