Lena

Ny pris! Lensbygda - Umiddelbar nærhet til skole og barnehage - 3 sov - dobbel garasje - oppgraderinger må påregnes

Lensbygdavegen 230 , 2850 Lena

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

65%

eier sin egen bolig

57%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

33%

er barnefamilier

30%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 107 m²
Bruksareal 112 m²
Tomt 812 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1925
Gårdsnummer 187
Bruksnummer 117
Energimerking G
FINN.no 270660442
Sist endret 18.11.2022 15:14
Prisantydning 1 350 000,-
Totalpris 1 397 772,-

Beregnet totalkostnad

1 350 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 33 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 350 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 47 772,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 397 772,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lensbygdavegen 230 er ei gammel stue fra 1925 som trenger oppgraderinger og modernisering. Dette er en koselig plass som fortjener å bli tatt godt vare på. Første etasje byr på stor stue med spisestue, romslig kjøkken, bad, ett soverom og hall. Andre etasje inneholder to store soverom og et par kott. Alt i alt er dette en bolig for deg som vil bo landlig, men likevel ha kort vei til det meste!

Innhold

1 etg: Entré, stue, kjøkken, gang, bad og soverom.
2 etg: 2 soverom og gang.

Standard

Tilbygg/modernisering
2014 Behandlet boligen utvendig.Utført som egeninnsats.
2005 Ny garasje. Utført som egeninnsats.
1995 Nytt kjøkken. Utført som egeninnsats.
1992 Tilbygg på bolig. Ukjent hvem som har utført arbeidet.
1965 Tilbygg på bolig. Ukjent hvem som har utført arbeidet.

Bad:
Flislagt bad. Betonggulv. Inneholder servant med underskap, speil med tilhørende belysning, speilskap, dusjvegger, gulvmontert wc og opplegg for
vaskemaskin. Mekanisk avtrekk. Varme i gulv. Badet har fått TG 3 i tilstandsrapporten. Våtrommet må totalrenoveres.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning i heltre med profilerte fronter. Benkeplate i heltre med fliser over og belysning over. Kjøkkenkum.
Kjøkkenvifte med avtrekk ut. Integrert komfyr, steketopp, kjøle/fryseskap. Frittstående oppvaskmaskin.
Kjøkken har fått TG 1 i tilstandsrapporten.

Innvendige overflater:
Gulv er i hovedsak preget av laminat og tregulv.
Vegger er i hovedsak preget av panel og malte plater.
Himlinger er i hovedsak preget av panel og formpresset panel.

Teknisk:
Naturlig ventilasjon. Ca. 120 liters varmtvannstank. El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Inntak med
automatsikringer. Sikringsskap er plassert i loftetasje.

Beliggenhet

Lensbygdavegen 230 ligger i idylliske omgivelser i Lensbygda. Området rundt består av spredte boliger og landbruksområder. Eiendommen ligger relativt usjenert til og det er nesten bare sola som har fullt innsyn fra morgen til kveld! Fra Lensbygda er det ca. 5 km til Lena sentrum der du finner alle servicetilbud, ungdomskole, videregående skoler, idrettsplasser og vinmonopol. Barneskolen her heter Vilberg, og ligger rett på andre siden av vegen! Det samme gjør barnehagen. Det er kort vei til Totenåsen med masse muligheter for et aktivt friluftsliv sommer som vinter.

Løpende kostnader

Løpende kostnader vil bl.a. bestå av følgende.
Forsikring, off. avgifter og eiendomsskatt og vedlikeholdskostnader.
Utover det som er nevnt over påløper kostnader til bla. strøm, fyring/brensel, nett, innbo forsikring m.m.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 3 STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK
Utvendig > Taktekking
Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Konstruksjonene har omfattende skjevheter. Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten. Isolasjon dekker delvis lufting mot raft. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Ved enkel fuktmåling registrerte jeg tørre verdier. Isolering på loft er ujevn . Takkonstruksjonen har noe manglende isolering og har høyt varmetap. Spor av mus registrert, ukjent omfang. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Det anbefales å isolere loftsluke og tette rundt denne slik at man unngår luftlekkasjer.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Skjevheter i etasjeskiller, dette er normalt byggeåret tatt i betraktning. Knirk er observert. Det er indikasjoner på at konstruksjonen kan være svak.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Innvendig > Krypkjeller
Organiske materialer lagret i krypkjeller er råteskadet. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Det er stedvist påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Krypekjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en
konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Krypekjeller ble besiktiget innvendig med stikktakninger. Fuktmåling ble foretatt, jeg
målte grenseverdier for skadelig fukt og dette er en indikasjon på at trevirke er utsatt for fuktpåkjenning. Klima i krypekjellere kan variere med årstidene og det anbefales å kontrollere krypekjelleren jevnlig for å følge med tilstanden på konstruksjonene. Utvendig terreng ligger høyere enn krypekjeller, dette gir økt risiko for fuktinnsig. Kryperom har begrenset lufting, bør utbedres. Ventileringen av kryperom er ikke tilstrekkelig. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, som gir økt risiko for skader. Spor av mus registrert, ukjent omfang.

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Fortsatt bruk av våtrommet frarådes.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
Det er i hulltakingen påvist fukt/råteskader

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Inntak med automatsikringer. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke
takstingeniørens vurdering. Jeg er ikke EL fagperson.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Dreneringen er utilstrekkelig og har idag begrenset effekt. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

IU KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
Tomteforhold > Byggegrunn

TG 2 AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK
Utvendig > Nedløp og beslag
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er påvist avvik i beslagløsninger.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Eksakt tilstand kan ikke sjekkes uten bygningsmessige inngrep. Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og under vinduer. Tilstand på utvendig kledning øker risikoen for evt. råteskader i yttervegg. Ved enkel fuktmåling registrerte jeg ikke fukt. Laftede vegger som er innkledd har normalt råteskader i større eller mindre grad, veggen er innkledd og ikke tilgjengelig for inspeksjon. Utvendig kledning er ikke luftet. Kledning
bærer preg av slitasje.

Utvendig > Vinduer
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Enkelte vinduer bærer preg av slitasje. Det ble ikke observert eller opplyst om punkterte isolerglass. Pga. temperatur og lysforhold kan dette være vanskelig å oppdage. Alder på vinduer tilsier at punktering kan forekomme selv om det ikke ble avdekket ved befaringen. Vinduer fra denne tidsepoken kan være PCB-holdige og må betraktes som spesialavfall ved utskifting.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasser
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder  Behov for vedlikehold.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Pipa har rennemerker etter sotvann. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe.
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.

Innvendig > Innvendige trapper
Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. Dørene bærer preg av bruksslitasje, men ivaretar funksjonskrav. Enkelte dører trenger justering.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon
Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser.

Tomteforhold > Terrengforhold
Det er påvist andre avvik: Stedvis dårlig fall fra/flatt terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra grunnmur. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra grunnmur).

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Det er påvist merkbart trykkfall ved samtidig tapping i to vannkraner i boligen, dette kan indikere avvik i utvendige vannledninger. Det er trykkfall ved tapping av to kraner samtidig, indikerer svekket effekt på vannledning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
soppskader? Ja. Kommentar. Fukt/råte på bad.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller? Ja. Kommentar. Det er jordkjeller

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker,
pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja. Kommentar. Pipe over tak er dårlig

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Kommentar. Litt maur av og til i forbindelse med badet

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Det er tatt full takst av takstmann

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare,
tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Kommentar. Tinglyst ankomst til eiendommen via naboeiendommen

Boligens areal

Primærrom: 107 kvm, Bruksareal: 112 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, gang, bad og soverom

2. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom og gang.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Det er påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde. Lavere takhøyde enn 2,20 m er registrert. Målt takhøyde loftsetasje: Varierende, målt 2,04 m. Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, målt 2,21 m.

Det foreligger tegninger på garasje.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 812 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. avhendingslovas § 3-3, kan derfor ikke påberopes.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje. Ellers biloppstilling på eiendommen.

Byggemåte

Enebolig oppført på gråsteinsmur med kryperom og punktfundamentering på pilarer. Yttervegg i trekonstruksjoner med stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i tre med taktekking av metallplater og asfaltshingel. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall og plast. Vindski og toppbord i tre. Flisundertak. Kaldt loft. Skråhimling. Luftespalter ved raft. Adkomst til loft via luke.
Trevinduer med 2-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak: 2009- 1999-1985-1979. Ytterdør i tre med 2-lags isolerglass. Veranda mot vest: Fundamentert på betong. Konstruksjoner og overflater i treverk. Overbygd.

Garasje fundamentert direkte på grunn med blokker. Gulv støpt på grunn. Yttervegg i bindingsverk/trekonstruksjoner med stående utvendig trekledning. Mønet skråtak i trekonstruksjoner med undertak av plater. Taktekking i betongtakstein. Takrenner og utvendige beslag i metall. Vindski i tre. Trevinduer med 1-lag glass. Ytterdør i tre. Garasjeportåpner. Innlagt strøm.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen.
Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998, jf. pbl §21-10 femte. ledd.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Vilberg barnehage (0-5 år) 4 min
23 barn, 2 avdelinger 0.3 km
Lena barnehage (0-5 år) 4 min
18 barn, 1 avdeling 3.4 km
Steinerbarnehagen på Lena (0-5 år) 7 min
20 barn, 1 avdeling 4.9 km

Skoler
Vilberg skole (1-7 kl.) 4 min
128 elever, 7 klasser 0.3 km
Lena ungdomsskole (8-10 kl.) 5 min
320 elever, 12 klasser 3.8 km
Lena-Valle vgs - avd. Valle 5 min
135 elever, 7 klasser 3.9 km
Lena-Valle vgs - avd. Lena 6 min
500 elever, 18 klasser 4 km

Informasjonen er hentet fra Nabolagsprofilen som ligger vedlagt i prospektet.

Adgang til utleie

Det er ikke kjent med at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele boligen kan leies ut som en boenhet.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm og vedfyring.
I hovedsak ved hjelp av vedfyring, panelovner og varmepumpe.

Siste dato for tilsyn: 10/3-2020. Ikke utført
Siste dato for feiing: 8/6-2021. Ikke utført
Feiing ikke utført pga. manglende stige i følge Østre Toten kommune.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 17 670 Består av vann, avløp, renovasjon, brannsyn/feiing og eiendomsskatt. Det er montert vannmåler og gebyr blir belastet etter målt forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Østre Toten kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2022. Eiendommens skattegrunnlag er kr. 1 132 600,- Eiendomsskatt for år 2022 utgjør kr. 3737,- Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 404 568 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 456 444 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert med gul trekant. (annen SEFRAK bygning) Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig.

Regulering

Eiendommen ligger i område som i kommuneplane er avsatt til LNFR areal for spredt bolig- fritids- eller næringsbebyggelse, mv - Nåværende, Gul sone iht. T-1442 og Rød sone iht. T-1442. Vedtatt 19.06.19
For ytterligere informasjon ang. regulering Knfr. megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen tinglyste rettigheter eller forpliktelser på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett
Det er montert vannmåler og gebyr belastes etter målt forbruk.
Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig nett via privat stikkledning.
Veg: Offentlig adkomst til veg.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 47 47 10 04 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Lensbygdavegen 230, 2850, Lena, Gnr. 187 bnr. 117 i Østre toten kommune

Oppdragsnummer

60-22-0050

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Lena sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.