TREVATN

Enebolig med totalt 4 soverom - Loftsstue - Romslig bad/vaskerom - Kort veg til barnehage og fine turområder!

Eidsvegen 5 , 2864 Fall

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

81%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

23%

av boligene er nyere enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 180 m²
Bruksareal 212 m²
Bruttoareal 233 m²
Tomt 1 170 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 4
Byggeår 1968
Gårdsnummer 56
Bruksnummer 68
Energimerking G
FINN.no 196248789
Sist endret 22.11.2021 14:45
Prisantydning 2 600 000
Totalpris 2 679 022

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 79 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 679 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Eidsvegen 5!
Her finner du en romslig og innholdsrik eiendom, med beliggenhet på Trevatna. Herfra er det kort avstand til matbutikk, og gode turmuligheter både sommer og vinter. Eiendommen har gode sol- og utsiktsforhold, og tomten er opparbeidet med grus, beplantet hage, samt naturtomt.
Boligen går over to etasjer med kjeller, og inneholder bl.a romslig stue, loftstue, kjøkken og hele fire soverom. Boligen er meget romslig, her kan du feks ta et soverom for å lage større kjøkken, og det er også klargjort for bad i 2.etg.
Utenfor er det oppført uthus fra 2007, med godt med lagringsplass.

Innhold

Boligen går over to etasjer med kjeller og inneholder:
Kjeller: Gang/trapp, grovkjøkken og bad.
1.etg: Vindfang, hall, kjøkken, stue, trapp og soverom.
2.etg: Trapp, loftstue og 3 soverom.

Standard

Boligen ble i 1968 bygget som hytte, og ble senere gjort om til enebolig. Boligen har tilbygg fra 2010 med vindfang, trapp og 2.etg.
Kjøkkenet har innredning i heltre, med malte fronter
Det har tidligere vært vannskade her som er utbredret. Ved takstmannens bruk av fuktindikator ble det ikke registrert noen unormale verdier.
I 2.etg er det loftstue og tre soverom. Her er det et rom som er tiltenkt som bad, der vann, avløp og strøm er klargjort.
Kjeller består av et romslig bad med flislagte gulv og vegger. Himling med panel og spotter. Badet ble startet på i 2010, og innredet i senere tid med badekar, servantskap, dusjnisje og wc. Opplegg for vaskemaskin.  Ellers har kjelleren grovkjøkken, og masse lagringsplass.
Innvendige overflater:
- Gulv: Fliser, malte tregulv, betonggulv, laminat og spon.
- Vegger: Malt panel, ubehandlet panel, panel, betongvegger, fliser og betongblokker.
- Himling: Malt panel, panel, ubehandlet panel, plater og betong.
Utenfor er det oppført uthus i 2014, som inneholder bodrom.
I takstmannens tilstandsrapport er det punkter som er gitt tilstandsgrad 2, dette gjelder:
- Drenering
- Fundamentering
- Veggkonstruksjon
- Tak
- Vaskerom i 1.etg
- Mangler luftventiler i stue og wc
- Luftespalte under dør på wc mangler
- Uthus
Tilstandsgrad 3:
- Manglende membran inngangsparti
- Trapp kjøkken mot hage mangler rekkverk
- Stålpipe 2.etg
- Rør over ovn stue, sprekker pga stål og mur konstruksjon brannmur kjøkken
- Vannrør i yttervegg
- Lufting kledning
- Trapp mangler håndlist på veggen

Beliggenhet

Eidsvegen 5 ligger fredelig til ved Røste i Søndre Land, og med postadresse på Reinsvoll. Eiendommen ligger i et etablert boligområde, med naturskjønne omgivelser. Herfra er det 15 minutters kjøring til Raufoss med alle mulige innkjøpsmuligheter. Ca 15 minutter også til Reinsvoll sentrum med togstasjon på Gjøvikbanen. Til Oslo er det ca 1,5 time. Her oppe er du svært nær naturen, og skogene rundt kan by på gode turmuligheter både sommer og vinter. Det er heller ikke langt til Trevatn velpark, med flotte muligheter som fiske, bading, volleyball og grilling - flott aktivitetssted for hele familien!

Tomt

Areal: 1 170 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Biloppstilling på gruset gårdsplass.

Barnehage / skole i området

Trevatn barnehage (1-6 år, 0.4 km)
Fryal skole (1-7 kl., 15.3 km)
Søndre Land ungdomsskole (8-10 kl., 15.3 km)
Raufoss videregående skole (12.1 km)
Lena-Valle vgs - avd. Valle (25.4 km)

Byggemåte

Bygningen er fundamentert på antatt faste masser. Tilbygg er fundamentert på betongpilarer med tre, og stål som bærende konstruksjon. Bindingsverk med stående og liggende kledning. Mønet takkonstruksjon tekket med takstein. Se ellers vedlagt tilstandsrapport utarbeidet av takstmann Ole-Jonny Kalstad.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det finnes ingen ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Boligens areal

Primærrom: 180 kvm, Bruksareal: 212 kvm, Bruttoareal: 233 kvm
Kjeller:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 32 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang/trapp, grovkjøkken (ikke ferdig) og bad.
1. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall, kjøkken, stue, trapp og soverom.
2. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapp, loftstue og 3 soverom.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Boligen varmes opp med strøm og vedfyring. Det er varmekabler i gang og på bad, samt ildsted på stue, kjøkken og i 2.etg.
Det foreligger merknad/avviksmelding fra feier/branntilsyn. om manglende takstige/takplattform fra tilsyn i 2012. Ikke registrert at avviket er lukket.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 610 pr. år Inkluderer vann, avløp, renovasjon, branntilsyn og feiing. I tillegg kommer forbruksgebyr vann kr 37,08 pr kbm, og fobruksgebyr avløp kr 34,26 pr kbm.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, brøyting, strøm, tv/internett og løpende vedlikehold er eksempler på løpende kostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 492 432 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 772 753 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert under Trevatn Sentrum, og er avsatt boligbebyggelse, og LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1974/6502-2/20 - Erklæring/avtale 27.09.1974 
BESTEMMELSER OM UTSKILLING AV TOMT(ER)
1998/6937-2/20 - Bestemmelse om kloakkledning 13.11.1998

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat vei. Alle som bruker vegen deler utgifter på vedlikehold og brøyting.
Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp, og har vannmåler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Fryser i råkjeller følger.
Rundovn i 2.etg og hvitevarer følger ikke. Selger vil evt ha med seg ene kjøkkenbenken med plate, dette kan avtales nærmere. 
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til trine@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.