ODNES

Enebolig med flott utsikt og solrik tomt - 3 sov - Garasje og uthus - Kort veg til Hov, Dokka etc.

Gamlevegen 167 , 2879 Odnes

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Trine Grini
Trine Grini Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

44%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

52%

har bolig på over 120 kvm

34%

er barnefamilier

30%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 121 m²
Bruksareal 159 m²
Tomt 2 096 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 3
Byggeår 1949
Gårdsnummer 24
Bruksnummer 27
Energimerking G
FINN.no 301954611
Sist endret 07.11.2023 12:04
Prisantydning 1 200 000,-
Totalpris 1 244 022,-

Beregnet totalkostnad

1 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 30 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 200 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 44 022,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 244 022,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Dette er en trivelig enebolig over to plan med kjeller. Boligen har noe vedlikeholdsbehov, men vi kan friste med:

• FLOTT UTSIKT
• SOLRIK TOMT
• 3 SOVEROM
• PEISOVN I STUE
• ÅPEN PEIS I KJELLER
• GARASJE MED 2 BILOPPSTILLINGSPLASSER
• UTHUS
• NÆRHET TIL RANDSFJORDEN
• FINE TURMULIGHETER I OMRÅDET
• KORT VEG TIL SKOLE
• KORT VEG TIL HOV, DOKKA ETC

Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Bolig som over to plan med kjeller som inneholder i kjeller: Peisstue, gang og bodrom.
I 1. etasje: Vindfang, hall m/trapp, kjøkken, stue, soverom, trapperom, kald gang og bod, samt over-/innebygget inngangsparti.
I loftetasje: Gang, stue, 2 soverom og garderoberom, samt kott.

Garasje med 2 biloppstillingsplasser.
Frittstående uthus .

Standard


Dette er en bolig fra 1949, tilbygget i 1970. Boligen har normal standard og planløsning, men kostnader til vedlikehold, oppgraderinger og ferdigstilling av påbegynte arbeider må påregnes.

1. ETASJE
Adkomst med over-/innebygget inngangsparti.
Entrè med praktisk bod, adkomst innenfra.
Gang med trapp. El-anlegg med automatsikringer, i hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i 1. etasje.

Stue
Oppleves som lys og luftig, det slipper godt med dagslys inn gjennom vinduene.
Her er det god plass til spisebord og sittemøbler. Peisovn i rommet.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter.
Benkeplate i laminat og vask i rustfritt stål med 1-greps kjøkkenarmatur. Malte plater på vegg mellom over- og underskap. Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Kjøkkenventilator med avtrekk ut. Fra kjøkken er det dør ut til hage.

Bad
Fliser på vegger og gulv. Himlingsplater i taket. Varme i gulv.
Badekar innkledd i treverk. Baderomsinnredning med profilerte fronter og heldekkende servant med 1-greps servantarmatur. Speil på vegg over servant med tilhørende belysning. Gulmontert toalett.

Soverom
Boligen har totalt 3 soverom, det ene soverom er i 1. etasje og har god plass til dobbeltseng.
Dette rommet er innredet med skap.

LOFTETASJE
Det er to soverom i loftetasjen, begge med skapplass. Det ene soverommet har garderoberom.
Loftetasjen har i tillegg kott.

KJELLER
Kjeller er innredet med peisstue, men peistue i kjeller tilfredsstiller i krav til oppholdsrom.
Det finnes ikke tegninger av eiendommen i kommunens arkiver.

I tillegg er det bodrom og varmtvannsbereder er plassert i kjeller.

Innvendige overflater
Gulv: Laminat, parkett og gulvbelegg.
Vegger: Panelplater og trepanel.
Himlinger: Panel og himlingsplater.

Beliggenhet

Koselig enebolig på Odnes i Søndre land kommune med skole og barnehage i nærheten.

Odnes er et gammelt tettsted, en idyllisk plass som ligger fritt og landlig til.
Randsfjorden byr på gode muligheter for bading, fiske, tur- og friluftsliv. Selv om du befinner deg i landlige omgivelser med spredt bebyggelse og landbruk, er det ikke mer enn noen km til Dokka sentrum som frister med alle servicefasiliteter og et aktivt kulturliv.
Det er ca. 15 minutters kjøring til kommunesentert Hov.

Til Gjøvik er det ca 30 minutters kjøring, Gardermoen ca 1,5 timer  og Oslo ca 2 timer.

Løpende kostnader

Kommunale avgifter, forsikringer, strøm, tv/internett, løpende vedlikehold etc. er eksempler på løpende kostnader.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 3 utvendig:
- Taktekking:
Det er påvist skader eller avvik på selve taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Det er påvist bulker i enkelte metallplater på taktekking. Taket over kald gang mangler undertak, risiko for kondens.
Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000.

- Nedløp og beslag:
Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag. Det er påvist skader i beslagløsninger. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er store deformasjoner i renner og nedløp. Ikke beslag i overgangen mellom huset og taket i kald gang. Forkantbeslag er ikke montert. Ikke synlig beslag mellom taktekking og pipe over tak. Dette øker risikoen for at fukt kommer inn i takkonstruksjonen/lekkasje. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000.

- Veggkonstruksjon:
Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Det er påvist omfattende skade i fasade. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Tilstand på utvendig kledning øker risikoen for evt. råteskader i yttervegg. Feilmonterte beslag på vinduer registrert, gir risiko for skjulte skader i ytterveggen. Det er observert åpninger i utvendig komplettering som øker risikoen for at mus kan komme inn. Mus som kommer inn bak kledningen, kan være et problem. Småsprekker nederst på kledning er registrert. Råteskader nederst på kledning. Lufting av kledningen er ikke iht. dagens anbefalte løsning, men heller ikke dårligere enn normal løsning ved husets byggeår.
Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000.

- Takkonstruksjon/loft:
Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er påvist avvik rundt gjennomføringer i takflaten.Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. Skrå, isolerte takflater defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens. Skråhimling har begrenset/ikke lufting, noe som kan gi kondens og fuktskader. Skade som følge av manglende lufting er ikke registrert, men kan være skjult.  Takkonstruksjonen har ikke luftespalter verken ved møne eller raft, eller ekstra lufting for overside undertak. Fuktmerker på undertak. Det er usikkert om fuktmerker skyldes eldre eller nyere vanngjennomtrengning. Merker var tørre på befaringen, men det anbefales å følge med evt. videre utvikling på dette. Kaldt loftet er isolert med sagflis mot underliggende etasje. Det er flere felter hvor sagflisen så å si er borte. Det registreres noe skjevheter i konstruksjonen. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000.

- Vinduer:
Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Enkelte varevinduer mangler.
Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000.

- Trapper:
Det er ikke montert rekkerverk. Betongtrapp har mindre sprekker/skader.
Kostnadsestimat under kr. 10 000.

- Trapper 2:
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat under kr. 10 000.

TG 3 innvendig:
- Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gid med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registert sympton på sopp/råte. Det er påvist fuktsskader i etasjekiller. Målt høydeforskjell på mellom 10 -20 mm innenfor en lengde på 2 m. Tilstandsgrad 2 gis med bagrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000.

- Rom under terreng:
Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller.
Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000.

- Trapper:
Det er ikke montert rekkverk.
Kostnadsestimat under kr. 10 000.

- Bad:
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. vertesopp i taket. Synlig misfarginger og fuktskader. Sprekker i veggfliser.
Det er benyttet uegnede materialer i våtsoner. Fremstår med ufagmessig utførelse. Indikasjoner på fuktskade i bakenforliggende konstruksjoner. Fuktsøk viste unormale verdier på undersiden av etasjeskille under badet. Det er misfarginger/svertesopp på undersiden av etasjeskille under badet. Hulltaking er ikke foretatt da det er åpenbare avvik i våtsonen.
Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000.

- Avtrekk kjøkken:
Det er registert avvik med avtrekk.
Kostnadsestimat under kr. 10 000.

TG 3 tekniske installasjoner:
- Elektrisk anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang 1.etg. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000.

- Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
 - Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
Kostnadsestimat  under kr. 10 000.

TG 3 tomteforhold:
- Drenering:
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Det er utifra observasjoner konstatert at  drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Det gjøres oppmerksom på at etablering eller utbedring av fuktsikring ikke automatisk gjør at fukt  forsvinner da det må påregnes kapillærsug fra grunnen.
Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000.

TG IU konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Tomteforhold: Byggegrunn og terrengforhold.

TG 2 utvendig:
- Takkonstruksjon/loft
- Dører

TG 2 innvendig:
- Overflater
- Pipe/ildsted
- Krypkjeller
- Trapper
- Dører
- Overflater og innredning kjøkken

TG 2 tekniske installasjoner:
- Vannledninger
- Avløpsrør
- Ventilasjon
- Varmtvannstank

TG 2 tomteforhold:
- Grunnmur og fundamenter
- Utvendige vann- og avløpsledninger
- Septiktank

TG 2 som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Radon

For ytterligere beskrivelser se tilstandsrapport som ligger vedlag og som er en del av salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

- Pkt. 1: Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Sprekker i flis på veggen på badet, var der ved kjøp i 2012 også.

- Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Byttet blandebatteri, ca 3 år siden. Satt inn badekar i 2013, egeninnsats. Badet ble pusset opp av forrige eier.
Rørlegger Lars Raaum.
- Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Forrige eier pusset opp badet, Anton Høitomt og Brødrene Bogacz.

- Pkt. 3: Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Under taket i kjeller er det rør med feil fallforhold, tetter seg ikke, og ikke hatt noe problem med det.

- Pkt. 5: Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Fukt i kjelleren, må dreneres.

- Pkt. 8: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
 Fukt i kjelleren.

- Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Satt inn noen nye vinduer i 1.etg, stue og kjøkken. Ufaglært satt inn ytterdør. Byggmester Ove Morten Stabekk.

- Pkt. 16: Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere?
Ovn i stua er egeninnsats.

- Pkt. 25: Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Annekset står utenfor tomta. Utgifter på adkomstveg deles med nabo.

Boligens areal

Primærrom: 121 kvm, Bruksareal: 159 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 24 m².
Primærrom: 11 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Peisstue og gang.

1. etasje:
Bruksareal: 101 m².
Primærrom: 76 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, hall m/trapp, kjøkken, stue, soverom, trapperom og kald gang.

Loftetasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, 2 soverom og garderoberom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 096 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje med 2 biloppstillingsplasser, ellers parkering på gruset gårdsplass.

Byggemåte

Byggegrunn er ikke kjent. Ingen vesentlige sprekker i synlig del av grunnmur. Taket er tekket med metallplater. Utvendige beslag, takrenner og nedløp i metal. Vindskier i treverk. Mønet skråtak i trekonstruksjoner. Undertaksbord. Kombinert kaldt loft og skråhimling. Adkomst til loft fra luke. Yttervegger i trekonstruksjoner. Stående utvendig trekledning. Deler av huset mangler kledning. Kun vindtett og lekter er montert. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Alder på isolerglass er i hovedsak fra 2012, 1997 Trevinduer med 1+1 lags glass. Fra byggeår. Trevindue med 1 lag glass. Fra byggeår. Pulttak i trekonstruksjoner over kald gang. Uisolert og åpen takkonstruksjon. Utvendig kjellertrapp i støpt betong. Trapp i metall og treverk foran inngangen. Etasjeskiller i trekonstruksjoner mellom etasjene og mot krypkjeller i tilbygg.

Lovlighet: Det foreligger ikke bygningstegninger i kommunes arkiver.
Peisstue i kjeller tilfredsstiller ikke krav til oppholdsrom.

Det gjøres oppmerksom på at bygningen som er omtalt som anneks i tilstandsrapport og salgsoppgave er registrert under fellesbetegnelsen garasje/uthus/anneks i kommunen sine arkiver, og det er dermed usikkert om denne bygningen er godkjent til overnatting da kommunen ikke har byggesøknaden.
Bygningen står også utenfor eiendomsgrensen, og dersom man ønsker denne inn på egen eiendom må den enten flyttes (søknadspliktig), eller man må sjekke med grunneier om man kan få kjøpt areal der hvor denne står. (Da må det også fradeles og måles opp i kommunen, ca kr 8-12.000,-)

For ytterligere beskrivelser se tilstandsrapport som ligger vedlagt og som er en del av salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ingen ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver.

Barnehage / skole i området

Svingen barnehage 10.2 km
Land Montessoribarnehage 11.9 km
Hov barnehage 20.9 km

Odnes skole 2.1 km
Søndre Land ungdomsskole 22.6 km
Dokka videregående skole 5.6 km
Gjøvik videregående skole 36.8 km

Oppvarming

Boligen varmes opp med ved og strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 351 799 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 266 476 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til:
Adkomstvei - Nåværende
Boligbebyggelse - Nåværende

Gjeldene kommuneplan: Kommuneplan (11.4.2016)
Gjeldene reguleringsplan: Rv33 Odnes-Sollien (9.2.2004).

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Kjøper må fylle ut grønt egenerklæringsskjema i forbindelse med konsensjonsfrihet.

Vei/vann/avløp

Privat adkomst til veg, utgifter til vedligehold og snøbrøyting må påregnes. Ikke fremlagt avtale om vegrett.

Privat vann og avløp.
Det foreligger det pålegg om endring av tilknyttingsforhold. Pålegget omfatter: Utbedring av avløpsanlegg. Fare for direkte utslipp. Tilsynsrapport vedlagt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 97 03 78 11 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Gamlevegen 167, 2879, Odnes, Gnr. 24 bnr. 27 i Søndre Land kommune

Oppdragsnummer

61-23-0020

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Dokka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.