Gjøvik

Gjøvik sentrum - Lys, lettstelt og arealeffektiv leil. med gangavstand til alle sentrumsfasiliteter!

Marcus Thranes gate 1B , 2821 Gjøvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Kristian Løkken
Kristian Løkken Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mette Aas Sivesind
Mette Aas Sivesind Eiendomsmegler MNEF / Backoffice

NABOLAGSPROFIL

62%

eier sin egen bolig

55%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

75%

har bolig mellom 60-120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

22%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 31 m²
Bruksareal 31 m²
Tomt 1 044 m² / Fellestomt
Etasje 3
Byggeår 1965
Gårdsnummer 67
Bruksnummer 958
Energimerking G
FINN.no 275062091
Sist endret 15.11.2022 09:13
Prisantydning 1 750 000,-
Totalpris 1 758 012,-
Fellesutgifter 2 904,-

Beregnet totalkostnad

1 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 012,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 758 012,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys og lettstelt leilighet som ligger i 3.etasje. Leiligheten har en arealeffektiv planløsning med et p-rom på 31 kvm. Adkomst via trapp i felles gang. Leiligheten rommer entre med garderobeskap, flislagt bad med wc, dusj og baderomsinnredning. Stue og kjøkken har åpen løsning. Kjøkkenet har grå innredning med slette fronter, heltre benkeplate og plass til hvitevarer. God plass til spisebord og stoler, samt sofa og tv-møbler. Sengen plasserer du i en praktisk sovealkove. Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt balkong. I tillegg disponerer andelseier 2 boder i kjeller. Mulighet for leie av p-plass.

Innhold

Leilighet i 3.etasje som inneholder:
Entré, bad, stue/kjøkken og alkove.

2 boder i felles bod anlegg i kjeller.
Felles vaskekjeller.

Standard

Blokka er fra 1965. Normal standard på bygget utfra alder/konstruksjon. Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Boligens alder tilsier at det ved en ombygging/oppussing vil kunne avdekkes feil/mangler utover det beskrevne i rapporten.

Kjøkkenet har innredning med laminerte skrog, glatte fronter og heltre benkeplate med kjøkkenkum. Flislagt og belysning over benkeplate. Plass til frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Integrert stekeovn. Induksjonstopp ned felt i benkeplate. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

Badet ble renovert i 2016 ref. tidligere eiers egenerklæring. Opplyst utført av firmaer. Badet har fliser på vegger og gulv, samt panel i himling. Oppvarming via elektriske varmekabler. Fallforhold på gulvet er målt og funnet tilfredsstillende etter krav. Plastsluk. Smøremembran med ukjent utførelse. Rommet er innredet med baderomsinnredning med slette fronter, heldekkende servant med 1-greps servantarmatur, overskap med speil på fronter og integrert belysning, gulvmontert toalett og dusjhjørne med dører.
ventilasjon via naturlig avtrekk.
Aktuell byggeforskrift: Teknisk forskrift 2010.
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
Følgende punkter som gjelder bad, har fått TG 2:
- Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Kostnadsestimat: Under 10 000
Avvik på badet som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Gjelder rørgjennomføringer i skap under servant.
- Det er påvist skader på innredning.

Innvendige overflater:
gulv er hovedsakelig preget av: Parkett.
vegger er hovedsakelig preget av: Malt strie og panel.
himlinger er hovedsakelig preget av: Malt betong/puss og panel.
Etasjeskiller i betong.

Tilbygg / modernisering:
2016 - Modernisering: Badet ble renovert i 2016. Opplyst i tidligere salgsoppgave.

Beliggenhet

Marcus Thranes gate 1B ligger midt i Gjøvik. Her har du mulighet til å bo i sentrum med alle fasiliteter rundt deg. Kort avstand til butikker, post i butikk og kjøpesenter. Skysstasjon er kun få minutters gange unna. NTNU er også innen gangavstand. Foruten koselige fortauskafeer, kan Gjøvik by på mengder med fritidsaktiviteter som Fastland friluftsbad med egen utendørs tennisbane og strandvolley. På vinteren har du Hovde ski/alpinanlegg med egen heis. Gjøvik stadion ligger rett rundt hjørnet.

Felleskostnader

2 904 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer kommunale avgifter, eiendomsskatt, utvendig forsikring, honorar til styret og forretningsfører, kabel-tv og internett. Strøm kommer i tillegg.

De månedlige felleskostnadene pr. 24.08.2022 er fordelt på følgende måte:
Felleskostnader: 2 829,-
Vaskemaskin: 75,-

Fellesutgifter fastsettes av styret i borettslaget, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

Det må påregnes kostnader til felleskostnader som fastsettes av styret i borettslaget i samarbeid med forretningsfører, (se punkt om felleskostnader)  innboforsikring, strøm, etc. Dette vil kunne variere avhenig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredånd etc.

Andel formue

30 320

Borettslag

Borettslag: Marcus Thranesgate 1 Borettslag, Orgnr: 950696834

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

I boligopplysningene innhentet fra GOBB 24.08.2022 fremkommer følgende:
"Borettslaget har for tiden ingen lån. Det kommer til å bli tatt opp ett lån i forbindelse med utskifting av vinduer og balkongdører i 2022, noe som vil føre til økte kostnader for beboerne."

Styreleder opplyser at i tillegg skal hoveddør byttes, samt alle dører inn til leilighetene. Videre opplyser hun at det skal legges nye membran på gulv på balkongene, samt at sluk skal ordnes. I tillegg skal blokken males utvendig. Styreleder opplyser at vedlikeholdet skal finanseires med lån noe som vil gi en økning i felleskostnadene med ca 1000,- pr.mnd.

Trappevask utføres av firma.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er ikke et IN-lag.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86184189

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 169 716,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 20 610,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Hundehold er tillatt, men det er ikke lov å ha hunder bundet på gårdsplassen. Hunder som forstyrrer kan styret kreve fjernet, ref ordensreglenes pkt. 12.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG 3: Branntekniske forhold: Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir
avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat

- TG 2: Vinduer: Det registreres noe misfarginger/avflassing innvending.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- TG 2: Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Avflassing av overflatebehandling på betongrekkverk.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- TG 2: Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Bad: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Rommet har kun naturlig ventilasjon.
Kostnadsestimat : Under 10 000
- TG 2: Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det er irr på rør. Det mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør. Gjelder eldre kobberrør.
Kostnadsestimat : Under 10 000

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Bad: Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker.
- Bad: Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. Gjelder rørgjennomføringer i skap under servant.
- Bad: Det er påvist skader på innredning.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
- Bad: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.
- Varmtvannstank: Felles varmtvannsbereder i kjeller.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Pkt. 1: Sprekk i flis.
- Pkt. 9: Sølvkre observert. Korrigerende tiltak er utført av Anticimex og kan fremvises.
- Pkt. 14: El-kontroll, mars 2022, kvittering kan fremvises.
- Pkt. 24:  Takstrapport.
- Pkt. 27: Utbedring av vinduer og verandadør planlagt.

Boligens areal

Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 31 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue/kjøkken og alkove.

Det foreligger ikke byggemeldte tegninger.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 044 kvm, Eierform: Fellestomt

Eiet tomt på 1 044,90m² som er flat og opparbeidet med plen og beplantning. Asfaltert gårdsplass. Det må søkes til borettslaget om parkeringsplass utenfor blokka. Ellers gateparkering etter gjeldene regler.

Garasje / Parkering

Marcus Thranes Gate 1 Borettslag har 13 biloppstillingsplasser og en moped/motorsykkelplass til leie. Følgende regler gjelder for disse:
- Årsavgift pr. p-plass er kr. 950,-
(megler gjør oppmerksom på at det står feil sum i ordensergeler for p-plasser)
- P-plassene leies kun ut til andelseiere.
- Når alle p-plssene er leid ut, vil det bli satt opp venteliste etter ansiennitet.
- Alle som parkerer ulovlig på reservert p-plass, vil kunne bli tauet bort.
- De som leier p-plass må selv sørge for å måke snø på sin plass.
- Alle gjester skal parkere i gaten.

Reglement for p-plasser følger som vedlegg til salgsoppgaven.

Styreleder opplyser at det pr. 14.09.2022 er 1 på venteliste.

Byggemåte

Bygning i 3 etasjer + kjeller. Støpt grunnmur. Betonggulv på grunn i kjeller. Betong i etasjeskille. Yttervegger oppført i trekonstruksjoner betong og trekonstruksjoner. Utvendig forblendet med tegl og felter med fasadeplater. Flat takkonstruksjon tekket med folie/papp. Betongtrapp i kjernen. Bygget har ikke heis. Vinduer i treverk med 2-lags isolerglass.

Tekniske installasjoner:
- Synlige vannrør i: Plast, rør-i-rør og noe kobber.
- Fordelerstokk til rør i rør i servantskapet på badet.
- Synlige avløpsrør i: Plast. Kun avløpsrør i leiligheten er vurdert.
- Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft trekkes ut av mekanisk avtrekk eller naturlig oppdrift.
- Felles varmtvannsbereder i kjeller.
- El-anlegg med automatsikringer. Sikringsskapet er plassert i felles gang utenfor leiligheten. Skjult og åpent ledningsnett.

Lovlighet:
- Det er påvist synlig tegn på avvik i branncelleinndeling utifra byggteknisk forskirft:
Boligen er oppført før 1985 og ihht. Forskrift om brannforebygging skal eksisterende bygninger oppgraderes til sikkerhetsnivået
gitt i byggeforskrift av 1985 eller senere byggeregler. Dagens krav er strengere.
- Det er påvist avvik i forhold til rømingsveg, dagslysflate eller takhøyde:
Leiligheten har rømning via balkong og felles innv. trapp. Dagens krav til rømningveier er strengere.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Barnehage / skole i området

Barnehager
Gjøvik barnehage (1-5 år, 0.3 km)
Trollhaugen barnehage (3-5 år, 0.5 km)
Lissomskogen barnehage (0-5 år, 0.9 km)

Skoler
Gjøvik skole (1-7 kl., 0.4 km)
Steinerskolen i Gjøvik/Toten (1-10 kl., 1.6 km)
Fredheim skole (1-7 kl., 1.8 km)
Gjøvikregionen International School (1-7 kl., 23 min)
Bjørnsveen ungdomsskole (8-10 kl., 1.8 km)
Vardal ungdomsskole (8-10 kl., 3 km)
Gjøvik videregående skole (0.9 km)

Se vedlagte nabolagsprofil for ytterligere informasjon.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Oppvarming består av strøm.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter faktureres Marcus Thranes Gate 1 BRL.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 352 605 pr. 21.09.22 10:37 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 269 378 pr. 21.09.22 10:37 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Kommunedelplan arealdel (KP). Navn: 3407 KP2020-2032 -Kommuneplanens arealdel 2020-2032.
Formål: Bebyggelse og anlegg, Nåværende,
Andre typer, nærmere angitt bebyggelse og anlegg. Veg/Teknisk infrastruktur.
Bestemmelsesområde. Støysone: gul og rød sone iht T-1442.
Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur.
Faresone: Flomfare.
For liten del av eiendommen mot Marcus Thranes gate: Reguleringsplan skal fortsatt gjelde. Vedtaksdato: 29.10.2020.
Reguleringsplan (RP). 3407 05020371 - Fv. 172 Hans Mustadsgate - Marcus Thranes gate, del 1 av gjennomgående sykkelveg. Boligbebyggelse. Annen veggrunn, grøntareal. Fortau. Vedtaksdato: 26.11.2015.
 For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Gjøvik kommune eller megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser på borettslagets grunnboksblad:
Pengeheftelser i festerett
1964/3362-3/19  Festekontrakt - vilkår  
25.06.1964 
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 1,200
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
BESTEMMELSE OM VILKÅR FOR SLETTELSE AV LEIEKONTRAKT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste

Heftelsen følger eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp.
Eiendommen har ikke vannmåler.
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 48 09 38 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Budgiver oppfordres til å skrive ønsket overtagelsesdato i budskjema.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr pt stort kr 7644,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Marcus Thranes gate 1B, 2821, Gjøvik, Gnr. 67 bnr. 958, andelsnr. 12 i Marcus Thranesgate 1 Borettslag med orgnr. 950696834 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0292

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.