Kopperud

Koselig enderekkehus med 3 soverom. Mjøsutsikt fra 2.etasje. Fine uteplasser. Nytt garasjeanlegg med 1 bilplass og bod.

Camilla Colletts veg 4 A , 2818 Gjøvik

VISNINGER

3. oktober mandag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Gry Monica Brovold
Gry Monica Brovold Partner / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

95%

eier sin egen bolig

79%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

34%

har bolig på over 120 kvm

31%

er barnefamilier

29%

er gift

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 92 m²
Bruksareal 100 m²
Tomt 15 084 m² / Fellestomt
Byggeår 1972
Gårdsnummer 52
Bruksnummer 89
Energimerking F
FINN.no 274177122
Sist endret 26.09.2022 10:17
Prisantydning 2 350 000,-
Totalpris 2 694 962,-
Fellesutgifter 4 992,-

Beregnet totalkostnad

2 350 000,- (Prisantydning) 329 306,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 679 306,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 202,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 644,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 656,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 694 962,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Camilla Colletts veg 4A -  lyst og trivelig enderekkehus fordelt over 2 plan med arealeffektiv planløsning, beliggende i rolig og etablert boligområde på Kopperud. I 1.etasje finner du entré m/trapp gang, stue og kjøkken. I stuedelen er det plass til både spisestue samt sofamøblement og tv-benk. Fra stuen er det adkomst til vestvendt terrasse - det er også en koselig uteplass ved inngangspartiet. Oppe i 2.etasje finnes gang, 3 soverom, bad/vaskerom og separat toalettrom.

Bra med lagringsplass i utvendige boder- det er en sportsbod i forbindelse med inngangspartiet, samt en separat bod med egen dør i fellesanlegg.
Egen garasje i nytt felles garasjeanlegg, plass til 1 bil, bodplass i bakkant.

Attraktivt og barnevennlig område med gangavstand til Kopperud skole - det er også barnehage i nærheten.
Flotte turmuligheter året rundt. Kort vei ned til sentrum av Gjøvik som bl.a. kan friste med innlandets største kjøpesenter og Mjøsa!

Velkommen til hyggelig visning!

Innhold

Enderekkehus over 2 plan med følgende innhold:

1.etg:
Entré, gang, stue, kjøkken og 2 boder. Terrasse ved inngangsparti. Fra stuen er det utgang til terrasse og hageflekk.

2.etg:
Gang, 3 soverom, bad og wc.

Biloppstillingsplass i felles, nytt garasjeanlegg, forberedt for el-billader.

Standard

Rekkehus over 2 plan med normal enkel standard og planløsning.

Kjøkken:
Lyst og koselig kjøkken med plass til lite spisebord. Kjøkkeninnredning er i lys og delikat, har laminerte skrog og profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt kjøkkenkum.
Det er fliser og belysning over benkeplate. Plass til frittstående kjøleskap og komfyr. Kjøkkenventilator er montert over komfyr.

Bad i 2.etg:
Belegg på gulv og vegger sant himlingsplater i tak. Servant med underskap og dusjkabinett. Opplegg vaskemaskin. Naturlig avtrekk. Tilluft dør. Stråleovn.

Følgende bygningsdeler på badet har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport:
-Sluk, membran og tettesjikt.
-Sanitærutstyr og innredning.
-Ventilasjon.

Toalettrom i 2.etg:
Toalettrom med gulvbelegg på gulv, malte glatte flater på vegger og himlingsplater i tak. Servant og gulvmontert toalett. Naturlig avtrekk. Tilluft ved dør.

Toalettrommet har fått tilstandsgrad 2 i takstmannens tilstandsrapport.

Innvendige overflater består i hovedsak av:
Gulv: Parkett, belegg, heltre og teppe.
Vegger: Panel, plater, malt strie, belegg og malte glatte flater.
Himling: Himlingsplater og panel.

Vedlikehold/påkostninger:

Bygningen fremstår vedlikeholdt både utvendig og innvendig, men har bygningsdeler som har utlevd eller tilnærmet utlevd sin levetid. Boligen er 48 år gammel og det må påregnes ekstra kostnader i
forhold til en ny bolig. Ved kjøp av brukt bolig kan det være vanskelig å vite hva man skal forvente av behov for vedlikehold og oppgradering. Alder og tilstand på for eksempel tak, kledning, vinduer og rør vil avgjøre byggets vedlikeholdsbehov fremover. Byggeskikk og materialvalg vil også variere ut ifra byggets alder, noe som gjør at energiforbruk, komfort og bruk kan variere fra bygning til bygning avhengig av alder og hva som eventuelt er oppgradert.

Av påkostninger nevnes:

Tilbygg / modernisering
Modernisering VEDLIKEHOLD/PÅKOSTNINGER:(Opplyst av kilde)

2002 Modernisering Oppgradert badet. Utført av firma.
2010 Modernisering Ny innmat i sikringsskapet. Utført av firma.
2017 Modernisering Ny kjøkkeninnredning. Utført av firma.
2020 Modernisering Behandlet utvendig kledning. Utført av firma.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert  20.09.2022 som dette er hentet fra.

Beliggenhet

Camilla Colletts veg 4A ligger høyt og fritt på Kopperud, sør for Gjøvik sentrum. Dette er et solrikt og stille område, med kort vei ned til sentrum. Området består av eneboliger og flermannsboliger. Det er også kort vei til turterreng, og Vind skiarena ligger kun en liten kjøretur unna.

Herfra er det gangavstand til Kopperud skole, området er svært barnevennlig, så det er trygt å bruke beina til skolen, det er også barnehage i nærheten.

Gjøvik sentrum ligger noen minutter unna, og kan bl.a. friste med innlandets største kjøpesenter, koselig gågate med butikker og fortauskafeer, Mjøsa med Mjøspromenadaen og mye mer.

Felleskostnader

4 992 pr. mnd. inkl. renter og avdrag på andel fellesgjeld, kabel-tv, internett, utvendig forsikring, forretningsførsel og kommunale avgifter. Strøm og innboforsikring kommer i tillegg.

Felleskostnadene fordeler seg p.t. som følger:

Felleskostnader: kr. 3 643,- pr. mnd.
Renter: kr. 651,- pr. mnd.
Avdrag: kr. 698,- pr. mnd.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnader må det påregnes kostnader til strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold etc. Dette vil kunne variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Andel fellesgjeld

kr. 329 306,-

Avdrag fellesgjeld

P.t. kr. 698,- pr. mnd.

Andel formue

kr. 18 212,- pr. 31.12.2021.

Borettslag

Borettslag: Fredeng 4 borettslag a/l, Orgnr: 948925575

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder opplyser at det er planlagt bytte av tak i borettslaget - dette vil medføre økte felleskostnader,  men at det på nåværende tidspunkt er usikkert hvor mye dette vil utgjøre i kroner og øre.
Det er ikke planlagt andre større ting på nåværende tidspunkt.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja.

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseierne er ansvarlig for å dekke borettslagets kostnader.  Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader.  Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader.  Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap:

Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS

Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag som har tegnet sikring kan si opp avtalen med 6 måneder oppsigelsestid.  Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.  Finansieringsforetaket kan til enhver tid si opp en avtale med sikrings taker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring. 

Dette er dekkende for de borettslag som er sikret gjennom Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Hvis borettslag er sikret gjennom andre ordninger må megler få opplyst derfra hvilke opplysninger som skal gis.

Laget er IKKE et IN-lag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 61778184752, Nordea Bank Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 07.09.2022: 2.39% pa.
Antall terminer til innfrielse: 112
Saldo per 07.09.2022: 13 172 246
Andel av saldo: 329 306
Første termin/første avdrag: 30.09.2020 ( siste termin 30.06.2050 )
Flytende rente

Rentekostnader fellesgjeld

P.t  kr. 651,- pr. mnd.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86178242

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd/overskudd på kr. 1 334 438,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 332 040,- i overskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak større rehabiliteringskostnader i 2020 enn hva som var budsjettert.

Vedtekter / husordensregler

Borettslagets vedtekter og husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik, i takstmannens tilstandsrapport:
-Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Erfaringsmessig kan eldre etasjeskiller ha skjulte skader, det ble ikke registrert tegn på dette, men det gjøres oppmerksom på risikoen. Etasjeskiller har endel skjevheter. Bjelkelag over krypekjeller er en typisk risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Lav
høyde mellom bjelkelag og terreng, dette kan gi økt risiko for skade. Knirk registrert.

-Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold:
Branntekniske forhold er vurdert iht. TEK 17 som er dagens krav. Denne forskriften er strengere og gir avvik iht. gjeldende forskrift ved oppføring av boligen. Det vil derfor automatisk gis TG 3 på dette
punktet om boligens branntekniske forhold ikke tilfredsstiller dagens krav. Det er ikke nødvendigvis behov for utbedring av bygningsdelen.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
Kostnadsestimat : Under kr 10 000,-

Følgende bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak, i takstmannens tilstandsrapport:
-Utvendig > Taktekking - 2:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Taktekkingen har begrenset restlevetid. Taktekking er delvis mosegrodd, anbefales fjernet fordi det forkorter levetiden til tekkingen.

-Utvendig > Nedløp og beslag:
Det er avvik: Takvannet ledes ikke vekk fra bygningen. Dette påfører konstruksjonene (ringmur, grunnmur, drenering og fuktsikring) unødvendig høy
fuktbelastning. Anbefaler at man kobler et 3-4m langt overvannsrør til nedløpet. Røret legges oppå terrenget eller graves ned vekk fra grunnmuren/bygningen.

-Utvendig > Veggkonstruksjon:
Det er avvik: Eldre trevegger kan erfaringsmessig ha skjulte skader, spesielt over grunnmuren og rundt vinduer/dører/gjennomføringer. Eksakt tilstand kan ikke kontrolleres uten bygningsmessige inngrep. Det
er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning. Lufting av kledning er ikke iht til dagens anbefalte løsning. Det kunne ikke påvises spesielle problemer med den synlige delen av konstruksjonen utover
normal elde og slitasje ved visuell besiktigelse.

-Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Det er avvik: Terrasse og rekkverk/levegg har noe skjevheter. Verandaer/terrasser som er værutsatt og uten tak, vil alltid ha ekstra vedlikeholdsbehov. Konstruksjon fundamentert direkte på terreng vil normalt bevege seg som følge av setninger i grunnen og tele.

-Innvendig > Radon:
Det er avvik: Det er ikke fremvist dokumentasjon på radonmåling.

-Innvendig > Pipe og ildsted:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.

-Innvendig > Krypkjeller:
Det er avvik: Krypekjeller/blindkjeller er en risikokonstruksjon, det vil si en konstruksjon som erfaringsmessig har høy skadefrekvens. Krypekjeller/blindrom er ikke inspisert. Adkomst ikke mulig. Lav høyde mellom grunnen og bjelkelag, dette er forhold som kan gi økt risiko for skader.

-Innvendig > Innvendige dører:
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.

-Innvendig > Andre innvendige forhold:
Det er avvik: Begrenset oppvarmingsmulighet om strøm blir borte.

-Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen Ved bruk av fuktindikator på utsatte steder registrerte jeg ingen unormale verdier. Våtrommet har utlevd normal levetid, oppussing må påregnes. Det gjøres oppmerksom på at våtrommet har vært lite/forsiktig brukt. Endret bruk kan medføre større risiko for fuktskader.

-Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad:
Det er avvik: Baderomsinnredning har svellet/har fuktskader.

Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Rommet har kun naturlig ventilasjon.

-Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc:
Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank:
Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er innført krav om at varmtvannsberedere med effekt over 1500 watt ikke skal være tilkoblet med vanlig stikkontakt, men være såkalt fast tilkoblet. Kravet ble opprinnelig innført i 2010 og gjaldt da varmtvannsberedere med effekt over 2000 watt, men ble endret til 1500 watt i 2014. Kravene til fast tilkobling av varmtvannsberedere fremgår av NEK 400.

-Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i 1. etasje. Punkt nummer 1-7 er besvart av eier og er ikke takstingeniørens vurdering.

-Tomteforhold > Terrengforhold:
Det er avvik: Regnvann og smeltevann må ikke renne inn mot bygningen, vann fra taknedløp må ledes bort. Fuktsikring er normalt ikke dimensjonert for å ta unna takvann. Stedvis fall på terreng mot bygning, dette er avvik fra dagens krav. Anbefalt fall på terreng er 1:50, 3 m fra fundamentene. (Det vil si jevnt fall på minimum 60 mm, 3 m fra fundamentene).

-Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Ingen bygningsdeler har fått tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak, i takstmannens tilstandsrapport.

Hulltaking:
-Fukt i tilliggende konstruksjoner:
Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:
-Utvendig > Takkonstruksjon/Loft:
Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg. Takkonstruksjonen er lukket og inspeksjonsmuligheten er derfor begrenset. Skrå,
isolerte takflater i boden defineres som risikokonstruksjon på grunn av erfaringsmessig høy skadefrekvens.

-Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad.

-Tomteforhold > Byggegrunn.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 20.09.2022 som dette er hentet fra.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
-Punkt 2: Nye belegg vegger, gulv, dusjkabinett, servant og skap.
-Punkt 2.1: Nytt sluk.
-Punkt 5: Ingen kjeller.
-Punkt 6: Nåværende eier har ikke hatt/brukt vedovn siden innflytting i 1983.
-Punkt 12: BBL Fredeng 4 skal fornye tak med oppstart 10.10.2022.
-Punkt 13: Nye sikringsskap.
-Punkt 15: Forberedt med tilkoblingspunkt i nybygd garasje.
-Punkt 23:  Målt for 4 år siden. Lave verdier. Ingen anbefalte tiltak. Dokumentasjon mangler.
-Punkt 27: Nytt tak. Estimert økt felleskostnad er 400 kr/måned.

Tilleggskommentar:
Selgers fullmektig har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 92 kvm, Bruksareal: 100 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue og kjøkken.

2. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom:46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom, bad og wc.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet iht. rommenes faktiske bruk, selv om rommene kan være i strid med byggeforskrifter. Deler av bod er ikke medtatt som målbare arealer pga. lav takhøyde.

Målt takhøyde 2. etasje: Varierende, men målt 240 cm.
Målt takhøyde 1. etasje: Varierende, men målt 240 cm. Skråhimling i ene boden.

Lovlighet:

Det foreligger ikke tegninger.

Arealbekreftelse

Arealer er oppmålt av takstmann ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 15 084 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Tomten er flat/skrånende og opparbeidet med plen, trær og prydbusker. Leiligheten disponerer naturlig del av tomten som ligger ved sin bolig.

Garasje / Parkering

Ja.

Andelseier disponerer 1 garasjeplass i felles garasjeanlegg i rekke.
Regler for parkering er vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Byggemåte

Enkel bygningsbeskrivelse:

Fundamentert på pilarer med kryperom under 1. etasje. Yttervegg i isolert bindingsverk. Stående utvendig trekledning. Trevinduer, ytterdør og balkongdører med 2- og 3-lags isolerglass. Mønet skråtak i tre. Taktekking av metallplater og asfaltshingel. Utvendige beslag og takrenner/nedløp i metall. Trapp av treverk mellom etasjene. Elementpipe. Etasjeskillere med trebjelkelag.

Drenering:
Det er ikke kjennskap til utbedringer av fuktsikring siden byggeår. Ved denne type fundamentering vil det normalt ikke være etablert drensrør. Takvann ført ut på terreng.

Vinduer:
Trevinduer med 3-lags isolerglass. Trevinduer med 2-lags isolerglass.
Alder på isolerglass er i hovedsak fra 1997.

Dører:
Ytterdør i treverk med 2-lags isolerglass fra 1997. Ytterdør i treverk til bod fra 1998. Balkongdør i treverk med 3-lags isolerglass fra 1997.

Innvendige dører: Profilerte tredører. Lette/glatte dører. Glassfelt i enkelte dører.

Terrasse:
Terrasse mot vest med adkomst fra stue. Fundamentert på blokker direkte på terrenget. Konstruksjoner, overflater, rekkverk og håndlist i treverk.

Vannledninger:
Synlige vannrør i: Kobber/metall. Innvendige vannrør er som fra byggeåret.

Avløpsrør:
Synlige avløpsrør i: Plast.
Innvendige avløpsrør er som fra byggeåret.

Varmtvannsbereder på ca. 116 liter fra 2000 er plassert i benkeskap på kjøkkenet.

Ventilasjon:
Ventilasjonen består av mekanisk og naturlig avtrekk. Frisk tilluft blir tilført gjennom ventil i yttervegg, ventiler i vindu eller gjennom aktiv lufting med vinduer. Brukt luft suges ut av mekanisk avtrekk eller
naturlig oppdrift.

El-anlegg:
El-anlegg med automatsikringer. I hovedsak åpent ledningsnett. Sikringsskapet er plassert i gang i 1. etasje.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport datert 20.09.2022 som dette er hentet fra.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen, men det foreligger ferdigattest på ombygging datert 31.08.1998. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Dokumentet kan fåes ved henvendelse til megler.

Gjøvik kommune opplyser:
Det er søkt om midlertidig brukstillatelse i 1972 men jeg finner ikke at det er gjort vedtak.

Barnehage / skole i området

Barnehager:

Engehaugen menighetsbarnehage (1-5 år) 6 min 27 barn, 1 avdeling 0.5 km
Marihøna barnehage (1-5 år) 7 min 60 barn 0.5 km
Kvartsvegen barnehage (1-6 år) 7 min 60 barn 0.6 km

Skoler:

Kopperud skole (1-10 kl.) 5 min 460 elever, 20 klasser 0.5 km
Vindingstad skole (1-7 kl.) 18 min 309 elever, 21 klasser 1.5 km
Gjøvikregionen International School (1-7 kl.) 5 min
Gjøvik videregående skole 10 min 1050 elever 5.4 km
Raufoss videregående skole 15 min 450 elever 11.4 km

Se vedlagte nabolagsprofil.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Boligen varmes opp med hjelp av strøm.

Det er montert panelovner i flere rom.

Ildsted:
Elementpipe. Ildsted er ikke montert.
Sist tilsyn, dato: 20.09.2016.
Sist feid, dato: 06.06.2019.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 637 071 pr. 21.09.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 293 457 pr. 21.09.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til Brll Boligområde, rekkehus i henhold til reguleringsplan (RP) med navn 3407 05020057 - Fredeng mm. vedtatt 8.9.1971. Eiendommen omfattes av Kommuneplanens arealdel  (KP) med navn 3407 KP2020-2032- Kommuneplanens arealdel 2020-2032, vedtaksdato 29.10.2020 og formål:
-Bebyggelse og anlegg, Nåværende boligbebyggelse.
-Bestemmelses område.
-Infrastruktursone: Krav vedrørende infrastruktur.

Merknad fra Gjøvik kommune:
Kommuneplanens arealdel § 1-4 Forholdet til øvrige reguleringsplaner a) Kommuneplanens arealdel går foran øvrige eldre reguleringsplaner som ikke er listet opp i § 1-3, men de vil fortsatt gjelde så langt de ikke er i motstrid med kommuneplanens arealdel. b) Reguleringsplaner som inneholder formålet spesialområde bevaring gjelder foran kommuneplanens arealdel for dette temaet. c) Byggegrenser i reguleringsplanene gjelder foran byggegrensene i § 6-1.2.

 For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Ingen kjente rettigheter eller heftelser er registrert i grunnboken.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløpsforhold.

Merknad fra Gjøvik kommune:
På eiendommer tilknyttet offentlig avløp og som er bebygd før ca. 1975 kan det være septiktank. Septiktanken er en del av det private stikkledningsanlegget og ansvaret for drift og vedlikehold, inkludert tømming, påhviler hjemmelshaver.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til grymonica@partnerseiendomsmegling.no eller SMS: 95 84 58 15 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Leiligheter i borettslag tilknyttet Gjøvik og Omegn Boligbyggelag, skal lyses ut på forkjøpsrett for borettslagenes og boligbyggelagets medlemmer.
Annonse vedr. forkjøpsrett legges ut på vår hjemmeside, www.gobb.no hver onsdag.

Frist for å melde bruk av forkjøpsrett er onsdag i etterfølgende uke kl 12.00. Melding om bruk av forkjøpsrett leveres boligbyggelaget på eget skjema. Finansieringsbevis må vedlegges. Kjøper, selger og meglere tilskrives når forkjøpsretten er avklart.

Medlemskap i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag skal være tegnet før kontraktskriving. Husk at dersom det er flere eiere til boligen, må begge (alle) eiere ha hvert sitt medlemskap i boligbyggelaget. Medlemskapet er gyldig først når det er betalt.

Styret i borettslaget skal godkjenne nye andelseiere. Styret tilskrives umiddelbart etter at forkjøpsretten er avklart, og har da en frist på 20 dager på å eventuelt nekte godkjenning.

Ved bruk av forkjøpsrett påløper det et gebyr p.t. stort kr 7644,-  for kjøper.

Adresse og matrikkel

Camilla Colletts veg 4 A, 2818, Gjøvik, Gnr. 52 bnr. 89, andelsnr. 6 i Fredeng 4 borettslag a/l med orgnr. 948925575 i Gjøvik kommune

Oppdragsnummer

6-22-0310

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.