#ÅBOGEN

Idyllisk beliggende hytte ved vannkanten | Egen brygge | Solrikt | Gode tur- og friluftsmuligheter!

Austmarkavegen 521 , 2220 Åbogen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Jannik Holm
Jannik Holm Eiendomsmeglerfullmektig

NABOLAGSPROFIL

100%

eier sin egen bolig

50%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

60%

har bolig mellom 60-120 kvm

50%

er barnefamilier

33%

er gift

Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 35 m²
Bruksareal 35 m²
Tomt 368 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 1
Soverom 1
Byggeår 1965
Gårdsnummer 15
Bruksnummer 36
FINN.no 239674293
Sist endret 23.11.2021 15:34
Prisantydning 1 180 000
Totalpris 1 220 769

Beregnet totalkostnad

1 180 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 29 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 180 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 40 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 220 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Austmarkavegen 521 - En tømmerhytte med en idyllisk og solrik beliggenhet i Åbogen, ca. 12,3 km fra Kongsvinger. Hytten ligger langs Langtjennet med egen brygge, og med gode bade- og fiskemuligheter. Området byr på tur- og friluftsaktiviteter året rundt. Her får man den gode følelsen av avkobling og frihet!
Hytten har en romslig terrasse på ca. 21 kvm utenfor ytterdøren, og en lys entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette sko. Stue med god takhøyde, og med plass til sofa med tilhørende møblement og spisebord. Det er montert en peis som varmer godt på kaldere dager. Kjøkken i praktisk tilknytning til stue. Soverom med adkomst til gulvareal på ca. 7 kvm (arealet er ikke medregnet i arealmålingen). Frittstående bod.
Hytten har oppussingsbehov og kostnader i forbindelse med dette bør påregnes.

Innhold

Hytte: Gang, kjøkken, stue og soverom. Samt gulvareal over soverom og kjøkken, arealet er ikke medberegnet i arealmålingen.
Frittstående bod på ca. 4,5 kvm. I tillegg krypekjeller under hytten.

Entré

Velkommen inn! Lys entré som gir et hyggelig førsteinntrykk. God plass til å henge yttertøy og sette sko.

Stue

Romslig og hyggelig stue med god takhøyde - og godt med plass til sofa med tilhørende møblement og spisebord. De store vindusflatene slipper inn godt med lys. Det er montert en peis i stuen som varmer godt på kaldere dager, og som skaper en fin atmosfære.

Kjøkken

Separat og lyst kjøkken i praktisk tilknytning til stue. Kjøkkeninnredningen er utført med slette fronter og benkeplate i tre. Videre er kjøkkenet utstyrt med frittstående komfyr og kjøleskap med frysedel. Enkel servant med kaldtvann.

Terrasse

Hytten har en romslig terrasse på ca. 21 kvm utenfor ytterdøren. Fra terrassen er det direkte adkomst til området rundt hytten. God plass til flere sittegrupper, planter og grill. Utstyrt med belysning, stikkontakt og terrassevarmer.

Soverom

Hyggelig soverom malt i en lys farge, med plass til en seng. Fra soverommet er det adkomst til areal over soverom og kjøkken.

Beliggenhet

Eiendommen har en herlig og tilbaketrukket beliggenhet i idylliske og landlige omgivelser på i Åbogen, ca. 12,3 km fra Kongsvinger. Tomten går langs Langtjennet med bade- og fiskemuligheter.
Området byr på utallige frilufts- og aktivitetsmuligheter året rundt. Liermoen ligger ca. 5,2 km fra hytten og byr blant mye annet på merkede turstier og kilometervis med preparerte skiløyper.. Populære Kongsvingers golfklubb med 18-hulls golfbane ligger også innenfor en kort kjøretur. Her er mulighetene mange!
Til Kongsvinger sentrum er det ca. 15 minutter med bil, som kan by på det meste av bymessige fasiliteter som blant annet kjøpesenter med 40 butikker inkludert dagligvare, kino/teater, serveringssteder, servicetilbud, svømmehall og idrettsanlegg mm.
Med bil er det ca. en time og 30 min til Oslo og ca. 30 min til Charlottenberg i Sverige. Fra Kongsvinger kan man ta tog i retning Asker til bl.a. Oslo S. Nærmeste bussholdeplass fra hytten er Snarebrua som man kan ta til Kongsvinger.

Tomt

Areal: 368 kvm. Eierform: Eiet tomt

Areal: 368 kvm, Eierform: Eiet tomt
Gang, kjøkken, stue og soverom.

Løpende kostnader

I tillegg til de kommunale avgiftene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, innboforsikring og evt. abonnement for tv og internett.
Det har tidligere blitt benyttet Riks TV.
Selger opplyser om at strøm kun har blitt benyttet på sommeren.

Kommunale avgifter

Kr. 2 718,52 pr. år
De kommunale avgiftene inkluderer renovasjon og eiendomsskatt, og er fordelt slik:
Renovasjon kr. 1.012,52
Eiendomsskatt kr. 1.706,-
Dette er kommunale avgifter fakturert i 2020. Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 79 835 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm
Hytte:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjøkken, stue og soverom.
Ca. 7 m² med gulvareal over soverom og kjøkken. På grunn av lav takhøyde er arealet ikke medregnet i arealmålingen.
Krypekjeller under hele hytten (ca. 29 m²). Takhøyden ble målt til ca. 1,46 meter. Adkomst via luke i stuen.
Frittstående bod på ca. 4,5 m².
Stuen har skråtak som går ifra ca. 2,33 meter til ca. 3,15 meter midt i rommet. Takhøyden ble målt til ca. 2,00 meter på soverom og kjøkken.
De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 10.11.2021 utført av Erik Haave. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Ifølge matrikkelrapporten til eiendommen har eiendommen ved siden av hytten, bestått av et garasjeuthus/anneks til fritidsbolig som i 2012 ble revet/brent. Det foreligger ikke informasjon om hvor størrelsen på dette bygget.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass på andre siden av veien.

Byggemåte

Grunnmur i betong. Jord/subus på gulvoverflaten i kjeller. Yttervegger i laftet tømmer behandlet utvendig. Saltak i trekonstruksjon utvendig tekket med stålplater. Renner og nedløp av metall. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Hytten har ytterdør med profilerte overflater utvendig og glatte flater innvendig av tre. Vinduer med ett-og to-lags glass og karmer/rammer av tre fra byggeår.
Krypekjeller under hytten. Adkomst via luke i stuen. Betongvegger- og jord/subus på gulvoverflaten.
Frittstående bod bygget på blokker av lettklinker. Yttervegger med liggende maskinlaft. Saltak bygget i trekonstruksjoner tekket med papp.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, ifølge informasjon fra kommune. Det foreligger ikke godkjente bygningstegninger i kommunen sine arkiver.

Oppvarming / teknisk

Oppvarming med åpen peis i stuen. Naturlig ventilasjon. Fritidsbolig med sommervann. Enkel servant med kaldtvann på kjøkken.

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er avsatt til spredt fritidsbebyggelse - nåværende etter kommuneplanen. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Eiendommen er under faresone for flom.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutt/heftelse som følger eiendommen. Kjøpers bank får prioritet etter disse. Boligen leveres fri for pengeheftelser.
Tinglyst 24.09.1965
med dagboknr. 3943-1/13
Bestemmelse om bebyggelse  
Vegvesenets betingelser vedtatt
(..) eier av gnr. 15 bnr. 37 i Kongsvinger kommune (..) vedtar for meg selv eller senere eiere av eiendommen følgende vilkår: 1. Eieren fraskriver seg rett på erstatning for skader eller ulemper som måtte skyldes veivedlikeholdet, utbedringsarbeider eller veitrafikken, og som er en følge av at bygningen ligger innenfor byggegrensen. 2. Området mellom bygningen og veiens eiendomsområde skal til enhver tid av eieren holdes ryddig så oversikten ikke hindres, og det må ikke nyttes til opplagsplass. (..) 5. Eieren må rette seg etter de påbud som veivesenet måtte finne nødvendig å gi av hensyn til trafikkavvikling (gjelder området mellom hus og vei), 6. Dispensasjonen er midlertidig og kan tilbakekalles når veivesenet finner det nødvendig av hensyn til trafikk eller veiarbeider. De fraskriver Dem herved krav på erstatning ved eventuell flytting av hytten. 7. De kan ikke påregne å få avkjørsel til riksveien, adkomstveien må derfor legges om eksisterende avkjørsel til våningshuset nord for eiendommen.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3401-15/37
Rettigheter i eiendomsrett
Tinglyst 28.06.2018
med dagboknr. 952469-1/200
Bestemmelse om veg  
rettighetshaver:Knr:3401 Gnr:15 Bnr:36
Det gis rett til innkjøring og vei over 15/37 til fordel for hjemmelshaver 15/36 på følgende vilkår:
1. Retten avgis uten vederlag og følger eiendommen. Retten kan ikke separat selges, leies ut eller på en annen måte stilles til rådighet for en tredje part. 2. Veien skal legges til traséen som er inntegnet på (..) kart. 3. Veien skal kun benyttes som ferdsel, inkludert nødvendig av- og pålasting, og ellers holdes fri. Ingen av partene kan benyttes vei-området til parkering, lagring eller annen hensetting av gjenstander uten den andre parts uttalte samtykke. 4. Ferdsel kan kun skje på bar mark om den ikke skader omgivelsene eller setter vesentlige merker. (..).
Kopi av servitutter kan fås ved henvendelse til megler.

Vei/vann/avløp

Boligen er ikke tilknyttet offentlig vann, avløp eller privat septikanlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Kjøleskap (kombi med fryser) og stekeovn medfølger. Alt som står i hytten på visning kan kjøper overta.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.
Følgende er gitt Tg3 (tilstandsgrad 3). Se vedlagt tilstandsrapport for mer informasjon.
-Krypekjeller, innvendig inspeksjon, grunnet at det er ikke etablert fuktsperre mot grunn. Noe mangelfull isolering under stuen. Det ble på befaring målt ca. 21% trefukt i konstruksjonen. Trefukt over 16% er å betrakte som fuktig og tiltak må igangsettes. Sjablongmessig prisanslag: kr. 50 000 - 100 000,-.
-Elektrisk anlegg grunnet at det ikke foreligger kursfortegnelse eller oversikt over antall sikringer. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i TG3 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Sjablongmessig prisanslag: kr. 0 - 10 000,-.
-Brann, herunder om det er røykvarslere i boligen ihht. forskriftskrav. Det er ikke røykvarsler/-e iht forskrift i boligen. Sjablongmessig prisanslag: kr. 500,-.
Brann, herunder om det er brannslokkingsutstyr i boligen ihht. forskriftskrav. Det er ikke brannslukkingsutstyr ihht. forskrift i boligen. Sjablongmessig prisanslag: kr. 500,-.
-Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon, herunder fasader inkl. kledning grunnet at overflatebehandlingen bærer preg av alder. Det ble på befaring målt fibermetting i flere tømmerstokker. Fibermetting er når trefukt er målt til over 28%. Sjablongmessig prisanslag: kr. 100 000 - 300 000,-.
-Yttertak - Hovedtak, herunder konstruksjon grunnet at overflatebehandlingen er slitt og trenger til fornying. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift.
-Frittstående byggverk, herunder frittstående bod. Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak. Det ble på befaring målt fibermetting i yttervegg. Sjablongmessig prisanslag: kr. 10 000 - 50 000,-.
Videre er 41% gitt Tg1 (tilstandsgrad 0,1 og i, i orden), 32% gitt Tg2 (tilstandsgrad 2: alder, slitasje, skader, mv.) og 12% er gitt Tgiu (ikke undersøkt).

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.
Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.
Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses.

Adresse og matrikkel

Austmarkavegen 521, 2220, Åbogen, Gnr. 15 bnr. 36 i Kongsvinger kommune

Oppdragsnummer

71-21-0188

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.