#TONSENHAGEN

Sjelden mulighet! | Pen 5-roms | Super beliggenhet | 4 soverom | 2 bad | Garasje | Sentralt ved marka

Selvbyggerveien 50 , 0591 Oslo

BE OM SALGSSUM
Stian Storlien
Stian Storlien Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

27%

har bolig mellom 60-120 kvm

84%

av boligene er eldre enn 20 år

21%

er barnefamilier

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 105 m²
Bruksareal 105 m²
Tomt 39 296 m² / Fellestomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 1953
Gårdsnummer 87
Bruksnummer 9
Energimerking G
FINN.no 177956950
Sist endret 27.05.2020 10:45
Prisantydning 6 700 000
Totalpris 6 924 017
Ligningsverdi 1 359 121,-

Beregnet totalkostnad

6 700 000,- (Prisantydning) 208 282,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 908 282,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 600,- (Medlemsskap BRL to personer) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 735,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 924 017,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Oppdragsnummer

72-20-0006

Adresse og matrikkel

Selvbyggerveien 50, 0591, Oslo, Gnr. 87 bnr. 9, andelsnr. 171 i Skauen Borettslag med orgnr. 948677202 i Oslo kommune

Eier

Elin Løvhaug Lars Løvhaug

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja, det er forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

105 / 105 m²

Antall soverom

3
 

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1953

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Tomt

Areal: 39 296 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte internveier, gressplen, variert beplantning, sittegrupper og lekeapparater. Det er et et oversiktlig og barnevennlig område.

Beliggenhet

Nabolaget preges av flotte eneboliger, rekkehus og leilighetsblokker i fin harmoni, og med store grønne lunger seg imellom. Du har en rekke servicetilbud kun få minutter fra boligen. Nærmeste matbutikk er Kiwi Tonsenhagen, Rema 1000 Årvoll og Coop Prix Refstad. Linderud senter ligger i overkant av 1 km fra boligen og kan by et rikt utvalg butikker i alle varegrupper og serveringssteder. Her finner du Coop Mega, Vinmonopolet, Baker Samson, flere sko- og klesbutikker, legesenter og tannlege for å nevne noe.
Flotte tur- og treningsmuligheter rett utenfor døren. Med Lillomarka som nærmeste nabo finnes det milevis med tur- og skiløyper, samt flere idylliske badevann. Borettslaget har også et treningsrom som beboerne kan benytte seg av for et lite innskudd pr år. Samt fri tilgang til et hobbyrom med bordtennis, airhockeybord og biljardbord. Det er kort avstand til alpinbakken Grefsenkleiva og Elixia Linderud ligger en kort joggetur unna.
Ønsker man en fin søndagsutflukt anbefales et besøk på Årvoll gård. Gården byr på bl.a. ulike dyr, kafé og forskjellige kulturtilbud. Her er det aktiviteter for både store og små i alle aldre. I området finner du en rekke barnehager som Kilden, Sletta, Årvoll, Kolsåsbakken og Sandbakken for å nevne noen. Barna i borettslaget har fortrinnsrett i Skauen barnehage. Det er også flere skoler i nærheten. Nærmeste barneskole er Tonsenhagen skole. Årvoll barne- og ungdomsskole ligger også innen 1 km fra boligen. Nærmeste videregående skole er Bjerke.
Kollektivtilbud
Svært god kommunikasjon til sentrum, med 25, 33 og 31-bussen fra Tonsenhagen Torg. 60-bussen går fra Tonsenhagen. Buss 31 går hver 6 minutt. Om natten går bussen hver halvtime. Oslo sentrum er innen god rekkevidde både med bil og kollektivtrafikk.

Entré

Entréen er lysmalt og har fliser på gulv. Her kan du henge fra deg yttertøy og sette fra deg sko i garderobeskap som medfølger. Videre er det lagt nytt, slitesterkt laminat i gangen i 2020. Her finnes også ekstra skapinnredning og lagringsplass.

Stue

Boligen har to stuer, eventuelt kan den ene stuen brukes som soverom. Hovedstuen er delvis åpen mot kjøkken via buet inngang. Overflatene er lyse og det er pent laminatgulv i begge rom. De store vinduene sørger for meget gode lysinnslipp og gjør rommene lyse og luftige. I den ene stuen er det ekstra lagringsplass i skyvedørsgarderobe.

Kjøkken

Kvalitetskjøkken fra Sentrum Bygg med gode arbeidsoverflater. Innredningen har hvite, glatte fronter og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenet er fra 2014 og har eikedetaljer og benkebelysning. Ventilator med kullfilter er installert over kokesonen og integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin medfølger. Det er montert Water-guardsystem for automatisk avstenging av vannet, ved en eventuell lekkasje i kjøkkenbenken og komfyrvakt over koketopp.
På kjøkkenet er det plass til stort spisebord. Her kan familien samles til gode måltider.

Bad

Boligen har to bad som er rehabilitert i regi av borettslaget i 2005/06. Begge bad er flislagt og har gulvvarme. På hovedbadet består innredningen av servant med skapinnredning under og ved siden av servanten, speil med belysning over, vegghengt toalett og dusj med dusjvegger i glass. Det andre badet er utstyrt med opplegg for vaskemaskin, gulvstående toalett, servant, speil med belysning over og dusjsone.

Balkong

Fra kjøkkenet er det utgang til en solrik og hyggelig balkong. Balkongen er på ca. 8 kvm og kan enkelt møbleres med utemøbler. På sommerstid er meget gode solforhold med sol på dagtid og helt til kveld. Det er montert både stikkontakt og lampe på balkongen.

Soverom

De tre soverommene er lyse og av god størrelse. Det er plass til stor seng og nattbord på alle rom, samt tilhørende garderobeløsning på to av rommene. Det er forøvrig god lagringsplass i hele 4 boder som følger.

Felleskostnader

5.993,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, fyring (fjernvarme), varmtvann, kabel-TV, vaktmester, renter og avdrag fellesgjeld, trappevask, kommunale avgifter mm.
Fellesutgifter:
Felleskostnader kr. 4.585,-
Renter IN kr. 438,-
Avdrag IN kr. 970,-
Borettslaget er tilknyttet Årvoll Kabelnett AS.
Borettslaget har eget fellesvaskeri. Dette koster 600,- kroner pr år (valgfritt om man vil benytte)
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine
felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Etasje 1 etasje

Garasje / Parkering

Selger eier i dag en garasje som kan kjøpes separat.
Borettslaget har 8 garasjeplasser for utleie, samt 36 biloppstillingsplasser etter ventelister. Det finnes også et garasjelag hvor man kan kjøpe plass dersom andre ønsker å selge. Borettslaget har lagt opp strøm til rekkegarasjene og her vil den enkelte beboer kunne sette opp ladestasjon til EL-bil (konferer styret). Eierskiftegebyr på garasjeplass er kr. 1.235,-.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 359 121 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 892 836 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Blokkbebyggelse oppført i 1953. Grunnmur i støpt betong. Yttervegger i støpt betong/murkerkskonstruksjon, utvendig tilleggsisolert med puss - isolasjonsystem. Saltakkonstruksjon i tre, tekket m/betongtakstein, kaldloft m/boder. Etasjeskillere i støpt betong. Vinduer og balkongdør med 2- eller 3-lags isolerglass fra 1983-84.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 05.11.1951 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 105 kvm, Bruksareal: 105 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 105 kvm.
Primærrom: 105 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, to bad, gang, kjøkken, to stuer og tre soverom.
I tillegg disponerer boligen to loftsboder på hhv. 10 og 7 kvm, samt to kjellerboder på hhv. 4,7 og 5,5 kvm.
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre  uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet sentralvarmeanlegg (fjernvarme). Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Varme i gulv på bad. Nye radiatorer ble montert av borettslaget i 2012.

Regulering

Området er hovedsakelig regulert til bolig mm i henhold til S-2864 med tilhørende bestemmelser datert 14.05.1986.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst 4 servitutter. Disse omhandler kommunens til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.
Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

- Borettslagets hjemmeside: www.skauenbrl.org.
- Trimrom: Eget trimrom som ble pusset opp i 2010 med et stort utvalg av treningsapparater. Det koster kr. 300,- for nøkkel og kr 500,- i året.
- Hobbyrom: Hobbyrom i Selvbyggerveien 40 med bordtennisbord, air-hockeybord og et biljardbord.
- Smørebod: Borettslaget har en smørebod til fri bruk for beboerne.
- Fellesvaskeri: Det finnes 3 fellesvaskeri borettslaget (Selvbyggerveien 44, 52 og 56).
- Utleielokale: Borettslaget har et lokale til utleie i Selvbyggerveien 50. Lokalet er velutstyrt og har dekketøy til 40 personer.
Skauen borettslag er et meget veldrevet borettslag med god økonomi.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 83987163901, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 28.04.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 55
Saldo per 28.04.2020: kr. 30.068.224,-
Andel av saldo: kr. 195.710,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2019 ( siste termin 30.12.2033 )
Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-avtale).
Lånenummer: 83987189889, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 28.04.2020: 2% pa.
Antall terminer til innfrielse: 359
Saldo per 28.04.2020: kr. 1.896.497,-
Andel av saldo: kr. 12.572,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2020 (siste termin 28.02.2050)

Andel fellesgjeld

208 282 pr. 28.04.2020.

Andel formue

19 694 pr. 31.12.2019.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP586825

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget vurderer utskifting av vinduer. En kjøper må forvente en økning i fellesgjeld/husleie dersom borettslaget vedtar dette.
Tidligere vedlikehold:
-Oppgradert stigeledninger og sikringsskap.
-Det er utført full rehabilitering av vann og avløpsinnstallasjoner - baderom i 2005 - 2006.
-Div. puss og malerflekk på fasader ble utført sommeren 2008.
-Det er nylig utført flere rehabiliteringsarbeider i borettslaget, som maling/oppussing av fasader, maling av vinduer, utskifting

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold etter innhentet tillatelse fra styret. Husdyrhold skal ikke være til sjenanse eller ulempe for øvrige andelshavere og beboere. Ved gjentatte brudd på reglene kan styret trekke godkjenningen tilbake.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Kjøleskap.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
 

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: stian@schalapartners.no eller SMS: 98 25 10 34 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.
Ved budgiving gjøres det spesielt oppmerksom på at alle som eventuelt skal stå som eiere av boligen må signere budskjema, enten bud legges inn via skjema, nett eller app. Dersom man etter akseptert bud ønsker legge til en ny person som eier må dette godkjennes av selger. I slike tilfeller vil det også kunne tilkomme et gebyr fra forretningsfører for påføring av ny kjøper/eier. Dette gebyret faktureres kjøper.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,80% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 11.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.
Ansvarlig megler:
Stian Storlien