Skarnsundet.

Attraktiv eiendom beliggende ved idylliske Skarnsundet. Gode inntjeningsmuligheter med 2 utleieenheter.

Vangshylla 180 , 7670 Inderøy

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM

NABOLAGSPROFIL

59%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

78%

har bolig på over 120 kvm

10%

av boligene er nyere enn 20 år

43%

er gift

29%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 368 m²
Bruksareal 493 m²
Tomt 1 294 m² / Eiet tomt
Soverom 7
Byggeår 1933
Gårdsnummer 37
Bruksnummer 3
Energimerking F
FINN.no 282934002
Sist endret 07.06.2023 14:59
Prisantydning 5 200 000,-
Totalpris 5 345 992,-

Beregnet totalkostnad

5 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 200 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 145 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 345 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Innhold

Boligene inneholder følgende rom:
1. etasje: Stue, kjøkken, soverom, bad og kott.
2.etasje: Kjøkken, stue, gang , 3. stk soverom, vaskerom og bad.
Vangshylla 180 B: Bad, vaskerom , gang , 3. stk soverom, kjøkken , 2. stk stuer, vindfang , wc, bod og kjølerom.

I tillegg er det en garasje med verkstedplass.

Standard

Eldre, noe vedlikeholdt eiendom. Imidlertid har fortsatt flere bygningsdeler og overflater preg av alder og bruksslitasje. Det må bgenerelt påregnes
kostnader vedr. oppgradering og oppussing. De fleste bygningsdeler har en gjennomsnittlig levetid på 15- 40 år, fortløpende vedlikehold må derfor påregnes.

Kjøkken

Kjøkken i 1. etasje er fra ca. 2004. Kjøkkeninnredning med folierte skrog og profilerte fronter. Laminat benkeplater med et nedfelt oppvaskbeslag i stål. Avsatt plass og opplegg for oppvaskmaskin og et kjøleskap. Integrert komfyrtopp og en stekeovn.

Kjøkken i 2. etasje er opplyst og være fra ca. 2008. Flis på vegg over benker. Kjøkkeninnredning med folierte skrog og glatte fronter. Heltre benkeplater med et nedfelt oppvaskbeslag i stål. Avsatt plass og opplegg for oppvaskmaskin og et kjøleskap. Integrert komfyrtopp og stekeovn.

Vangshylla 180 B:
Kjøkkenet er opplyst og være fra 1989. Flis på vegg over benker. Kjøkkeninnredning med folierte skrog og profilerte fronter. Laminat benkeplater med et nedfelt oppvaskbeslag i stål. Avsatt plass og opplegg for oppvaskmaskin. Integrert komfyrtopp og stekeovn. Kjølerom i tilknytning til kjøkkenet.

Bad og vaskerom

Badet i 1. etasje er opplyst og være fra ca. 2004. Rommet har gulv med gulvvarme. Uisolert trebjelkelag mot kjeller. Gulv er belagt med flis med sokkel, vegger har panel og himling har malt panel. Innredet med et gulvmontert wc, et dusjkabinett, uttak til vaskemaskin, en baderomsinnredning
med en heldekkende servanttopp. Mekanisk avtrekk, ingen tilluft. Plastsluk under kabinett og ved vaskemaskin.

Badet i 2. etasje er opplyst og være fra ca. 2008. Rommet har har gulv med gulvvarme. Avslått ved befaring og ikke funksjonstestet. Gulv er belagt med flis, vegger har våtromsplater og himling har panel med spotter. Innredet med et vegghengt wc, en baderomsinnredning med en heldekkende servanttopp og et badekar med dusjvegger. Mekanisk avtrekk, tilluftspalte i dør.

Vaskerommet i 2. etasje er opplyst og være fra ca. 2008. Rommet har gulv med gulvvarme. Gulv er belagt med flis, vegger har våtromsplater
og himling har panel. Innredet med opplegg for vaskemaskin, en utslagsvask og en varmtvannsbereder. Mekanisk avtrekk, tilluftspalte i dør.
Plastsluk i gulv.

Vangshylla 180 B:
Vaskerommet er opplyst og være fra 1989. Rommet har gulv med gulvvarme. Avslått ved befaring og ikke funksjonstestet. Gulv er belagt med flis, vegger har flis og himling har himlingsplater. Innredet med opplegg for vaskemaskin, en utslagsvask, dusjkabinett og en varmtvannsbereder.
Avtrekk, ingen tilluft. Plastsluk i gulv.

Badet er opplyst og være fra 1989. Rommet har gulv med gulvvarme. Gulv er belagt med flis, vegger har flis og himling har himlingsplater.
Innredet med et gulvmontert wc, et badekar og en baderomsinnredning med en heldekkende servanttopp. Avtrekk, ingen tilluft.

Beliggenhet

Eiendom beliggende på Vangshylla i Inderøy, nede ved det gamle ferjeleiet i Skarnsundet. Ca. 13-15 km. til Straumen sentrum med offentlige kontorer, banker, forretninger, etc. Utsikt mot omkringliggende bebyggelse, sjøen og bygder.

Løpende kostnader

Faste løpende utgifter for denne boligen er strøm og bygg- og innboforsikring i tillegg til opplyste kommunale avgifter. Utgifter til strøm og forsikring varierer ut fra personlig forbruk og ønsker.
Frivillige kostnader som internett, kabel-tv, etc. er ikke oppgitt da disse er valgfrie for kjøper.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 4808766

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tilfeldig kontroll av horisontalplanet på gulv i 1.etasje viser et avvik på 30 mm. Lokale skjevheter og ujevnheter er registrert. Merkbart sig i gulvet ved stålsøyle etablert for drager mot 2. etasje, samt ved trapp. Store deler er ikke isolert mot kjeller. Piggmålinger i kjeller viser over 21 %. Se bemerkninger fra kjeller/krypkjeller. Målinger av gulv i 2. etasje viser et avvik på 30-40mm. Merkbart i gang. Stedvis knirk i gulv. Oppforet gulv er erfaringsmessig en
risikokonstruksjon, ofte beheftet med skjulte skader. Ingen målbare eller visuelle tegn til skader, men det kan likevel ikke utelukkes.
Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000.

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Uegnede materialer på vegger. Mangelfullt fall på gulv mot sluk, manglende
overrenningshøyde til tilstøtende rom. Feil fall, en evt. vannutstrømning vil medføre avrenning inn på soverom. Sluk er plassert under kabinett og er ikke kontrollert tilstrekkelig, samme gjelder for områder under og bak dette. Ingen synlig mansjett ved klemring, tettet med silikon i sluk ved vaskemaskin. Registrert at kobberrør kommer opp gjennom gulvet ved sluk under kabinett, ikke god løsning og utsatt område ved vannutstrømning.
Ødelagt gulvflis inn mot vegg tilstøtende soverom. Plassbygde kasser til vann/ avløp fra servant og vaskemaskin, oppbygging inne i disse med tanke på fuktsikring vites ikke.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Bad
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Ujevn flislegging over dør. Sprekk i flis til kasse ved gulv. Langsgående sprekk over flere fliser på gulv. Mangelfullt fall på gulv mot sluk, manglende overrenningshøyde til tilstøtende rom. Sluk er plassert under badekaret og er ikke
kontrollert, samme gjelder for områder under og bak dette.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Våtrom > Generell > Vaskerom
Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Kostnadsestimat : 100 000 - 300 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
Sikringsskap er plassert i kjeller og fordelingsskap/ tavle i hver leilighet. Skap/ tavler inneholder automatsikringer og måler/seriemålere.
Eget skap i bygg B med automatsikringer. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.

Tomteforhold > Terrengforhold
Terreng faller inn mot bygning. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000.


I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Utvendig > Taktekking
Taktekking er besiktiget fra bakkenivå med de begrensninger dette medfører. Oppbygging vedrørende opplekting og undertak er ikke kontrollert på Vangshylla 180 A og C. ( Se info. fra takkonstruksjon over Vangshylla 180 B). Overgangsbeslag mellom yttervegg på bygningen og tekking for bygg B, virker og være utformet som en renne med avrenning ned i takrenne. Viktig at denne er åpen til enhver tid, samt at løsning ned i renne er tett slik at ikke vann kan renne inn i vegg. Videre er det en noe uheldig sammenkobling ihht. takoverbygg til uteområde, det er etablert et møne der hvor deler er med skrå/fall inn mot yttervegg. Ikke mulig og kontrollere fra bakkenivå, anbefales nærmere kontrollert. Ujevnheter i takflate og møne. Bulker i takplater og noe ufagmessig kapping av plater med misfarging.

Utvendig > Nedløp og beslag
Tak, renner, nedløpsrør og takbeslag, er vurdert fra bakkenivå. Eventuelle lekkasjer på renner er ikke undersøkt. Alder på 33 år for Vangshylla 180 B.
Renne for denne delen leder inn i yttervegg for Vangshylla 180 A og C, viktig at denne er tett slik at ikke vann leder inn i vegg over vinduet.
Ved taknedløp med utkast til terreng, er det viktig å sørge for at vannet bli ledet bort fra bygningen, for unngå at det blir stående store mengder vann langs vegger. Dette er ikke opprettholdt. Misfarging. Nedheng med motfall. Fotbeslag på Bygg A og C viker noe opp fra tekkingen.

Utvendig > Veggkonstruksjon
Alder på 57 og 89 år er oppnådd. Ihht. dette kan ikke skjulte skader utelukkes. Piggmålinger i synlig bunnsvill fra krypkjeller viser 19,5 %. Ikke krysslektet bak kledning, redusert lufting. Soltørket og oppsprukket kledning, trenger vedlikehold. Økende påkjenning i tverrskjøter, også dels løs med
vikende retninger. Spiker trenger ut av kledning. Lite omlegg mellom på og underbord registrert, dette har medført i åpninger mellom kledningsbord.
Liten avstand mellom kledning og terreng ved øvre side mot Vangshylla 180 B, dette kan føre til fukt underkant kledning. Registrert noe råte i nedre del av kledning mot baksiden av Vangshylla 180 B. Økende påkjenning på kledning i gavler. Ingen kledning/ overgang på veggstykke under veranda, blottlagt vindsperre. Ikke lagt inn blikk over vinduer på bygg B mot baksiden.

Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
Ved eventuelt ønske om etterisolering, må det sørges for god lufting for å unngå kondens. En del fuktmerker, tørt ved befaring. Kan med fordel
holdes under oppsikt. Deler av skråhimling er isolert og pålagt plater. Registrert manglende etablering av lufting mellom isolering og undertak som medfører økt fare for kondens, videre er spotter etablert i denne delen av type halogen. Ved bruk av halogenspotter i himling mot yttertak er
det viktig at er godt isolert over spottene, og godt klemt fuktsperre. Uten dette kan det oppstå kondens med påfølgende fuktskader. Tidligere innredet rom ut mot hver gavl, ikke sluttført/ dels revet. Ikke sluttført ved trapp inn til kvisten. Grunnet høyde opp og ingen stige er ikke områder i mønet kontrollert. Vangshylla 180 B: Manglende lufting langs raft, dette kan medføre kondensproblemer og isdannelser langs raft. Lang cc- avstand mellom sperrer, ikke beregnet for tyngre last. Undertaksplater har løsnet flere steder, disse henger ned med blottlagt taktekking. Øker faren vesentlig for
kondens og lekkasjer. Fuktmerker, tørt ved befaring. Spor etter mus. Sentral til avtrekk plassert på kvist, denne er løs og skjevmontert. Taket er trukket ut fra stue, danner et overbygg. Flere skader i undertaket for dette området også. Overbygget er en sperrekonstruksjon med mønedrager, sperrer anlagt mot yttervegg og en murt ringmur av leca med trevegg over. Råte i trevegg ned mot mur.

Utvendig > Vinduer
Enkelte vinduer fra 2004 med økende slitasjer og malingsavskallinger. Videre er sprosser påkjente med etablering av råte. Løs pakning på et vindu i 2. etasje. Ved enkelt funksjonstest av tilfeldige vinduer ble det registrert at enkelte vinduer tar i karm og er trege. Sprekk i glass i et vindu med enkelt glass. Noen vindusåpninger i kjeller er murt igjen.

Utvendig > Vinduer - 2
Ikke innvendig sluttført. Ved fuktsøk rundt vinduet ble det ikke registrert forhøyde verdier ved befaringen.

Utvendig > Dører
Noe bruksslitasje på dører, med hakk og sår. Utett dør til leilighet i 2. etasje. Økende slitasjer på dør til kjeller.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Noe slitasjer, skjeve rekkverk. En del fuktmerker på spaltehimling for takoverbygget.

Innvendig > Overflater
Normale alders og brukslitasjer som må kunne forventes etter daglig bruk. I all hovedsak fra 1989 i Vangshylla 180 B. Økende slitasje i kjeller med eldre overflater. Stedvis åpen konstruksjon med blottlagt isolasjon. Noe topping i laminatgulv/skjøter. Knirk i gulv.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Pipevanger er ikke synlige. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Vanskelig tilkomst til sotluke i kjeller. Sotluke plassert over ildsted i kjeller. Skjevmurt pipe på kvist, en del beksot. Ikke forskriftsmessig tettet røykrør på kvisten.
Kort avstand mellom trevegg og ovn i 2. etasje.

Innvendig > Rom Under Terreng
Saltutslag og avskallinger på vegger. Utsalg ved fuktsøk på alle vegger. Utslag ved fuktsøk på alle gulv, saltutslag og avskallinger. Riss/ sprekk i gulv.
Da dette bygget ble oppført var det ikke normalt med fuktsikring under gulvstøp, jordfukt vil derfor trenge opp. Skjevheter og ujevnheter i gulv.
Piggmålinger i trevirke med kontakt mot vegger og gulv viser over 30 %, fuktig trevirke. Råte i dørterskler. Piggmålinger i himlinger mot 1. etasje viser 19 %, fuktighet i trevirke. Videre er det registrert etablering av mindre råte i stedvise områder med oppløsning av trevirke med meldannelser, tegn på skadedyr.

Innvendig > Krypkjeller
Ved tilfeldig kontroll, er vektprosent fukt i bunnsvill for yttervegg målt til 27 %. Denne er synlig langs grunnmuren mot Skarnsundet, ikke isolert i nedre del. Piggmålinger viser vanninnhold i trevirke og måles vektprosent. 21-30% Stor fare for sopp og råte (Trevirket er fibermettet ved 28 %). Trevirke med sopp og råteskader er registrert liggende på terreng i krypkjelleren. Det anbefales og fjerne all organisk materiale og rydde opp i rommet. Type sopp er ikke undersøkt. Mangelfull utlufting av krypkjeller, generelt fuktig miljø. Edderkopper og kokonger relatert til fuktproblemer, er registrert. Ikke utlagt plast på grunn. Skader i riberdekke, avskalling av treullsementplater og underdekningen. Blottlagt armering med rustdannelser. Kryp/blindkjellere er generelt å betrakte som en risikokonstruksjon. Ofte beheftet med fukt, sopp og råteproblemer. Dette skyldes i hovedsak for dårlig ventilering og jordfukt transport fra grunnen.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Rekkverkshøyde på trapp til kvist er 90 cm.

Innvendig > Innvendige dører
Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører. En del bruksslitasje på innerdører. Påkjente kjellerdører med råte.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
Forventet levetid på våtromsplater ihht. levetidstabell er 10-20 år, dette alt etter bruken og brukerfrekvensen. Åpent inn i vegg ved avløp fra servant.
Våtromsplater er satt direkte ned på gulvflis, ikke godkjent løsning. Videre stilles der usikkerhet vedrørende oppbrett og utførelse på tettesjiktet.
Stedvis skader i nedre del av veggplater.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Mangelfullt fall på gulv mot sluk, manglende overrenningshøyde til tilstøtende rom. Laveste punkt er målt ca. midt på gulvet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Trolig sluk under kabinett.

Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
Det mangler drenering fra innebygget sisterne. Fuktskadet innredning.

Våtrom > Overflater vegger og himling > Vaskerom
Våtromsplater er satt direkte ned på flis, ikke godkjent løsning. Videre stilles det usikkerhet til overgang/ tettesjikt. Stedvis mye silikon i overgangen, videre er det enkelte skader i nedre del av veggplater.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Mangelfullt fall på gulv mot sluk, manglende overrenningshøyde til tilstøtende rom.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom
Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Svelling i benkeplate over oppvaskmaskin og oppvaskskrog, samt i bunnplate i oppvaskskrog. Skader/ svelling i noen fronter. Også folieslipp på noen
fronter. Noe løst blandebatteri. Normale brukslitasjer som må kunne forventes etter daglig bruk.

Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
Normale brukslitasjer som må kunne forventes etter daglig bruk over tid. Noe hakk og sår, skader i bunnplate til oppvaskbenk og i front til denne.
Økende slitasjer på parkettgulv, knirk i gulvet. Dampsikring over oppvaskmaskin mangler, med påfølgende fare for svelling av benkeplata. Eldre vann og avløp- se eget punkt.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Kjølerom
Kjølerom betraktes generelt som en risikokonstruksjon. Rommets oppbygging er helt vesentlig for funksjon. Ved plassbygde kjølerom anbefales det å bygge rommet som en rom i rommet konstruksjon, med en luftespalte mot eksisterende konstruksjon. Eventuell feil oppbygging kan føre til kondensering, med påfølgende skadeutvikling i form av sopp- og råtevekst på synlige og skjulte konstruksjoner. Noe misfarging på panel ble registrert, piggmålinger viser 18 % i panel. Utslag ved fuktsøk på gulv.

Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Wc
Sig i gulv, glippe mellom gulvlister. Manglende tilluft reduserer rommets kapasitet på avtrekk. Aldrende vann og avløp- se eget punkt.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Gjelder eldre vannrør. Det mangler merking av rør inn på fordelerstokker fordelerskap for rør i rør. Ingen sprutdeksel i fordelerskapet. Vann av antatt kondens på gulv og på rør ved hovedinntak.
Ikke isolert vannrør i kjeller, varme på vinterstid er påkrevd.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Enkelte eldre avløpsrør i gulv i kjeller.
Avløp fra 1989 i bygg B.

Tekniske installasjoner > Varmesentral
Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år.

Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
Forventet levetid er 15-20 år.

Tomteforhold > Drenering
Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Av naturlig årsaker er kontroll av drenering og drenerende masser begrenset.
Om det er lagt drenering, eventuelt type materiale i drenering er ikke kjent, dette gjelder også drenerende masser. Det er ikke observert bruk av grunnmursplast. Erfaringsmessig kan drenering med denne alder ha nedsatt funksjon. Symptomer på sviktende/mangelfull funksjon på
drenering. Dette i form av saltutslag, avskallinger og forhøyede verdier ved fuktsøk med kapasitiv fuktindikator. Forholdet kan også være sammenfallende med kapillæroppsug fra grunnen.

Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
Grunnmuren har sprekkdannelser.

Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
Alder over 25 år er oppnådd. Over halvparten av forventet levetid er oppbrukt. Mindre trykkfall ved tapping to steder samtidig. Trykkfall kan være en indikasjon på redusert kapasitet på vanngjennomføring i rørene.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt:

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom
Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone

Tomteforhold > Byggegrunn

Tomteforhold > Septiktank

Fullstendig og detaljert tilstandsrapport ligger vedlagt i prospekt.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Pkt. 1: Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
"Ja. I Vangshylla 180 B. Ble utbedret"

Pkt. 2: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
"Ja, både av faglært og ufaglært/ egeninnsats. Tor Røli. Golv og flis 1989."

Pkt. 2.1: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
"Ja. Selvinnsats"

Pkt. 4: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
" Ja, kun av ufaglært/ egeninnsats. Jevnlig kontroll av huseier."

Pkt. 7: Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
"Ja. I bygg fra 1933."

Pkt. 8: Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
"Ja. Utbedret for oppussing av leiligheter i huset fra 1933."

Pkt. 9: Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
" Ja. Noe mus."

Pkt. 12: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
" Ja, kun av faglært. Stein Håvard Løvold. Skiftet vinduer, bordkledning, tak og isolert i 180 A og B."

Pkt. 13: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
" Ja, kun av faglært. Alarm og Instalasjon A/S og Solberg A/S. Solberg A/S i 180 B (1989), Alarm og Instalasjon A/S i 180 A og C."

Pkt. 13.1: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
"Ja. Overtatt av Madsen Elektro A/S."

Pkt. 14: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
"Ja. Lenge siden. Anlegget ble totalt fornyet ved oppussing"

Pkt. 16: Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
"Ja. Egeninnsats ved snekkering"

Pkt. 18: Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
"Ja. Eiendommen brukes til bolig eller foretning i følge reguleringsplan"

Pkt. 19: Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
" Ja. Nabo eiendommen skal ha rett til veg over eiendommen."

Pkt. 20: Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
"Ja."

Pkt. 20.1: Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
" Ja. Godkjent av Inderøy kommune."

Pkt. 22: Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
"Ja. Mangler ferdigattest."

Pkt. 24: Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
" Ja. Megler har tilstandsrapport."

Pkt. 25: Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
" Ja. Veiretten til naboeiendommen vil bli tinglyst ved salg"

Fullstendig og detaljert egenerklæring ligger vedlagt i prospekt.

Boligens areal

Primærrom: 368 kvm, Bruksareal: 493 kvm

Vangshylla 180 B:
Bruksareal: 128 m².
Primærrom: 122 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, vaskerom, gang, 3. stk soverom, kjøkken, 2. stk stuer, vindfang og wc.
Sekundærrom: 6 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod og kjølerom.

1. etasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 117 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, soverom og bad.
Sekundærrom: 10 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott.

2. etasje:
Bruksareal: 127 m².
Primærrom: 127 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, gang, 3. stk soverom, vaskerom og bad.

Kjeller:
Gråkjeller, bar i fremre del.
Himlingshøyde ned mot 1. 95 meter.

1. etasje:
Peisestue tilhørende Vangshylla 180 B på 18 m2 er inkludert i 1. etasje til Vangshylla 180 A. (Ligger i denne delen av bygningen).
Bod i bygg B har tidligere vært en badstue, ovn demontert og brukes som en bod. Full-lagret ved befaring og ikke besiktiget.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

Tomt

Areal: 1 294 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

På egen eiendom samt i garasje.

Byggemåte

Taksert objekt er Vangshylla 180 A og C på to etasjer pluss kjeller og kvist, opplyst oppsatt i 1933. Tilbygd inn mot denne er Vangshylla 180 B på en etasje med kryp og blindkjeller. Bygningene har grunnmur av betong med gråstein og sementstein. Overbygning av trekonstruksjoner, utvendig
kledd med tømmermannskledning. Sperretak med saltakform, tekket med profilerte takplater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger en midlertidig brukstillatelse på ombygging av bolig/ kiosk datert 09.10.1989. Brukstillatelsen gjelder kun for ny boligenhet.

Adgang til utleie

Eiendommen er registert med 2. utleieeneheter. Totalt 3. boenheter.

Oppvarming

Oppvarming med strøm og vedfyring.
Gulvvarme i bad og vaskerom.
Det er etablert en luft til luft varmepumpe i Vangshylla 180 B.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Kommunale avgifter

Kr. 19 085,50 pr. år Vann abonnementavgift: Kr. 1 079,- Vann Forbruksavgift kr. 11,46,- pr. m³: Kr. 2 578,5,- Avløp kr. 500,- pr. boenhet (tilsyn): Kr. 1 500,- Eiendomsskatt: Kr. 8 988,- Feiing/tilsyn kr. 500,- Innherred renovasjon: Kr. 4 440,-

Tømming av fellestank (innherred renovasjon): Kr. 4 329,- for 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 900 169 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 240 608 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Reguleringsformål byggeområde med reguleringsbestemmelser for Vangshylla.
Navn: 2006-004 Vangshylla.
Revisjon av reguleringsplan vedtatt av kommunestyret 07.05.2001
Revisjonsdato:.30.12.05
Revisjon vedtatt av kommunestyret: 20.03.2006.
Regulert til bolig/ forretning.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1989/602-1/68  Bestemmelse om bebyggelse  
27.01.1989  rettighetshaver:Knr:5053 Gnr:37 Bnr:7  

1989/4337-1/68  Erklæring/avtale  
19.06.1989  Kartforretning over eiendommen.
 
1995/1562-1/68  Erklæring/avtale  
28.03.1995  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Rettighetshaver: Nord-Tr.lag El.verk

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og vann i henhold til informasjon fra Inderøy kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Privat avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 22 18 19 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det gjøres oppmerksom på at vi ikke har mottatt byggemeldte tegninger fra 2. etasje.  Megler har derfor ikke kunnet kontrollere hvorvidt 2. etasje faktisk er oppført i samsvar med byggegodkjente tegninger.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Vangshylla 180, 7670, Inderøy, Gnr. 37 bnr. 3 i Inderøy kommune

Oppdragsnummer

72-20-0143

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Lokalmegleren &Partners avd Verdal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.