Verdal

Fokusgården - Innflyttingsklart sommeren 2023 - Moderne og spennende prosjekt bestående av 13 leiligheter.

Fokusgården , 7650 Verdal

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Petter Røstad Olsen
Petter Røstad Olsen Eiendomsmegler MNEF / Prosjektansvarlig
Sissel Åsvoll
Sissel Åsvoll Eiendomsmegler MNEF
Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 36-132 m²
Bruksareal 38-136 m²
Soverom 1 - 3
Gårdsnummer 19
Bruksnummer 18
FINN.no 296754286
Sist endret 05.06.2023 09:25
Prisantydning 720 000 - 2 380 000,-
Totalpris 1 825 353 - 5 975 353,-
Fellesutgifter 6 819 - 17 601,-

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
204 1 2 36 m2 39 m2 720 000,-
205 1 2 53 m2 53 m2 988 000,-
206 3 2 132 m2 136 m2 2 380 000,-
304 1 3 36 m2 38 m2 728 000,-
305 1 3 52 m2 52 m2 1 060 000,-

Velkommen til Fokusgården!

- et urbant og stilig leilighetsprosjekt beliggende i vest-enden av Nordgata - først ut i forbindelse med "fornyelsen" av Nordgata.
Gamle Fokus Bank sin bygningskropp med eksisterende betong- og stålkonstruksjon bevares - prosjektet blir ellers ombygd og totalrenovert i henhold til gjeldende krav til nye boliger.

Prosjektet vil få en god miks av leiligheter med et spenn fra 38m²-160m². Felles for alle er vannbåren oppvarming som blir inkludert i felleskostnadene - miljøvennlig, kostnadsbesparende og god komfort. Videre leveres alle leiligheter med romslige balkonger, effektive og gode planløsninger, samt en gjennomgående høy standardleveranse både ut- og innvendig. Verdt å nevne er at ingen leiligheter i Fokusgården blir like.

Se også hjemmeside for prosjektet på www.fokusgården.no eller www.fokusgaarden.no

Historien

Det gamle Fokus bank-bygget ble tegnet av Trondheimskontoret Lien og Risan Arkitektkontor AS i 1985. Når bygget nå skal bli leiligheter har man forsøkt å ha respekt for både på fortid og fremtid, blant annet gjennom gjenbruk av en del av betongkonstruksjonene.

Fokusgårdens nye beboere vil vandre i den samme trappen som de bankansatte gjorde. Noen får bod i det gamle bankhvelvet, mens andre vil kunne ha middagsselskap i en nisje i den skrå himlingen, som forteller om det store, skrå taket, som en gang var.

I dag

Det nye Fokusbygget vil bli et flott tilskudd i sentrumsutviklingen. Bygget er tegnet spesielt med tanke på bærekraftige løsninger og god kvalitet.

Beliggende midt i smørøyet vil beboerne har kort vei til alle byens fasiliteter, i enden av Nordgata mot vest.

Beboerne kan nyte godt av en felles takterrasse på 100m², felles oppholdsrom på 150m² i første etasje, parkering i p-kjeller, heis, romslige, private balkonger og grøntarealer både i bakgården og på vest-siden av huset.

Arkitektenes tanker

Å bo i den gamle banken
Fokus bank-bygget i Verdal ble tegnet av Trondheimskontoret Lien og Risan Arkitektkontor AS i 1985.

Å gjenbruke eksisterende bygninger vil være en stor og viktig del av byggebransjens oppgaver i årene som kommer. Å gjenbruke materialer og konstruksjoner er nødvendig for å begrense klimagassutslippene. I dette prosjektet er det valgt å benytte eksisterende betongkonstruksjon.

Fokusgårdens beboere vil vandre i den samme trappen som de bankansatte gjorde, noen får bod i det gamle bankhvelvet, mens andre vil kunne ha middagsselskap i en nisje i den skrå himlingen, som forteller om det store, skrå taket, som en gang var.

Å bo i byen
Fra Nordgata er det inngang til næringslokalet og inntrukket inngangsparti for boligene, der det er plass til å sette fra seg sykkelen eller barnevogna. Store vinduer i næringslokalet vil vise aktivitet ut mot gata. Dette vil også bidra til en urban følelse i en rolig bygate. Grønne lunger i Fokusparken og i bakgården bidrar til trivsel i området, og beboere i Fokusgården har felles takterrasse og disponibelt areal innendørs på bakkeplan.

Farger i omgivelsene
For å få plass til flere leiligheter blir det bygget en ekstra etasje oppå det gamle bankbygget. Dette 4-etasjes huset ligger inntil et 2-etasjes mellombygg, med terrasse på taket. I eksteriøret er det valgt fasadeplater og trekledning, og de to husene får forskjellige farger.

Varierte og fargerike omgivelser er viktig for mennesket. Dette påvirker vår trivsel og mentale helse. Fokusgården skal bidra til variasjon i fargebruk i området, og ønske velkommen inn i Nordgata fra Håkon den VII's allé.

Leiligheter for alle
Bygget har et stort spenn i leilighetsstørrelser. På denne måten tilbys boliger til mennesker med forskjellige behov og interesser, i ulik alder og livssituasjon. Dette virker ofte positivt på bomiljøet.

Alle leilighetene i prosjektet er tilgjengelige boenheter, som vil si at en kan bo der hele livsløpet, også om en har funksjonsnedsettelse. Dette innebærer blant annet tilstrekkelig areal og trinnfri tilkomst til rom og betjening av funksjoner.

Leilighetsplanene er litt annerledes enn det en ville fått i et nybygg. Det har vært viktig å gi størst mulig areal til stue/kjøkken. Det er her vi oppholder oss mest i den våkne tiden av døgnet, og dette arealet skal romme alle anledninger: Juleselskaper, vennekvelder, et godt sted å være alene, eller tacofredag med familie. Siktlinjer ut i det fri og ekstra god takhøyde bidrar til en luftig romfølelse i leilighetene.

Fra stue/kjøkken kan en ta med kaffekoppen ut på privat balkong eller takterrasse.

Letnes Arkitektkontor AS
Tor Arne Langdal, Arkitekt
Margunn Aksnes, Arkitekt MNAL

Innhold

Bygget vil få en planløsning over 4 etasjer + kjeller.
- 1. etasje: felles oppholdsrom som skal eies av borettslaget og fritt disponeres av beboerne - en høy bruksverdi samt invitasjon til sosialt samvær. I tillegg vil det bli et næringslokale (egen seksjon - uavhengig av borettslaget).
- 2. etasje: 6 leiligheter med private balkonger.
- 3. etasje: 5 leiligheter med private balkonger og felles takterrasse til bruk av beboerne.
- 4. etasje: 2 penthouse-leiligheter med egne takterrasser.

Hver leilighet vil i tillegg få tildelt bod i felles kjeller + egen parkeringsplass i eksisterende p-kjeller med felles adkomst/nedkjørsel med beboerne i sameiet Fokus Park (leil 204 og 304 vil få utvendig parkering). Heis fra kjeller til alle plan i bygget gir god komfort, ellers verdt å nevne innvendige ganger/trapperom.

Forventet fremdrift

Boligene er forventet ferdigstilt 12-14 måneder etter at selgers forbehold er frafalt.  Frist for sletting av forbehold er 01.09.22.

Beliggenhet

Utmerket beliggenhet i vestenden av Nordgata  - midt i Verdal sentrum. Her har man umiddelbar nærhet til dagligvarebutikker, nisjebutikker, bakeri/kafè, offentlige kontorer, jernbanestasjon, kino m.m. - kort og godt alt sentrum har å by på. Nyrestaurerte Moeparken ligger også et steinkast unna, med videre kopling til vår fantastiske elvepromenade som strekker seg fra Trones til Stiklestad. De fleste leiligheter har balkonger vendt mot sør og vest og vil således få flotte solforhold.

Areal

Bruksareal (BRA): fra ca. 38 m² til ca. 160 m².
Primærareal (P-rom): fra ca. 36 m² til ca. 152 m².

For oversikt over de ulike boligenes areal, se vedlagte plantegninger og/eller prisliste.

Tomt / Tomteareal

Prosjekttomtens grunnareal er ca. 1 845m². Felles eiet tomt for borettslaget.

Tomten opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av eventuelle gangstier, lekeplasser og grøntareal.

Det gjøres oppmerksom på at utomhusplanen i salgsoppgaven ikke er ferdig detaljprosjektert, og at endringer kan forekomme.

Tomten disponeres av andelseierne i fellesskap eller ev. i henhold til vedtekter.

Parkering

Det medfølger én parkeringsplass til hver boenhet i felles parkeringskjeller, med unntak av leil. 204 og 304 som vil få utendørs parkering.

Boder

Det medfølger én ekstern bod per bolig. Bodene blir plassert i kjelleren.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Kjøper vil bli informert om frist for tilvalg/endringsbestillinger. Denne fristen er endelig. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og avtalen skal redegjøre for pris og eventuell fristforlengelse som følge av endringene. Dersom selger vil påberope seg tilleggsfrist, skal kjøper varsles ved inngåelse av endringene eller tilleggsarbeidene. Det gjøres oppmerksom på at selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv., jf. bustadoppføringslova

Forsikring

Felles bygg-forsikring er inkludert i månedlige felleskostnader.
Kjøperne må selv tegne innboforsikring.

Vei/Vann/Avløp

Boligene vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen.
Selger forbeholder seg retten til å organisere eiendommens tilknytning til felles adkomstveger på en hensiktsmessig og effektiv måte, i tillegg til å sikre avtalte salgsvilkår. Kjøper aksepterer at selger kan påhefte servitutter/erklæringer på eiendommen i den forbindelse.

Formuesverdi

Formuesverdi fastsettes av skatteetaten etter ferdigstillelse. Formuesverdien vil avhenge av bruken av boligen etter beregningsmodell som skiller mellom "primærbolig" (der boligeieren er folkeregisteret bosatt) og "sekundærbolig".

Når boligen er overtatt, kan man gå inn på skatteetatens boligkalkulator å få beregnet formuesverdien. Ta kontakt med Skatteetaten ved spørsmål vedrørende dette.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Nordgata 8 og 10, PlanID 2019006.
Eiendommen er regulert til kombinert bolig/forretning/kontor/tjenesteyting.

Det gjøres oppmerksom på at deler av 1. etasje i bygget vil bli benyttet til næring.

Plankart med tilhørende reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Estimerte felleskostnader

Se kjøpsbetingelser og prisliste vedlagt i salgsoppgaven.

Oppgjør

Hele kjøpesummen sammen med omkostninger skal innbetales innen overtakelse, forutsatt at selger har stilt lovpålagt garanti etter bustadoppføringslova § 12. Samtlige beløp skal innbetales til meglerforetakets klientkonto. Innbetaling skal kun skje fra kjøper og/eller kjøpers bankforbindelse.

Evt. tilvalg og endringer av ytelsen bestilt av kjøper, skal faktureres direkte til kjøper fra entreprenør. Entreprenør kan kreve påslag på tilvalg. Det gjøres oppmerksom på at selger, mot sikkerhet etter bustadoppføringslova § 47, kan kreve at kjøperen betaler forskudd for tilvalg. Alternativt kan selgeren kreve at kjøperen stiller sikkerhet for selgerens krav på tilleggsvederlag. Dersom endringsavtale inngås direkte med selgers underleverandører/entreprenør, anbefaler meglerforetaket at betaling for disse endringene finner sted etter overtakelse har funnet sted. Dersom kjøper velger å betale slik endringsbestilling tidligere, gjør meglerforetaket oppmerksom på at slik betaling vil kunne være usikret ved en eventuell konkurs.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges til fast pris. Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en og samme person.

Adresse og matrikkel

Fokusgården, 7650, Verdal, Gnr. 19 bnr. 18 i Verdal kommune

Oppdragsnummer

72-21-9006

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.