Kautokeino

MAZÉ: Hytte med flott beliggenhet og enkel adkomst i Bállojávri.

Hytte Ballojavri , 9520 Kautokeino

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 31 m²
Bruksareal 31 m²
Bruttoareal 35 m²
Soverom 1
Byggeår 1966
Gårdsnummer 17
Bruksnummer 1
FINN.no 223228760
Sist endret 01.02.2022 12:05
Prisantydning 650 000,-
Totalpris 677 492,-

Beregnet totalkostnad

650 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 16 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 650 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 27 492,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 677 492,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Partners Eiendomsmegling har den glede av å presente en fritidseiendom i Bállojávri hyttefelt, ca. 1 mil forbi Maze i retning Kautokeino. Hytten har en flott beliggenhet og ligger skjermet til - omkranset av nydelig natur, fiskevann og med mange turmuligheter alle årstider. Det er enkel adkomst til eiendommen, via en kjerrevei på sommeren.

Hytten inneholder vindfang/gang, kjøkken, stue og ett soverom. I tillegg står det et frittstående utedo på eiendommen. Hytta har et bruksareal på 31 kvm, og alle rommene er på ett plan. Hytten har behov for vedlikehold.

Innhold

Gang, kjøkken, stue og soverom.

Entré

Via en rød inngangsdør kommer man inn i et vindfang hvor det er mulighet for å henge fra seg yttertøy og sko.

Stue

I hytten er det en trivelig stue med panel på vegger og tak, og på gulvet er det furu. Det er plass for sofa med tilhørende møblement i rommet. For oppvarming er det vedovn.

Kjøkken

Hytten har et enkelt kjøkken med gasskomfyr. Kjøkkenet har malte fronter på skuffer og skap, samt laminert benkeplate. Ved vinduet er det plass for spisebord, med utsikt ned mot vannet.

Uteareal

Eiendommen ligger skjermet til i en vestvendt skråning som heller ned mot vannet. Området er kupert og bevokst med småbjørk. Det er gode solforhold på tomten.

Soverom

Hytten har et soverom hvor det er to fastmonterte køyesenger som gir totalt fire soveplasser.

Beliggenhet

Fra eiendommen er det ca. 1 mil til Maze, og 8 mil til Alta. I Maze er det dagligvarebutikk og bensin. Eiendommen ligger skjermet til, og har nærhet til gode jakt- og fiskemuligheter.

Forsikring

Sparebank 1 Polisenummer: 4271241

Boligens areal

Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 31 kvm, Bruttoareal: 35 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, stue, kjøkken, soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Hytten ligger ca 8 km forbi Maze når man kommer fra Alta, på høyre side av veien like ved vannet Vuolit Ballojavri.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Utløpsår feste: 2055, Festeavgift: 1347, Neste regulering av festeavgift: 01.01.2030. Reguleres iht. konsumprisindeks.

Byggemåte

Etableringår for matrikkelenhet: 1966.

Fundamentering, grunnmur og kjellergulv: Hytten har ringmur av armert betong med mindre krypkjeller uten tilgang, dirkete på stedlige masser uten markisolasjon. Noe mindre sprekker i ringmuren.
Konstruksjonsmetode over grunnmur og utvendige fasader: Hytten er oppført reisverk av tre, med dimensjon 48x98, antatt isolert med 10 cm, antatt vindtetting med plater/trobord og papp, golv av bjelkelag av tre isolert med antatt glassull vindtettet med plater og papp. Utvendig kledning av stående panel. Har behov for overflatebehandling, vurderes skiftet. Det ble funnet noe høydeforskjell på bjelkelag/golv.
Dører og vinduer: Vinduer er 2 -lags hengslede vinduer. De har behov for vedlikehold. Ytterdør i dårlig stand.
Takkonstruksjon med yttertak: Taket er utført som et sperretak med dragere. Ingen takrenner, mangler takfotbeslag, ingen takrenner. Yttertak av asfaltpapp, noe mosegrodd, har behov for Usikkert mhp isolering og oppbygning mhp lufting.
Piper, ildsteder og oppvarming: Hytten har instalert 1 stk pipe i stål, 1 stk vedovn.

Diverse:
Hytten har ikke innlagt strøm.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest i Kautokeino kommunes arkiv.

Oppvarming

For oppvarming er det vedovn med stålpipe.

Energimerking

Hytten er under 50 kvm og unntatt energimerking. Hytten er ikke tilkoblet strøm.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

I flg. info fra Kautokeino kommune er det ingen kommunale avgifter eller eiendomsskatt på hytta.

Eiendomsskatt

Det er i Kautokeino kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 400 677 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til LNFR. Tillatt areal på eiendommen maks BYA = 120 m2 , all bebyggelse på tomta/festet inkludert. Uthus (boder, do, grillstuer mm.) skal være uisolerte, og tilsammen ikke overstige 25 m2 BYA. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Kautokeino kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettighetshavere til eiendomsrett
2006/3657-1/82  Hjemmel til eiendomsrett  
15.09.2006 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:FINNMARKSEIENDOMMEN  
Org.nr: 989480731
Gjelder denne registerenheten med flere
Rettighetshavere til festerett

2005/3382-1/82  Hjemmel til festerett  
15.09.2005 
Vederlag: NOK 93.750
KJØPER:Lund Aud Irene  

Pengeheftelser i festerett
2005/3380-2/82  Festekontrakt - vilkår  
15.09.2005 
festetid: 80 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 100
Kan ikke overdras uten samtykke av hjemmelshaver/utleier
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet noen form for vann, avløp eller vei - men har en kjerrevei til hytta.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at hyttens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. 

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). 

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Hytte Ballojavri, 9520, Kautokeino, Gnr. 17 bnr. 1 Fnr. 12 i Kautokeino kommune

Oppdragsnummer

89-21-0131

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.