Alta

ARONNES: 2-roms selveierleilighet med terrasse

Trollbærveien 16 , 9514 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 55 m²
Bruksareal 62 m²
Tomt 20 072 m² / Eiet tomt
Etasje 1
Byggeår 2012
Gårdsnummer 32
Bruksnummer 79
Energimerking D
FINN.no 225591715
Sist endret 15.08.2021 14:47
Prisantydning 2 800 000
Totalpris 2 878 992
Fellesutgifter 1 396,-

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-)) 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 78 992,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 878 992,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Trollbærveien er en trivelig og moderne selveierleilighet fra 2012. Stue og kjøkken er i åpen løsning, med et innholdsrikt kjøkken i L-form. Her er det god plass til spisebord. Herfra er det utgang til en takoverbygd terrasse. Det er et lyst helfliset baderom, og soverommet har garderobeskap. I tillegg er det en romslig bod som brukes som gjesterom og kontor. I gangen er det en praktisk skyvedørsgarderobemed speil.
Trollbærveien 16 ligger i landlige omgivelser, ca. 3 km fra Alta Sentrum. Fra leiligheten er det gangavstand til idrettspark og fotballbane. Du kan også spenne på deg skiene hjemme og ta deg en tur i lysløypen som er like i nærheten av leiligheten.

Innhold

1.etasje:
Vindfang/entre, stue/kjøkken, soverom, bod og bad/vaskerom

Entré

Leiligheten har adkomst via felles overbygd trapp. I gangen er det grå fliser og flott farge veggene. Det er også montert en praktisk skyvedørsgarderobe med speil. Fra gangen er det adkomst til en stor bod på 7kvm. Boden har parkettgulv, lyse vegger og vindu.

Stue

Stue og kjøkken er i åpen løsning. Det er lyse vegger, og en grå fondvegg. Fra stuen er det utgang til terrasse, og det er bra med lysinnslipp gjennom vinduer. I stuen er det oppvarming med vedovn og varmekabler i gulv.

Kjøkken

Kjøkkenet er i L-form. Kjøkkeninnredningen har laminerte lyse fronter, laminerte benkeplater med nedfelt vaskekum. Det er innebygde hvitevarer som kjøl/frys, stekeovn og platetopp. Over kjøkkenbenken er det montert kitchenboard. I kjøkkensonen er det god plass til spisebord.

Bad

Baderommet har fliser på gulv og vegger, og i himling er det malte plater. Av utstyr, innredninger og sanitær har badet vegghengt toalett, veggskap for rør i rør, dusjhjørne, buede skjermvegger,
opplegg til vaskmaskin og innredning med servant og speil. I himling er det avtrekk til balansert ventilasjon.

Soverom

Soverommet er av god størrelse, og har parkettgulv. Det er oppbevaringsplass i garderobeskap. Det er også en stor bod som i dag brukes som gjesterom og kontor, god plass til seng og har stort vindu.

Beliggenhet

Trollbærveien 16 ligger i landlige omgivelser, ca. 3 km fra Alta Sentrum. Fra leiligheten er det gangavstand til idrettspark og fotballbane. Du kan også spenne på deg skiene hjemme og ta deg en tur i lysløypen som er like i nærheten av leiligheten. Det er kort vei til bussholdeplass.
Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.
I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.
I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1 396./mnd.
Felleskostnader inkluderer bygningsforsikring, godtgjørelse til styret i sameiet, utvendig drift og vedlikehold, snøbrøyting og sandstrøing, strøm til fellesanlegg.

Andel formue

6 775

Sameie

Aronnes Hageby består av 66 leiligheter/seksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Den enkelte sameier skal holde bruksenheten forsvarlig ved like slik at det ikke oppstår skade eller ulempe for de andre sameierne. Ytre vedlikehold av eiendommen med bygninger, fellesarealer og fellesinstallasjoner er sameiets ansvar.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Sparebank 1 Gjensidige Polisenummer: 83439948
Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Årsresultatet for 2020 viser et overskudd på kr. 86 269,-. Egenkapital er kr. 442 331,- pr. 31.12.2020. Årsregnskap for 2020 er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og ordensregler er vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr under forutsetning av at andelseier aksepterer sameiets regler for dyrehold. Se ordensregler/vedtekter for mer info.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 62 kvm
1. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 20 072 kvm, Eierform: Eiet tomt
Fra stuen er det utgang til takoverbygd terrasse. Her er det montert utelys. Når du er på terrassen er utsikten mot fellesarealer som består av plen, asfalterte gangveier og lekeapparater.

Garasje / Parkering

Leiligheten har carport og utebod i fellesanlegg. Det er også gjesteparkering på området.

Byggemåte

Ringmur og gulv av betong. Yttervegger over av 25 cm isolert bindingsverk med dels liggende tre
kledning og dels sement plater utvendig, samt malte gipsplater innvendig. Vindu med 3 lag energi
glass, samt isolerte ytterdører og balkongdør med glass i tre karmer. Etasjeskillere av isolert tre
bjelkelag som er brann-/lydisolert i hht forskriftene. Yttertak av isolert trekonstruksjoner som Pulttakk
og tekket med papp. Utvendig terrasse mot nord av impregnert tre og overbygd inngangsplatt
av betong.
Gulvoverflatene av parkett og fliser på bad og entre. Veggoverflatene er hovedsakelig av malte
glassfiberstrie, samt fliser på bad. Himlinger av dels malte gipsplater og dels malt hulldekke. Hvit
kjøkkeninnredning med hvite fronter med integrerte hvitevarer, samt avtrekksvifte over koketopp.
Garderobeskap på soverom, fin baderoms innredning, samt reoler i sports-boden.
Bad/vaskerom med dusjhjørnet, vegghengt klosett, tilkobling for vaskemaskin, samleskap for
vannledning og varmtvannsbereder, samt tilkobling for oppvaskbenk og maskin på kjøkken. Skjult
elektrisk anlegg med automat sikringskurser, varmekabler i gulv. Led spotter i himling på bad,
forøvrig standard belysning med tak beslag i alle rom. Vedovn i stua som er tilkoblet leca pipa, samt
balansert ventilasjonsanlegg med aggregat i kjøkkeninnredning og forvarmet inn luft i alle
oppholdsrom og avtrekk fra våtrom og komfyr.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 21.01.2016 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Aronnes barneskole, og det er kort vei til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud. Det er også gangavstand til barnehage.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig rådighet over sin seksjon, herunder rett til salg, bortleie og pantsettelse. Ved utleie skal det meldes til styret for registrering.

Oppvarming

Boligen har vedovn i stuen som er montert med stålpipe som er kasset inn. Øvrig oppvarming av boligen er med varmekabler i gulv. Det er balansert ventilasjon. Videre er det skjult el-anlegg med automatsikringer. Sikringsskap er plassert i gang.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D
For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 15 219,54 pr. år Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2020. Prognose kommunale gebyrer fakturert på eiendommen inneværende år er kr. 14 817,05 kr.
Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 664 218 pr. 15.07.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 391 184 pr. 15.07.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Aronnes hageby - boligområde Gnr 32/79, planid: 20050054, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 30.06.2021. Denne er vedlagt i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse. Vi gjør oppmerksom på at naboeiendommen er ubebygd og det vil i fremtiden bygges boligblokker på denne eiendommen. I nærområdet forøvrig er det planlagt flere større boligfelt med eneboliger og leiligheter.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1954/198-1/82  Jordskifte  
18.02.1954 
Grensegangssak
Overført fra: 5403-32/79
Gjelder denne registerenheten med flere
1956/1361-3/82  Rettigheter iflg. skjøte  
21.12.1956 
Bestemmelse i forbindelse med salg av statens umatrikulerte grunn i Finnmark fylke
Overført fra: 5403-32/79
Gjelder denne registerenheten med flere
1963/957-1/82  Erklæring/avtale  
04.10.1963 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rettighetshaver Aronnes Vannlag A/L
Overført fra: 5403-32/79
Gjelder denne registerenheten med flere
2019/656146-1/200  Pantedokument  
11.06.2019 21:00 
BELØP: NOK 2.900.000
Panthaver:SPAREBANK 1 NORD-NORGE
Org.nr: 952706365
2011/922977-1/200  Seksjonering  
08.11.2011 
opprettet seksjoner:
snr: 16
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 837/59277

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lund@partners.no eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Trollbærveien 16, 9514, Alta, Gnr. 32 bnr. 79 snr. 16 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-21-0169

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.