Sørstraumen

Kjækan gård - Unik og stor eiendom med småbåthavn, naust/kai og stor jordbærproduksjon. Dobbelgarasje med produksjonsrom

Kvænangsbotnveien 863 , 9162 Sørstraumen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

64%

eier sin egen bolig

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

15%

er barnefamilier

26%

er gift

19%

har høyskoleutdanning

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 59 m²
Bruksareal 59 m²
Tomt 385 834 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1996
Gårdsnummer 31
Bruksnummer 11
Energimerking E
FINN.no 262244438
Sist endret 27.09.2022 09:35
Prisantydning 2 850 000,-
Totalpris 2 935 269,-

Beregnet totalkostnad

2 850 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 71 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 850 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 85 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 935 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Kjækan Gård - en fantastisk landbrukseiendom med lang sjølinje og majestetisk utsikt. Eiendommen ligger unikt til med fint klima og gode solforhold. Kjækan og Kvænangsbotn er et populært friluftsområde, med mange fritidshytter.  Det vil være gode muligheter å tilby tjenester til denne gruppen.

Dagens eiere har drevet moderne form for kombinasjonsnæring på eiendommen basert på lokale ressursene- fiske og jordbruk. Hovednæringen har vært økologisk jordbærproduksjon. Dei har dyrket jordbær og potet i vekseldrift, solgt sommerblomster, tilbudt snøbrøyting, leid ut båtplasser og i tillegg drevet med fiske å på vinteren. På det meste har de produsert 5 tonn jordbær i året! Det er uutnyttede skog og utmarksarealer på eiendommen- Se gårdskart på side 51 under tekniske dokumenter i salgsoppgaven.
 

Kort fortalt:
- Kjækan Gård - idyll ved sjøen.
- Helt unik beliggenhet!
- Ca. 8 mål er dyrket og klargjort for jordbær og/eller potet.
- Lang sjølinje med egen lakseplass.
- 385,8 daa, fra hav til fjell.
- Gode solforhold, fint klima.
- Jordbærproduksjon.
- Velholdt enebolig.
- Innholdsrik garasje med flere rom
- Grovkjøkken for fisk/bær i garasje.
- Veranda på ca. 60 kvm.
- Naust og kai med flytebrygge.
- Kaianlegg fra 2015.
- Stor parkeringsplass.
- Konsesjonsplikt med boplikt.
- Eneboligen ble utvendig malt i 2021.

Innhold

Enebolig:
1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Vindfang,  kjøkken, stue , bad/vaskerom og  2 soverom
Annet: 2 hemser på henholdsvis ca. 4 og 6 kvm. Disse har adkomst via trappestige.

Garasje
1. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 0 m².
2. etasje:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Oppholdsrom m/kjøkkenkrok og Wc.

Naust:
Bruksareal: 25 m².
Primærrom: 0 m².
Tilhørende kaianlegg med Kai/flytebrygge.

Standard

Enebolig:
Eneboligen fra 1996 er velholdt. Den er bygd i tradisjonell tømmerstil med torvtak og har en veranda på ca. 60 kvm. Eneboligen ble malt utvendig i 2021.

Naust
Naustet er fra 1950 og ca. 25 kvm stort. Utenfor naustet er det terrasseplatting på ca. 24 kvm.

Båthavn med kaianlegg
Kaianlegget ble bygd i 2015 og består av flytebrygge med tredekke. Det ble laget ny landgang til flytebrygga i 2019. .Det er plass til  7-8 å ligge ved brygga.   Det er en  støpt platting for utkjøring av båter. og en liten sjå til oppbevaring av drivstoff til båter.  P-plass  på siden av kaianlegget. Det er regulert for et servicebygg med sanitæranlegg i båthavna.

Garasje med oppholdsrom
Garasjen ble bygd i 2012 og har to isolerte porter. Det ene rommet er innredet som grovkjøkken. Videre er det garasjerom og to boder. På loftet er det innredet et oppholdsrom med hybelkjøkken og wc-rom. Rommet i 2. etasje var godkjent som bod. Rommet er innredet som et oppholdsrom / kontor. Fasaden er slik som byggesøkt.  Eierne vil søke Kvænangen kommune om bruksendring av  loftsrommet. Det tas forbehold om videre saksbehandling og selger kan ikke garantere for bruksendringen.  kjeller under  garasjen.

Entré

Boligen har inngang fra verandaen på husets nordvestside. Vindfanget har god størrelse, vindu som gir dagslys inn, og plass til kommode eller lignende. Rommet har belegg på gulvet og lysmalte tømmervegger. Fra entreen er det dør til badet og døråpning inn til stue/kjøkken.

Stue

Stuen og kjøkkenet danner et åpent, lyst og trivelig rom med herlig takhøyde og gjennomgående lys. Taket er mønet og den gode takhøyden er utnyttet med hems i hver ende av rommet.

Stuen har tregulv, lysmalte tømmervegger og en blåmalt vegg som gir fin dybde. Pipeløpet er kledd med skifer og har en tilkoblet vedovn med glass i døren. I tillegg har rommet varmepumpe, som sørger for god innetemperatur gjennom alle årstider.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning er montert langs to vegger i L-form og var ny i 2005. Innredningen har hvite profilerte fronter og heltre benkeplate, ny i 2021. Videre har kjøkkenet vitrineskap, oppvaskkum i stål med avrenningsfelt, ventilator med avtrekk og opplegg for oppvaskmaskin. Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.

TG2:
TG3:

Bad

Boligen har et pent bad som ble rehabilitert i 2018. Gulvet har varmekabler og våtromsbelegg, og veggene er kledd i våtromsplater med flismønster. Videre har badet gulvfestet toalett, baderomsinnredning, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Innredningen består av et hvitt skuffemøblement med heldekkende servant og et speilskap med tre dører. Det er mekanisk avtrekksvifte i vegg.

TG2: Overflater gulv: Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Kravet til høydeforskjell på tettesjiktet tilfredstiller ikke kravene på grunn av skade på oppbrett ved dør. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket. Det anbefales lokal reperasjon av oppbrett ved dør. Kostnadsestimat : Under 10 000
TG3:

Terrasse

Boligen har en sør og vestvendt terrasse på ca. 60 kvm. Her er det gode solforhold og en fantastisk utsikt over havet, Lillestraumen og området rundt.

Uteareal

Eneboligen ligger flott til og har vakker sjøutsikt. Omgivelsene er majestetiske, med vakker natur, spredt bebyggelse og hav som møter fjell. En slik utsikt kan ta pusten fra de fleste!

Kjækan gård har et landareal på 385,8 daa, hvorav ca. 15 daa er dyrket mark, mens resten er utmark/skog. Det er uutnyttede skog og utmarksarealer på eiendommen- Se gårdskart  på side 51 under tekniske dokumenter i salgsoppgaven.  Nede ved fjorden er det over 450 meter strandlinje, samt kaianlegg, naust og parkeringsplass. Det er tinglyst veirett til kai og tilhørende parkeringsplass.

På tomten er det også oppført en nyere dobbelgarasje med innredet loft. Eneboligen har en stor veranda på ca. 60 kvm som ble bygd i 2017, hvor sol og utsikt kan nytes i fulle drag.

I tilknytning til boligen er det også plen, jordbæråker, gressbakke og gruset gårdsplass. Den dyrka marka består i det vesentlige av jordbærproduksjon. På eiendommen på øversiden av veien er det et jordbærland på ca. 6 mål. Eierne opplyser om at på det meste så har de produsert ca. 5 tonn jordbær på eiendommen.

Soverom

Boligen har to lyse soverom med garderobeskap, tregulv og lysmalte vegger i en kombinasjon av tømmer og panelplater. I tillegg har boligen to hemser på henholdsvis ca. 4 og 6 kvm, begge med adkomst fra stuen/kjøkkenet.

Beliggenhet

Eiendommen har en nydelig beliggenhet på stedet Kjækan, i Kvænangen Kommune. Eiendommen ligger nesten innerst i fjorden. Eiendommen strekker seg fra havet og opp til foten av fjellene på øversiden. Bygningsmassen ligger nede ved sjøen, med nydelig utsikt og gode solforhold.

Dagens eiere har drevet moderne form for kombinasjonsnæring  på eiendommen basert på lokale ressursene- fiske og jordbruk. De  har  dyrket  jordbær og poteti vekseldrift,  solgt sommerblomster, tilbudt snøbrøyting, leid ut båtplasser og i tillegg drevet med fiske å på vinteren.

Kjækan er et mekka for den natur og friluftsglade. Her har du båtliv og fiske i fjorden samt fjellfiske og jakt på fjellet. Det er enkel tilgang til fjellet når Suoikkatveien er åpen vår/sommer høst. Vinterstid så er det skuterløype (løype 7) like på oversiden av huset.

Det er ca. 25 km. til kommunesenteret Burfjord. Det er ca. 113 km til Alta og ca. 65 km. til Storslett.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: 0134435

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Tilstandsgrad 2  (TG2):

Avvik som kan kreve tiltak:
- Innvendig - Overflater: Det er avvik: Gulvene er preget av bruk. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Innvendig - Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Plate monteres. Kostnadsestimat : Under 10 000
- Våtrom - Overflater Gulv - Bad/vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Kravet til høydeforskjell på tettesjiktet tilfredstiller ikke kravene på grunn av skade på oppbrett ved dør. Kostnadsestimat : Under 10 000.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
- Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Alexandersen Eiendom AS v/ Odd Magne Alexandersen den 24.03.2022. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: Holst maler og tapetserer. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Belegg og våtromsplater.
- 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar:  Ja, kun faglært. Firmanavn Odd Rune Hansen Alta. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Terrasse 2018.
- 18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Svar:  Ja, Kommentar: Reguleringsplan 2019.
- 24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Svar: Ja, Kommentar:  Tilstandsrapport fra 2022.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare,tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar: Ja, Kommentar Avtale om vanntilførsel til nabohytte 31/59.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm

Enebolig:
1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Vindfang,  kjøkken, stue , bad/vaskerom og  2 soverom

Garasje
1. etasje:
Bruksareal: 46 m².
Primærrom: 0 m².
2. etasje:
Bruksareal: 23 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Oppholdsrom m/kjøkkenkrok og Wc.
Interessenter gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt Kvænangen Kommune om byggetillatelse for innredning av rommet. Da takstmannen baserer seg på faktisk bruk, så er dette rommet betegnet som P-rom (primærrom) i tilstandsrapporten. Bygget er byggesøkt som et S-rom (sekundærrom). Fasaden er som byggesøkt og  eierne vil søke Kvænangen kommune om bruksendring av  loftsrommet. Det tas forbehold om videre saksbehandling og selger kan ikke garantere for bruksendringen.

Naust:
Bruksareal: 25 m².
Primærrom: 0 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Følg E6. Ta av inn Kvænangsbotnveien og følg den ca 8,5 km. Boligen ligger på nedsiden av veien. Fellesvisninger blir skiltet med &Partners visningsskilt.

Tomt

Areal: 385 834 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Ja. Parkering for en bil i garasje og rikelig med parkeringsplasser på gårdsplassen. Det er også parkering på utfylt område ved naust og flytebrygge.

Byggemåte

BOLIG
Boligen med tilhørende bygninger framstår som normalt godt vedlikeholdt. Enebolig - Byggeår: 1996.

UTVENDIG
Taktekking med underlagspapp, knasteplater og torv. Takrenner og nedløp i stål. Saltak i trekonstruksjoner. Vegger oppført av 6" tømmerkasse. Vinduer med 3 lags isolerglass og koblede vinduer i trekarmer. Standard isolert ytterdør. Terrasse av impregnerte materialer på ca 60 kvm.

INNVENDIG
Innvendige overflater er tregulv, tømmer og malte plater på vegger, samt panel i himling. Etasjeskille med trebjelkelag, ukjent isolering. Elementpipe fr byggeåret, som er rehabilitert med innføringsrør i 2015. Krypekjeller under trebjelkelag og stubbgulv, som framstår som tørr og godt utluftet. Malte fyllingsdører.

VÅTROM
Bad/vaskerom som er rehabilitert i 2018. Våtromsbelegg på gulv, med varmekabler i gulv. Bad/vaskerom er utstyrt med servantskap, dusjkabinett, toalett og opplegg for vaskemaskin.

KJØKKEN
Kjøkkeninnredning fra 2005, med malte fronter. Hvitevarer som stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Gulvbord i tre. Mekanisk avtrekk.

TEKNISKE INSTALLASJONER
Kobberør, som er oppgradert i krypekjeller i forbindelse med renovering av bad/vaskerom. Avløpsrør av plast, som er oppgradert i krypekjeller i forbindelse med renovering av bad/vaskerom. Naturlig ventilering. Boligen har åpent/skjult el-anlegg med automatsikringer, sikringsskapet er plassert i vindfang.

TOMTEFORHOLD
Boligen er fundamentert på fjell. Grunnmur i Leca.

GARASJE
Beskrivelse:  Bygningen er oppført med plate på mark. Isolert trebindingsverk i vegger, med utvendig stående panel. Saltak konstruksjoner i tre, tekket med stålplater. Isolerglass i vinduer og isolert ytterdør. Isolert stålport. Innlagt strøm med lys og stikk. Grovkjøkkenet er utstyrt med innredning. Innredede rom har belegg på gulv, malte plater på vegger og i tak. Kjøkkenkrom på loft med minikjøkken.

KAIANLEGG
Beskrivelse: Kai bygget i impregnerte materialer. Flytebrygge med plast uteliggere og impregnert dekke. Ny landgang til flytebrygge montert i 2019. Enkelt sløyeskur i trekonstruksjoner med takoverbygg. Parkeringsplasser for anlegget er oppgradert med nytt grusdekke.

NAUST
Beskrivelse: Naust oppført på grunnmur i betong. Det er lagt singel/grus på gulvet. Vegger med uisolert bindingsverk. Saltak konstruksjoner i tre tekket med stålplater. Enkle vinduer og dører. Terrasseplatt av impregnerte materialer på ca 24 kvm.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Alexandersen Eiendom AS v/ Odd Magne Alexandersen den 24.03.2022. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Eneboligen er registrert tatt i bruk: 14.01.2000
- Garasje bygg har igangsettingstilltelse den 24.10.24.10.12. Det er ikke registrert tatt i bruk. Det er ikke søkt Kvænangen Kommune om innredning av loftsetasje på garasjen.
- Tillatelse til flytebrygge er gitt den 23.05.2013 Ifølge delgert vedtak ang. flytebrygge og matrikkelbrev fra Kvænangen kommune, den 30.05.2022.

Barnehage / skole i området

Skoler og barnehager er i Kommunesenteret Burfjord, ca. 25 km. unna.

Oppvarming

Oppvarming ved elektrisitet og vedfyring i boligen. Badet har varmekabler, og i stue/kjøkken er det både varmepumpe og vedovn. Pipen ble rehabilitert med innføringsrør i 2015. Oppvarming ved elektrisitet i rom på loft i garasjen. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 952,60 pr. år Kommunale avgifter inkl.: - Feie/tilsynsavgift - Vannavg. boliger - Forb.gebyr forretningsbyg - Årsgeb. vann bolig - Årsgebyr vann næring
I tillegg er det renovasjonsavgift kr. 6.056,-. Det er ikke eiendomsskatt på eiendommen,  ifølge opplysninger fra selger den 8.6.22.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 110 671 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Det er registrert kulturminner på eiendommen:

1. Enkeltminnearter: Hustuft
- Datering: Eldre enn 100 år
- Vernestatus: Automatisk fredet
- Askeladdenbeskrivelse: Rektangulær hustuft. Tørrmurt. Nokså overgrodd og lite synlig. Sannsynlig rester etter en eldre sjøbu eller uthus.
2. Enkeltminnearter: Hustuft
- Datering: Eldre enn 100 år
- Vernestatus: Automatisk fredet
- Askeladdenbeskrivelse: Rektangulær hustuft, tørrmurt. Overgrodd av gress og busker.

I e-post av 19.05.22 gir Kvænangen Kommune følgende informasjon om kulturminner (utdrag): Kulturminner forvaltes av fylkeskommunen og sametinget som regional myndighet. Kjøper må forholde seg til kulturminneloven. Automatisk freda kulturminner kan ikke skades/fjernes uten dispensasjon gitt av riksantikvaren. Jeg ser det er registrert to kulturminner som har status automatisk freda og ett med uavklart vernestatus. Du finner mer informasjon om de konkrete kulturminnene på denne nettsida: Hjem - Kulturminnesøk (kulturminnesok.no)Ellers så kan vedlikehold og skjøtsel av kulturminner løse ut tilskudd. Eksempelvis så har vi tilskuddsordninger i landbruket som kan være aktuell for skjøtsel av kulturminnelokaliteter i samråd med sametinget/Fylkeskommunen. Regionale miljøtilskudd i jordbruket i Troms og Finnmark | Statsforvalteren i Troms og Finnmark.

Regulering

Eiendommen  er regulert til
- Bebyggelse og anlegg: Fritidsbebyggelse-frittliggende,  småbåtanlegg i sjø og vassdrag med tilhørende strandsone. uthus/naust/badehus og bolig/forretning: 14,5 daa.
- Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur: Kjøreveg, gangveg/gangareal og parkering: 2,7 daa.
- Grønnstruktur:  Friområde: 8,6 daa
- Landbruks-, natur- og friluftsformål samt reindrift: Landbruksformål: 7,0 daa.
- Bruk og vern av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone: Småbåthavn:  6,3 daa.
- LNFR areal: Delen av eiendommen på nordsiden av Kvænangsbotnveien.

Interressenter oppfordres til å sette seg grundig inn i reguleringsplanen for eiendommen, med endringer og tilhørende kart. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplan for Kjækan småbåthavn og hyttefelt, igangsettingsdato 04.11.2009

Konsesjon / Odel

1. Konsesjon:
Det gjøres oppmerksom på at ervervet av eiendommen er konsesjonspliktig. Kjøper er ansvarlig for å utarbeide og sende inn konsesjonssøknad snarest mulig etter budaksept dog senest omgående etter signering av kjøpekontrakt. Kjøper dekker konsesjonsgebyr fastsatt av Kvænangen Kommune. Kjøper bes i budet sitt tilkjennegi om det tas forbehold om at det gis konsesjon til den tilbudte pris eller ikke. Dersom kjøper tar konsesjonsrisikoen, vil kjøper være bundet av sitt pristilbud selv om konsesjonsmyndighetene ikke aksepterer prisen. Kjøper kan da risikere å bli pålagt å selge eiendommen til en som kan få konsesjon. I slike tilfeller skal likevel selger holdes skadesløs og eiendommen må overtas av kjøper på avtalte vilkår senest innen 2 måneder etter første avslag på konsesjonssøknaden. Endring eller konkret fastsettelse av overtagelsesdato, ut over det som er nevnt over, skjer etter avtale mellom partene og skal skriftlig bekreftes overfor meglerforetaket.

Kvænangen kommune har i e-post av 19.05.22 bl.a. opplyst følgende: Det er ikke en odelseiendom. Det innebærer også at den lovbestemte boplikten for konsesjonsfrie overtakelser innenfor nærmeste familie ikke inntrer på denne eiendommen. Den er imidlertid konsesjonspliktig ved salg ut av nærmeste familie. Her vil det bli en individuell vurdering av søknaden i henhold til konsesjonslovens formål og bestemmelser i lys av relevante lokale hensyn. Søkers formål og planer med ervervet vil da ligge til grunn. Generelt så vil bosetting være viktig i Kvænangen. Ut fra gjeldende politikk så må det påregnes at søker må bosette seg på eiendommen for å kunne få konsesjon. Prinsipielle saker vil bli behandlet politisk.

2. Boplikt:
Det er boplikt på eiendommen. Hvis du ikke har tenkt å bo på eiendommen må du søke Kvænangen Kommune om konsesjon uten boplikt.

3. Driveplikt:
Driveplikten innebærer at alle som eier jordbruksarealer er pliktig å drive jorda. Driveplikten oppfylles ved at eieren enten driver jorda selv, eller leier den ut til andre som driver jorda. Driveplikten gjelder alt jordbruksareal hele eiertiden. Hjemmelen er i jordlovens § 8.

Du kan lese mer om konsesjon og boplikt i Kvænangen Kommune på:
https://www.kvanangen.kommune.no/konsesjon-og-boplikt-landbrukseiendom.423254.8758375.tkt.html
https://www.kvanangen.kommune.no/lokale-retningslinjer-for-praktisering-av-konsesjonsloven.6073633.html

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1. 1933/904558-1/97  Bestemmelse om beiterett, tinglyst 10.07.1933. rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:3. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
2. 1949/3276-1/97  Bestemmelse om vannledn. tinglyst 30.09.1949. Vegvesenets betingelser vedtatt. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
3. 1958/4303-2/97  Rettigheter iflg. skjøte, tinglyst 01.11.1958. rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:21.Bestemmelse om vann/kloakkledning. Gjelder denne registerenheten med flere.

4. 1961/906086-1/97  Elektriske kraftlinjer, tinglyst 26.01.1961. Gjelder denne registerenheten med flere
 
5. 1965/1171-1/97  Erklæring/avtale, tinglyst 05.05.1965. Avståelse av grunn/rettigheter til veg/havneanlegg/ledninger m.v. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
6. 1968/1888-2/97  Bestemmelse om vannledn. ,tinglyst 19.06.1968.   rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:26  
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om båt/bryggeplass
Gjelder denne registerenheten med flere
 
7. 1968/2565-1/97  Erklæring/avtale, tinglyst  06.08.1968. Statstilskudd til utbedring av Kjakan Vannverk. Bestemmelse om vedlikehold. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
8. 1969/1372-1/97  Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst 25.04.1969. Vegvesenets betingelser vedtatt. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
9. 1972/904953-1/97  Elektriske kraftlinjer, datert 26.01.1972. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
10. 2011/46659-1/200  Bestemmelse om veg, tinglyst 19.01.2011. rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:18. Gjelder denne registerenheten med flere
 
11. 2011/313461-1/200  Bestemmelse om vannledn, tinglyst 26.04.2011. rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:61. Gjelder denne registerenheten med flere
 
12. 2011/313461-2/200  Bestemmelse om veg, tinglyst den 26.04.2011. rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:61. Bestemmelse om bruksrett til strand, rett till båt og båtplass. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
13. 2016/66803-1/200  Bestemmelse om vannrett, tinglyst den 25.01.2016. rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:60. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
14. 2016/66803-2/200  Bestemmelse om veg. tinglyst  25.01.2016. rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:60. Gjelder denne registerenheten med flere.
 
Rettigheter på 5429-31/3 - Rettigheter i eiendomsrett:

1. 1933/904552-1/97  Bestemmelse om beiterett, tinglyst 10.07.1933.  
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:10  
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:11  
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:12  
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:13  
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:14  

Rettigheter på 5429-31/10 - Rettigheter i eiendomsrett:

2. 1933/904557-1/97  Bestemmelse om beiterett, tinglyst 10.07.1933 
 rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:3  
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:11  
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:12  
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:13  
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:14  
rettighetshaver:Knr:5429 Gnr:31 Bnr:15

Selger opplyser om følgende ikke tinglyste avtaler: :
Rett til Vann og kloakkledning over eiendommen og til eiendommer gnr. 31/bnr. 59 og til gnr. 31/bnr. 92. Disse avtalen vil bli tinglyst . om septiktank utenfor tomtegrensen. Avtalen vil bli tinglyst på eiendommen.  

Bilde utarbeidet av selger med inntegnede vannledninger kan forevises ved henvendelse til ansvarlig megler.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning og har privat septik.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen offentlige pålegg på eiendommen, ifølge opplysinger fra selger den 8.6.2022.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Hvitevarer på kjøkkenet i boligen og utstyr på grovkjøkkenet i garasjen medfølger i handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lund@partners.no eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kvænangsbotnveien 863, 9162, Sørstraumen, Gnr. 31 bnr. 11 i Kvænangen kommune

Oppdragsnummer

89-22-0066

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.