Alta

SAGA: Stor enebolig med godkjent leilighet og garasje med sokkel

Sagasletta 1 , 9517 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

76%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

54%

har bolig på over 120 kvm

75%

av boligene er nyere enn 20 år

50%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 319 m²
Bruksareal 326 m²
Tomt 727 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 2014
Gårdsnummer 38
Bruksnummer 711
Energimerking B
FINN.no 259203320
Sist endret 11.06.2022 21:33
Prisantydning 7 690 000,-
Totalpris 7 898 269,-

Beregnet totalkostnad

7 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 192 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 690 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 208 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 898 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sagasletta 1 er en pen enebolig fra 2014, med familievennlig planløsning. Eiendommen ligger attraktivt og barnevennlig til nær turområder, skole og barnehage.

Boligen har et bruksareal på hele 326 kvm, så her er godt med boltreplass. Hoveddelen består av entré med skyvedørsgarderobe, romslig stue og kjøkken, to bad, vaskerom, loftstue og fire soverom. I tillegg er det disponibelt rom og bod i kjelleren. Leiligheten er på 79 kvm, og har to soverom. Stue og kjøkken er i åpen løsning, som sammen danner et trivelig allrom. Videre er det bad med dusjkabinett og entré med skyvedørsgarderobe.

På eiendommen står det en garasje som går over to plan, med plass for bil i første etasje og lagringsplass i sokkel. Boligen har ellers et flott uteareal, opparbeidet med hage, belegningsstein og støttemurer.

Innhold

Sokkel-etasje leilighet: Vf/gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 2 soverom.
Kjeller bolig: Oppholdsrom, bod.
1 etasje: Stue, spisestue, kjøkken, trapperom, bad og vaskerom
Loft: 4 soverom, loftstue, hall/trapperom og bad.

Garasje på to etasjer.
Utebod.

Entré

HOVEDBOLIG
Det er inngangsdør med sidevinduer under takutspring, som viser vei inn. Rett innenfor døren blir du møtt av en romslig gang med skyvedørsgarderobe.

LEILIGHET
Leiligheten har egen inngang i sokkeletasjen. I entréen er det også en skyvedørsgarderobe som praktisk gjemmer bort klærne.

Stue

Boligen har en luftig stue med plass til ulike sittegrupper. Rommet varmes godt opp med peisovn. I taket er det spot lights. Stuen er lyst og lett, med store vindusflater, og dør ut til terrasse. Fra stuen er det noe utsikt mot Altafjorden.

LOFTSTUE
På loftet er det en loftstue hvor det er plass til sofa- og tvløsning. Et perfekt sted å trekke seg tilbake.

LEILIGHET
I leiligheten er stue og kjøkken i åpen løsning, som sammen danner et trivelig allrom.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger noe adskilt fra stue og har god plass til en større spisegruppe. Kjøkkeninnredningen har rikelig med lagringsplass i takoppforede overskap. Kjøkkenet er utstyrt med induksjonstopp på 80 cm, integrert stekeovn, kombinert mikrobølgeovn og stekeovn samt kjøleskap. Det er installert Quooker som gir deg kokt vann fra kranen. Eier har byttet skap- og skuffefronter på hele innredningen i 2017. Over kjøkkenbenken er det fliser.

LEILIGHET
I leiligheten har innredningen malte fronter og laminert benkeplate. Her er integrerte hvitevarer, og det er plass for spisebord i kjøkkensonen.

TG2:
Sokkel i leiligheten hvor kjøleskap skal stå er fuktskadet og får derfor TG2.

Bad

Boligen har et bad i hver etasje og et eget vaskerom i første. Begge bad har belegg på gulvet, og våtromsplater på vegger. I badet som er i hovedetasjen er det dusjkabinett, bad på loftet har egen dusjsone med dobbeldusj, og nede i leiligheten er det dusjkabinett. I vaskerommet er det arbeidsbenk med utslagsvask, og her er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

TG2:
Bad.1 etasje Overflate vegger og himling: I våtsonen er det begynt oppsvulming av våtrom plater, silikon har trekt seg på vegg mot vaskerom.
Bad.1 etasje Overflate gulv: Fall til sluk vann samler seg rundt sluk og ikke tilstrekkelig fall.
Vaskerom. 1 etasje Overflate gulv: Vann samler seg ved siden av sluk på gulvet.
Bad loft Overflate vegger og himling: Avvik på nedkant på platene i våtsonen, silikon og oppsvulming av plater.
Bad loft Overflate gulv: Våtsonen til dusjene: Under funksjonstesten samlet vann seg på belegget og rundt sluk.

Uteareal

Tomten er flott opparbeidet med belegningsstein i innkjørsel og utenfor sokkelleilighet. Utover dette er tomten opparbeidet med støttemur og plen. Terrassen har god plass for hagemøbler i hyggelige omgivelser.

Soverom

Boligen har fire soverom av god størrelse som alle er plassert på loftet. På bygningstegninger er loftstuen tegnet inn som soverom, så her er muligheter dersom man trenger enda flere soverom. Det ene soverommet har utgang til luftebalkong. I leiligheten er det to soverom. For lagring er det en disponibelt rom i kjelleren, samt en bod. Leiligheten disponerer utvendig bod som er i tilknytning til inngangspartiet.

Beliggenhet

Sagastien 1 er i Saga, ca. 8 km fra Alta Sentrum og 3 km til Elvebakken med butikker og bensinstasjoner. Saga har en veldig bra beliggenhet for de som ønsker å bo like ved skole, barnehage og rekreasjonsområder. Skiløypen går like bak leiligheten, så her kan du spenne på deg skiene og starte hjemmefra. Det er også nærhet til både Skogvannet og Olavbakken. Dette er en populær akebakke med gapahuk og grillplass. I tillegg er det fotballbane ved Saga Skole.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 7144860

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
7.2.1 Bad.1 etasje Overflate vegger og himling: I våtsonen er det begynt oppsvulming av våtrom plater, silikon har trekt seg på vegg mot vaskerom.
7.2.2 Bad.1 etasje Overflate gulv: Fall til sluk vann samler seg rundt sluk og ikke tilstrekkelig fall.
7.3.2 Vaskerom. 1 etasje Overflate gulv: Vann samler seg ved siden av sluk på gulvet.
7.4.1 Bad loft Overflate vegger og himling: Avvik på nedkant på platene i våtsonen, silikon og oppsvulming av plater.
7.4.2 Bad loft Overflate gulv: Våtsonen til dusjene: Under funksjonstesten samlet vann seg på belegget og rundt sluk.

Diverse:
- Sokkel i leiligheten hvor kjøleskap skal stå er fuktskadet og får derfor TG2.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja, mindre "sprekk" i baderomsplate funnet av takstmann, se boligsalgsrapport for utfyllende info.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, installert Quooker kran på kjøkkenet.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Tak under terrasse lekker noe, tror det er benyttet TIL-TAK plater av forrige eier, disse slipper gjennom noe vann.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Byttet terrassebord på trapp ved inngangsparti i 2017 eller 2018 i forbindelse med steinlegging av innkjørsel. Brannstige er flyttet fra en side av ark til den andre siden etter pålegg fra brannvesen, dette er gjort etter beste evne av huseier, i samme tid byttet boligeier noen taksten langs gradrenner også (2021/2022).
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Installert stikkontakt til motorvarmer for leieboer. Montert inn multiboks ved lampe over spisebord da rør stakk ut av taket uten boks.
13.1. Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja, utstett av Saga Solution AS.
16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Nei. Støttemur ved uteplass sokkel bygget av boligeier, tror ikke det ar krav om fagarbeider til dette.
20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja.
20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? Seperat utleieleilighet godkjent av kommunen.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Boligsalgsrapport utført 2022.
Tilleggskommentar: Lagt belegningsstein i innkjørsel og utenfor sokkeletasje. Samt laget støttemur mot nabo i samarbeid med nabo. Tak i stue har "sluppet" lekterne i et lite område og har blitt stiftet opp igjen av boligeier. Ledninger til TV loftstue lagt i vegg av boligeier.

Boligens areal

Primærrom: 319 kvm, Bruksareal: 326 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 23 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Oppholdsrom. S-rom: Bod.

U . etasje/leilighet:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vf/gang, bad/vaskerom, stue/kjøkken og 2 stk soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 119 m².
Primærrom: 119 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, spisestue, kjøkken, trapperom, bad og vaskerom.

Loft:
Bruksareal: 98 m².
Primærrom: 98 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 4 stk soverom, loftstue, hall/trapperom og bad.

Garasje:
Underetasje bruksareal: 29 kvm

Garasje:
Hovedetasje bruksareal: 29 kvm

Utebod bruksareal: 6 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 727 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

God plass for parkering på egen tomt. I tilleggg parkeringsmuligheter i garasje.

Byggemåte

ENEBOLIG:
Plate på mark med antatt støpte betongvegger antatt 25 cm og innforet. Nedgravd fundament er ikke synlig for inspeksjon. Grunnforholdene er ikke dokumentert. Boligen er sannsynligvis fundamentert på
utskiftende masser. Det ble ikke foretatt geologiske undersøkelser i forbindelse med utarbeidelse av denne rapporten. På bakgrunn av observasjoner gjort på befaringsdagen, vurderes grunnforholdene å være stabile.
Drenering: Det er en begrensning at selve drenering/fuktsikring ligger under bakkenivå og er ikke tilgjengelig for inspeksjon. Utvendig fuktsikring/drenering er i fra byggeår og antaes og være av plast. Vegger i 25 cm tre konstruksjoner med utvendig liggende kledning.
Utvendig flater: Det er fra bakkenivå foretatt en visuell kontroll kombinert med stikkprøver på tilfeldig valgte områder. I den forbindelse registreres det ingen merknader utenom normal elde og bruk.
Tak: Saltak konstruksjoner med to arker med betong takstein som primærtekking med renner og nedløp i metall.
Vinduer: 3 lags energi glass i tre karmer.
Terrassedører standard med 3 lags energi glass.

GARASJE:
Plate på mark med vegger av betong og hull dekket som etasjeskille til under etasjen og til 1. etasje. Nedgravd fundament er ikke synlig for inspeksjon. Grunnforholdene er ikke dokumentert. Boligen er sannsynligvis fundamentert på utskiftende masser. Det ble ikke foretatt geologiske undersøkelser i forbindelse med utarbeidelse av denne rapporten. På bakgrunn av observasjoner gjort på befaringsdagen, vurderes grunnforholdene å være stabile.
Drenering: Det er en begrensning at selve drenering/fuktsikring ligger under bakkenivå og er ikke tilgjengelig for inspeksjon.
Utvendig fuktsikring/drenering er i fra byggeår og antaes og være av plast.
Vegger: Vegger i antatt 6" bindingsverk. Antatt at garasjen er isolert plate kledd innvendige vegger med gips og himling av himling plater. Utvendig liggende kledning.
Tak: Saltak i tre konstruksjoner med betong takstein som primærtekking , renner og nedløp i metall.
Port: Standard garasjeport med automatikk.
Vinduer og dører: 3 lags energi glass i tre karmer og standard ytterdør. Dobbel fløyet dør i underetasjen.
Oppvarming: Varmekabler i øverste etasje ifølge eier. Eier opplyser at kablene har aldri vært funksjonstestet.
Elektrisk: Innlagt belysning i himlingen og stikkontakter.

UTEBOD LEILIGHET:
Enkel utebod som er bygget på fundamentet til inngangsparti til leiligheten. 18-20 cm betongvegg og en 4" bindingsverk med
utvendig liggende kledning.
Enkel bod dør.

Oppgraderinger ifølge eier:
2016: Beleggningstein ca 200 kvm ifølge eier
2016: Utebod
2015: Støttemur til terasse leilighet.

Vesentlige endringer etter byggeår:
Terrasse sørvest vegg og ark på sørveggen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har ferdigattest datert 05.01.2014.
Tilbygg, utvidelse av eksisterende veranda har ferdigattest, datert 02.07.2015.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca 100 meter til Saga barneskole og barnehage. Det er ca. 6 km til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud. Det er gangavstand til bussholdeplass.

Adgang til utleie

Boligen har en godkjent leilighet i underetasjen.

Oppvarming

Varmekabler i hele første etasje og på bad som er på loftet. I tillegg varmekabler i leilighet. På loftet er det panelovner. Vedovn i stue. Oppvarming i hovedetasjen i garasje med varmekabler ifølge eier. Eier opplyser at kablene har aldri vært funksjonstestet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B (hovedbolig)
Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C (leilighet)

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 34 802 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2022. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 215 087 pr. 19.05.22 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 974 311 pr. 19.05.22 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Eiendommen ligger i gul sone iht. T-1442 (utendørs støy)
Reguleringsplan for Saga B11, planid: 20050043, gjelder. Opplysninger fra Alta Kommune 16.05.2022.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2013/169267-2/200  Best. om vann/kloakkledn.  
27.02.2013 
Rettighetshaver:ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vei. Offentlig vann- og avløpsanlegg via private stikkledninger.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til adamsen@partners.no eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.

(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13. mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Sagasletta 1, 9517, Alta, Gnr. 38 bnr. 711 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0067

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.