Kirkenes

NY PRIS! Sentrum: Totalrenovert og meget lekker 2-roms i 2. etasje! - Høy standard og sørvestvendt balkong

Carl Lundhs gate 3A , 9900 Kirkenes

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

72%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

49%

har bolig på over 120 kvm

78%

av boligene er eldre enn 20 år

26%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 52 m²
Bruksareal 52 m²
Tomt 5 954 m² / Fellestomt
Soverom 1
Etasje 2
Byggeår 1950
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 178
Energimerking G
FINN.no 261801292
Sist endret 06.02.2023 10:25
Prisantydning 1 790 000,-
Totalpris 2 141 743,-
Fellesutgifter 5 639,-

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) 338 234,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 128 234,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 5 500,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 13 509,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 141 743,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Carl Lundhs gate 3A er en fantastisk flott leilighet som ble totalrenovert av fagfolk i 2019/2020  med tilhørende røropplegg, el og innvendige overflater. Leiligheten fremstår som ny innvendig! Her får du smarhusløsning for lys og gulvvarme, nye overflater på gulv, vegger og tak, dimbare downlights i de fleste rom, gulvvarme i entrè og på bad, et nydelig flislagt bad og et tidsmessig og moderne kjøkken med alt av hvitevarer inkludert.   Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i 2.etasje. Balkongen er sørvestvendt med gode solforhold. Her kan du bo midt i Kirkenes sentrum, med gangavstand til alt som byen har å by på.

I boligmappa for eiendommen finner du  oversikt og dokumentasjon i forbindelse med renoveringen. Link til boligmappa: https://boligeier.boligmappa.no/public/CXE7459/home

Kvartalene borettslag har gjennomført omfattende utvendig renovering og vedligehold. Her kan det nevnes: Yttertaket er renovert i 2019 og består av metallplater. Takrenner og nedløp i stål/aluminium fra 2019. Borettslaget har renovert utvendige fasader i 2010 med isolasjon, vindtetting og ytterkledning. Utvendig fasade ble malt i 2021. Borettslaget har skiftet vinduer og terrassedør til 2-lags glass i 2016/2017. Ytterdør ble skiftet til en fabrikkmalt,  fullisolert ytterdør i 2008.

Kvartalene borettslag har både festlokaler og trimrom som kan leies ut til beboerne i borettslaget.

Innhold

2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, soverom, bad, kjøkken og stue.

Adkomst til loftsrom via nedfellbar stige. Dette rommet er ment som bodrom til leiligheten. Loftet er ikke oppmålt av takstmann.

Standard

Fantastisk flott leilighet som ble totalrenovert av fagfolk i 2019/2020. Leiligheten fremstår som ny innvendig! Her får du nye overflater på gulv, vegger og tak, et nydelig flislagt bad og et tidsmessig og moderne kjøkken med alt av hvitevarer inkludert.  Den har en attraktiv beliggenhet i 2.etasje. Den har en skjermet, sørvestvendt balkong med gode solforhold. Innvendig standard og materialvalg er:
Gulv:  Laminatgulv av samme type på gulv i stue, kjøkken og soverom. Gulvfliser m/gulvvarme på bad. Mosaikkfliser i dusjsonen. Grå laminat med gulvvarme i gang.
Vegg: Veggplater som er fabrikk malt (Huntonitt eller tilsvarende).
- Tak: Himlingsplater. Dimbare downlights i gang, bad stue og på kjøkkenet.
Kjøkken: Grått Designa kjøkken med Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, ovn, micro og induksjonstopp.
Diverse/teknisk:
- Lagt inn fiber for TV/ internett i leiligheten.
- Alle innerdører er hvite, med sorte dørhåndtak.
-Garderobeskap med skyvedører og skuffer på soverom
- Leiligheten har smarthusløsning: Alle lys, gulvvarme i gangen og badet og ventilator på badet kan styres fra app på mobilen.

Entré

Leiligheten ligger i 2. etasje  med adkomst fra fellesarealer. En trivelig entrè ønsker deg velkommen. Fra entrèn er det dører til bad og soverommet. Det er gulvvarme i entrèen. Rommet har gulvvarme og dimbare downlights i tak. Det er smarthusstyring for både gulvvarmen og lyset.

Stue

Vinkelstue med moderne standard. De store vindusflatene mot sørvest gir utsikt over nærområdet og rikelig med naturlig lys til rommet. Stuen er enkel å møblere, så her er det plass for både sittegruppe og spisebord. Det er dimbare downlights i stua.

Kjøkken

Kjøkkenet er skjermet fra stuedelen. Kjøkkeninnredningen er levert fra Designa og var nytt i 2019. Den har stilfulle, slette fronter i matt utførelse på overskap og underskap. En lyslist under overskapene på kjøkkenet gir godt arbeidslys. Benkeplate er laminert, med underlimt vask. Kjøkkenhette over induksjons stopp. Det er lagt kitchenboard mellom overskap og underskap.

Alle hvitevarer er integrerte. Dette er: Stekeovn,induksjonstopp, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Foran innredningen er det god plass for spisebord. Det er dimbare downlights i kjøkkendelen.

TG2/ TG3: Ingen anmerkninger fra takstmann

Bad

Nydelig bad som var nytt samtidig med renovering av leiligheten. På badet er det gulvfliser m/gulvvarme og veggfliser. Det er lagt mosaikkfliser i dusjsonen. Det er dimbare downlights i tak. Badet har  smarthusstyring for både gulvvarmen og lyset.  Baderomsinnredningen har store skuffer, veggskap og speil med innfelte lys. Rommet er innredet med dusjhjørne med innfellbare glassdør og sort ramme, opplegg til vaskmaskin og vegghengt toalett.

TG2/TG3:  Ingen anmerkninger fra takstmann

Balkong

Fra stue har du adkomst til en skjermet, sørvestvendt terrasse med gode solforhold. Terassen har lite innsyn, da det er god avstand til nabobygg. Her kan du nyte late sommerdager!

Uteareal

Kvartalene borettslag har et pent opparbeidet uteareal. Her er det store fellesområder med plen. Gang og trafikkarealer er asfaltert og belagt med brostein.

Soverom

Leiligheten har ett stort soverom. Denne leiligheten er bygd om og soverommet har fått en hensiktsmessig plassering i gangen, like ved badet. Soverommet er holdt i samme standard som øvrige rom. Det er et praktisk garderobeskap med både skyvedører og skuffer på soverommet.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et sentralt og attraktivt område i Kirkenes sentrum. Fra eiendommen er det kort gangavstand til barnehage, Kirkenes barne- og ungdomsskole, samt alt av sentrumsfasiliteter. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane og treningssenter m.m. Det er ca. 10-15 min å gå til nærmeste lysløype. Det er gangavstad til Kirkenes stadion, Fjellhallen og Barentsbadet. Sistnevnte har flotte fasiliteter for alle aldersgrupper. Her er det blant annet kortbanebasseng, barnebasseng og boblebad, i tillegg til sklier, stupetårn og kafé. I sentrum finner du ellers kino og bowling på Kirkenes Base. For hyggelig rekreasjon tar det ca. 10 min å spasere til turstiene ved Langøra. Prestefjellet og Prestevatn er også populære turmål for innbyggerne. Sistnevnte har fine badeplasser. Området rundt byen er et eldorado for friluftsentusiaster, hvor den flotte naturen byr på jakt- og fiskeopplevelser.

Kirkenes sentrum byr på restauranter, kafé, kino, bibliotek og kunstgalleri. Amfisenteret med kafé og et variert utvalg av butikker er også i sentrum. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss. Nærmeste holdeplass er Scandic Hotell Kirkenes, like ved boligen. Fra boligen er det kun rundt 100 meter til Joker nærbutikk. Det er ca. 1 km. til Kirkenes Handelspark med et bredt utvalg av butikker, bl.a. Extra Nærbutikk. Daglivarehandelen kan også gjøres på KIWI på Spareland, ca. 1,5 km. unna.

Felleskostnader

5 639 pr. mnd. Fordeling fellesutgifter (2022): Felleskostnader kr. 2 987,- Budsjetterte rentekostnader kr. 404,- Budsjetterte avdrag kr. 1 217,- Strøm akonto kr. 800,-* * Strøm trekkes med et fast beløp pr. mnd. og avregnes en gang pr. år etter forbruk.¨

* Felleskostnader vil fra 01.01.23 bli ca. kr. 5.600,-, ifølge informasjon fra Polarlys BBL den 17.11.22.

Felleskosntader inkluderer:
- Strøm til oppvarming av leiligheten.
- Vasking i innvendige fellesarealer ( i bygg med fellesarealer)
Renter og avdrag på borettslagets lån.
- Forsikring av bygninger (ikke innbo og løsøre)
- Premie til boligsamvirkets fond mot husleietap.
- Godtgjørelse til styret i borettslaget
- Kommunale avgifter
- Utvendig drift og vedlikehold
- Strøm til fellesanlegg (utvendige gatelys, varmekabler på felles vannledninger, motorvarmerkontakter).
- Snøbrøyting og sandstrøing
- Forretningsførerhonorar til Polarlys BBL.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Borettslaget betaler avdrag på sin fellesgjeld.

Løpende kostnader

Innemelding i Polarlys BBL, kr. 600,- pr. andelseier. Deretter kr. 300,- pr. år for medlemsskapet.

Andel fellesgjeld

338 234

Avdrag fellesgjeld

Kr. 1.217,- pr. mnd.

Andel formue

3 424

Borettslag

Borettslag: Kvartalene borettslag, Orgnr: 955757459. Kvartalene borettslag består av 105 boenheter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har bla. gjennomført følgende i 2021:
- Sluttført utvendig maling av borettslaget
- Utført vedlikehold på elektriske anlegg utendørs

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret i Stiftelsen Borettslagenes Sikringsfond, som ble opprettet av NBBL i 1994. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 01. desember med gyldighet fra kommende årsskifte.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 3 lån:
1. Lånenummer: 16715115820, Husbanken Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 19.05.2022: 0.71% pa. Antall terminer til innfrielse: 34.Saldo per 19.05.2022: kr. 8 764 468,- (andel av saldo: kr. 75 933,-). Siste termin 01.01.2039. Betaler avdrag.
2. Lånenummer: 16715115830, Husbanken Annuitetslån, 2 terminer per år. Rentesats per 19.05.2022: 0.71% pa. Antall terminer til innfrielse: 38. Saldo per 19.05.2022: kr. 15 883 662,-. (andel av saldo: kr. 137 611,-). Siste termin 01.01.2041. Betaler avdrag.
3. Lånenummer: 49017894209, Sparebank 1 Nord-Norge Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 19.05.2022: 2.27% pa. Antall terminer til innfrielse: 349. Saldo per 19.05.2022: kr. 15 199 356,-(andel av saldo: kr. 131 683,-). Første termin/første avdrag: 28.06.2021 ( siste termin 28.05.2051 ). Betaler avdrag.

Rentekostnader fellesgjeld

kr. 404,- pr. mnd.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP.588955.5.1

Regnskap

Borettslagets regnskap for 2021 viser et underskudd på kr 2.613.517,-. Disponible midler pr. 31.12.21 er kr 294.119,-. I 2022 er det budsjettert med et overskudd på kr. 3.062.360,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og ev. husordensregler er vedlagt i salgsoppgaven for eiendommen.

Husdyrhold

Det er ingen spesielle regler om, eller forbud mot, dyrehold i borettslaget, men dyreholdet skal ikke være til sjenanse for øvrige beboere.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Tilstandsgrad 2 (TG2):
Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig:
- Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist andre avvik: Det må generelt forventes noe skjevheter i takkonstruksjoner samt avvik fra dagens standardkrav. Det vises generelt til oppbygning av takkonstruksjon med "grove dimensjoner". Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Vurdering av avvik: Det er avvik. Balkongen har behov for vedlikehold. Tiltak: Det må forventes vedlikehold av rekkverk og terrassebord.
- Utvendige trapper: Vurdering av avvik: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav.
- Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Tiltak: For å lukke avviket ihht NS 3600.2018 må det utarbeides en Tilstandsanalyserapport/vedlikeholdsplan for fellesdeler i bygget. Da dette er opp til borettslag/sameie å rekvirere er kostnadsestimat ikke satt.

Innvendig:
- Radon: Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.
- Innvendige trapper: Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
Tiltak:  Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyder opp til dagens krav.
- Drenering: Vurdering av avvik: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.
- Grunnmur og fundamenter: Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er på befaringen observert saltutslag på mur innvendig, noe som tyder på at det er fukttransport i betong. Basert på byggeåret må det forventes at det ikke er montert plast mot grunnen (under kjellergulv), samt at det ikke er tegn på grunnmur er
fuktsikret. Bruken av kjeller arealene er derfor viktig og framstår som "råkjeller" i dag. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Øst-Finnmark Takst og Eiendom AS v/Glenn Arne Johansen Grahn den 29.05.2022. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Nei. Kommentar:  Se merknad i tilleggskommentar.
- 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? svar: Ja, kun faglært. Firmanavn:  Kirkenes Bad og Kjøkken. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Kirkenes Bad og Kjøkken har oppgradert rørene, satt inn fordelerskap og motert baderomsmøbl ene (dusjvegger, toalett og baderomsmøbler). Varmekabler og elektrisk anlegg (herunder også varmefolie i gangen og spotter + taklampe soverom) montert av Selfors. Øvrig arbeid (støp av gulv, legging av membran og våtromsplater, flislegging) er utført av byggmester med våtromssertifikat. Dokumentasjon/redegjørelse på arbeidet er lastet opp på boligmappa.no. Alt gjort i nov/des 2019.
- 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja. Firmanavn: Kirkenes Bad og Kjøkken og byggmester med våtromssertifikat. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny sluk er montert av Kirkenes bad og kjøkken. Byggmester m/våtromssertifikat har lagt våtromsplater (Glava), smøremembran og slukmansjetter. Se boligmappa.no for nærmere beskrivelse. Alt arbeid utført i nov/des 2019.
- 2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?Svar: Ja. Kommentar: Faktura fra Kirkenes Bad og Kjøkken. Bekreftelse/redegjørelse fra byggmester på øvrig arbeid. Dette er lastet opp på boligmappa.no
- 4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: Kirkenes Bad og Kjøkken. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Alt av avløpsrør til leiligheten ble byttet ut. Utført nov/des 2019.
- 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller? Svar: Ja. Kommentar: Fremgår av tilstandsrapporten at det er saltutslag i kjellerbod, aktuelt område er fellesområde.
- 7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja. Kommentar: Tilstandsrapport har påvist høydeforskjell på gulv. Sprekk i mur på loft mot naboleilighet.
- 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: Usikker. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Borettslaget oppgraderte kledning på yttervegger i 2009/2010 (det ble samtidig etterisolert), tak oppgradert antakeligvis i 2018/2019 i regi av borettslaget.
- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: Selfors. Redegjør for hva som ble
gjort av hvem og når: Selfors har oppgradert hele det elektriske anlegget i forbindelse med oppgradering. Arbeidet utført i all hovedsak i nov/des 2019, + noe småting i 2020 og 2021.
- 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar:  Ja. Kommentar: Dette er lastet opp på boligmappa.no.
- 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. Kommentar: Varanger Kraft utførte kontroll på el-anlegget i 2021.
- 24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Svar: Ja. Kommentar: Er/blir utarbeidet tilstandsrapport på boligen utført av takstmann. På nåværende tidspunkt foreligger det kun utkast til tilstandsrapporten ettersom undertegnede hadde merknader til denne. Disse merknadene vil ikke ha betydning for utfyllelsen av egenerklæringen.
- Tilleggskommentar: Leilighet er totalrenovert. Ut over det som allerede er opplyst på tidligere spørsmål informeres det om: Kjøkken og soverom har byttet plass fra opprinnelig romfordeling, det er åpnet opp mellom kjøkken og stue. Det er lektet ut på veggene og lagt plater utenpå. Samme med tak. Det er lagt laminat på alle gulv, med unntak av bad (hvor det er fliser). Det er lagt varmekabler på bad og varmefolie i gang. Det er lagt folie mot tak/yttervegger for å hindre varmetap/ekstraisolering. Kjøkken (Designa) og hvitevarer (Gorenje), samt baderomsmøbler, er levert av Kirkenes bad og kjøkken. Dokumentasjon, fakturaer, redegjørelser o.l. på arbeidet som er utført i leiligheten, er lastet opp på boligmappa.no. Navn på fliser og laminatgulv fremgår av faktura på samme sted. Det er noen riss på enkelte av overflatene til flisene på badet. Takstmann som har skrevet tilstandsrapport er kjent med dette (og har blitt fremvist en av disse flisene), og har ikke bemerket dette i sin rapport.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Gang, soverom, bad, kjøkken og stue.

Adkomst til loftsrom via nedfellbar stige. Dette rommet er ment som bodrom til leiligheten. Rommet kan ikke innredes som en del av leiligheten. Loftet er ikke oppmålt av takstmann.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 5 954 kvm, Eierform: Fellestomt

Kvartalene borettslag har en eiet tomt som er opparbeidet med plen, trær, parkeringsplasser og belegningstein. Tomten disponeres av andelseierne i fellesskap. Andelseiere i 1. etasje benytter selv plen og uteareal utenfor ytterveggene av sine bolig. iforhold til det som er naturlig avgrensning mot borettslagets fellesarealer.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke egen P-plass til boligen. P-plass kan leies av borettslaget. Intresserte oppfordres til å kontakte Kvartalene Borettslag ang. om det er ledige P-plasser til leie. Leie for P-plass betales gjennom de månedlige felleskostnadene. Parkering i Kirkenes sentrum kan også gjøres som gateparkering, der det er tillatt, og på kommunale P-plasser.

Byggemåte

I boligmappa for eiendommen finner du  oversikt og dokumentasjon i forbindelse med renoveringen. Link til boligmappa: https://boligeier.boligmappa.no/public/CXE7459/home

Boligbygg med flere boenheter - Byggeår: 1950
UTVENDIG
Takkonstruksjonen er plassbygd av trekonstruksjoner. Luke til kaldloft i gang (2.etg). Kaldloftet er fellesareal (Kvartalene borettslag) og tilhører ikke denne leiligheten.Eier informerer om at yttertaket er renovert i
2019 med nytt undertak, lekter, sløyfer og takstein.vTakrenner og nedløp i stål. Ytterveggene består av trekonstruksjoner fra 1950. Eier informerer om at de ytterveggene ble oppgradert i 2010 (etterisolert, vindtettet
og utvendig trepanel). Utvendige fasader ble sist malt i 2021. Fabrikkmalte trevinduer av type 3 lags glass fra
2016. Ytterdør av type "B30 og 35db" ut til felles gang. Fabrikkmalt verandadør i tre fra
2016. Balkong i 2.etg med tilgang via verandadør i stue. Balkongen forvaltes av borettslaget. Utvendig trapp av betong montert foran inngangspartiet. Eier informerer om at trappen forvaltes av borettslaget. Det er IKKE utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget.
INNVENDIG
Innvendige overflater i leiligheten er oppgradert i 2019 og det må forventes normale bruksmerker.
- Gulv: Laminat på gulv.
- Vegg: Veggplater som er fabrikk malt
(Huntonitt eller tilsvarende).
- Tak: Himlingsplater.
Etasjeskiller som består av betong fra 1950. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er ingen pipe eller ildsted i leiligheten. Alle rom under terreng består av "rå kjeller" og hulltaking har derfor ingen hensikt. Innvendig trapp av betong i fellesarealer og vurderes å være fra 1950. Innvendige dører består av "formpresset papp" fra 2019.
VÅTROM
Bad fra 2019. Gulvfliser m/gulvvarme, fliser på vegg, himlingsplater. Dusjhjørne, opplegg til oppvaskmaskin, vegghengt wc, baderomsinnredning. Avstand fra overkant slukrist til underkant terskel er målt til 4,4cm og det er målt tilstrekkelig fall på badet. Det er ingen synlig slukmansjett under klemring, men eier har fremlagt dokumentasjon fra byggmester som har renovert badet og som bekrefter at slukmansjett, membranduk og smøremembran er brukt under flisene. Plastsluk fra 2019. Hulltaking er ikke fysisk mulig pga av tilliggende konstruksjoner (mot fellesgang og hulltaking vil bryte branncelle).
KJØKKEN
Kjøkkenet er levert fra Designa. Slette fronter på overskap og underskap (matt utførelse), Benkeplate av laminert spon, Kitchenboard mellom overskap og underskap, Integrerte hvitevarer av oppvaskmaskin, ovn, micro, induksjonstopp. Underlimt vask. Kjøkkenhette over induksjons stopp. Avtrekk føres ut over tak.
TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannfordelingsskap montert på bad i 2019. Vannstokken er nummeret og det er samsvar mellom antall nummerering og oppstilling av vannkurser i kurs fortegnelsen. Det ble oppdaget et avvik knyttet til drenering av lekkasjevann fra vannfordelingsskap. Eier har i ettertid overlevert dokumentasjon fra rørlegger som belyser at dette er ivaretatt ved at eventuelle lekkasje vann i vannfordelingsskap ledes (via varerøret) til sisterne. Sisternen vil da fylles opp og overløpet gjøre at vann vil renne i toalettskålen. Eier informerer om at alt av avløpsrør er skiftet til plast fra 2019. Leiligheten har naturlig ventilasjon av type veggventiler og åpningsvinduer. Varmtvannstanken er i kjeller som forvaltes av borettslaget. Tilbakemeldingen fra borettslaget er følgende: Når det gjelder varmtvannstanker er det riktig at borettslaget har vedtak om at det er laget som dekker skifting av tank. Dersom det oppstår problemer med tanken, varsles styret som sjekker om det da kan være en sikring eller om tanken må skiftes. Elektrisk anlegg av type 3 x 230V fra 2019. Eier informerer om at alt av elektrisk ledningsnett
er skiftet i 2019. Sikringsskap med automatsikringer og samsvarserklæring og sluttkontroll signert av
Selfors AS. Brannslukker av type 6kg pulver fra 2020. Det er tilstrekkelig med røykvarslere.
TOMTEFORHOLD
Byggegrunnen består av leirholdig masser. Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring rundt grunnmuren. Drenering forvaltes av borettslaget. Fundamentering er ikke visuelt synlig, men det antas av fundamenteringen består av stripefundament av betong fra 1950. Grunnmuren består av uisolert betong. Terrenget er opparbeidet fra "gammelt av" og området inngår i kommuneplanens arealdel for 2018 - 2030 (NB sonen). Terrenget er delvis
snødekt. Utvendige vann- og avløpsledninger er av ukjent alder, men de er tilknyttet offentlig vannforsyning og avløpssystem. Forvaltes av borettslaget.

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Øst-Finnmark Takst og Eiendom AS v/Glenn Arne Johansen Grahn den 29.05.2022. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Leiligheten er registrert tatt i bruk den 01.01.1950, ifølge opplysninger fra Sør-Varanger Kommune den 24.05.2022.  I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Interessenter gjøres oppmerksom på at planløsningen har blitt endret, hovedsakelig ved at kjøkken og soverom har blitt byttet om. Ingen sekundærrom (S-rom) er omgjort til primærrom (P-rom), ifølge opplysninger fra selger.

Barnehage / skole i området

Det er gangavstand til Kirkenes barne og ungdomsskole. Det er barnehager i nærheten. Kontakt Sør-Varanger kommune på tlf.: 78 97 74 00/ e-post: postmottak@sor-varanger.kommune.no for spørsmål om barnehage, skole og SFO.

Adgang til utleie

Reglene om utleie i borettslag følger av borettslagsloven. Ev. utleie må søkes styret i borettslaget. Kontakt megler for spørsmål om dette.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, slik det fremstår på visning. Det er gulvvarme i gang og på bad. Gulvvarmen kan styres via app på mobil. Panelovner i øvrige rom ble kjøpt ny da leiligheten ble renovert i 19/20. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 9 455 kwh (gjennomsnitt).
Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 9.544,- pr. år. Strøm er inkludert i de månedlige felleskostnadene med kr. 800,- pr mnd. og avregning en gang i året. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatt er inkludert i månedlige felleskostnader.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 495 000 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 650 000 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens arealdel, planid 2004105 gjelder. I tillegg "Detaljregulering for atkomst til KILA fra Kirkenes sentrum", planid: 2013007. Opplysninger fra Sør-Varanger kommune 21.09.2021.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer/avtaler til fordel for kommunen. Disse erklæringene/avtalene kan ikke slettes og vil følge borettslagets eiendom.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Private vann og avløpsrør til offentlig nett.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- To vegghyller i stuen og en noe lengre vegghylle som ikke er montert. Alle tre hyllene har samme utseende.
- To tildekkede skap/hyller i stoff i  yttergangen (fellesgangen. Disse er satt opp med samtykke fra naboen. brukt til å oppbevare diverse vaskerelaterte ting (vaskemidler, mopper, vaskekluter, bøtter o.l).
- veggplater og fliser som var til overs etter oppussingen.
- Reservedeler til kjøkkenet (skruer, håndtak o.l) følger med, det samme med bruksanvisninger til hvitevarene

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Leilighet er tom, så en snarlig overtagelse er mulig.

Interessenter gjøres oppmerksom på at leiligheten vil bli rengjort i forbindelse med utflytting og ikke vil bli ytterligere rengjort innen overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Polarlys Boligbyggelags medlemmer har forkjøpsrett ved salg. Denne må meldes til Boligbyggelaget på mail:forkjopsrett@polarlys.no innen annonsert frist. Boligen er utlyst med forhåndsvarsel, og meldefrist er satt til 21.06.2022, kl 13.00. Dersom leiligheten ligger for salg i mer enn 3 måneder etter denen dato, skal forkjøpsretten avklares nytt.

Adresse og matrikkel

Carl Lundhs gate 3A, 9900, Kirkenes, Gnr. 27 bnr. 178, andelsnr. 361 i Kvartalene borettslag med orgnr. 955757459 i Sør-Varanger kommune

Oppdragsnummer

89-22-0068

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.