Alta

Holmen: Landlig og moderne næringseiendom og flermannsbolig med garasje selges samlet

Holmen 81 , 9518 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Type / Eierform Næringsbygg / Selveier
Primærrom 257 m²
Bruksareal 518 m²
Bruttoareal 238 m²
Tomt 4 495 m² / Festet tomt
Soverom 6
Byggeår 2015
Gårdsnummer 34
Bruksnummer 365
Energimerking C
FINN.no 275083468
Sist endret 12.10.2022 15:41
Prisantydning 15 800 000,-
Totalpris 16 198 044,-

Beregnet totalkostnad

15 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 395 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 15 800 000,-)) 1 675,- (Overføring av festekontrakt) -------------------------------------------------------- 398 044,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 16 198 044,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Næringseiendom:
Holmen 81 er en flott næringseiendom med et velholdt bygg og en tomt på over tre mål. Det er god parkering for både kunder og ansatte. I bygget er det et produksjonslokale, et utstillingsrom og seks lagerrom. Fleksibiliteten i anlegget er god, slik at man enkelt kan gjøre tilpasninger for leietakere.

Eiendommen selges samlet med Holmen 79. Eiendommene står på egne gårds-og bruksnummer.

Eiendommen  selges uten løpende leiekontrakter. 

Eiendomsselskapet Holmen 81 as kan også inngå som en del av salget.

Bolig:
Holmen 79 er en stilig enebolig over tre plan, med mange valgmuligheter og god standard fra 2015. I første etasje er det en egen hybel, og i andre etasje finner man to separate leiligheter. Eiendommen har en garasje på hele 44 kvm. og flere uteboder.  Boligen ligger på en stor tomt med herlige terrasser, omkranset av skog og flotte turmuligheter. Hoveddelen har en luftig vinterhage, et moderne kjøkken og tre pene soverom. Det er parkering i en stor garasje.

Eiendommene selges samlet  Hver eiendom har eget gårds og bruksnummer.

Innhold

Næringseiendom:
1. etasje: Entré, 2 ganger, produksjonslokale, utstillingsrom, spiserom, hcwc/dusjrom, 2 wc, bk, 2 kontorer, 6 lagerrom og teknisk rom.
Annet: Uthus på ca. 20 kvm, bestående av 4 lagerrom.

Bolig:
1. etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, vinterhage, bad/wc/vaskerom og 3 soverom.

Kjeller: Boder.
1. etasje (hybel): Bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken og soverom.
2. etasje (leilighet A): Vindfang, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken, soverom og arbeidsrom.
2. etasje (leilighet B): Vindfang, bad/wc/vaskerom, stue/kjøkken, soverom og arbeidsrom.
Garasje: Isolert garasje med leddport: BRA: 44 kvm
Annet: 3 uteboder på til sammen, en i første etasje og to i andre etasje: BRA ca. 11 kvm.
Interessenter gjøres oppmerksom på at den eldre, lille, hytta på sørøstsiden av boligen ikke medfølger i salget. Denne vil bli flyttet innen overtagelse.

Standard

NÆRINGSEIENDOM:
Entré
Næringsbygget har et overbygget og innbydende inngangsparti med god plass til benker eller kafésett. Vel innenfor døra møtes man av en entré med lyst gulvbelegg og hvitmalte panelplater på veggene. Herfra er det direkte adkomst til et fint utstillingsrom, og entreen ligger også i tilknytning til en gang. Gangen tar deg videre til to kontorer og et spiserom.

Produksjonslokale
Midt i bygget finner man et fint produksjonslokale på ca. 46,6 kvm, med gulvbelegg, hvitmalte vegger og synlige takbjelker. I dag består lokalet av et grovkjøkken og en pakkestasjon. Kjøkkenet har en rekke overskap, diverse hyller og et benkeskap med dobbel vaskekum. Av hvitevarer er det montert en komfyr og et kjøleskap. Fleksibiliteten i anlegget er god, slik at tilpasninger for andre leietakere vil være minimalt kostnadskrevende.

Utstillingsrom
Tilliggende produksjonslokalet finner man et lyst og innbydende utstillingsrom. En stor vindusflate slipper inn godt med dagslys, og det er utgang til en markterrasse i betong. Rommet benyttes i dag som kafé, og det er god plass til flere sittegrupper. På gulvet er det belegg, mens veggene er kledd med trepanel og flater malt i en dus beigetone. Det er skråhimling med god takhøyde, noe som bidrar til en herlig og luftig atmosfære.
 

Wc
Av våtrom har bygget tre wc-rom, hvorav det ene er et handikaptoalett. Sistnevnte er innredet med toalett, et åpent dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin. Den øvrige innredningen består av en enkel servant, et speil og et veggskap. De øvrige wc-rommene har toalett, og utenfor rommene er det en gang med servant.

Lagerrom
I bygget er det hele seks lagerrom med gulvbelegg, og her får man mange valg- og bruksmuligheter. Det ene rommet måler ca. 33,1 kvm, og ut til eiendommen er det en motorisert port. Rommet er ellers innredet med en rekke paller og hyller. Ekstra lagringsplass finnes i et uthus bestående av fire lagerrom.

BOLIG:
Hoveddel:
Entré
 Eneboligen har et overbygget og godt skjermet inngangsparti med god plass til benker eller kafésett. Vel innenfor døra møtes man av et vindfang med lyst gulvbelegg og gråmalte panelplater på veggene. Langs den ene veggen har vindfanget en stor og plassbygget skyvedørsgarderobe med dels speilfronter. Vindfanget ligger i tilknytning til en gang med rom for ytterligere garderobeløsninger.

Stue:
Stuen er pen og romslig, med en rekke vinduer som sørger for godt med dagslys. En glassdør fører ut til den store terrassen, en flott romforlengelse i sommerhalvåret. Deler av stuen har svært god takhøyde, noe som bidrar til en herlig og luftig atmosfære. På gulvet er det korkvinyl, mens veggene er kledd med panel og hvitmalt betong.

Lune kvelder sikres av en plassbygget peisovn. Det er åpen kjøkkenløsning, og stuen oppleves som et sosialt allrom for hele familien. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord ved kjøkkeninnredningen.

Hagestue:
Tilliggende stuen finner man en luftig vinterhage med imponerende takhøyde og utgang til den flotte terrassen. Store vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som de bringer det grønne inn i rommet. Veggene er kledd med flater og paneplater malt i en dus, tidsriktig grønnfarge. En plassbygget peisovn sørger for ekstra varme og hygge. Denne gir varme til både vinterhagen og stua. Vinterhagen innbyr til både rolige stunder og lange, sosiale kvelder.

Kjøkken:
Kjøkkeninnredningen er moderne med vitrineskap og glatte fronter i en trendy minttone, samt et høyskap med skyvedører og en heltre benkeplate med dobbel oppvaskkum. Ut mot stuen er det en høy barløsning med åpne hyller, vitrineskap og rom for flere sitteplasser, perfekt til måltider og gode samtaler, men også for lekselesing mens middagen tilberedes.

Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet. Over benken er det stikkontakter, og over kokesonen er det installert en ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og en kombinert kjøl/frys.

Bad:
Badet har grått gulvbelegg med varme, mens veggene er kledd med våtromsplater i grått og hvit, flismønstret utførelse. På badet er det vegghengt toalett og et dusjhjørne med innfellbare vegger. Skjult bak en stor skyvedør med dels speilfronter, finner man en utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Den øvrige innredningen består av heldekkende servant med mørkeblå fronter og et stort speilskap med integrert belysning. Skjult bak en stor skyvedør med dels speilfronter, finner man en spennende løsning med vaskerom og skap. Her er utslagsvask og opplegg for vaskemaskin, og flotte muligheter for fleksible løsninger om behovene endrer seg.

7.1.2 Bad/vaskerom bolig Overflate gulv
TG 2 settes på bakgrunn at det samler seg vann i små dammer ved vegg. På befaringsdagen ble det registrert flekker på gulv.

7.2.1 Bad/vaskerom hybel Overflate vegger og himling
Oppsvelling av våtromsplater i overgang mot sokkellist. TG2 Tiltak: Bytte våtromsplater.

7.2.3 Bad/vaskerom hybel Membran, tettesjiktet og sluk
Svellinger i under kant av platene på hybel i våtsonen. Tiltak: Platene må byttes.

7.3.1 Bad/vaskerom Leilighet A Overflate vegger og himling
Registrert svellinger i overgang plate sokkel list, overgangen er ikke fuget. Tiltak: Bytte våtromspplater.

7.3.2 Bad/vaskerom Leilighet A Overflate gulv
TG 2 settes på bakgrunn at det samler seg vann i små dammer ved vegg. Tiltak: Trenges ingen strakstiltak.

7.3.3 Bad/vaskerom Leilighet A Membran, tettesjiktet og sluk
Ikke silikoner overgang mellom støtlist og våtromsplatene, oppsvelling av platene. Det er ikke boret hull pga tekniske installasjoner. Tiltak: Bytte våtromsplater.

7.4.2 Bad/vaskerom leilighet B Overflate gulv
TG 2 settes på bakgrunn at det samler seg vann i små dammer ved vegg. Tiltak: Trenges ingen strakstiltak.

Soverom og lagring:
Hoveddelen har tre soverom som ligger vegg i vegg i første etasje. På hovedsoverommet er det plass til dobbeltseng og garderobeløsninger. Både vindfanget og et av de øvrige soverommene har en stor, plassbygget skyvedørsgarderobe.

Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass i garasjen, i en utebod ved inngangen og i flere kjellerboder.

Leilighet A og B:
I andre etasje finner man to separate leiligheter med egne innganger, og utenfor leilighetene er det en svalgang med to uteboder. Leilighetene har lik, men speilvendt planløsning, bestående av vindfang, bad/vaskerom, stue/kjøkken, soverom og arbeidsrom. Stuene har gulvbelegg, god takhøyde og hvitmalte panelplater på veggene. Det er plass til både sofagruppe og spisebord.

En glassdør fører ut til en balkong, perfekt for både morgenkaffen og lange kvelder med noe godt i glasset. Kjøkkeninnredningen har grå, glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Ut mot stuen er det en smart barløsning med rom for flere sitteplasser, og over kokesonen er det montert en ventilator. Begge kjøkken er utstyrt med integrert platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. I tillegg har leilighet A et kjøleskap.

Badene er delikate med grått gulvbelegg og hvite, flismønstrede våtromsplater på veggene. Det er gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Badene har toalett og et dusjhjørne med innfellbare dører. Baderomsinnredningen består av heldekkende servant med mørke underskap, et veggskap i samme stil og et speil med belysning.

Hybel:
 I første etasje er det en hybel med egen inngang, bestående av bad/vaskerom, stue/kjøkken og soverom. Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning, sosialt og arealeffektivt. På gulvet er det korkvinyl, mens veggene er kledd med gråmalte panelplater. I rommet står det et garderobeskap med speilfronter, og ved kjøkkenet er det rom for en hyggelig, liten spiseplass.

Kjøkkeninnredningen har grå, glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Over benken er det stikkontakter, og over kokesonen er det installert en ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert stekeovn og hybel platetopp, samt et lite kjøleskap under kjøkkenbenken.

Badet er innredet med grått gulvbelegg og hvite, flismønstrede våtromsplater på veggene. Det er gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Badet har toalett og et dusjhjørne med innfellbare dører. Baderomsinnredningen består av servant med grå skuffer og et speilskap med integrert belysning. På soverommet er det montert et veggskap med hvite fronter.

Uteareal

Omgivelsene er naturskjønne og barnevennlige, med umiddelbar nærhet til flotte tur- og friluftsmuligheter i marka. Eneboligen ligger på en stor tomt, omkranset av skog og landlig idyll. Tomten er på over ett mål, pent opparbeidet med gressplen, skigard, busker, et gruset gangareal og diverse beplantning. Hagen byr virkelig på mye boltreplass for både store og små.

Her er det god plass til trampoline, ballspill og andre aktiviteter året rundt. Rundt om på eiendommen er det flere koselige kriker og kroker, perfekte hvis man ønsker å trekke seg tilbake for litt egentid. Selve huset er stilig kledd i vedlikeholdsfri kebony, og foran garasjen

finner man en stor, gruset gårdsplass med gode muligheter for parkering. 

Fra stuen og vinterhagen er det utgang til en flott, delvis overbygget terrasse på ca. 58,2 kvm, med direkte adkomst til den store hagen. Her er det høyt under taket, og uteplassen kan enkelt innredes i ulike soner. Terrassen har belysning, utestikk og uttrekkbar skjermvegg. Her kan man enkelt invitere til hyggelige grillmiddager med god mat og drikke. Ved hybelen er det en terrasse på ca. 26,6 kvm, og begge leilighetene har en egen balkong på ca. 8,3 kvm og en liten felles balkong for sene sommerkvelder.

Beliggenhet

Holmen 79/81 er ca. 6,5 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I gangavstand fra boligen finnes også Øvre Alta skole (1-7 skole), og to ulike barnehager. Det er ca. 1,2 km. til Holmen gårds og naturbarnehage og ca. 2,5 km til Imi Barnehage - Øytunbasen.

Det lokale idrettslaget Frea, har svært aktivt og sosialt miljø for barn, med både håndball, fotball, ski, sykling og mer.

Næringsbygget omkranses av skog og fine turmuligheter. Tomten er på over tre mål, opparbeidet med gressplen, skigard, diverse beplantning og gruslagte gangstier. Mot veien er det etablert en stor, gruslagt gårdsplass med gode parkeringsmuligheter for både kunder og ansatte. Selve bygget er stilig kledd med steniplater og vedlikeholdsfri kebony-panel. Taket er tekket med torv, og bygget passer utmerket inn i de skogkledde omgivelsene. 

I tillegg til næringsbygget står det et hendig uthus på tomten, med innlagt strøm og belysning. Fra utstillingsrommet og et av lagerrommene er det utgang til hver sin betongplatting, beliggende på hver sin side av bygget. På eiendommen finner man også en koselig bålplass i skifer, med en stor, plassbygget sittebenk.

Løpende kostnader

Næringseiendom:
Kommunale avgifter kr. 19.714,- (årsprognose for 2022). Kommunale avgifter inkluderer vann og eiendomsskatt.

Boligeiendom:
Kr. 46 826,-  pr. år. Beløpet er en årsprognose for 2022. Kommunale avgifter inkluderer vann, septiktømming, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Boligeiendom:
I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
1.3 Terrengforhold
Terrenget er tilnærmet flatt og det vurderes at boligen ikke er spesielt utsatt for tilsig av overflatevann. Tiltak: Trenges ingen strakstiltak.

7.1.2 Bad/vaskerom bolig Overflate gulv
TG 2 settes på bakgrunn at det samler seg vann i små dammer ved vegg. På befaringsdagen ble det registrert flekker på gulv.

7.2.1 Bad/vaskerom hybel Overflate vegger og himling
Oppsvelling av våtromsplater i overgang mot sokkellist. TG2 Tiltak: Bytte våtromsplater.

7.2.3 Bad/vaskerom hybel Membran, tettesjiktet og sluk
Svellinger i under kant av platene på hybel i våtsonen. Tiltak: Platene må byttes.

7.3.1 Bad/vaskerom Leilighet A Overflate vegger og himling
Registrert svellinger i overgang plate sokkel list, overgangen er ikke fuget. Tiltak: Bytte våtromspplater.

7.3.2 Bad/vaskerom Leilighet A Overflate gulv
TG 2 settes på bakgrunn at det samler seg vann i små dammer ved vegg. Tiltak: Trenges ingen strakstiltak.

7.3.3 Bad/vaskerom Leilighet A Membran, tettesjiktet og sluk
Ikke silikoner overgang mellom støtlist og våtromsplatene, oppsvelling av platene. Det er ikke boret hull pga tekniske installasjoner. Tiltak: Bytte våtromsplater.

7.4.2 Bad/vaskerom leilighet B Overflate gulv
TG 2 settes på bakgrunn at det samler seg vann i små dammer ved vegg. Tiltak: Trenges ingen strakstiltak.

Selgers egenerklæringsskjema

Næringseiendom:
Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Nei. Kommentar: Et avløp i produksjonslokale (grovkjøkken) er dårlig festet.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Svar: Ja. Kommentar: Avløp/vann er gravd ned på ca 1 meter. Det har vært gravd opp, isolert bedre, og lagt varmekabel med lav vatt. Denne bør stå på de kalde månedene i året, for å unngå at vannet fryser. Har ingen problemer med frost når varmekabel står på i de kaldeste periodene.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun faglært.Firmanavn: Se over, punkt 3. Ansvarlig Haugens Rør AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Se over, punkt 3.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Nei. Kommentar Litt sprekkdannelse i platt på utsiden etter graving.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. Kommentar: Alta Kraftlag har foretatt kontroll for flere år siden, men husker ikke tidspunkt.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Svar: Ja. Kommentar: Er utarbeidet takstdokument i forbindelse med dette salget.
Tilleggskommentar:
- Byggene er utvendig bekledd med Kebony. Les ytterligere om Kebony og tekniske data på www.kebony.no.
- Da tillatelse til å bygge ble gitt, ble det gjort vedtak av kommunen om at Holmen 79/81 skal selges samlet. Dette har de ikke tinglyst.

Boligeiendom:
Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Nei. Kommentar: Ikke annet enn det som allerede står i takstrapporten.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Svar: Ja, kun faglært.Firmanavn: Rør og Bad AS, Multibygg Nord AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ekstra isolert avløpsrør i tak på bad/gang, for lyddemping. Har gjort at det meste av lydproblematikk fra avløp mellom etasjene, er borte.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar: Ja. Kommentar: Det er jordkjeller, uten gulv i deler av kjeller. Hele poenget er dermed at der skal være fukt, for å få god lagringskjeller for grønnsaker.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: NC-bygg. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Balansert ventilasjonanlegg tatt ut i hovedleilighet 1. etg, ventileres med vanlige ventiler/naturlig ventilasjon. Anlegget følger med, om neste eier ønsker å installere balansert ventilasjon igjen.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Svar: Ja.  Kommentar: Det er utarbeid eierskifterapport ifm dette salget.
Tilleggskommentar:
- Byggene er utvendig bekledd med Kebony. Det nevnes i takstrapporten at man ikke har sjekket noe om levetid. Les ytterligere om Kebony og tekniske data på www.kebony.no.
- Da tillatelse til å bygge ble gitt, ble det gjort vedtak av kommunen om at Holmen 79/81 skal selges samlet. Dette har de ikke tinglyst.
- Mistenker drypping fra en slange fra oppvaskmaskin i utleieleilighet mot vei, men klarer ikke å finne noe, og gir ikke varsel på fuktmåler.

Boligens areal

Primærrom: 257 kvm, Bruksareal: 518 kvm, Bruttoareal: 238 kvm

Næringseiendom:
Bruksareal: 229 kvm, Bruttoareal: 238 kvm
Prosuksjon/lager/kontor:
Bruksareal: 229 m².
Bruttoareal: 238 m².
(Inneholder: Produksjonslokale, utstillingsrom, 6 stk lagerrom, teknisk rom, entre, spiserom, hcp wc, 2 stk wc, bk, 2 stk kontorer, ganger)

Uthus:
Bruksareal: 20 m².
Bruttoareal: 23 m².
(Inneholder 4 stk lagerrom)

Boligens areal:
Primærrom: 257 kvm, Bruksareal: 289 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 32 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje, bolig:
Bruksareal: 114 m².
Primærrom: 114 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stk stue, kjøkken, 3 stk soverom, bad/vaskerom, vf/gang.

1. etasje, hybel:
Bruksareal: 28 m².
Primærrom: 28 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, oppholdsrom, soverom.

2. etasje, leilighet A:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom, arbeidsrom, stue/kjøkken, vf, bad/vaskerom.

2. etasje, leilighet B:
Bruksareal: 58 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Soverom, arbeidsrom, stue/kjøkken, vf, bad/vaskerom.

Garasje:
Bruksareal: 44 m².

Uteboder 1. og 2. etasje:
Bruksareal: 11 m².

Interessenter gjøres oppmerksom på at den eldre, lille, hytta på sørøstsiden av boligen ikke medfølger i salget. Denne vil bli flyttet innen overtagelse.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen og næringseiendommen har ferdigattest datert 18.12.2015

Adgang til utleie

Næringseiendom:
Produksjonslokalet og et uthus er p.t leid ut til Nordlysmat Drift AS, org.nr. 913 225 244. Årlig leiepris er kr. 535.100,-. Leiekontrakten opphører ved overtagelse. Bygget selges uten løpende leiekontrakter. Se takst foretatt av Odd Magne Alexandersen den 31.08.2022 for ytterligere informasjon. Taksten er vedlagt i salgsoppgaven.

Boligen er en flermannsbolig beestående av 2 leiligheter og en hoveddel med hybel.

Oppvarming

Bolig:
Eneboligen oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner og gulvvarme på badene. I tillegg er det en plassbygget peisovn i vinterhagen. Denne gir lys og varme til både vinterhagen og stua. Det er naturlig ventilasjon i første etasje, mens andre etasje har balansert ventilasjon. Anlegget ble rengjort i 2021, og samtidig ble det byttet filter. I hoveddelen er det en 198 liters varmtvannsbereder på badet, mens hybelen og leiligheten har hver sin bereder på 116 liter.

Næringseiendom:
Bygget oppvarmes elektrisk. Både el- og ventilasjonsanlegget er tilpasset byggets drift.

Formuesverdi

Bolig:
Formuesverdi som primærbolig kr. 1 251 010 pr. 23.09.22
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 503 637 pr. 23.09.22

Formuesverdi for næringseiendommen er ikke innhentet da den ikke er tilgjengelig ved søk på Skatteetatens nettside.

Regulering

Næringseiendom:
Eiendommen er regulert til spredt næringsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.
Delareal:
Delareal 9 kvm
Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende.
Områdenavn: omrnavn

Delareal 3 318 kvm
Arealbruk Spredt næringsbebyggelse, Nåværende
Områdenavn: omrnavn

Boligeiendom:
Eiendommen er regulert til "Spredt næringsbebyggelse,Nåværende". For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Delareal
Delareal: 1 163 kvm
Arealbruk: Spredt næringsbebyggelse,Nåværende
Områdenavn: omrnavn

Delareal: 7 kvm
Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende
Områdenavn: omrnavn

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Det kan ikke tegnes boligselgerforsikring på næringseindommen iht. vilkår. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Boligkjøperforsikring kan tegnes på kjøp av boligen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.
Boligeiendom:
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Næringseiendommen:
Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Holmen 81, 9518, Alta, Gnr. 34 bnr. 365 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0158
89-22-0157

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger  mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.