Alta

Hjemmeluft: Enebolig med alt på en etasje. Pent opparbeidet tomt - Turterreng rett utenfor stuedøra

Saraveien 26A , 9512 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

44%

har bolig på over 120 kvm

68%

av boligene er nyere enn 20 år

48%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 87 m²
Bruksareal 90 m²
Tomt 826 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1983
Gårdsnummer 26
Bruksnummer 39
Energimerking F
FINN.no 276903376
Sist endret 01.03.2023 14:03
Prisantydning 3 700 000,-
Totalpris 3 806 519,-

Beregnet totalkostnad

3 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 92 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 700 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 106 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 806 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Partners Eiendomsmegling prensenterer Saraveien 26A. Dette er en liten og velholdt enebolig over ett plan. Boligen har en praktisk planløsning og passer godt for både yngre og eldre. Kjøkkeninnredningen var ny i 2021 og er holdt i en moderne stil og med alle hvitevarer integrert. Tomten er av god størrelse og er opparbeidet med plen og parkeringsplass. Det er bygget en terrasse på to sider av boligen.

Eiendommen ligger i et barnevennlig område i Saraveien i Hjemmeluft. Omkringliggende natur kan by på flotte turopplevelser både på sommer og vinter. Her er fjellet med Nord-toppen og Hjemmeluft-toppen nærmeste nabo. En kort spasertur tar deg ned til Hjemmeluftbukta.Det er også gang/sykkelavstand til både Gakori skole, flere barnehager og nærbutikk.

Velkommen på visning!

Innhold

1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 87 m². Vindfang, gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og rom benvent "klær" i bygningstegning (er innredet og benyttet som kontor i dag).

Bod:
Bruksareal: 7 m².

Standard

Saraveien 26A er en liten, velholdt enebolig over ett plan. Boligen har en praktisk planløsning. Tomten er av god størrelse og er opparbeidet med plen og parkeringsplass. Det er bygget en terrasse på to sider av boligen. 
Innvendig standard og materialvalg er:
Gulv: Gulvoverflatene av dels parkett, dels laminat og vinyl på baderom.
Vegger: Veggoverflatene av dels mdf plater, dela malt og dels tapet, samt våtromstapet på bad/vaskerom.
Tak: Himling av malte plater.

Entré

Boligen har et overbygget inngangsparti. Du kommer deretter inn i et vindfang med garderobeskap. Fra gangen er det adkomst til soverommene.

Stue

Stue og kjøkkendelen har fin størrelse og god plass for møblement. I stua er det vinduer mot øst og nord. Vedovnen er praktisk plassert, midt i rommet.

Kjøkken

Kjøkkeninnredningen var ny i 2021. Den har mørke og hvite fronter samt sort benkeplate.  Her er det en stilig barløsning med koketopp og avtrekk. Det er plass for stoler foran barløsningen. Hvitevarer som platetopp, kjøleskap, oppvaskmaskin, stekeovn og mikrobølgeovn er integrerte i innredningen.

TG2: Ingen anmerkninger.
TG3: Ingen anmerkninger.

Bad

Badet har en fin størrelse. Rommet er innredet med  hvit baderomsinnredning med speil og veggskap, toalett og dusj med badekarløsning. Det er opplegg for vaskemaskin, skjult med benkeplate over og på siden.
TG2: Ingen anmerkninger.
TG3:Våtrom - Generell -  Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Terrasse

Stor markterrasse i inngangspartiet. Terrassen er nord og østvendt, med morgen og kveldssol.

Hage

Boligen har asfaltert innkjørsel og parkeringsplass. Det er støpt en betongplatt inntil sørveggen. Videre er tomten opparbeidet med plener og et gruset område.

Soverom

Soveromsdelen er adskilt med en gang. Her er det 2 soverom med garderober. I tillegg er det et rom som er benevt "klær" på opprinnelig plantegning. Dette rommet har vindu og benyttes i dag som kontor.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i Hjemmeluft, ca. 5 km fra Alta sentrum og 2 km fra Bossekop.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Fremtind Forsikring AS Polisenummer: 21792914

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Tilstandsgrad 3 (TG 3) - Store eller alvorlige avvik:
- Våtrom - Generell - Bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
Tilstandsgrad 2 (TG 2) - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig: 
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
- Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp/beslag.
- Innvendig - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
Tekniske installasjoner: 
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
- Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? SvaR:  Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Montert nye wc og dusj med badekar.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Svar: Ja. Kommentar:  Lekkasje ved varmtvannsbereder.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Svar: Ja, kun faglært.Firmanavn: Skadealliansen Alta AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 12.10.2021 ferdigstilt reparasjon på varmtvannsbereder.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Svar: Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet vinduer og inngangsdør, bygget terasse
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar:  Ja, kun faglært. Firmanavn: Elektronor As, Jensen Elektro As. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tatt elsjekk på hele huset, lagt nytt inntakskabel til sikringskap.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Svar: Ja.  Kommentar Fra Elektronor As.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Svar: Ja. Kommentar Fra Elektronor As.
18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Svar: Ja. Kommentar: Vi har brukstillat frem til naboen støttemur på 26B.
25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar: Ja. Kommentar:  Vi har brukstillat frem til naboen støttemur på 26B.

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 90 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 87 m². Vindfang, gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og rom benvent "klær" i bygningstegning (er innredet og benyttet som kontor i dag).

Bod:
Bruksareal: 7 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst fra offentlig vei.

Tomt

Areal: 826 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Utvendig parkering. Interessenter gjøres oppmerksom på at deler av parkering, avgrenset av støttemur, er på naboeeiendom, gnr. 26 bnr. 649. Før overtagelse vil det bli tinglyst en bruksrett for dette arealet.

Byggemåte

Eldre velholdt liten enebolig på ette plan, noe utskifting av bygningsdeler kan være påkrevd pga alder. De fleste vindu er skiftet, nye utvendig inngangstrapp og terrasser, samt nytt kjøkken og gulv i stua/kjøkken etter en tidligere vannskade.
UTVENDIG
Tekket med armert plastfolie. lektere og korrugerte stålplater og takrenner og nedløp av stål. Yttervegger av 15 cm isolert bindingsverk i tre med stående tømmermannskledning utvendig og plater innvendig. Vinduer med 3 lag isolerglass i malte trekarmer, 3 stk nye vindu, samt isolert ytterdører i fabrikk malte karmer. Utvendig overbygdinngangstrapp og stor terrasse langs hovedinngangs og den ene røstveggen av i impregnert/møre Royal dekke.
INNVENDIG
Gulvoverflatene av dels parkett, dels laminat og vinyl på baderom. Veggoverflatene av dels mdf plater, dela malt og dels tapet, samt våtromstapet på bad/vaskerom. Himling av malte plater.
VÅTROM
Bad/vaskerom Gulv med vanntett belegg og våtromstapet på vegg. Det ble tatt hull fra stua og bak dusjsonen/badekaret, det ble ikke registrert nor fukt på svill og platen mot baderommet
KJØKKEN
Tidsmessig og fin kjøkkeninnredning med mørke og hvite fronter, samt barløsning med koketopp og avtrekk. Garderobeskap på soverom og baderomsinnredning på bad.
TEKNISKE INSTALLASJONER
Vannledning av kobber og avløpsledning av PVC ledning, og varmtvannsbereder i kjøkkenbenk 1 faset skjult elektrisk anlegg med porselenssikringer.
TOMTEFORHOLD
Opparbeidet tomt med plen og belegningsstein i innkjørsel og parkering, samt stor terrasse på 2 av veggene av impregnert tre. Ringmur av betong med ventiler i hjørnene og inspeksjonsluke på den ene langveggen. Forhoidsvis flatt terreng

Ifølge tilstandsrapport foretatt av Ing. Vidar Nilsen den 16.06.2022. Denne beskrivelsen er ikke utfyllende. Se tilstandsrapporten for nærmere vurdering av byggemåte og tilstand. Tilstandsrapporten er vedlagt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 22.11.1983 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Det er gang/sykkelavstand til Gakori skole, som er en 1-7 skole. Her er det også SFO. Det er også gangavstand til flere barnehager i området. Informasjon om skole, sfo og barnehager finnes på Alta Kommunes nettside: alta.kommune.no.

Adgang til utleie

Reglene om utleie i borettslag følger av borettslagsloven. Ev. utleie må søkes styret i borettslaget. Kontakt megler for spørsmål om dette.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring, slik det fremkommer på visning. Det er en nyere vedovn i stue. Dersom det er rom i boligen som ikke har varmekilder ved kjøpers besiktigelse, så følger det heller ikke med varmekilder i disse rommene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 171 92 kwh i gjennomsnitt pr år, ifølge energiattest utarbeidet av selger. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 18 282,50 Årsprognose for 2023, inkludert eiendomsskatt. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 516 879 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 860 763 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanenes arealdel 2021-2040 gjelder. Planid 201170001.

Delarealer Delareal 826 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende
Delareal 826 m
BestemmelseOmrådenavn [1
KPBestemmelseHjemmel hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

- 1957/404-4/82  Rettigheter iflg. skjøte 26.04.1957: Bestemmelse i forbindelse med salg av statens umatrikulerte grunn i Finnmark fylke. Gjelder denne registerenheten med flere.
 - 1986/1752-1/82  Bestemmelse om veg 27.05.1986. rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:26 Bnr:382. Gjelder denne registerenheten med flere
 - 1987/4435-1/82  Erklæring/avtale 03.11.198. rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:26 Bnr:382. Drensvann/stikkrenner m.v. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei. Private vann og avløpsrør til offentlig nett. Interessenter gjøres oppmerksom på naboeeiendom, gnr. 26 bnr. 649 har felles innkjørsel med denne eiendom. Veiretten er p.t. ikke tinglyst. Før overtagelse vil det bli tinglyst en veirett på eiendommen.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen er tømt og selges slik det fremkommer på visning. Selger opplyser at garderobeskap i vindfang og gang er fjernet.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Overtakelse etter nærmere avtale med selger. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Saraveien 26A, 9512, Alta, Gnr. 26 bnr. 39 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0164

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.