Raipas

Raipas: Innbydende og solrik 3- roms leilighet | Utsikt | Peis | Garasje | Område med turmuligheter

Raipasveien 24I , 9516 Alta

VISNINGER

29. november tirsdag kl. 18:30-19:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Mia Benedicte Lund
Mia Benedicte Lund Eiendomsmegler / Fagansvarlig

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

53%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

90%

av boligene er eldre enn 20 år

49%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 87 m²
Bruksareal 90 m²
Tomt 8 140 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2008
Gårdsnummer 33
Bruksnummer 339
Energimerking E
FINN.no 280314805
Sist endret 25.11.2022 23:03
Prisantydning 3 300 000,-
Totalpris 3 391 519,-
Fellesutgifter 1 500,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 91 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 391 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Raipasveien 24l - en innbydende og solrik 3- roms leilighet. Stuen ligger i en åpen løsning med kjøkkenet, noe som gir et svært luftig og romslig preg på rommet. Stuen har store vindusflater og byr på rikelig med lysinnslipp. Fra stuen er det en nydelig utsikt, som kan nytes foran vedpeisen. Videre inneholder leiligheten to soverom, et bad av god størrelse og en bod.

Utenfor er det en romslig platting og en pen opparbeidet og vedlikeholdt plen som sameiet deler. Med leiligheten følger det en romslig garasje. Området rundt gir deg god mulighet til en aktiv hverdag, med turstier, skiløype og fatbikeløype i umiddelbar nærhet.

Utvalgte kvaliteter:
•Fin beliggenhet
•Varmepumpe
•Garasje
•Utsikt
•Peis

Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i første etasje og inneholder følgende:

P-rom: entré , gang, 2 soverom, bad/vaskerom , stue , kjøkken
S-rom: garasje og bod

Entré

Leiligheten har et takoverbygget inngangsparti. Entréen gir deg et innbydende og stilrent førsteinntrykk av boligen. For å henge av seg klærne er det flere knagger på veggen, og på siden av rommet er det fint med plass til skoene. Om ønskelig er det rom til å sette opp et større garderobeskap.

Stue

Stuen ligger i en åpen løsning med kjøkkenet, noe som gir et svært luftig og romslig preg på rommet. Det er gjennomgående smakfulle farge- og materialvalg, og store vindusflater som byr på rikelig med naturlig lysinnslipp. Fra stuen er det en nydelig utsikt. Vedpeisen i rommet gir mulighet for koselig og behagelig oppvarming.

Kjøkken

Kjøkkenet er i god stand og har fått tilstandsgrad 1 av takstmann. Det er innredet med glatte fronter og har benkeplate av laminat. Det er god benke- og skapplass, og fint med plass til et spisestuebord i kontakt med kjøkkenet.

Bad

Baderommet har hvit og tidsmessig innredning og er av god størrelse. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, og i gulvet er det behagelig gulvvarme.

TG2: Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
TG3: Ingen

Uteareal

Tomten er delt av sameiet. Den er pent opparbeidet med plen, busker og trær, og med asfaltert adkomst og parkering. Det er satt opp gjerder på deler av eiendommen og det er meget fin utsikt og gode solforhold.

Soverom

Leiligheten inneholder to romslige soverom. Hovedsoverommet har fint plass til en dobbeltseng og pult. For oppbevaring av klær er det en stor skyvedørsgarderobe, som er praktisk lagd med speil på døren.

Beliggenhet

Raipasveien 24I ligger i et populært boområde i Kaiskuru, ca. 7 km fra Alta Sentrum. I Kaiskuru er skistadion som har godt preparerte skiløyper gjennom hele vinteren. På sommeren er det rulleskiløype. Like i nærheten av boligen er også sykkelløype og flotte turområder.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Felleskostnader

1 500 pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer vann, avløp, strøm til garasjebygg, brøyting og utvendig vedlikehold.

Sameie

Sameie: Raipasveien Sameie AS, Orgnr: 995822296

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Felleskostnadene økte i fjor sommer for å male utvendig. Arbeidet ble ikke ferdig og vil fortsette våren 2022. I følge leder i sameiet vil ikke fellesutgiftene gå opp noe mer av den grunn.
Robotklipper ble kjøpt våren 2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 1397297

Regnskap

Fjorårets årsresultat ble på 158 133kr.

Husdyrhold

Husdyrhold skal godkjennes av styret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Innvendig > Overflater
TG2 gis grunnet: Noe slitasje på parkett og et større merke ved terassedør.

Innvendig > Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Innvendig > Pipe og ildsted
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom
TG2 gis grunnet: Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Gjelder sluk under kabinett.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,sentralfyr, ventilasjon)
Ja, kun faglært
Firmanavn: VHO AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Installert varmepumpe i juli 2022.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 90 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 90 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré , gang , 2 soverom, bad/vaskerom , stue , kjøkken

Garasje:
Bruksareal: 20  m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 140 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Følger med en garasje til eiendommen.

Byggemåte

Innvendige tak har himlingsplater. Veggene har malte plater. Innvendig er det gulv av parkett. Etasjeskiller er av betongdekke ned mot grunnen.
Boligen har mursteinspipe og vedovn. Innvendig har boligen malte glatte dør
De er besiktiget i rørskap. Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er avløpsrør av plast. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmtvannstanken er på ca. 200 liter. varmepumpe i stue

Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre. Terrasser utført i impregnerte materialer, rekkverk utført i malt treverk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 04.07.2008 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Kaiskuru Nærmiljøsenter med skole og barnehage er i gangavstand fra boligen. Det er buss til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud.

Oppvarming

Vedpeis og varmepumpe i stue, og varmekabler i gulvet på badet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 622 pr. år

Kommunale avgifter er fordelt på fire terminer per år, og inkluderer følgende:

Eiendomsskatt : 3607,-
Feiing: 276;-
Vann: 2045;-
Avløp: 2631;-

Renovasjon per år kr 5063,- fordelt på to terminer per år.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 846 321 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 046 757 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2020/1023992-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

2005/1091-1/82  Seksjonering  
11.04.2005 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 92/955

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Kjøleskap og frysere følger ikke med.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 41 45 20 78 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Fra 1. Februar.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Raipasveien 24I, 9516, Alta, Gnr. 33 bnr. 339 snr. 1 orgnr. 995822296 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-22-0199

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.