Bossekop

Bossekop: Enebolig med tre soverom i et familievennlig område - Garasje - 3 boder

Granåsveien 42 , 9513 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF
Robert Baardsen
Robert Baardsen Saksbehandler / Medieprodusent

NABOLAGSPROFIL

75%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 94 m²
Bruksareal 110 m²
Tomt 603 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1972
Gårdsnummer 27
Bruksnummer 633
Energimerking G
FINN.no 293191302
Sist endret 16.03.2023 12:20
Prisantydning 3 750 000,-
Totalpris 3 857 769,-

Beregnet totalkostnad

3 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 93 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 750 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 107 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 857 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Granåsveien 42 - en enebolig med tre soverom i Bossekop. Huset har en gjennomgående fin planløsning. Stue og kjøkken ligger i en delvis åpen løsning, men oppleves likevel noe adskilt. Rommet har store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp. Bad, toalett og vaskerom ligger i tre forskjellige rom. Innenfor vaskerommet er det god oppbevaringsplass med hele tre boder.

Eiendommen ligger i et rolig og familievennlig område, med kort gangavstand til både butikk, barnehage og barneskole. Det er flere turmuligheter i nærområdet, samt BUL idrettshall med forskjellige idrettstilbud.

Utvalgte kvaliteter:
• Peisovn
• Terrasse
• Tre soverom
• Tre innvendige boder
• Garasje på 24 kvm
• Familievennlig område

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig på ett plan bestående av: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, toalettrom, gang, entré, 3 soverom og 3 boder
Utgang fra entré til terrasse.

Entré

Boligen har trapp med tre trinn opp til inngangsdør. Inne i boligen kommer man først inni en entré, og deretter til en gang som leder videre til boligens øvrige rom.

Stue

Stuen er romslig og lys med store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp. Det ligger i en delvis åpen løsning med kjøkkenet, men har en fin planløsning som gjør at det likevel føles noe adskilt. Rommet har hvit farge på veggene noe som gjør det enkelt å tilføye sitt eget preg i form av møblement, kunst og dekor. Peisovnen i stuen gjør det mulig med behagelig og koselig oppvarming.

Kjøkken

Hvit kjøkkeninnredning med benkeplate av laminat. Det er rikelig med skap- og benkplass, samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Det store vinduet bidrar til å lyse opp rommet. Det er fint med plass til et spisebord i kontakt med kjøkkenet.

Bad

Badet er innredet med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, vegghengt møblement ved speil og dusjkabinett. Toalett følger i eget rom. Det er i tillegg et eget vaskerom, som er praktisk plassert med hele tre boder innenfor.

Soverom

Huset inneholder tre soverom, hvor alle ligger rett ved bad og toalett. Rommene er romslige, og varierer i størrelse der det minste er 6,5 kvm og det største er nærmere 11 kvm. De har godt med lysinnslipp og fint med plass til en dobbeltseng og garderobeløsning.

Beliggenhet

Granåsveien 42 ligger ca. 3 km fra Alta Sentrum, og 1 km fra handelsstedet Bossekop. Det er lekeplass i nærområdet og BUL Idrettspark er ikke langt unna med tilbud innen håndball, fotball, ski/skiskyting og skøyter.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Sentrum er det bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. Her finner du også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Sparebanken 1 Polisenummer: 315185

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Bad
Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Servant er ikke tilstrekkelig festet. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Vaskerom
Helhetsvurdering
TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy slitasjegrad, og behov for total fornying for å gjøre det skadefritt og fuktsikkert. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Våtrommet har kun naturlig ventilasjon. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes.

Kjøkken
Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise gliper og skader i gulvets overflatemateriale. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent

Innredning
TG2 gis grunnet: Mangler fuge i bakkant av benkeplate. Forholdet kan medføre økt fuktbelastning. Tiltak anbefales.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Toalettrom
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket.

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Veggflater er slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg

Øvrige rom
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Veggflater er stedvis slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvets overflatemateriale er stedvis slitt/aldringspreget. Forholdet er av estetisk karakter.

Krypkjeller
Innvendig inspeksjon
TG2 gis grunnet: Det er ingen dampsperre mot grunnen, noe som kan øke fuktpåkjenningen i krypekjelleren. Det ble målt betydelig høyt fuktinnhold i klemlekt (piggmåling: 18,7 vektprosent). Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur. Dette er et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen. Forholdet øker fuktbelastningen i krypekjelleren.

Ildsteder / skorsteiner innvendig
Ildsteder inne i boligen
TG2 gis grunnet: Sotluke har ingen underliggende ubrennbar plate. Ytterligere undersøkelser anbefales. Det gjøres spesielt oppmerksom på at oljefyring ikke er fjernet. Tiltak må påtegnes.

Etasjeskiller
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 24 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Varmtvannsbereder(Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk/overløp eller annen sikring mot fuktskader (f.eks. automatisk vannstopper). Konsekvens kan være at det oppstår fuktskader hvis lekkasje fra varmtvannsbereder skulle oppstå. Tiltak anbefales.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er 2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Konsekvens er usikker restlevetid.

Hovedstoppekran
TG3 gis grunnet: Hovedstoppekran ble funksjonstestet og det registreres funksjonssvikt. Konsekvens kan være økt fuktpåkjenning ved eventuell lekkasje på anlegg og vann må stenges. Tiltak anbefales.

Brann
Brannslokkingsutstyr
TG3 gis grunnet: Det er ikke gjennomført kontroll/service av brannslukkingsutstyr de siste fem/ti år. Service/utskiftning av slukkeutstyr må gjennomføres.

Dører og vinduer
Vinduer
TG2 gis grunnet: Det er observert høy slitasjegrad og skader på enkelte vinduer som er fra boligens opprinnelige byggeår. Tiltak må påregnes.

Grunnmur, fundamenter
Grunnmur
TG2 gis grunnet: Synlig armering observeres stedvis på innvendig grunnmur. Forholdet kan redusere styrke og levetid på grunnmur. Eksakt årsak er ukjent.

Drenering
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på krypekjellerens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Frittstående byggverk
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Det er gjort en forenklet vurdering av tilstanden på bygningsdelen. Kledningen har stedvis slitt overflatebehandling og kort avstand fra underkant av kledningen til terrenget. Stedvise riss/sprekker i grunnmur er observert. TG2 er valgt basert på ovennevnte forhold. Tiltak må påregnes

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Comfort rørlegger Alta
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Har ikke detaljer.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Kommentar: Må tas opp med rørlegger.

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja, kommentar: Skiftet filter og kraner inntak.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Comfort Alta
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Skifting av kraner filter m.m.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Skiftet shingel på tak.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Halvorsen elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Skiftet sikringer , ledning, kontakter.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, kommentar: Vet ikke.

17.1 Har kommunen gitt dispensasjon til at den nedgravde oljetanken kan bli liggende, f. eks. ved at den nedgravde oljetanken tømmes, saneres eller fylles igjen med masser?
Kommentar: vet ikke.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 110 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 7 m².
Primærrom: 0 m².

1. etasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 94 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, toalettrom, gang, entre og 3 soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 603 kvm, Eierform: Eiet tomt

Enebolig beliggende i Bossekop, Alta kommune. Tomt opparbeidet med gruslagte veier, steinheller, diverse beplantninger, plenareal og støpt trapp.
Frittstående garasje.

Garasje / Parkering

Garasje på 24 kvm.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1972. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med krypkjeller. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget).
Yttertak er utvendig tekket med shingel. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags og to-lags glass. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming
med elektrisitet.

Diverse:
- Bygningstegning som er registrert hos kommunene er speilvendt i forhold til hvordan boligen er oppført.
- Nedgravd oljetank. Fossil oljefyring er forbudt fra 1.1.2020. Selger vil ikke fjerne oljetanken med tilhørende ledningsnett. For mer informasjon, ta kontakt med megler eller les på www.oljefri.no.
- Garasjen er plassert like utenfor tomtegrensen ut mot veien.
Alle disse forhold er kjøpers risiko og ansvar.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.02.1975 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 1 km i gangavstand til Gakori skole. I nærområdet er det barnehage. Til Alta ungdomsskole er det bussforbindelse. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ikke opplyst av selger.

Kommunale avgifter

Kr. 17 509 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2023. Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Avgifter kan være avhengig av forbruk. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 760 160 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 888 607 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Delareal
Delareal: 603 m
BestemmelseOmrådenavn [2 (Meglers kommentar: Boligen er i en bestemmelsesområde [2. Iflg. kommuneplanen åpnes det i disse områder for en transformasjon med høyere utnyttelsesgrad enn i dag.)
KPBestemmelse: Hjemmel byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040. Planid: 20170001. Opplysninger Alta kommune 08.02.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1935/900207-1/82  Urådighet  
02.12.1935 
INSKRENKING I EIGARRÅDVELDET I H T JORDLOVEN

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Granåsveien 42, 9513, Alta, Gnr. 27 bnr. 633 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0017

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.