Tverrelvdalen

Tverrelvdalen: Stor enebolig over tre plan I utleiedel I Nydelig utsikt I Gode solforhold

Skomakerholtet 5 , 9537 Tverrelvdalen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Lars Erik Bjørn
Lars Erik Bjørn Eiendomsmegler
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

77%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

77%

har bolig på over 120 kvm

71%

av boligene er eldre enn 20 år

48%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 260 m²
Bruksareal 271 m²
Tomt 907 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 2013
Gårdsnummer 35
Bruksnummer 215
Energimerking B
FINN.no 294359261
Sist endret 18.09.2023 17:41
Prisantydning 6 490 000,-
Totalpris 6 668 269,-

Beregnet totalkostnad

6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 178 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 668 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Skomakerholtet 5! En innholdsrik og romslig enebolig over tre plan med utleiedel. Eiendommen ligger i et rolig område i Tverrelvdalen, rundt 15 km fra Alta sentrum.

Hoveddelen inneholder en stue av god størrelse med plass til flere sittegrupper. Det er store vindusflater som slipper inn godt med dagslys. I rommet er det peisovn og utgang til en terrasse. Kjøkkeninnredningen er fra 2020 og fremstår svært moderne og delikat. I loftsetasjen er det fire soverom, hvor det ene har utgang til en balkong. Det er totalt to bad- én i hver etasje, samt et eget vaskerom i kjelleren.

Utleiedelen er fra 2019 og har en åpen stue- og kjøkkenløsning. Det er et flott kjøkken med meget god benkplass. Videre er det et bad, 2 soverom og en bod.

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig over 3 etasjer bestående av:

Kjeller: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, 2 ganger, 2 soverom, entre og bod.
1. etasje: Stue, kjøkken, bad, gang og entre.
Loftsetasje: Bad, gang, 4 soverom og bod.

Utgang fra stue til balkong.
Utgang fra soverom til balkong.

Boligen disponerer 1 utvendig bod oppmålt til ca. 8 m2.

Entré

Huset har et overbygd inngangsparti. Vel inne gir entréen deg et godt førsteinntrykk av boligen. Det er en varm farge på veggene og knagger til å henge opp jakker. I tillegg er det en stor skyvedørsgarderobe som sørger for god oppbevaringssplass. Videre inn kommer du til en romslig gang. Her er det god plass til flere oppbevaringsløsninger.

Stue

Stuen er svært romslig med plass til flere sittegrupper. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med dagslys. I rommet er det peisovn som sørger for behagelig og koselig oppvarming. Det er fine og nøytrale farger på veggene, noe som gir mulighet til å tilføye sitt eget preg i form av møblement, kunst og dekor. Fra stuen er det utgang til en terrasse med god plass til utemøbler.

Eiendommen ligger høyt, noe som gjør at bolig foran huset ikke sperrer for utsikten. Fra stua og terrassen kan du nyte en nydelig utsikt over Tverrelvdalen.

Kjøkken

Særdeles moderne og delikat kjøkken fra 2020 med innredning fra Huseby. Det inneholder integrert stekeovn med dampfunksjon, platetopp, oppvaskmaskin, kombi stekeovn/mikrobølgeovn, kjøleskap og kjøleskap med fryser og isbitmaskin. Vaskemaskinen er XXL og har innvendig belysning, lys timer i gulvet og åpner seg selv når den er ferdig. Kranen er quooker flex med uttrekkslange. Det er godt med benke -og skapplass. Vindusflatene er fra to himmelretninger, noe som gir rommet rikelig med naturlig lysinnslipp.

Bad

Hoveddelen inneholder to bad, et i hver etasje. Baderommet i 1. etasje er meget flott med vegghengt servantinnredning med skuffer. Over servantet er det speilskap med sidelys og stikkontakt. Videre har badet dusjhjørne, vegghengt toalett og vegghengt skap med speil. I gulvet er det varmekabler.

Badet på loftet er av god størrelse, og har badekar med innebygget badekararmatur, vegghengt toalett og vegghengt servantinnredning med skuffer. Over servant er det speilskap med sidelys og stikkontakt. Det er godt med skapplass og det er i tillegg plass til ytterligere møblement. Det er varmekabler i gulvet.

I tillegg er det et eget vaskerom i kjelleren. Det har vegghengt innredning med skuffer, ovenpåliggende utslagsvask med ett-greps armatur, opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulvet. I hjørne er varmtvannsberederen plassert.

Soverom

Hoveddelen inneholder fire soverom i loftsetasjen. De er alle av god størrelse med plass til dobbeltseng, garderobeløsning og ytterligere møblement.  Fra det ene soverommet er det utgang til en balkong.

Soverom 2

Utleiedelen er fra 2019 og har en åpen stue- og kjøkkenløsning. Kjøkkenet er fra 2013. Deter innredet med glatte fronter og benkeplate av laminat. Det er integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Badet har speilskap med stikkontakt over servant, dusjhjørne, vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder plassert i hjørnet. Videre har utleiedelen to soverom, hvor det ene er av god størrelse mens det andre er noe mindre, og en bod rett ved inngangspartiet. Det er gulvvarme på kjøkken, stue, bad, soverom, gang og entré.

Beliggenhet

Til Alta sentrum er det rundt 15 km. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. I nærområdet i Tverrelvdalen er det butikk.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Tryg Polisenummer: 7481559

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Bad- 1.etasje

Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det
TG2 gis grunnet: Sluket er isolert inne i dusjsonen. Vannsøl eller lekkasjevann som skulle forekomme utenfor denne sonen har ingen/redusert mulighet til å nå sluket.

Overflater gulv TG2 gis grunnet: Gulvbelegg har redusert vedheft til underlaget i dusjsonen og rundt sluk. Eksakt årsak er ukjent.

Bad- Loftsetasje
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvbelegg har redusert vedheft til underlaget under badekar.

Bad- kjeller
Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Det er ikke benyttet elastisk tettemasse i underkant av hjørner. Elastiske fuger har stedvis manglende vedheft i underkant av baderomsplater. Årsak er ukjent. Fornying av fuger må påregnes.

Vaskerom
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Gulvbelegg har redusert vedheft til underlaget rundt sluk ved varmtvannsbereder.

Kjøkken- 1. etasje

Overflater himling
TG2 gis grunnet :Skade på takplate rundt innfelt spot registrert. Forholdet er av estetisk karakter.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale.

Kjøkken kjeller

Vannrør
TG2 gis grunnet: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
Innredning
TG2 gis grunnet: Drypplekkasje observert under servant. (løst blandebatteri).

Øvrige rom
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale i stue. Forholdet er av estetisk karakter.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger).
TG2 gis grunnet: Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har damsperre i veggen, dette er en oppbygging som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk.

Loft- innredet

Overflater vegger
TG2 gis grunnet: Det er registrert hakk/skader i veggflater ved trapp. Forholdet er av estetisk karakter

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres skade i gulvets overflatemateriale på soverom.

Konstruksjonsoppbyggning
TG2 gis grunnet:  Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Innvendige trapper
TG2 gis grunnet: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller- 1.etasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 11 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ifølge huseier er ventilasjonsanlegget sist inspisert/rengjort i februar 2023. Det er registrert løs isolasjon i ventilasjonsaggregat, kan redusere effekt på ventilasjon. Tiltak anbefales.

Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Brann
Rømningsveier
TG3 gis grunnet: Vindu på soverom: avstand fra gulvoverflate til underkant vindu overstiger 1,0 m noe som gjør at vinduet ikke kan godkjennes som rømningsvindu.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjoner
Annet
TG2 gis grunnet: Det er ikke montert musesperre bak trekledning.

Dører og vinduer
Vinduer
TG2 gis grunnet: Lav/ingen klaring mellom utvendig listverk og beslag under vinduet. Kan føre til fuktoppsug i trevirket, forkorte levetiden og vanskeliggjør overflatebehandling. Forholdet bør holdes under oppsikt.

Balkonger, terrasser, veranda etc.- 1.etasje
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer)
TG2 gis grunnet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift. Rekkverket er ikke utformet slik at det forhindrer klatring.

Balkonger, terrasser, veranda etc.- Loftsetasje
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer)
TG2 gis grunnet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift. Rekkverket er ikke utformet slik at det forhindrer klatring.

Drenering
Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur
TG2 gis grunnet: Grunnmurslist mangler i overkant av knotteplast. Kan medføre økt fukt risiko i rom under terreng. Tiltak anbefales

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Fargerike Alta og Rørlegger Stig Murberg i hoveddelen bygd i 2012. Leilighet bygd i 2019 Haugens Rør og Sivilingeniør Ole Hammari
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Belegg på vaskerom i kjeller, belegg bad i 1. etg og belegg bad i 2. etg. Rørarbeid, toaletter og
dusjhjørne utført av Rørlegger Stig Murberg. Leilighet bygd i 2019 er rørarbeidet utført av Haugens Rør og fuktsikring av våtrom utført av Sivilingeniør Ole Hammari AS.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja, firmanavn: Fargerike Alta og Rørlegger Stig Murberg
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Murberg monterte sluker og Fargerike monterte belegg i hoveddelen.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja, kommentar: Har faktura og ansvarlig søker på byggeprosessene.

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
Ja, kommentar: Det er brukt fagfolk i hele prosessen og det har vært ansvarlige søkere.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært
Firmanavn: Rørlegger Stig Murberg og Haugens Rør Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Rørlegger Stig Murberg monterte avløp ved bygging av huset. Haugens Rør hadde rør- og avløpsarbeidet ved bygging av leilighet i 2019.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja, kommentar:  Gulvet har sunket noen millimeter i området ved inngang stue og kjøkken i hovedetasjen noe som gjør at det er litt knirk i gulvet i dette området. Verandadør til veranda i hovedetasjen er litt i spenn.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært /egeninnsats
Firmanavn: Øyjo Entreprenør
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Øyjo Entreprenør monterte rammeverk, spiler og gelender til terrasse i 2019. Vi skrudde selv
terrassebordene og behandlet disse med Sioox Terrasse.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Elektriker 1
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Elektriker 1 har utført det elektriske arbeidet både i hoveddelen og leiligheten bygd i 2019.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja, kommentar: Elektriker 1 utførte arbeidene både i 2012 og 2019.

16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Ja, kommentar: Kjøkkenet i hovedetasjen og leiligheten er montert av oss. Det samme er baderomsinnredningene på vaskerom og alle 3 badene.

19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
Ja, kommentar:  Har midlertidig brukstillatelse etter bygging av leilighet. Dette skal ryddes opp i da det også var søkt om bygging av garasje på den samme søknaden. Garasjen ble aldri bygd.

20. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
Ja

20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Ja, kommentar:  Det ble godkjent i 2019.

21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja, kommentar: Bygd leilighet i sokkel/kjeller i 2019

21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja, kommentar:  Midlertidig brukstillatelse

22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Ja, kommentar:  Har ikke ferdigattest etter byggingen av utleiedel

Boligens areal

Primærrom: 260 kvm, Bruksareal: 271 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, 2 ganger, 2 soverom og entre

1. etasje:
Bruksareal: 102 m².
Primærrom: 102 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad, gang og entre

Loft:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang og 4 soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 907 kvm, Eierform: Eiet tomt

Enebolig (med kjellerleilighet) beliggende i Tverrelvdalen, Alta kommune. Tomt opparbeidet med gruslagte veier, steinheller, diverse beplantninger,
plenareal, diverse støttemurer og blomsterkasser

Garasje / Parkering

Eiendommen har gode parkeringsforhold. Det er ikke garasje, men det foreligger godkjente byggetegninger for garasje. Dokument følger vedlagt. *Selger opplyser om at de antar at det må søkes på nytt om bygging av garasje.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 2013. Grunnmur av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med
liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein.
Entrédør med sikkerhetslås og glassfelter. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og tre-lags glass. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med
elektrisitet. Mekanisk balansert ventilasjon
*Kommentar fra selger: det er grunnmur av betong med isopor og betong under utebod.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 23.10.2019 for eiendommen. Det er gitt ferdigattest datert 29.06. 23 for bruksendring fra tilleggs- til hoveddel i boligens underetg, og utvidelse av terrasse.
Det er noen avvik fra byggetegningene til slik det ser ut i dag. Blant annet er det ikke takvindu i boligen.

Interessenter gjøres oppmerksom på at boligen er registrert med kun en boenhet. Det vil si at utleiedelen ikke er registrert som en egen boenhet.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 1,2 km til Tverrelvdalen barnehage og 4,1 km til Tverrelvdalen skole (1.-10.klasse). Det er buss til Alta ungdomsskole. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitetet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det er en stor 3-roms leilighet i boligens sokkeletasje, men boligen er ikke registrert med utleiedel. Leiligheten stod ferdig i 2019. Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 15.01.2023.

Oppvarming

Peisovn i stue hoveddel. Alle bad og vaskerom har gulvvarme. Utleiedelen har gulvvarme på kjøkken, stue, gang, soverom og entré. Øvrig oppvarming med elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 25 579 pr. år

De kommunale avgiftene er fordelt på fire terminer, og inkluderer følgende:

Eiendomsskatt: 3 885,-
Vann: 3 888,48,-
Avløp: 5 117,16,-
Feiing: 676,20,-

Renovasjon per år kr. 12 012,48,- fordelt på to terminer per år.

Eiendomsskatt

Det er i Alta kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 2 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 260 727 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 538 617 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2021-2040, planid: 20170001. Opplysninger fra Alta kommune 10.02.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2012/124483-2/200  Best. om vann/kloakkledn.  
13.02.2012 
Rettighetshaver: ALTA KOMMUNE  
Org.nr: 944588132
Med flere bestemmelser

Grunndata

2007/888808-1/200  Registrering av grunn  
02.11.2007 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5403 Gnr:35 Bnr:135
 
2020/1570168-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Alta kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 59 82 89 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Selger ønsker overtagelse i juni 2023. Det oppfordres til å nevne ønsket overtagelse i evt. bud.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eiendomsskatt til kommunene har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Skomakerholtet 5, 9537, Tverrelvdalen, Gnr. 35 bnr. 215 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0020

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.