Alta

SIMANES: Unik sjøeiendom på 8,8 mål. Enebolig, anneks, grillstue, 2 garasjer og flytebrygge. Terrasse på ca. 300 kvm.

Simanesveien 19 , 9541 Alta

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Daniel André Adamsen
Daniel André Adamsen Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

67%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

71%

har bolig på over 120 kvm

96%

av boligene er eldre enn 20 år

40%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 141 m²
Bruksareal 146 m²
Tomt 8 823 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1996
Gårdsnummer 25
Bruksnummer 73
Energimerking D
FINN.no 301583815
Sist endret 02.05.2023 20:07
Prisantydning 12 000 000,-
Totalpris 12 314 019,-

Beregnet totalkostnad

12 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 300 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 000 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 314 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 12 314 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Dette er en praktfull eiendom på over 8,8 mål - en unik perle helt nede ved sjøkanten. Her er det oppført en tiltalende enebolig over to plan med familievennlig planløsning og velholdt standard. I tillegg er det et koselig anneks med overnattingsmuligheter og badstue samt en grillstue med peis. Videre er det to garasjer, boder, naust og en lang flytebrygge hvor båten kan fortøyes. Sol, sjø og natur kan nytes lunt og tilbaketrukket i boligen eller fra en storslått terrasse på ca. 300 kvm.

Eneboligen har en luftig stue med peisovn, og et påkostet spisekjøkken med integrerte hvitevarer, innsatspeis og innglasset spisedel. Det er loftstue/tv-stue med balkong, bad/wc, et toalettrom og eget vaskerom med utvendig adkomst. Dessuten er det tre soverom, garderober og plassbygde løsninger.

Kort fortalt
- En stor og velholdt familiebolig.
- Anneks med kjøkken og bad.
- Flott grillstue med murt peis.
- To garasjer og en lang flytebrygge.
- Solrik terrasse på ca. 300 kvm.
- Praktfull eiendom på 8,8 mål.
- Nydelig utsikt mot sjø og natur.
- Flislagt vindfang med gulvvarme.
- Spisekjøkken m/peis og hvitevarer.
- Lys og luftig stue med peisovn.
- Tv-stue med plassbygget bokhylle.
- Stort bad med fliser og gulvvarme.
- Vaskerom med utvendig adkomst.
- Eget toalettrom med servant.
- Tre soverom, to med garderobe.
- Lagringsplass i boder og naust.
- Varmtvannsbereder fra 2015/2016.
- Kjøkkenet ble pusset opp i 2017.
- Luft-til-luft varmepumpe fra 2018.
- Loftstuen/tv-stuen ble malt i 2021.
- Ny utvendig belysning i 2021 med fotocelle
- Ny belysning i 2.etasje med smartstyring
- Nye panelovner på kjøkken og én i anneks

Innhold

Planløsning, hovedhus
1. etasje: Vindfang, hall/trapperom, wc, bod, vaskerom, kjøkken og stue.
Loft: Trapperom/hall, tv-stue, bad, arbeidsrom og 2 soverom.
Annet: Anneks, grillstue, 2 garasjer, bod, naust og flytebrygge.

Planløsning, anneks
1. etasje: Stue/kjøkken, bad m/badstue og 2 soverom.

Entré

Fra steinsatt gangvei går det trinn opp til en overbygget velkomstterrasse. Inngangspartiet gir et meget godt førsteinntrykk, og er en del av den storslåtte terrassen som svinger seg rundt hele boligen. En blåmalt ytterdør fører inn i vindfanget.

Fire vinduer gjør vindfanget både lyst og trivelig. Panelveggene er malt i en gulfarge, gulvet er flislagt og det er åpen garderobeløsning med knaggrekke. Varme i gulvet tørker effektivt opp etter våte klær og sko. Vindfanget har tofløyet glassdør til en stor trappehall. Hallen har blant annet direkte adkomst til bod, noe som bidrar til at hele adkomsten lett kan holdes ryddig.

Forøvrig har hallen laminatgulv, rødmalte vegger og innfelte downlights i himlingen. Det er dør til toalettrom, dør til vaskerom og åpen løsning inn til stuen. I overgangen mellom hallen og stuen svinger en malt tretrapp seg opp til loftet.

Stue

Brede vinduer fyller stuen med naturlig lys og ivaretar samtidig utsikten på mesterlig vis. Dessuten er det tofløyet dør til terrassen hvor sol og salt sjø kan nytes fullt ut. Stuen ligger i åpen løsning med trappehallen og er dermed svært så luftig. En moderne peisovn skaper varme og hygge, en luft-til-luft varmepumpe sørger for jevn komfort og det er innfelte downlights i himlingen. Stuen har laminatgulv og veggene er rødmalte.

Stue 2

Loftstuen/tv-stuen har brede vindusflater mot sjøen og det er utgang til en liten balkong med sol og sjøutsikt. Stuen har god plass for møblement og ligger som en sosialt samlingspunkt for soverommene. Det er lagt laminatgulv, panelveggene ble malt i 2021 og det er pent innredet med plassbygde bokhyller.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i eget rom, har innsatspeis og plass til spisebord. En herlig møteplass til morgenkaffen, alle typer måltider og hyggelige spillkvelder. Spiseplassen er innglasset, slik at man kan sitte lunt og godt mens sjøen og de vakre omgivelsene trekkes visuelt inn i rommet. Downlights og spotter skaper ytterligere stemning når kvelden senker seg.

Kjøkkenet har en påkostet innredning med heltre fronter, belysning, benkeplater i granitt og underlimt oppvaskkum. Alle hvitevarer er integrert, og består av stekeovn og mikro i god arbeidshøyde, samt induksjonstopp, ventilator, oppvaskmaskin og et kjølehjørne. Det er laminatgulv med flytende overgang til stuen.

I 2017 ble kjøkkenet renovert og det ble montert benkeplater i granitt. I 2020 ble aggregatet på kjølehjørnet byttet. I tillegg kommer vinskapet fra 2019 som er plassert på vaskerommet/grovkjøkkenet. Et kjølehjørne er perfekt til større selskaper - og vinskapet sørger for at måltidene akkompagneres til drikke med rett temperatur.

Bad

Boligen har bad, toalettrom og eget vaskerom. Badet ligger på loftet, har adkomst fra tv-stuen og en svært så romslig utforming. Det er lyse fliser på gulv og vegg, varme i gulvet og innfelte downlights i himlingen. Videre er det en stor innredning i heltre med en rekke skuffer og underskap, lang benkeplate og to nedfelte servanter. I tillegg er det speil og matchende høyskap. Badet har bidé, gulvmontert toalett, samt dusjnisje med fast ramme og skyvedører.

Toalettrom
Toalettrommet ligger i første etasje og har adkomst fra hallen. Rommet har gulvbelegg og dels malte, dels tapetserte vegger. Det er speil, servant, gulvmontert toalett og mekanisk avtrekk.

Vaskerommet
Vaskerommet ligger i første etasje og har også utvendig adkomst. Dette kan være ekstra kjærkomment for småbarnsfamilier og ved dyrehold. Rommet har gulvbelegg, malte vegger, og en solid innredning med heltre fronter, arbeidsbenk og nedfelt vaskekum. Kum og blandebatteri var nytt i 2017. Vinduene gir godt arbeidslys, og det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vaskerommet har adkomst fra både hallen og kjøkkenet - og med innredning i samme stil som kjøkkenet får rommene et mer helhetlig preg.

Uteareal

Eiendommen er på hele 8 823 kvm og er en solrik perle ved sjøen med stort plenareal, hekk, trær, frodige beplantninger og naturlig vegetasjon. Det åpne plenarealet legger til rette for ballspill, trampoline, lek og moro. Det er gruslagt adkomst og lagt belegningsstein i gangveien nedover mot inngangspartiet.

Det er oppført et koselig anneks på ca. 25 kvm som er innredet med stue/kjøkken, bad/badstue og to soverom. Videre er det en flott grillstue fra 2003 med peis. Grillstuen ligger ved sjøkanten, har plassbygde sittebenker og plass til langbord. Her ligger alt til rette for samling med familie og venner, samt større lag og feiringer. I tillegg kommer boder, naust og en lang flytebrygge hvor man kan fortøye båten.

En storslått terrasse på ca. 300 kvm svinger seg rundt hele boligen og ender opp i en romslig plass ved sjøen hvor det er laget taurekkverk og murt opp utegrill. Med slike utefasiliteter blir det god plass for ulike typer sittegrupper og avslappende dager i fantastiske omgivelser.

En markise ved inngangspartiet gir solskjerming ved behov, og i 2021 ble det montert utvendig belysning som styres med smartstyring. Terrassen har adkomst fra hagen, inngangspartiet, vaskerommet og stuen. I andre etasje har tv-stuen utgang til en liten balkong som også vender mot sjøen.

Soverom

Eneboligen har tre soverom. Alle rommene ligger på loftet, hvorav det ene har en plassbygd sengenisje og benyttes som arbeidsrom/kontor. Et hjemmekontor kan kanskje være ideelt i disse tider. De andre soverommene har plass til dobbeltseng, og på hovedsoverommet er det satt inn en bred skyvedørsgarderobe med speilfronter.

Det er ytterligere oppbevaringsplass i vindfanget hvor det er åpen garderobeløsning. Forøvrig er det en lagringsbod i første etasje, samt flere rom med plassbygde løsninger. Det er lagringsplass i utvendige boder, naust og to garasjer.

Soverom 2

Anneks
Annekset ble bygget i 1960, renovert i 1996, og består av stue/kjøkken, bad m/badstue og to soverom. Et perfekt krypinn for overnattingsgjester - eller som en helt privat ungdomsavdeling. Annekset er på ca. 25 kvm, har adkomst fra terrassen utenfor hovedhuset og vinduer vendt mot sjøen. Panelveggene i stuen er lysmalte og tregulvet er gråmalt. Det er satt inn et praktisk tekjøkken med over- og underskap, oppvaskkum, koketopp, ventilator og et kjøleskap. Stuen har plass til sittegruppe og et lite spisebord.

Badet har gulvbelegg, panelvegger og mekanisk avtrekk. Det er speil, servant, gulvmontert toalett og et dusjkabinett. I tillegg er det en badstue med ovn og plassbygde benker. Det er verdt å merke seg at annekset har brannalarm, eget sikringsskap og egen varmtvannsbereder.

Beliggenhet

Simanesveien 19 er ca. 12,5 km fra Alta Sentrum. Her finner man bl.a. badeland, kino, bibliotek, treningssenter og Nordlyskatedralen med sin unike arkitektur. I sentrum er også kjøpesentrene Parksentret og Amfi Alta med til sammen cirka 90 butikker. Fra eiendommen på Simanes er det 3,5 km til 9-hulls golfbane, skytebaner, crossbane og friluftsaktiviteter som adgang til fiske i nærliggende elver og vann.

Alta kommune er "15-minutt-byen". Uansett hvor du er i byen, så er du nærmest aldri lenger unna enn 15 minutter - enten det er til badeland, snøscooterløyper, alpinbakke, kjøpesenter eller flyplass. Jakt, fiske og fantastiske turforhold er heller omtrent aldri mer enn 15 minutter unna.

I Alta er det mange idrettsklubber uansett hvilket lokalmiljø du velger, og en god dugnadsånd er noe som gjerne kjennetegner en Altaværing fra øst til vest.

Forsikring

Fremtind

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
1.3 Terrengforhold
Fall fra grunnmur vurderes ikke som tilstrekkelig. Motfall sørøst vegg ved inngang.

---------------

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
7.1.1 Vaskerom 1 etasje Overflate vegger og himling
Tapet/strie på vegg, vaskerommet er fra byggeår. Påvist sprekker i belegget og sprekker i fuger. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.-

7.1.2 Vaskerom 1 etasje Overflate gulv
Normal forventet levetid på våtromsbelegg gulv er 10 - 30 år. Registrert sprekker i fuger og belegg. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.-

7.1.3 Vaskerom 1 etasje Membran, tettesjiktet og sluk
TG3 settes for membranen er eldre enn 1997. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-

7.2.1 Bad loft Overflate vegger og himling
Setter TG 3 pga mangel på dokumentasjon på produkt, utførende og alder. TG3 settes for badet er bygget før 1997. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-

7.2.2 Bad loft Overflate gulv
Manglende fall til sluk, ikke tilstrekkelig høyde på laveste kant på membranen. Setter TG 3 pga mangel på dokumentasjon på produkt, utførende og alder. Badet er bygget før 1997. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 50.000. - og 100.000.-

7.2.3 Bad loft Membran, tettesjiktet og sluk
Setter TG 3 pga mangel på dokumentasjon på produkt, utførende og alder. Badet er eldre enn 1997. Takstmannens prisvurdering ved utskiftning antas mellom Kr. 100 000. - og 300.000.-

Det anbefales å lese tilstandsrapport for utfyllende info.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Foretatt høydejustering garasjegulv, og satt ned nytt fundament i et hjørne.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. El-anlegget kontrollert mars 2015.
24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Det foreligger tinglyst veirett til eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 141 kvm, Bruksareal: 146 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 84 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vakerom, kjøkken, stue, hall/trapperom vf, wc.

Loft:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 stk soverom, arbeidsrom, tv,stue, bad, trapperom/hall.

Garasje 1 og 2:
Bruksareal: 73 m².

Bod og naust:
Bruksareal: 37 m².

Grillstue:
Bruksareal: 20 m².

Anneks:
Primærrom: 25 m².
Bruksareal: 25 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Boligen har adkomst via privat vei. Tinglyst veirett over naboeiendommen.

Tomt

Areal: 8 823 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er parkering i to garasjer og rikelig med oppstillingsplasser på eiendommen - også for campingbil og tilhengere. Enkelgarasjen ble oppført i 1996 og har vippeport. Dobbelgarasjen ble oppført i 2018 og har to motoriserte leddporter. Begge garasjene gir et samlet parkeringsareal på ca. 73 kvm. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Ringmur av betong og leca med bjelkelag. Bod/teknisk rom med tilgang under terrassen i krypkjeller.
Drenering: Antatt dreneringslange i plast.
Vegger: 6" vegger i trekonstruksjon med utvendig liggende kledning.
Vinduer: 3 lags vinduer i tre karmer. Takvinduer i kjøkken samt vinduer under er monter i tre konstruksjon.
Dører: Standard ytterdør i antatt heltre. Dobbeltfløyet terrassedør med utgang fra stue og standard terrassedør med utgang fra loft.

Oppgradering ifølge eier:
2023: 3 nye panelovner kjøkken og 1 ny panelovn anneks.
2021: Malt loftet innvendig
2021: 10 stk ytterlys, styres av smart styring
2020: Aggregat til kjølehjørnet.
2019: Vinskap.
2018: Varmepumpe.
2017: Renovert innvendig kjøkken granitt plater.
2017: Alarm med ekstern tilkobling.
2017: Blandebatteri og kum på vaskerom.
2015-16: Vv-Bereder.
2013-14: Vedovn.

Garasje 1: Byggeår 2018
Garasje 2: Byggeår 1996
Fundamentert på plate på mark med oppkant antatt at det er markisolert. Vegger av 3 og 4" bindingsverk med utvendig liggende kledning. Saltak konstruksjon med Decra som primærtekking (garasje 1). Garasje 2 har Zandastein på taket. Garasjene er uisolert med innlagt strøm og lys. Standard leddport med automatikk.

Anneks Bygget i 1960 renovert i 1996:
Antatt ringmur med gulv av tre bjelkelag isolert og dimmensjonert etter byggetidsforskrift. Vegger: 4" vegger i tre konstruksjoner antatt isolert etter byggetidsforskrift med utvendig liggende kledning. Saltak konstruksjon med zandastein som primærtekking med renner og nedløp i metall. Standard ytterdør/boddør og 2 lagsvindu i trekarmer. Brannalarm. sikringskap, t-kjøkken, med microbølgerovn. vv-bereder i skap. kjøleskap og koketopp. 2 stk soverom, bad/badstu og stue/kjøkken.

Gulv: Tregulvbord.
Vegg: Panel
Himling: Panel.

Naust byggeår 1982:
Fundamentert på grunnmur og med tre gulv. Enkle uisolerte vegger med utvendig stående kledning. Tak: Saltak konstruksjon med sjølbygde takstoler og ståltakplater som primærtekking. Enkel sjølbygget dør og enkle vindu.

Bod bygge år 1996:
Plate på mark antatt markisolert. Uisolerte vegger av 6" bindingsverk med utvendig liggende kledning. Sal tak konstruksjon med Decra som primærtekking. Eldre vinduer og dør på boden.

Grillstue bygge år 2003:
Bygget er fundamentert på påler med bjelkelag og tregulv. Vegger er uisolert med utvendig liggende kledning. Saltak konstruksjon i tre konstruksjoner med decra som primærtekking. Enkle dør og vindu. Murt lecapipa tilkoblet peis.

--

Diverse:
- Det er avvik på hvordan loftet i eneboligen er bygd i forhold til det godkjente hos kommunen. Dette er kjøpers risiko og ansvar.
- Annekset er ikke godkjent for tilknytning til vann og avløp. Vann og avløp kan ikke lovlig brukes uten søknad til kommunen samt at krav etter teknisk forskrift er oppfylt. Kjøper bærer risikoen og ansvar for dette. OBS: Selger betaler i dag kommunale avgifter for vann og avløp på anneks.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen har midlertidig brukstillatelse datert 20.12.1996.
Flytebrygge har ferdigattest datert 18.08.2022.
Naust, grillstue og vedbod har ferdigattest datert 26.01.2023.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det ca. 10,5 km til Gakori barneskole. I tillegg er Haldde Montesorriskole i Kåfjord. På sentrum ligger både Alta videregående skole og universitet, med mange studietilbud.

Adgang til utleie

Det foreligger bare en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen varmes opp med elektrisitet og vedfyring. Det er stedvis panelovner, gulvvarme i vindfanget og på badet, samt en luft-til-luft varmepumpe fra 2018 i stuen. Det suppleres med en peisovn i stuen og en peis på kjøkkenet. Luftbehandling skjer ved naturlig og mekanisk ventilasjon. Varmtvannsbereder var ny i 2015/2016, er lekkasjesikret og står i krypkjeller.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømforbruk i 2022 var 31902 kWh ifølge Ishavskraft.

Kommunale avgifter

Kr. 18 146 pr. år
Beløpet er en årsprognose for 2022 og gjelder for eiendomsskatt, vann, feiing, renovasjon og slam. Avgifter kan være avhengig av forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 985 001 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 546 004 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

På eiendommen er det er kulturminne med lokalitetsnr. 47592 (Bosetning-aktivitetsområde). Vernetype: Uavklart.

Regulering

Eiendommene er regulert til LNRF-areal. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Delarealer
Delareal 49 kvm
BestemmelseOmrådenavn [4
KPBestemmelseHjemmel miljøkvalitet, estetikk, natur, landskap og grønnstruktur

Delareal 8 773  kvm
Arealbruk LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag,Nåværende
Områdenavn omrnavn

Delareal 49 kvm
Arealbruk Kombinerte formål i sjø og vassdrag med eller uten tilhørende strandsone,Nåværende
Områdenavn FFNF

Konsesjon / Odel

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Rettigheter på 5403-25/7
Rettigheter i eiendomsrett
1995/2860-1/82  Bestemmelse om veg  
13.09.1995 
rettighetshaver:Knr:5403 Gnr:25 Bnr:73  
Bestemmelse om tillatelse til nedlegging av rør

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilknyttet privat avløp med septik, privat vei med tinglyst veirett og offentlig vann.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 02 67 64 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Simanesveien 19, 9541, Alta, Gnr. 25 bnr. 73 i Alta kommune

Oppdragsnummer

89-23-0095

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Alta AS sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.