Drammen

Gjerpenkollen |Lekker enebolig under oppføring - sunt og godt inneklima - flott utsikt - 4 soverom - hybel

Knut Auberts vei 30 , 3035 Drammen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

64%

har bolig på over 120 kvm

64%

av boligene er nyere enn 20 år

50%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Bruksareal 175 m²
Tomt 950 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 4
Byggeår 2022
Gårdsnummer 23
Bruksnummer 126
FINN.no 233858797
Sist endret 22.11.2021 08:22
Prisantydning 8 900 000
Totalpris 9 123 869

Beregnet totalkostnad

8 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 222 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 900 000,-)) -------------------------------------------------------- 223 869,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 123 869,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse av prosjektet

Meglerhuset Telemark i samarbeid med Finske Tømmerhus AS har gleden av å presentere Knut Auberts vei 30 på Gjerpenkollen. Tømmerbolig under oppføring i populært boområde. Nydelig laftet enebolig som vil få en gjennomgående høy standard. Innvendig får boligen et godt inntrykk og fremstår innbydende og innholdsrik med alt man trenger av fasiliteter. Oppholdsrommene er preget av flotte tømmerdetaljer, smakfulle materialvalg og lune fargekombinasjoner.
Boligen vil bli bygget med godt håndverk og av kvalitetsmateriale. Boligen vil få en fin planløsning over 2 plan, med en meget praktisk romløsning. Stue med åpen kjøkkenløsning. Store vinduer som gir mye naturlig lys. En flott peisovn gir godt med varme. Stuen har god plass til spisestue og flere sofagrupper. Trivelig kjøkken som er skapt for trivsel og stor matglede for store og små. Kjøkkenøyen gir fine muligheter for sosialisering til hverdags og fest. Rommet har et naturlig kontaktpunkt, kombinert med en rekke praktiske funksjoner. Samtidig kan den også fungere som en kobling mellom kjøkken og spisestue, da den åpner opp ut i rommet og skaper den naturlige overgangen.
Tømmerhus er varmere enn andre hus:
Et tømmerhus magasinerer varmen og varmer opp ny luft som kommer inn gjennom porene. Våre tømmerhus er uten trekk og kravene til trykktesting er vi meget godt innenfor. Energien som brukes til å holde et tømmerhus varmt er omtrent den samme som for et tradisjonelt hus. Siden det ikke er plast i veggene vil også varmen fra sola, selv på kalde dager, bli lagret i tømmeret. Når varmen er lagret i tømmeret kan en godt lukke opp et vindu eller en dør for lufting uten at varmen forsvinner ut av rommet med en gang.
Hus bygd i tømmer er miljøvennlig:
Tømmerhusene er i all hovedsak bygd av fornybare ressurser og vi trenger bare 1/3 av energien til å produsere et tømmerhus i forhold til tradisjonelle hus. I tillegg lagrer tømmerhus mye mer CO2.
Et sunt inneklima:
En laftevegg absorberer fuktighet og avgir fuktighet til rommet. Ideell fuktighet innendørs er mellom 30-50%. Hus av massiv tømmer puster og ligger naturlig innenfor dette intervallet, og her vil ikke bakterier trives. Luften er behagelig å puste i. En drøm for personer med astma og allergier. Trevirke er et rent byggemateriale og avgir ikke kjemiske gasser eller skadelige partikler. Tømmerveggen puster naturlig da den ikke inneholder plast eller andre kunstige byggematerialer. Et bolighus i tømmer slipper krav om ventilasjon. Tømmerhus er naturens egen aircondition og må oppleves for å skjønne hvor godt det er. Innervegger i tømmer bidrar til et jevnt inneklima i alle rom.
Hvert tømmerhus fra Finske Tømmerhus/Til-Huset har noe spesielt - noe mystisk og fengende. Med andre ord noe virkelig nordisk.
Takket være tømmerhusenes spesielle konstruksjon har husene fra Finske Tømmerhus en eksepsjonell styrke og holdbarhet som kan overleve selv i de tøffeste situasjonene. Samtidig puster tømmerstokkene som bare tømmerstokker kan, og de gir deg dermed den perfekte rammen for et sunt og balansert liv.
Salget gjennomføres ved at tomten kjøpes (kr. 3.500.000) med en byggeklausul til Finske Tømmerhus AS, dvs. at man inngår avtale etter avhendingsloven om kjøp av tomten.
Et vilkår for denne avtalen er at kjøper inngår kontrakt etter bustandoppføringslova med Finske Tømmerhus AS om bygging av aktuell enebolig på tomten. Dette betyr at kjøper forplikter seg ved tomtekjøpet til å inngå avtale etter Bustadoppføringsloven med Finske Tømmerhus om bygging av tømmerhus type AAMU 153. Tomtekontrakten vil være eiendomsmegling. Kontrakten om bygging vil falle inn under buofl § 1a9 (bygging på egen tomt). Det økonomiske oppgjøret for "byggingen" gjennomføres etter bustadoppføringslova § 1 a) jf § 47 ved at kjøper betaler entreprenøren etter hvert som det bygges etter betalingsplan fastsatt i kontrakten.
Finske Tømmerhus AS vil bruker kontraktsformularene til Standard Norge, "Byggeblankett 3425 Bustadoppføringslova - Kontrakt om planlegging og oppføring av bolig eller fritidsbolig på forbrukerens tomt."
www.til-huset.no
Hustype: https://til-huset.no/aamu-153-et-moderne-hus-i-heltre/

Forventet fremdrift

Boligen vil stå ferdig 8 måneder ettter salg.

Beliggenhet

Velkommen til Knut Auberts vei 30!
Gjerpenkollen ligger i meget naturskjønne omgivelser med fantastiske turmuligheter. Til skolen er det gang- og sykkelvei helt frem. Det er bussforbindelse til Drammen sentrum. I tillegg til kort avstand til butikker, skole, idrettshall o.l. på Fjell, er det under fem kilometer til E-18 og under åtte kilometer til Drammen jernbanestasjon.
Drammen har de fleste fritidstilbud. Eget næridrettsanlegg med bla. kunstgressfotballbane på Fjell, nærmeste idrettslag er Skiold ski- og ballklubb som er en aktivog allsidig idrettsforening. De har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst med bla. naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Drafn med fotballbane og klubbhus i Drafnkollen har også tilbud til de fleste alderstrinn. Egen fritidsklubb på Fjell Ungdomskafe og Fjell Juniorklubb. Fjell skole har eget skolekorps. Eiendommen er beliggende som nabo til hoppbakken i Gjerpenkollen. Se egne hjemmesider på internett: http://www.gjerpenkollen.no/
Fritidstilbud
Gå inn på nettsiden:
http://www.drammen.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Drammen kommune.
Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme
nettside

Adkomst

Se kartskisse på høyre side i annonsen på finn.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. På visningsdagen vil det bli skiltet med visningsskilt fra Meglerhuset Telemark.

Areal

Bruksareal: 175 m².
Arealberegningene er angitt i henhold til målereglene i Norsk Standard Veileder til NS 3940 og retningslinjer for arealmåling.  Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninge.  Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal.  Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt / Tomteareal

Eiet tomt på ca. 950,3 kvm. Tomten opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan.

Parkering

Boligene leveres med opparbeidet og gruset gårdsplass med biloppstillingsplass for 2 biler. Det er satt av plass til dobbel garasje på tomten.

Tilvalg

Avtale etter bustandoppføringslova mellom Finske Tømmerhus AS og kjøper av tomten:
Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og i avtalen skal det redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.
Kjøper kan endre spesifikasjoner for sin leilighet gjennom prosjektets fastsatte tilvalgsrutiner. Det vil bli utarbeidet en egen tilvalgsbrosjyre som viser hva man kan velge. Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.
Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Vei/Vann/Avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Drammen kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon..
Fastsettes normalt av Skatt Øst i etterkant av at man har overtatt boligen. Ta kontakt med ditt lokale ligningskontor i forbindelse med innlevering av selvangivelsen.

Reguleringsmessige forhold

Eiendomen er regulert til boligformål etter ID-3005 060264-2 Reguleringsplan for del av Søndre Fjell Platå (26.9.2006).
3005 0602398 Detaljregulering for InterCity Vestfoldbanen Drammen - Kobbervikdalen
(24.4.2018)

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Oppgjør

Hjemmelsoverføring og oppgjør av kjøp av tomten må skje senest 30 dager etter avtalen om tomtekjøp er avtalt.  Det økonomiske oppgjøret for "byggingen" gjennomføres etter bustadoppføringslova § 1 a) jf § 47 ved at kjøper betaler entreprenøren etter hvert som det bygges etter betalingsplan fastsatt i kontrakten. Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges boligen levert av utbygger iht. bustadoppføringslova.
Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.
Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.
Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til helland@partners.no eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Etasje

2

Oppvarming

Boligen vil varmes opp på følgende måte: Elektrisk oppvarming, samt peisovn i stuen.

Betalingsbetingelser

Det økonomiske oppgjøret for "byggingen" gjennomføres etter bustadoppføringslova § 1 a) jf § 47 ved at kjøper betaler entreprenøren etter hvert som det bygges etter betalingsplan fastsatt i kontrakten. Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift. Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Endringsarbeider

Endringsarbeid på boliggen kan kun kreves for en verdi av inntil 15 % av kjøpesummen.Eventuelle tilvalg faktureres direkte fra entreprenør. Det vil utarbeides egen tilvalgsliste med priser. Muligheter for tilvalg vil være avhengig av hvor langt man er kommet i byggeprosessen

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Adresse og matrikkel

Knut Auberts vei 30, 3035, Drammen, Gnr. 23 bnr. 126 i Drammen kommune

Oppdragsnummer

90-21-0097

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.