Brattås

Romslig bolig med oppussingsbehov - sentral beliggenhet - 3 soverom - uinnredet kjeller med egen inngang

Titanvegen 22 , 3942 Porsgrunn

VISNINGER

29. november tirsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Per Arne Helland
Per Arne Helland Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner

NABOLAGSPROFIL

93%

eier sin egen bolig

92%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

94%

har bolig på over 120 kvm

100%

av boligene er eldre enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 128 m²
Bruksareal 216 m²
Tomt 914 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 2
Soverom 3
Byggeår 1987
Gårdsnummer 61
Bruksnummer 312
Energimerking E
FINN.no 282193701
Sist endret 29.11.2022 10:18
Prisantydning 2 490 000,-
Totalpris 2 566 269,-

Beregnet totalkostnad

2 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,50 (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 62 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 76 269,50 (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 566 269,50 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Meglerhuset Telemark har gleden av å presentere Titanvegen 22 på Brattås. Romslig enebolig over 3 etasjer med et stort potensiale. Mulighetens hus for den som kan gjøre mye selv. Boligen har en normal standard, og fremstår som innholdsrik med renoveringsbehov. Det foreligger et etterslep på innvendig og utvendig vedlikehold, og påkostninger/tiltak for oppgraderinger til dagens standard må påregnes. Kjøper må vurdere tilstand og standard i tråd med sitt bruksbehov. Uinnredet kjeller med takhøyde på 256 cm med egen inngang. Attraktiv og populært boområde beliggende på Brattås ca. 10 km fra Porsgrunn sentrum. Det er nærhet til de fleste etterspurte fasiliteter som barnehage, lekeplass, skole, idrettsanlegg, butikksenter, offentlig kommunikasjon, fine tur- og rekreasjonsområder, samt til Eidangerfjorden med flotte bade- og fiskeplasser.

Innhold

Romslig enebolig over 3 etasjer som inneholder:

Loftetasje: Loftsgang og 2 soverom.

Hovedetasje: Entré, gang, vinkelstue, kjøkken, bad/wc, vaskerom, soverom, og trapperom.

Kjeller: Uinnredet kjeller med takhøyde på 256 med egen inngang.

Standard

Meglerhuset Telemark har gleden av å presentere Titanvegen 22 på Brattås. Romslig enebolig over 3 etasjer med et stort potensiale. Mulighetens hus for den som kan gjøre mye selv. Boligen har en normal standard, og fremstår som innholdsrik med renoveringsbehov. Det foreligger et etterslep på innvendig og utvendig vedlikehold, og påkostninger/tiltak for oppgraderinger til dagens standard må påregnes. Kjøper må vurdere tilstand og standard i tråd med sitt bruksbehov. Boligen har en fin planløsning, og inneholder entré, gang, vinkelstue, kjøkken, bad/wc, vaskerom og 3 soverom. Uinnredet kjeller med takhøyde på 256 cm med egen inngang. For detaljerte opplysninger henvises til boligsalgsrapporten.

Velkommen inn! Fra overbygd inngangsparti ankommer du entré og gang med god plass til sko og yttertøy. Romslig vinkelstue på 40 kvm med god plass til spisestue og sofagruppe. Her er det montert luft til luft varmepumpe, samt vedov. Fra stuen er det utgang til delvis overbygget veranda mot sør. Lyst og delikat kjøkken med kjøkkeninnredning med profilerte fronter, type Nettoline fra 2009, laminert benkeplate, nedfelt stålvask med skyllekum, nedfelt induksjon kokeplate, Kitchen Board plater over benkeplate, integrert oppvaskmaskin, integrert ovn og mikro i overskap, integrert kjøleskap med frys og uttrekks ventilator med avtrekk ut i yttervegg, godt med skapplass og spiseplass. Pent bad som ble oppgradert i 2011 med nye overflater og innredning. Bad/wc har 120 cm møblement, heldekkende hvit vask, format fronter, innrammet speil, sideskap, overlys med to LED-lys og El-stikk, toalett og badekar med dusjdører. Boligen har 3 soverom meg god størrelse.

På de godtkjente tegningene av uinnredet kjeller er det lagt opp til gang, dusj, badstue, matbod, klesbod, hobbyrom og 2 soverom. Med riktig utgangspunkt kan en rå og kald kjeller forvandles til et lunt og komfortabelt areal.

Beliggenhet

Attraktiv og populært boområde beliggende på Brattås ca. 10 km fra Porsgrunn sentrum. Det er nærhet til de fleste etterspurte fasiliteter som barnehage, lekeplass, skole, idrettsanlegg, butikksenter, offentlig kommunikasjon, fine tur- og rekreasjonsområder, samt til Eidangerfjorden med flotte bade- og fiskeplasser. Godt utbygget gang- og sykkelstier! Et sentralt og smart sted å bo.

Fritidstilbud

Gå inn på nettsiden: http://www.porsgrunn.kommune.no/
Her finner man totaloversikt over alle aktiviteter, tjenester, kultur- og servicetilbud i Porsgrunn kommune. Skoler og barnehager i kommunene ligger alfabetisk under kategorien "skole og barnehage" på samme nettside

Løpende kostnader

Ny eier må påregne seg faste/variable kostnader for drift og vedlikehold, som f.eks. strøm, forsikring og tv-/internett. Nevnte faste utgifter vil i stor grad variere etter eget forbruk, ønsker og avtaler.

Forsikring

Eiendommen er fullverdiforsikret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK

Utvendig - balkonger, terrasser og rom under balkonger: Konstruksjonene har skjevheter. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er synlig skjevhet/nedbøy i veranda og rekkverk har større åpninger enn 20 cm. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er ikke montert rekkverk. Det er ikke sikret rekkverk som ikke har kledning.

Innvendig- rom under terreng - Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist synlig fuktighet på mur/gulv i kjeller.
Det er vann ca. 5 cm på kjellergulv mot sør grunnet vanninntregning i kjeller via gulv og mur.

Våtrom - overflater vegger og himling - vaskerom - Våtrom er fra byggeår og står foran oppgradering da
den forventede levetid er utgått.

Våtrom - overflater Gulv - vaskerom - Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Våtromsbelegg fra 1987 som har overgått normal levetid. Fall krav for vaskerom er 1:100 på hele
gulvet. Normal tid før utskifting av gulv i våtrom med belegg av vinyl, er 15 - 35 år.

Våtrom -sluk, membran og tettesjikt - vaskerom: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Våtromsbelegg fra byggeår som har overgått normal levetid.  Innredning har overgått normal levetid og har slitasje.

Tekniske installasjoner -varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er opplyst om at varmtvannstank er defekt. Bereder har rustskade i øvre del.

Tomteforhold - drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner konstatert at drenering/tettesjikt har funksjonssvikt/svært begrenset effekt. Med bruk av fuktindikator ble det indikert forhøyde fukt indikasjoner mot gulv og i nedre del av grunnmur, det var ikke lukt i kjeller men fuktmerker i kjellervegger, noe som er tegn på fuktvandring i grunnmur og fuktinntregning som indikasjoner på at
den utvendige fuktsikringen har nedsatt funksjonsevne. Det var også ca. 5 cm vann på kjellergulv på kjellerrom mot sør. Ny drenering må regnes med over tid.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK

Utvendig - vinduer: Vinduene har normal slitasje, ingen synlige skader, men er fra byggeår. Det er ikke ferdigstilt pussing rundt kjellervinduer.

Utvendig -utvendige trapper: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det bør monteres håndløper på begge sider for å unngå fallulykker i trapp til kjeller samt manglende trekledning i rekkverk til hovedetasje og ikke barnesikret rekkverk.

Innvendig - overflater: Boligen har utidsmessig innvendig standard på overflater.

Innvendig -pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

Utvendig-takkonstruksjon/loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.

Våtrom - tilliggende konstruksjoner våtrom - vaskerom: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk
mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone.

Tekniske installasjoner - elektrisk anlegg: Boligen har på trappegang i hovedetasje innfelt sikringsskap med automatsikringer fra byggeår samt ny sikring til varmepumpe og kjøkken 2010, utført av Grenland Elektro AS, ny måler 13.10.2017 utført av Eltel Networks AS, åpent sikringsskap i kjeller med hovedsikring 3x63 Amp, skjult El-anlegg i bolig

Tomteforhold - grunnmur og fundamenter: Det er ikke ferdigstilt pulsslag utvendig grunnmur.

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK

Utvendig - taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.

Utvendig - nedløp og beslag: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid på renner/nedløp/beslag er oppbrukt.

Utvendig - veggkonstruksjon. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Kledningen fremstår i dag med noe treverk med alderslitasjer og råte.

Utvendig - dører : Det må påregnes utskiftninger av ytterdører på grunn av alder og slitasje.

Innvendig -etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NGU Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav" aktsomhetsgrad.

Våtrom - overflater vegger og himling - Bad/wc: Tilstandgrad 2 er satt med bakgrunn i at over 50% av forventet levetid er medgått på vegger og ingen dokumentasjon. Våtrom - overflater gulv - Bad/wc: Tilstandgrad 2 er satt med bakgrunn i at over 50% av forventet levetid er medgått og ingen dokumentasjon.  Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på utførende arbeider i sluk.

Tekniske installasjoner - vannledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på innvendige vannledninger.

Tekniske installasjoner - avløpsrør - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på innvendige avløpsledninger.

Tekniske installasjoner - andre VVS-installasjoner - Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVSinstallasjoner er oppbrukt.

Varmepumpe har overgått normal levetid. Det anbefales en service hvert 2 år. Det er ikke fremlagt
service dokumentasjon

Tomteforhold - utvendige vann- og avløpsledninger - Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.

Interessenter må sette seg inn i tilstandsrapporten.

Selgers egenerklæringsskjema

Eiendommen selges som et dødsbo og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da det er mange år siden de har bebodd den. Derfor er ikke egenerklæringen fylt ut.

Boligens areal

Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 216 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 88 m².

1. etasje:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 91 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, vinkelstue, kjøkken, bad/wc, vaskerom, soverom, og trapperom.

2. etasje:
Bruksareal: 37 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftsgang og 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Ta av fra Riksveien  Spar/Cirkel-K på Skjelsvik mot Brattås, og følg Brattåsveien oppover. Ta Titanvegen til venstre, hold deretter venstre til du får boligen på venstre side. Boligen er merket med til salgsplakat fra Meglerhuset Telemark. Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eiet tomt på 914,6 m2 som er opparbeidet med plen, bed og prydbusker. Tomten har meget god beliggenhet i boligfeltet med gruset innkjørsel hvor det er flere biloppstillingsplasser på egen tomt. En liten del av naboens (Titanvegen 24) garasje står inne på denne eiendommen, se vedlagt kart.

Garasje / Parkering

Godt med parkering på egen gårdsplass.Det er satt av plass til garasje.

Byggemåte

Boligen er oppført med grunnmur av 25 cm Leca-blokker, utvendig delvis slemmet. Hovedkonstruksjonen over grunnmur er av trekonstruksjoner, isolert med min. ullisolasjon, utvendig kledd med stående trekledning. Taket har saltak takkonstruksjon med takoppløft mot vest, tekket med takstein og undertak av sutakplater, sorte stålrenner og nedløp. Etasjeskillere er av trebjelkelag, 2-lags isolerglassvinduer. Boligen har på trappegang i hovedetasje innfelt sikringsskap med automatsikringer fra byggeår samt ny sikring til varmepumpe og
kjøkken 2010, utført av Grenland Elektro AS, ny måler 13.10.2017 utført av Eltel Networks AS, åpent sikringsskap i kjeller med hovedsikring 3x63 Amp, skjult El-anlegg i bolig.  Det er utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligsalgsrapporten følger vedlagt. Interessenter må sette seg inn i denne, samt teksten som står under diverse i salgsoppgaven før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18.11.1987 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Barnehager:
Brattås barnehage (1-5 år) 0.5 km
Sirius familiebarnehage 1,0 km
Melkeveien barnehage (1-5 år) 1.4 km

Skoler:
Brattås skole (1-7 kl.) 0.9 km
Heistad barne- og ungdomsskole 2.8 km
Tveten ungdomsskole (8-10 kl.)  4.2 km
Stridsklev ungdomsskole (8-10) 4.6 km
Porsgrunn videregående skole Sør  7.5 km
Porsgrunn videregående skoler 8 km

Adgang til utleie

Det er kun en bruksenhet i boligen.

Oppvarming

Boligen oppvarmes av ved og elektrisitet.  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med. Varmekilder er ikke funksjonstestet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 27 432 pr. år.  I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift i overgangen til nytt år.

Eiendomsskatt

Det er i Porsgrunn kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4,0 promille av beregningsgrunnlaget på kr. 2.476.500,-. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 923 207 pr. 31.12.2021.
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 323 546 pr. 31.12.2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område som i følge reguleringsplanen har boliger og høyspenningsanlegg som formål. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for del av Brattåsområdet, felt VI, del av Gnr. 58, Bnr. 6, Gnr. 60, Bnr. 59 og 216 samt Gnr. 216, Bnr. 9,12,13,16 og 55 i Porsgrunn kommune. Stadfestet 18.12.1984.

Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er ingen tinglyste servitutter/heftelser som følger eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Porsgrunn kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Boligen blir overlevert som forevist på visning på visning, uten ytterligere vask og rydding.

Det er opplyst at boligen har innlagt fiber internett fra Altibox-Viken Fiber.


Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de ikke har bebodd den på mange år.

Boligselgerforsikring

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg på mange år. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 45 23 08 63 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Titanvegen 22, 3942, Porsgrunn, Gnr. 61 bnr. 312 i Porsgrunn kommune

Oppdragsnummer

90-22-0119

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners Telemark sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.