Askim - Grøtvedt

Enebolig med alt på ett plan - 2 soverom, bad fra 2020 og garasjeplass - Barnevennlig med kort gangavstand til bhg/skole

Sletta 42 , 1807 Askim

VISNINGER

8. juni torsdag kl. 17:00-18:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anette Mandfloen Strøm
Anette Mandfloen Strøm Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Elin Westerby
Elin Westerby Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

99%

av boligene er eldre enn 20 år

36%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 94 m²
Bruksareal 97 m²
Tomt 739 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1982
Gårdsnummer 50
Bruksnummer 457
Energimerking E
FINN.no 304274022
Sist endret 01.06.2023 10:18
Prisantydning 3 490 000,-
Totalpris 3 591 242,-

Beregnet totalkostnad

3 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 172,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 101 242,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 591 242,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sletta 42 er en fin enebolig over ett plan med barnevennlig beliggenhet og gangavstand til "alt".
 
Boligen består av: Entré/gang, bod, vaskerom, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.
Utgang fra stue til delvis overbygget syd-vestvendt terrasse på hele 50 kvm med adkomst direkte til koselig hageområde. Boligen har garasjeplass i felles garasjerekke. Utvendig bod på ca. 6,3 kvm. I hagen er det bygget et anneks på ca. 9 kvm, samt et dukkehus på ca. 3 kvm.
 
Beliggenheten er meget sentral på Grøtvedt i Askim.  Nærmeste busstopp og barnehage ligger innen 300 meter fra boligen. Grøtvedt skole er 900 meter unna. Askim sentrum er innen 2 km avstand, med alt man måtte trenge av butikker og servicetilbud, samt togstasjon.
 
Velkommen til visning!

Innhold

Entré/gang, bod, vaskerom, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.
 
Annet:
- Utvendig bod på ca. 6,3 kvm.
- Anneks på ca. 9 kvm
- Dukkehus på ca. 3 kvm

Generelt

Gulvflater belagt med laminat. Gulvbelegg i deler av entré. Veggflater med panelbord, overmalt tapet og tapet. Slette lysmalte himlinger samt himling
med trepanel i stue. Profilerte innerdører. Skyvedørsgarderobe i entré. Garderobeskap i soverom 1. Boligen har naturlig tilluft fra tilluftsventiler i
yttervegger og vinduer kombinert med manuell mekanisk avtrekksvifte på bad.

Stue

Stue med plass for sofamøblement og spisegruppe. Rommet har utgang til stor terrasse.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra ca. 2000 med profilerte, lyse fronter og benkeplater av laminat med nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Belysning og stikkontakter montert over kjøkkenbenk. Flislagte veggflater over kjøkkenbenk. Kjøkkenventilator tilkoblet mekanisk avtrekk. Hvitevarer: Komfyr med keramisk platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, fryser, kjøleskap.

Bad

Baderom fra 2020, badet er flislagt med gulvvarme, himling med panelbord og downlights. Rommet er utstyrt med: Vegghengt servantinnredning med slette, lyse fronter, heldekkende servant med ett-greps armatur. Stikkontakter og speilskap med belysning montert over servant. Dusjhjørne med
innfellbare dører av glass, dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil tilkoblet manuell mekanisk avtrekksvifte montert i himling.

Vaskerom

Vaskerom fra ukjent årstall. Gulvflate smurt med epoxy, panelbord på veggflater, plater i himling. Innredning med glatt lys skapfront, benkeplate av
laminat med nedsenket servant av rustfritt stål med to-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Avtrekksventil tilkoblet avtrekk på baderom via ventilasjonskanal i vegg

Soverom

Boligen har 2 gode soverom.

Uteareal

Utgang fra stue til delvis overbygget syd-vestvendt terrasse på ca. 50 kvm. Overbygget del utgjør ca. 13 kvm av terrassen. Gulvflate belagt med
terrassebord, rekkverk av treverk. Motorisert markise og belysning montert på vegg. Belysning stedvis montert på rekkverkstolper.
Stråleovner og belysning montert på vegg i overbygget del.

Annet

Frittstående anneks på ca. 9 kvm med tilhørende platting på ca. 2,4 kvm. Bygget er isolert og har innlagt strøm. Annekset er plassert på blokker av
lettklinkerbetong. Gulv av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Saltakskonstruksjon
utvendig tekket med takshingel.

Beliggenhet

Beliggenheten er meget sentral på Grødtvedt i Askim.  Nærmeste busstopp og barnehage er 300 meter fra boligen. Grøtvedt skole ligger 900 meter unna. Askim sentrum er innen 2 km avstand, med alt man måtte trenge av butikker og servicetilbud, samt togstajson.

Løpende kostnader

Årlig medlemskap i velforening opplyses av velet til kr. 2.800,- for 2023.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
 
Yttertak, tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det er registrert stor slitasje og høy alder på taktekkingen. Bygningsdelen har skader som følge av dette. Det observeres blant annet flere sprekte takstein, stedvis mosevekst på taket samt hull i en takstein. Utskiftning av tekking og utbedring av
skader må påregnes. Sjablongmessig prisanslag gjelder for bytting av takstein på hele taket.
 
Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 200 000
 
-----------------------------------------------
 
I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
 
Bad:
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Membran er ikke synlig innenfor hele klemringen. Det observeres også at membran stedvis ikke er smurt helt ned til klemringen. Det kan derfor ikke verifiseres ved visuell inspeksjon om løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. TG2 er valgt for å belyse risiko.
 
Vaskerom:
- Overflater himling: Montering av himlingsplater fremstår ufagmessig da plater ikke er montert i forbandt mønster iht monteringsveiledning.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Sluk uten tilsvarende tettefunksjon som nyere sluk har. Tettesjiktet er kun smurt på sluket, og sluket har ikke mansjett eller klemring. Det kan derfor ikke verifiseres ved visuell inspeksjon at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Rommet er ikke bygget som et fullverdig våtrom da det ikke er etablert tilfredsstillende tettesjikt på veggflater i våtsoner.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 3 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet. Det er stedvis motfall på gulvflater utenfor sluket. Fare for vannansamling.
 
Kjøkken:
- Varmtvannsbereder er plassert i tørt rom og har ikke automatisk vannstoppventil. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn for å vurdere eventuelle behov for tiltak.
 
Øvrige rom:
- Det registreres stedvis knirk i gulvflater. Gulvflater er forøvrig vurdert til å ha normal bruksslitasje.
 
Loft - Uinnredet/råloft:
- Overflater vegger/undertak Det observeres undertaksplate som henger ned mellom to taksperrer. Tekking er synlig fra undersiden. Eventuelt lekkasjevann her kan føre til fuktskader i underliggende konstruksjoner.
- Overflater gulv: Det observeres fuktmerker på gulv ved yttervegg mot øst. Ukjent årsak.
Til informasjon ble det utført fuktmåling med pigg i treverk i fuktmerker. Det ble ikke registrert forhøyede verdier. Målingene viser vektprosent under 16.
  Drenering:
-  Takvann har stedvis utkast og det er stedvis ikke etablert bortledning av vannet fra grunnmuren i eget lukket avløpsystem. Konsekvens kan være økt fuktbelastning av grunnmuren.
-  Stedvis lite terrengfall vekk fra grunnmuren. Forholdet kan øke fuktbelastningen på grunnmuren. Forholdet bør holdes under oppsikt.
 
TG2 pga alder/slitasje er ikke gjengitt her, og må forventes gjennomgående for hele boligen.
Overnevnte er kun utdrag fra rapporten, dokumentet må leses i sin helhet.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
 
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, kun faglært. Firmanavn: Vb Rørleggerservice
Nytt bad, november 2020
 
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Firmanavn: Vb Rørleggerservice
Haugerud Vikeby As, la mebran/manskjetter og flis
 
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. eget dokumet
 
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Utbedret lekkasje i tak ved soverom/overbygd uteplass
 
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Mathias Team as
Tettet undertak og byttet beslag i overgang mellom tak over soverom og overbygg uteplass 10.03.2022
 
Overnevnte er kun utdrag fra erklæringen, dokumentet må leses i sin helhet.

Boligens areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 97 kvm
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.

Kommentar:
- Utvendig bod har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
- Vaskerom er opprinnelig bygget som sportsbod. Deler av entré/gang var opprinnelig matbod. Det gjøres oppmerksom på at dette kan være søknadspliktige tiltak. Det er ikke kjent om tiltakene er søkt om eller godkjent. Arealene er omtalt i rapporten etter dagens bruk.
- Boligen disponerer en parkeringsplass på ca. 13,6 m2 i felles garasjerekke. Utvendig bod på ca. 6,3 m2 bygget på i 1984 (ikke medregnet i boligens bruksareal). I hagen er det bygget et anneks på ca. 9 m2 samt et dukkehus på ca. 3 m2.
 
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 739 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Boligen disponerer en parkeringsplass på ca. 13,6 kvm i felles garasjerekke.

Byggemåte

Enebolig over ett plan. Grunnmur av betong. Bærende konstruksjoner hovedsakelig av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig
kledd med stående trekledning. Saltakskonstruksjon utvendig tekket med takstein. Boligen har profilert entrédør med glassfelt. Terrassedør med tolags glass og katteluke glass fra 2006. Vinduer med tre-lags glass fra 1981.
 
Ref. tilstandsrapport utført av Anticimex.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 15.01.1982 for eneboligen. Uthuset har ferdigattest datert 30.01.1985. Dokumentene følger vedlagt.

Adgang til utleie

Ingen kjente begrensninger for utleie til boligformål.
 
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet, vedfyring og varmepumpe fra 2016 montert i stue.
 
Varmtvannsbereder fra ukjent årstall på ca. 120 liter montert under kjøkkenbenk. Vannrør av typen kobberrør, rør-i-rør og forkrommede rør. Synlige
avløpsrør av plast. Kjøkkenventilator tilkoblet mekanisk avtrekk. Fordelerskap for vannrør med stoppekraner til badet er montert i entré/gang.
Hovedvannledning med stoppekran montert under kjøkkenbenk.
 
Sikringsskap med automatsikringer montert i entré/gang.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruk er ikke stipulert.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 865 pr. år Beløpet varierer etter forbruk, overnevnte er basert på selgers forbruk

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 703 464 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 532 470 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål og følger bestemmelsene til reguleringsplan "Del av Grøtvedt, Felt O Id 012419790001".

Eiendommen omfattes av en eldre reguleringsplan med manglende/utdaterte reguleringsbestemmelser. I kommuneplanens bestemmelser for perioden 2018-2030 står det i §19.4:
a) For planer uten bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder.
b) For planer med bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder foran reguleringsplanens bestemmelser ved motstrid.
5. Nye bestemmelser for boligeiendommer uten eller med mangelfulle/utdaterte bestemmelser:
a) Det tillates oppføring av 1 enebolig, 1 enebolig med sekundærleilighet eller 1 tomannsbolig, med tilhørende garasjer, uthus m.v.
b) Det må settes av plass på minst 18 m2 til minst en garasjeplass pr. boenhet.
c) Grad av utnytting fastsettes slik: Prosent bebygd areal må ikke overstige %-BYA = 25% av netto tomteareal. Kun den del av tomten som er regulert til byggeområde skal legges til grunn ved beregning av %-BYA. Utvendig parkering skal ikke regnes med i BYA.
d) Bebyggelsen kan oppføres med maksimal mønehøyde 9,0 m og maksimal gesimshøyde 6,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen. Bygninger med pulttak eller flatt tak kan oppføres med maksimal gesimshøyde på 7,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen.
e) Bygninger skal tilpasses terrenget og ikke omvendt. Tomter hvor terrenget tillater det, og hvor dette er dokumentert ved terrengsnitt, skal bebygges med underetasje. Fylling eller utsjakting på mer enn 1,0 m i forhold til eksisterende terreng tillates ikke.

Ny Kommuneplanens arealdel for Indre Østfold, med Id 3014202101 er lagt ut på offentlig ettersyn. Frist for merknader og innspill er 25.05.2023. De tilhørende dokumentene kan sees på kommunens hjemmeside, under "Planer på høring"
 
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.
 
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
 
1982/2461-1/1  Erklæring/avtale  
23.04.1982 
PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING/VELFORENING M.V.
MED FLERE BESTEMMELSER
 
1982/2461-2/1  Best om garasje/parkering  
23.04.1982  
Med flere bestemmelser
 
Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Indre Østfold kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Siste del av stikkveien er privat.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
 
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 93 02 08 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
 
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.
 
Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
 
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.
 
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Sletta 42, 1807, Askim, Gnr. 50 bnr. 457 i Indre Østfold kommune

Oppdragsnummer

91-23-0029

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.
 
Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Indre Østfold sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.