Østbyen

Svært sentral og innholdsrik enebolig i kjede | Garasje | Stor, solrik terrasse og hageflekk | Påkostet i 2018-2023

Blåmannveien 1A , 8007 Bodø

VISNINGER

4. oktober onsdag kl. 16:30-17:15

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Stine Marte Iversen Østgaard
Stine Marte Iversen Østgaard Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

67%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

41%

har bolig mellom 60-120 kvm

78%

av boligene er eldre enn 20 år

19%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 136 m²
Bruksareal 171 m²
Tomt 246 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1955
Gårdsnummer 138
Bruksnummer 1681
FINN.no 296080594
Sist endret 27.09.2023 13:55
Prisantydning 3 990 000,-
Totalpris 4 103 769,-

Beregnet totalkostnad

3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 103 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Blåmannveien 1A - en lys, trivelig og velholdt enebolig i kjede som løper over tre innholdsrike plan. Boligen har vært gjenstand for flere oppgraderinger i nåværende eiers botid, og fremstår som godt ivaretatt og utviklet i tråd med tiden.

Eneboligen ligger fint plassert i et veletablert boligområde med diverse småhusbebyggelse av ulik alder og opprinnelse. Blåmannveien er ei lite trafikkert gate. Strøket er både rolig og barnevennlig, med umiddelbar nærhet til sentrum, Nordlandssykehuset, City Nord og Rensåsparken. Her ligger alt til rette for å trives!

Utvalgte kvaliteter

•Betydelig påkostet i 2018-2023
•Solrik platting og balkong
•6 boder i kjelleretasje
•Garasje på 19 kvm
•Toalett i hver etasje
•Varmepumpe
•3 soverom

Velkommen på visning!

Innhold

Enebolig i kjede over 3 etasjer (samt kaldtloft) bestående av:

Kjeller: Vaskekjeller, WC., gang og 6 boder
1. etasje: Stue, kjøkken, WC., 2 ganger og vindfang
2. etasje: 3 soverom, 2 ganger og bad

Utgang fra gang til balkong.
Garasje på 19 kvm.

Standard

Oppgraderingshistorikk på arbeid utført i nåværende eiers botid (2018-2023).

- Malt garasje
- Malt yttervegg mot vest
- Bygget platting og trapp ute
- Totalrenovert hovedsoverom
- Overflater oppgradert i stue
- Malt kjøkkenvegg og innredning
- Veggene ble malt og tapesert på badet
- Skiftet alle gulv 1. og 2. etasje, samt gang i kjeller og en bod
- Pusset opp entré, loftsgang, mellomgang og trappeoppgang

Entré

Entréen gir deg et flott og innbydende førsteinntrykk av boligen. Den har fint med plass til både jakker og sko. Videre inn møter du to ganger, hvor det er plass til en garderobeløsning for ekstra oppbevaring.

Stue

Stuen er naturlig inndelt i soner med spisestuen i kontakt med kjøkkenet, og utgjør et allrom på nærmere 28 kvm. Nåværende eier har pusset opp stuen med nytt gulv, nye panelvegger og en stilfull tapet bak spisestuen. Stuerommet har flere store vindusflater som gir rikelig med naturlig dagslys. Boligen varmes opp via varmepumpe og elektrisk oppvarming.

Kjøkken

Kjøkkenet er innredet med lysegrå glatte fronter. Rommet har en praktisk løsning med god arbeidsflate og rikelig med skapplass. Det er benkeplate av laminat og rustfritt stål med nedfelt oppvaskkum. Videre er rommet innredet med integrert oppvaskmaskin og frittstående komfyr og kjøleskap med fryser.

Bad

Boligen inneholder et bad, to toalettrom og et vaskerom. Baderommet i 2. etasje er innredet med en enkel vask og et vegghengt baderomsmøblement med dører. Ved siden av er det et ytterligere skap med dører, noe som gir rommet bedre lagringsplass. Det er gulvstående toalett og dusjkabinett med dusjarmatur.

Vaskerommet i kjelleren har naturlig lys fra vindu. Det er innredet med utslagsvask, benkeplate av laminat, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder plassert i hjørnet.

Toalettrommene er plassert i kjeller og første etasje. Begge er innredet med vegghengt servant og gulvstående toalett. Oppgraderinger må påregnes.

Balkong

Fra gang i andre etasje er det utgang til en koselig balkong på nærmere 4 kvm. Her er det ifølge eier sol fra morgen til kveld.

Soverom

Boligen inneholder tre soverom, hvorav alle ligger i andre etasje. Hovedsoverommet er på nærmere 17 kvm, og har en stor skyvedørsgarderobe med speil. Det er vindusflater fra to himmelretninger som gir rommet godt med natulig lysinnslipp. De andre soverommene er på ca. 12 kvm, og har fint med plass til dobbeltseng, nattbord og ytterligere møblement. Det ene rommet har to garderobeskap, derav en skyvedeørsgarderobe med speil.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et familievennlig område på Østbyen. Det er kort gangavstand til både barnehage og skole. Nærmeste barnehage er Speiderhusets barnehage som ligger kun 3 minutters gange fra boligen. Østbyen barneskole ligger 4 minutter unna, Bankgata ungdomsskole ligger 10 minutter unna og Bodø videregående skole ligger 14 minutter unna. Dagligvarehandelen kan du ta på Rema 100 eller Kiwi, begge rundt 7 minutters gangavstand fra boligen.

Eneboligen ligger fint plassert i et veletablert boligområde med diverse småhusbebyggelse av ulik alder og opprinnelse. Blåmannveien er ei lite trafikkert gate. Strøket er både rolig og barnevennlig, med umiddelbar nærhet til sentrum, Nordlandssykehuset, City Nord og Rensåsparken. Her ligger alt til rette for å trives!

Forsikring

Fremtind Polisenummer: 00024586647

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Bad- 2.etasje
Helhetsvurdering
TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og avvik fra gjeldende forskrifter. Rommet oppfyller ikke de krav som gjelder for våtrom. Det er ingen sluk i rommet. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Ingen ventilasjon. Basert på ovennevnte forhold er våtrommets levetid passert. Strakstiltak må iverksettes.

Vaskerom- kjeller
Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av at bygningsdelen er vurdert til å være i slutten av sin forventede levetid. Tettesjikt, overflater, vann og avløpsrør med sluk er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Gulvbelegg har sprekker og utettheter. Ingen ventilasjon. Kondens registrert på vinduer, noe som tyder på at ventilasjonen ikke er tilstrekkelig. Basert på ovennevnte forhold er restlevetiden på våtrommet usikker. Tiltak må påregnes.

Kjøkken

Vannrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Vannrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise ujevnheter i gulvets overflatemateriale.

Avløpsrør
TG2 gis grunnet: Se punkt "Avløpsrør" under avsnitt om teknisk anlegg.

Toalettrom (ikke våtrom)- kjeller
Helhetsvurdering
TG 2 er valgt på hele toalettrommet på grunn av høy slitasjegrad. Vann- og avløpsrør med tilhørende sanitærutstyr er vurdert til å ha en alder som tilsier at det er redusert/usikker gjenværende restlevetid. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Lekkasje fra toalettsisterne. Restlevetiden er usikker. Tiltak bør påregnes.

Toalettrom (ikke våtrom) 1.etasje
Ventilasjon
TG2 gis grunnet: Ingen, eller lite ventilasjon. Tiltak bør påregnes.

Øvrige rom
Helhetsvurdering

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - kjeller
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Kjelleren har enkelte vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Erfaringsmessig har denne konstruksjonen fuktrisiko. For å danne seg et bilde av tilstanden inne i konstruksjonen, bør det gjøres ytterligere undersøkelser. Riss og sprekker stedvis påvist. Spenninger/nivåforskjell i gulvets overflatemateriale registrert på boder. Synlige fuktmerker på boder er registrert. Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygging som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk. Det
observeres folie i veggen. Avleiring av salt/kalkutslag observeres på grunnmur/gulv mot grunn (dette vurderes å være et resultat av fuktvandringer i konstruksjonen, og tyder på svakheter med dreneringen). Lite ventilasjon i etasjen. Det registreres dugg i nedre del av vinduer. Deler av overflatene i bod var ikke tilgjengelig for inspeksjon pga. særlig tungt/store mengder inventar. TG2 er valgt i sin helhet for å belyse at bygningsdelene har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Restlevetiden er usikker.

Loft- uinredet / råloft

Overflater vegger/undertak
TG2 gis grunnet: Moderate tegn til fuktmerker observeres stedvis på taktro. Eksakt årsak er ukjent.

Kontroll av diffusjonssperre
TG2 gis grunnet: Det er ikke etablert dampsperre mellom varm og kald sone. Konsekvens er fare for kondensering.

Ildsteder / skorsteiner innvendig
Skorsteiner inne i boligen
TG2 gis grunnet: Det observeres enkelte riss/sprekker på skorsteinen på kaldloft. Forholdet kan gi varierende og dårlig trekk i skorsteinen, og i verste fall spredning av branngasser. Tiltak og ytterligere undersøkelser bør påregnes ved ny etablering av ildsted.

Innvendige trapper - kjeller til 1.etasje
TG2 gis grunnet: Trappen har ikke håndløper på begge sider. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Trappens håndløper er lavere enn 0,8 meter. Basert på ovennevnte forhold oppfyller ikke trappen dagens krav.

Etasjeskiller- kjeller
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i bod og i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 24 mm i bod, og 26 mm i gang. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Etasjeskiller- 1.etasje
Skjevhetsmåling
TG2 gis grunnet: Det er registrert skjevheter i stue, hvor forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 13 mm. Eksakt årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg

Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Varmtvannsbereder er vurdert til å ha en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. TG2 er valgt på grunn av alder.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Vannrør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Hovedstoppekran
TG2 gis grunnet: Innvendig stoppekran er ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand. Konsekvens er usikker restlevetid/funksjon.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Avløpsrør av støpejern er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. TG2 er i dette tilfelle hovedsakelig vurdert ut ifra alder. Restlevetiden er usikker.

Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget
TG2 gis grunnet: Varmtvannsbereder har fast tilkobling, men uten egen sikring (konsekvens er fare for varmgang). Det observeres enkelte kabler som ikke er tilstrekkelig festet. Kursoversikt samsvarer ikke med antall sikringer. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Konstruksjon
TG2 gis grunnet: Bygningens ytterkledning/fasade har stedvis slitt overflatebehandling og riss. Forebyggende tiltak bør påregnes. Veggkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført.

Dører og vinduer

Dører
TG2 gis grunnet: Enkelte vinduer bærer preg av slitasje og elde. Enkelte vinduer går ikke opp. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden usikker.

Vinduer
TG2 gis grunnet: Balkongdør i gang 2. etasje: Døren har utvendig slitasje og tegn til oppfukting. Tiltak bør påregnes.

Yttertak
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Yttertaket er ikke inspisert pga. snø-/isforhold. Vurderingen er derfor kun basert på informasjon om yttertakets alder. TG2 er valgt for å belyse at yttertaket (med tilhørende komponenter) har en alder som tyder på at det bør gjennomføres undersøkelser av taket når forholdene ligger til rette, og at behov for tiltak i fremtiden bør påregnes. Restlevetiden er usikker.

Grunnmur, fundamenter
Grunnmur
TG2 gis grunnet: Det registreres enkelte skråriss på grunnmur. Eksakt årsak er ukjent. Forholdet krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Avskalling av maling/murpuss observeres stedvis på grunnmuren. Eksakt årsak er ukjent.

Drenering
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Terrengfallet kan ikke undersøkes på tilstrekkelig måte, grunnet snøforhold. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, men basert på alder er restlevetiden vurdert til å være usikker.

Frittstående byggverk -Garasje
Helhetsvurdering
TG2 gis grunnet: Yttertaket er ikke inspisert pga. snø/isforhold. Garasjeport har høy slitasjegrad.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av ufaglært / egeninnsats
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Malt og tapetsert av eier i 2019.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Ja, kommentar: Saltutslag

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv ellerlignende?
Ja, kommentar: Utvendig

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Ja, kommentar: I utbygg/inngangsparti/nederst på vegg i en bod i kjellern.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kommentar: I utbygg, men var reparert da vi kjøpte det.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats
Firmanavn: Vgt as
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Maling av husvegg mot vest.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Andersen Elektriske as og Bodin elektriske
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt el anlegg i stue og på ett soverom. Nytt el anlegg i gang + opplegg til lamper i tak og div.

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja, kommentar:  Bruksrett av vei på østsiden av huset

Boligens areal

Primærrom: 136 kvm, Bruksareal: 171 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 21 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskekjeller, WC og gang

1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, WC, 2 ganger og vindfang

2. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: 3 soverom, 2 ganger og bad

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 246 kvm, Eierform: Eiet tomt

Enebolig i kjede beliggende i Jordbruket, Bodø kommune. Tomt opparbeidet med grus, diverse beplantninger og plenareal. Frittstående garasje

Garasje / Parkering

Garasje på 19 kvm fra 1995.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1955. Grunnmur av betongblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Bærende
konstruksjoner og yttervegger i hovedsak av tegl-/murverk. Utvendige fasader av murpuss og stedvis av fasadeplater. Etasjeskillere av
trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med skiferstein. Boligen har entrédør med glassfelter og
elektrisk kodelås. Vinduer i forskjellig utførelse, fra forskjellige årstall. Balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Varmepumpe i stue. Naturlig
ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det foreligger godkjente byggetegninger for eiendommen, men det gjøres oppmerksom på at det er noe avvik fra dagens bruk. Blant annet er vaskerommet i kjeller flyttet til der det tidligere var matbod. Det er i tillegg blitt lagd et toalettrom ved siden av vaskerommet. Det som tidligere var vaskerom har blitt en bod. Kjelleren har blitt utvidet med en ekstra bod.

Det gjøres oppmerksom på at bruksendringer på rom kan være søknadspliktig, nærmere undersøkelser med kommunen anbefales. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til manglende attester og avvikende tegninger.

Barnehage / skole i området

Nærmeste barnehage er Speiderhusets barnehage som ligger kun 3 minutters gange fra boligen. Østbyen barneskole ligger 4 minutter unna, Bankgata ungdomsskole ligger 10 minutter unna og Bodø videregående skole ligger 14 minutter unna.

Adgang til utleie

Boligen er én boenhet og kan fritt leies ut.

Oppvarming

Varmepumpe i stue. Elektrisk oppvarming. Opplegg for ildsted i hovedetasje.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klasifisering).

Energiforbruk

23379 kwt (målt i 2022) ifølge selger.

Kommunale avgifter

Kr. 19 032,59 pr. år

Eiendomsskatt: 5 334,-
Vann: 4 990,68,-
Avløp: 5 337,64,-

Renovasjon per år kr. 3 370,27 ,- fordelt på to terminer per år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 053 851 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 793 865 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Kommuneplanens Arealdel 2022-2034, id: KPA2022. Opplysninger fra Bodø kommune 08.03.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1954/101182-2/74  Bestemmelse om kloakkledn  
21.06.1954 
Bestemmelse om veg

1992/104274-1/74  Bestemmelse om veg  
24.07.1992 
rettighetshaver:Knr:1804 Gnr:138 Bnr:4317

2018/919315-2/200  Bestemmelse om veg  
21.06.2018 21:00 
rettighetshaver:Knr:1804 Gnr:138 Bnr:4317  
Med flere bestemmelser

2018/919315-3/200  Bestemmelse om parkering  
21.06.2018 21:00 
rettighetshaver:Knr:1804 Gnr:138 Bnr:4317

Grunndata
1954/101181-1/74  Registrering av grunn  
21.06.1954 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:1804 Gnr:138 Bnr:725

1992/103241-1/74  Registrering av grunn  
10.06.1992 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:1804 Gnr:138 Bnr:4317
Midlertidig forretning
Areal ca 240 kvm

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Bodø kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 83 46 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Blåmannveien 1A, 8007, Bodø, Gnr. 138 bnr. 1681 i Bodø kommune

Oppdragsnummer

93-23-0010

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.