Valnes

Innbydende enebolig/sjøhus fra 2011 i naturskjønne omgivelser | 4 balkonger | Mulighet for båtplass | Nydelig utsikt!

Valnesvika 15 , 8056 Saltstraumen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Stine Marte Iversen Østgaard
Stine Marte Iversen Østgaard Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

70%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

67%

av boligene er eldre enn 20 år

22%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Eierseksjon
Primærrom 72 m²
Bruksareal 78 m²
Tomt 1 984 m² / Eiet tomt
Byggeår 2011
Gårdsnummer 110
Bruksnummer 127
FINN.no 302586822
Sist endret 02.08.2023 11:15
Prisantydning 2 800 000,-
Totalpris 2 879 019,-
Fellesutgifter 250,-

Beregnet totalkostnad

2 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 70 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 800 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 79 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 879 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Valnesvika 15 - en nydelig og innholdsrik enebolig i naturskjønne omgivelser i Valnes. Her bor du tett på naturen med flott utsikt mot bl.a. Valnesvika og Storøya - som kan nytes fra terrassene så vel som fra sofakroken.

Boligen har et moderne uttrykk og en innholdsrik planløsning, med blant annet tre soverom, åpen stue- og kjøkkenløsning og bad med lun gulvvarme. Boligen er tydelig konstruert med omhu, og har flere store vindusflater som slipper inn rikelig med dagslys og lar deg nyte omgivelsene til det fulle. Fra de fire terrassene har du også flotte solforhold. Eiendommen har felles parkeringsplasser, mulighet for å kjøpe med båtplass, og kort vei til flotte turområder som Gjælen, Valnesfossen og Valnesvannet.

Alt i alt er dette en eiendom som absolutt fortjener din oppmerksomhet!

Innhold

Enebolig over 2 etasjer bestående av:

1. etasje: Bad, gang, 2 soverom og 2 boder.
Loftsetasje: Stue/kjøkken og soverom.

Utgang fra stue til balkong.
Utgang fra soverom på loft til balkong.
Utgang fra soverom i 1. etasje til balkong.
Balkong i forbindelse med inngangsparti.

Boligen disponerer parkeringsmuligheter på felles tomt.

Det er mulig å kjøpe med båtplass i Skutvika båthavn. Enten 3 meters bredde til kr. 135 000,-, eller 3,5 meters bredde til kr. 155 000,-. Ta kontakt for nærmere opplysninger rundt dette.

Entré

Leiligheten har et flott overbygd inngangsparti med en sjarmerende terrasse. Vel inne gir entréen deg et godt førsteinntrykk av leiligheten. Det er god plass til jakker og sko, samt et ytterligere garderobemøblemet for ekstra oppbevaringsmuligheter.

Stue

Stuerommet ligger i en åpen løsning med kjøkkenet, og sammen utgjør de et allrom på nærmere 32 kvm. Rommet har en fin planløsning, med naturlige møbleringssoner. Det er vindusflater fra tre himmelretninger, noe som gir rommet rikelig med dagslys. Det er utgang til en vestvendt balkong med nydelig utsikt og sol fra 13.30/14 til solnedgang, ifølge eier.

Kjøkken

Kjøkkenet fremstår lyst og tiltalende, med hvite profilerte fronter og benkeplate av laminat. Rommet er innredet med frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Det har godt med arbeidsflate og skapplass, samt utstyrt med benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Det er fint med plass til et spisebord i kontakt med kjøkkenet. Komfyr og oppvaskmaskin medfølger salget.

Bad

Baderommet er moderne, smakfullt og av god størrelse på rundt 5 kvm. I 2021 ble det utført enkelte oppgraderinger, hvorav baderomsskap/ servant, høyskap og speilskap er nytt fra 2021. Rommet har en lys innredning, og rikelig med oppbevaringsplass. Det er også dusjhjørne, gulvstående toalett, opplegg til vaskemaskin og lun oppvarming i gulvet. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger salget.

Soverom

Leiligheten har totalt 3 soverom, hvorav to ligger i første etasje og det tredje befinner seg i andre etasje. Rommene i første etasje er av god størrelse, på henholdsvis 10 kvm og 6 kvm. Det er fint med plass til dobbeltseng, garderobeløsning og ytterligere møblement. Hovedsoverommet har utgang til en stor, vestvendt balkong på nærmere 16 kvm. Den har flott utsikt til sjøen, og god plass til å flere utemøbler. Soverommet i andre etasje er på rundt 6 kvm, og kan fungere ypperlig som barnerom, gjesterom eller ekstra stue. Det har også utgang til en østvendt balkong, med sol fra 08-13.30/14, ifølge eier.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til i et rolig og naturvakkert område med svært gode solforhold. Det er nærhet til sjø og båthavn, samt flere friluftsområder som blant annet Gjælen, Valesfossen og Valnesvannet.

Felleskostnader

250 pr. mnd.

Forventede kostnader i året er:
- Felles strøm til varmekabel vann og pumpehus for kloakk
- Brøyting
- Avsetning til uforutsette kostnader.
Dette i følge styreleder.

Sameie

Sameie: Sameiet Valnesvika 3-17, Orgnr: 925289973

Styreleder: Jens Petter Duestad
Styreleder stiller seg til disposisjon dersom ytterligere informasjon ønskes, konf. megler for kontaktinformasjon.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det skal i år gjennomføres en befaring arrangert av styret med tanke på oppgradering av uteområder. Eventuelle kostnader her som ikke kan dekkes av fellesutgifter vil i tilfelle komme i tillegg. Dette vil ikke styret avgjøre alene, men i fellesskap med andelseierne. De forventer ikke vekst i fellesutgifter utover normal prisøkning. Dette i følge styreleder.

Oppgrusing av vei ble gjennomført i oktober 22. Kostnad ikke fordelt, dekkes av selger. Dette i følge selger.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 20090928

Regnskap

Sameiet har oversendt enkel kostnadsoversikt, se vedlegg.

Opplysninger fra styreleder:
Det er egentlig først i fjor som sameiet i praksis ble etablert ved at det ble gjennomført årsmøte. Dette er fulgt opp i år ved årsmøte for 2023 (referat vedlagt). Årets fellesutgifter er satt til 3000. Den fremkommer av vedlagte regneark som også viser historiske kostnader. I de historiske kostnadene er asfaltering og reparasjon av pumpekum. Dette er utgifter vi ikke vil ha ofte, men vi legger opp til en buffer for oppdukkende hendelser.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Det vil bli innført en rettelse i vedtektene. Det er sameiebrøken som kostnader skal fordeles etter, ikke en lik sum per enhet. Dette for å tilfredsstille eierseksjonsloven. Vil bli rettet opp i Brreg så snart som praktisk mulig. Dette i følge styreleder.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt. Se vedtektene for nærmere bestemmelser.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Bad
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres stevise riper i gulvbelegg. Eksakt årsak er ukjent.

Kjøkken
Overflater gulv
TG2 gis grunnet: Det registreres stedvise riper og skader i gulvets overflatemateriale. Det er stedvis knirk i gulvet. Eksakt årsak er ukjent.

Krypekjeller
Utvendig inspeksjon
TG2 gis grunnet: TG2 er valgt med bakgrunn i at nedløpsrør for takvann er avsluttet over bakkenivå og er ikke koblet til et lukket drenssystem. Ovennevnte forhold kan øke fuktbelastningen i krypekjelleren ytterligere. Anbefaler å lede takvann lenger bort fra grunnmur.

Innvendig inspeksjon
TG2 gis grunnet: Det er ingen dampsperre mot grunnen, noe som kan øke fuktpåkjenningen i krypekjelleren.

Loft- innredet
Konstruksjonsoppbygging
TG2 gis grunnet: Takkonstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader.

Innvendige trapper
TG2 gis grunnet: Trappen har stedvise skader/hakk og riper. Forholdet er av estetisk karakter. Det registreres knirk i trappen.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
TG2 gis grunnet: Varmtvannsbereder er plassert i rom uten sluk/overløp eller annen sikring mot fuktskader (f.eks automatisk vannstopper). Konsekvens kan være at det oppstår fuktskader hvis lekkasje fra varmtvannsbereder skulle oppstå. Tiltak anbefales.

Radon
TG2 gis grunnet: Det er ikke foretatt radonmåling i boligen.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Fasader inkl. kledning
TG2 gis grunnet: Det er ikke montert musesperre bak trekledning.

Yttertak
Greimsløsninger
TG2 gis grunnet: Takets vannbord er malingsslitte. Tiltak anbefales.

Balkonger, terrasser, veranda etc
Annet
TG2 gis grunnet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift.

Balkonger, terrasser, veranda etc
Annet
TG2 gis grunnet: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens forskrift.

Utvendige trapper
Annet
TG2 gis grunnet: Trapp ved inngangsparti mangler rekkverk og kan medføre fallfare. Tiltak bør påregnes.

Drenering
Vann fra yttertak og bortledninger
TG2 gis grunnet: Nedløpsrør for takvann er avsluttet over bakkenivå og vann blir ført direkte ned i grunnen. Konsekvens kan være økt fuktbelastning på grunnmuren. Tiltak anbefales.

Forstøtningsmurer
Annet
TG2 gis grunnet: Enkelte forstøtningsmurer mangler rekkverk og kan medføre fallfare. Tiltak må påregnes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Nei, kommentar: Ingen pipe

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn: Byggmester Jarle Vikjord Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Vikjord 2.etg 2016. 2stk i 1 etg egeninnsats 2016

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja, kommentar:  Ny reguleringsplan for Drangsethaugen

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 78 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 33 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, gang og 2 soverom

Loft:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken og soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Areal er opplyst av takstmann og ikke kontrollmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 984 kvm, Eierform: Felles eiet tomt

Felles tomt opparbeidet med gruslagte veier, belegningsstein, diverse beplantninger, plenareal, diverse støttemurer og biloppstillingsplass.

Garasje / Parkering

Oppstillingsplasser på sameiets eiendom. Sameiet Valnesvika 3-17 har 12 parkeringsplasser (1,5 per seksjon jfr. reguleringsplan). Ingen seksjoner har for tiden faste plasser.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 2011. Grunnmur av betongstein. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med krypkjeller. Yttervegger av
trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig
tekket med shingel. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Elektrisk oppvarming. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med
stedvis mekanisk avtrekk

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 29.03.2017 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Rundt 15-20 minutters kjøring til barnehage og skole (1.-10. klasse). Bodin VGS, Bodø VGS og Meløy VGS ligger alle under 50min kjøring fra boligen. Nord Universitet ligger ca. 35 minutters kjøring fra boligen.

Adgang til utleie

Leiligheten er én boenhet, og kan fritt leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Gulvvarme på bad. Elektrisk oppvarming. Panelovn er etablert i stue og gang i 1.etg, samt det minste soverommet i 1. etg.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering).

Energiforbruk

Energiforbruk pr. år opplyst av selger:
2022: 5 675 kwh 
2021: 6 209 kwh 
2020: 5 798kwh 
2019: 5 338 kwh
Selger har benyttet seg av Polar kraft som strømleverandør.
Eier opplyser om at det er god varmeisolering, noe som bidrar til lavere strømforbruk.

Kommunale avgifter

Kr. 11 696,98 pr. år

Kommunale avgifter er fordelt på fire terminer per år, og inkluderer følgende:

Eiendomsskatt: 2 548,-
Vann: 2 804,08,-
Avløp: 2 974,64,-

Renovasjon per år har minstegebyr på kr. 3 370,26,- fordelt på to terminer per år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 339 899 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 223 637 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Valnesvika, plan id: 2013007. Opplysninger fra Bodø kommune 21.04.2023.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2011/457421-1/200  Seksjonering  
15.06.2011 
Oppretett seksjoner:
snr: 7
formål: Bolig
sameiebrøk: 11/100

Vei/vann/avløp

Privat vei, offentlig vann, og privat kloakkanlegg.
Privat kloakkanlegg er etablert under "rødbrygga". Deles på 20 seksjoner i 3 sameier.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Takmontert lys/armatur.
- Fastmonterte plissegardiner og monterte gardinstenger.
- Komfyr, oppvaskmaskin, vaskemaskin og tørketrommel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 91 83 46 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Valnesvika 15, 8056, Saltstraumen, Gnr. 110 bnr. 127 snr. 7 orgnr. 925289973 i Bodø kommune

Oppdragsnummer

93-23-0042

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Partners Eiendomsmegling Bodø sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.